Terug naar Peru

Trektocht met tenten en modern middenklasse hotel

De Inca-trail naar Machu Picchu wordt wel het mooiste wandelavontuur van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet zonder reden. Je wandelt door het spectaculair Vilcabamba-hooggebergte over deels oude gerestaureerde Inca-paden, langs Inca-ruïnes, door nevelwouden met de bekroning Machu Picchu: de verloren stad van de Inca’s. De fraaie ligging en de omvang van deze stad maken een bezoek tot een uitzonderlijke ervaring. Om de drukte tijdens de populaire Inca-trail iets te verminderen, biedt SNP de 'alternatieve' 5-daagse trail aan. Omdat de trail een dag langer duurt dan de gangbare 4-daagse trail, wandel je deze Inca-trail als het ware a-synchroon ten opzichte van de gangbare vierdaagse trail en overnacht je op rustiger gelegen kampementen. Met deze Inca-trail wandel je in een internationale groep van maximaal 12 deelnemers. Je persoonlijke bagage wordt gedragen. De kwaliteit van de berggids, de tenten en de voedzame maaltijden maken deze trekking naar Machu Picchu onvergetelijk.

 

Zwaarte
Comfort
vanaf € 811
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260638
5 dagen

Peru - Alternatieve Incatrail naar Machu Picchu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

’s Ochtends vertrekken we per bus vanuit Cusco naar het officiële begin van de Inca-trail bij Km 82 (2668m). We beginnen rustig aan de meest vermaarde trail in Peru. De eerste kilometers wandelen we langs de Urubamba-rivier en maken we een stop bij de Inca-ruïnes van Q'oriwayrachina (2490m) waar we tevens gaan lunchen en de mogelijkheid hebben de ruïnes van Q'ente te bezoeken. We steken de rivier Urubamba over richting de ruïnes van de Llaqtapata (die we uiteraard kunnen bezoeken), in wier nabijheid we temidden van Inca-terrassen ons eerste kampement (2590m) opslaan. Wandelinformatie: 11 km wandelen, ca. 5- 6 uur.

Inbegrepen: lunch en diner 

 

Overnachting in

Kampement Llaqtapata (2590m)

Dag 2

In de Cusichaca-vallei wandelen we omhoog en passeren we het laatste gehuchtje Huayllabamba voordat de klim verder gaat naar de pas van Huarmiwañusca. We wandelen door het nevelwoud met zijn kenmerkende polileis bomen, waarbij de bast lijkt op vele laagjes papier op elkaar geplakt. We zetten ons kampement op bij Llulluchapampa, een pampa op 3840m hoogte. Vanaf ons kampement hebben we een prachtig uitzicht op de berg Huayanay. Wandelinformatie: 9 km wandelen, ca. 6 uur.

 

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Kampement Llulluchapampa (3840m)

Dag 3

Dit wordt een pittige en tegelijk adembenemend mooie dag. Vanuit ons kamp op 3840m wandelen we omhoog naar de pas van Huarmiwañusca op 4200m. Tijdens de klim wordt het uitzicht over het landschap en de sneeuwbergen achter je steeds imposanter. Eenmaal over de pas dalen we over originele gerestaureerde Inca-paden af tot aan de rivier Pacaymayo (3900m), om vanaf daar weer te klimmen naar de ruïnes van Runkuracay en de gelijknamige pas (3850m). We dalen over originele Inca-paden 200 meter af door sprookjesachtig nevelwoud en passeren de Sayacmarca Inca ruïne. Een blijk wordt ons gegund op de westflank van de hoogste berg in deze omgeving, de 6271 meter hoge Salkantay en een silhouet van de Pumasillo in het noorden. Het derde kampement bevindt zich in de nabijheid van Phuyupatamarca (3650m) dat vrij vertaald 'stad boven de wolken’ betekent. Wandelinformatie: 14 km wandelen, ca. 7-8 uur.

 

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Kampement nabij Phuyupatamarca (3650m)

Dag 4

Bij helder weer is de zonsopkomst op deze plek adembenemend. Aan de horizon liggen de besneeuwde toppen van de Huamantay. Je zet de trekking voort met de 1100m lange afdaling naar Wiñay Wayna, een plaats met fraai gerestaureerde Inca ruïnes. In ca. 1,5 uur  bereik je Inti Punku, de zonnepoort vanaf waar de schoonheid van Machu Picchu zich voor 't eerst voor je ogen ontvouwt. Omdat je in de loop van de middag pas aankomt, zal het relatief rustiger in Machu Picchu zijn dan in de ochtend. Vanaf Inti Punku wandel je in een half uur verder naar Machu Picchu. De gegidste tour vindt morgen plaats. Je neemt een van de laatste bussen naar Aguas Calientes (2000m) waar je overnacht in een prima hotel vlakbij de ambachtelijke markt en op voldoende afstand (ca 500 meter) vanaf het 'drukke' centrum van Aguas Calientes.

 

Wandelinformatie: 11,6 km wandelen, ca. 7 uur.

 

Inbegrepen: ontbijt en lunch

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 5

In de ochtend nemen we weer de bus naar Machu Picchu en staat ons een gegidste tour te wachten van ca. 3 uur door een Engelssprekende gids. De gids neemt je terug in de tijd en ontrafelt een paar mysteries die het Inca-rijk omringen. Je krijgt uitleg over de religieuze en historische belangen van deze plaats die zijn vermaardheid heeft te danken aan de verfijnde bouwstijl van de Inca's en de harmonieuze ligging ervan die één met de natuur is. Alle constructies dateren van de 15e eeuw en zijn in 1911 herontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Je bezoekt het hoofdplein, het Royal kwartier, de Tempel van de 3 ramen, de ronde torens, de zonnetempel, de offerplaats en ook de condor.  's Middags keren we met de bus weer terug naar Aguas Calientes voor een laatste lunch met de deelnemers met wie je deze trail hebt gelopen.

 

We adviseren je graag hoe je per trein terugreist naar Ollantaytambo of Cusco. Ook zijn er verschillende klasses van treinen waar je uit kunt kiezen. 

 

Inbegrepen: ontbijt en lunch

 

NB Programma

Aanvullende informatie Inca-trail

 • I.v.m. de zeer grote belangstelling voor de Inca-trail in de maanden juli tot en met oktober, raden wij je aan deze trail minimaal 6 maanden van te voren te boeken. Mocht deze toch vol zijn ten tijde van je boeking, dan kun je nog kiezen voor de vijfdaagse Salkantay-trail (geen permits noodzakelijk) of de tweedaagse Inca-trail (hier zijn meer permits voor beschikbaar)
 • De Inca-trail wordt in de periode maart tot en met december aangeboden 2x per week op vaste vertrekdagen: woensdag en zondag
 • Het minimum aantal deelnemers voor doorgang is 2, het maximum aantal deelnemers bedraagt 12
 • Je wandelt deze trail in een internationaal gezelschap
 • De trail wordt begeleid door een Engelssprekende gids 
 • Bij boeking kun je een slaapzak huren (meerprijs op aanvraag) en/of een tent voor eenpersoonsgebruik (meerprijs op aanvraag)
 • Je persoonlijke bagage wordt gedragen tot een maximum van 8 kilo per persoon (inclusief het gwicht van je slaapzak)
 • Voor de Inca-trail is het belangrijk dat het reisdocument (paspoort/reispas) waarop de boeking is gemaakt, ook wordt meegenomen naar Peru en kan worden getoond bij de start van de Inca-trail. Dit mag en kan dus ook een vervallen paspoort/reispas zijn. 

Bezoekregeling Machu Picchu

De Inca-stad Machu Picchu is voor bijna elke reiziger de reden om naar Peru af te reizen. Inmiddels is de ‘Unesco World Heritage Site’ zo populair geworden, dat bezoekers de verborgen stad alleen op een van te voren afgesproken uur mogen bezoeken. Het doel hiervan is de bezoekersstromen gelijkmatig over de dag te spreiden zodat iedereen optimaal kan genieten van een van Peru's mooiste archeologische opgravingen.

Je krijgt een permit dat recht recht geeft op een verblijf van maximaal 4 uur. In de praktijk zal dat waarschijnlijk minder zijn, want eenmaal begonnen aan het circuit kun je hier niet meer van afwijken. Mocht je vooraf aan je bezoek aan Machu Picchu naar de zonnepoort willen wandelen (laatste stukje van de Inca-trail), dan kan dat, maar het gaat wel af van je maximale bezoektijd van 4 uur.  Aan het einde van de rondleiding (je mag Machu Picchu niet zonder gids bezoeken) kom je tercht bij de uitgang en kun je niet meer opnieuw naar binnen. Hieronder het overzicht van tijdstippen en het aantal beschikbare plaatsen:

 • Entree vanaf 06.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 07.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 08.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 09.00 uur: 560 plaatsen
 • Entree vanaf 10.00 uur: 600 plaatsen
 • Entree vanaf 11.00 uur: 600 plaatsen
 • Entree vanaf 12.00 uur: 360 plaatsen
 • Entree vanaf 13.00 uur: 540 plaatsen
 • Entree vanaf 14.00 uur: 540 plaatsen

De partner van SNP die dit reisarrangement uitvoert probeert altijd een vroeg entree-tijdstip te regelen. Mocht je dit anders willen, geef dit dan bij boeking graag aan.

 

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Drie van de vier overnachtingen vinden plaats in ruime tweepersoonstenten. Mocht je alleen boeken dan deel je de tent met iemand van gelijke sexe of je boekt tegen een bescheiden meerprijs een tweepersoonstent voor alleengebruik. De sanitaire voorzieningen bij de kampementen zijn minimaal (geen douches, alleen 's ochtends warm water in kommetje bij de tent, WC's matig). De laatste nacht overnacht je in een modern middenklasse hotel in Aguas Calientes met een privé douche/WC. Indien gewenst kun je hier je kamertype upgraden naar een kingsize bed of een junior suite (ruimere kamer en ligbad).

Over de maaltijden

De Peruaanse keuken staat de laatste jaren in hoog aanzien dankzij vermaarde chef-koks en restaurant die tot de beste in de wereld behoren. Peru heeft een grote culinaire rijkdom en traditie. Tijdens deze trekking zul je genieten van voedzame en gezonde maaltijden die passen bij de activiteiten. Ingrediënten zijn zoveel mogelijk streekproducten. Het duurzaamheidsbeleid van de lokale partner van SNP is erop gericht dat zoveel mogelijk lokale mensen betrokken worden bij het toerisme. Tevens verlaagt het de CO2-voetafdruk. Of je nu 'flexitariër' of vegetariër bent, glutenvrij eet, wel of geen vis of veganistisch eet, men houdt hiermee rekening! Geef je voorkeur voor eten op bij je boeking. Het spreekt voor zich dat er geen plastic flessen worden verstrekt. Neem je hervulbare veldfles mee en deze wordt tijdens de tocht bijgevuld met drinkbaar water.

Duurzaamheid

De partner van SNP die deze trekking uitvoert heeft in de jaren 2013-2016 elk jaar de World Travel Award gewonnen voor ‘South America’s Leading Green Touroperator’. Deze prijs is een erkenning voor de verduurzaming van hun trektochten. Deze worden uitgevoerd door een team van enthousiaste gidsen, koks en dragers (of muilezeldrijvers). Er is veel aandacht voor biologisch en uitgebalanceerd eten. De afvalscheiding begint al buiten je tent met een groene en rode vuilniszak. Het afval wordt meegenomen en indien mogelijk gecomposteerd of gerecycled. Alle leden van het trekkingsteam zijn op de hoogte hoe kwetsbare ecosystemen behouden blijven, dat water niet moet worden verspild en hoe je omgaat met bewoners uit vaak kleine rurale leefgemeenschappen die ‘bloot’ worden gesteld aan het toerisme. Zonnecollectoren laden de lampjes op voor in de tenten. Daarnaast heeft men voor alle trekkings veiligheidsprotocollen opgesteld. Bij een ongeval weet men direct te handelen. Er gaat natuurlijk een satelliettelefoon mee. Onze partner is tevens aangesloten bij Rainforest Alliance.

Inbegrepen

 • briefing (in Cusco)
 • transport Cusco - Ollantaytambo - begin Inca-trail 
 • permit Inca-trail
 • entree Machu Picchu dag 5
 • dragers en koks
 • Engelstalige gids
 • Engels gegidste tour Machu Picchu
 • 3 nachten tweepersoonstent
 • 1 nacht hotel Aguas Calientes o.b.v. logies & ontbijt
 • thermarest selfinflatable matrasje (63 cm x 196 cm x 3,8 cm) 
 • drager persoonlijke spullen (tot max. 8 kilo pp)
 • maaltijden (4x ontbijt, 5x lunch en 3x diner)

Niet inbegrepen

 • Slaapzak (kan gehuurd worden)
 • Tent voor eenpersoonsgebruik (kan gehuurd worden)
 • Wandelstokken
 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Transport Aguas Calientes - Ollantaytambo/Cusco (dag 5)
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes en fooien)

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

De Inca-trail kan in principe het gehele jaar worden geboekt, behalve in de maanden januari en februari. In de Peruaanse zomermaanden (eind november/december) en begin maart is de kans op regen groter. In de maanden juli en augustus zijn vooral de nachten erg koud, soms tot zelfs -5 graden Celsius.

Twee dagen voor aanvang vindt er een briefing plaats in Cusco door de lokale partner van SNP die de trekking uitvoert. Mocht je één dag van te voren aanwezig zijn in Cusco, dan vindt de briefing plaats in het hotel waar je verblijft. Tijdens de briefing verkrijg je kaarten van de trail en wordt de paklijst met je doorgenomen. Mocht blijken dat je toch iets essentieels bent vergeten dan heb je – indien de briefing twee dagen van te voren wordt gegeven – alsnog de tijd iets te kopen. Tijdens de briefing word je geacht de green commitment paper te ondertekenen waarmee je onderkent alleen maar je voetstappen achter te laten en geen schade berokkent aan de trail en de natuur. Ook geef je hiermee aan geen gebruik te maken van plastic (water)flessen. Tijdens de gehele trail word je voorzien van schoon drinkwater. In het SNP-informatiepakket lees je meer over deze briefing.

Je slaapzak dient bestand te zijn tegen temperaturen van 0°C tot aan -5°C (maanden juli/aug). Denk ook aan een regenhoes voor je (dag-) rugzak. Het meenemen van een thermosfles is praktisch, een duurzame manier om altijd drinken bij de hand te hebben en ook geschikt voor een bouillon-drankje. Het self inflatable matje is ca. 1.75m lang, houd er rekening bij dat je voeten in gestrekte ligging iets erover kunnen uitsteken. 

 • Goed ingelopen bergwandelschoenen (waterdicht, goed profiel, enkelbescherming)
 • Katoenen T-shirts / katoenen overhemden (korte mouwen)
 • Pullover(s)
 • Kleding met thermische isolatie (o.a. ondergoed van merinowol)
 • Fleece
 • Trekkingsbroek (licht, luchtig, sneldrogend)
 • Goede trekkingsbroek (stretchstof ideaal voor meer bewegingsvrijheid)
 • Gevoerde (dons) trekkingjas/parka
 • Pet (goede bescherming tegen zon en regen)
 • Warmje muts (voor de koude nachten)
 • Handschoenen
 • Regenponcho/regenjas
 • Veldfles (minimaal 1 liter) gevuld met water voor eerste dag
 • Waterzuivering tabletjes/waterzuiveringssysteem (o.a. GRAYL fles)
 • Voldoende trekkingsokken
 • Lichte sokken (voor ’s avonds)
 • Slippers (na afloop wandeling) 
 • Slaapzak (comfortniveau 0°C/-5°C)
 • Dagrugzak (eventueel camelbag)
 • Waterdichte duffelbag
 • Toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
 • Zonnebril  (100% UV-werend)
 • Zonnebrand (blockfactor minimaal 30)
 • Lippenbalsem (100% UV-werend)
 • Hoofdlamp (bijv. Petzl)
 • Kleine reishanddoek of sarong 
 • Camera (plus reservebatterijen/powerbank)
 • Snacks, koekjes, energybars, chocolade, muesli, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
 • Persoonlijke medicijnen, paracetemol, second scin voor blaren, pleisters, enz 
 • Wat cash geld (voor o.a. fooi gids, kok en dragers)
 • Paspoort
 • Wandelstokken (ijzeren/metalen punten zijn NIET toegestaan bij Machu Picchu)
 • Eventueel verrekijker
 • Goed humeur! 

 • Met de Inca-trail wordt je persoonlijke bagage gedragen door een drager tot maximaal 8 kilo per persoon (dit is inclusief het gewicht van je slaapzak). Zelf wandel je alleen met een dagrugzakje met extra kleding (alleen voor tijdens de wandeling), je mobiel/camera en eventuele andere persoonlijke items. 
 • Voor de maanden november en december is het raadzaam wandelstokken (ijzeren punten niet toegestaan!) mee te nemen daar de trail dan glibberig kan zijn door de grotere kans op regen. In de periode maart t/m oktober zijn wandelstokken ook raadzaam, doch wellicht iets minder urgent.
 • Neem een extra tas mee (of koop in Peru een fraaie handgemaakte!) waarin je de spullen die je niet nodig hebt tijdens deze trail, in je hotel in Cusco achterlaat.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

16 augustus 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

19 augustus 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

23 augustus 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

26 augustus 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

30 augustus 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

02 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

06 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

09 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

13 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

16 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

20 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

23 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

27 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

30 september 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

04 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

07 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

11 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

14 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

18 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

21 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

25 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

28 oktober 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

01 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

04 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

08 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

11 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

15 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

18 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

22 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

25 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

29 november 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

02 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

06 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

09 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

13 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

16 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

20 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

23 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

27 december 2020
1 persoon (eenpersoonstent in internationale groep) € 910
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 811

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs