310100banner

Polen - Bialowieza & Biebrza, 8 dagen Watervogels, spechten en wisenten

« Terug naar overzicht
Privéreis - Vogels kijken

Individuele vogelreis met (huur)auto vanuit pensions

Het noordoosten van Polen is met zijn oerbossen, moerassen en kleinschalige cultuurlandschappen een paradijs voor de vogelliefhebber! Gewapend met gedetailleerde beschrijving van routes en de beste vogelspots reis je per auto rond in dit  vogelparadijs. Twee dagen ga je met een lokale Engelstalige gids op stap: in Bialowieza verken je het meest ongerepte deel van het oerbos, waar je zonder gids niet mag komen. Ook ga je hier op zoek naar wisenten. Dan verken je de moerassen van de Biebrza. Je gaat op pad met een ervaren vogelaar, op zoek naar bijzondere soorten zoals de roodmus, de halsbandvliegenvanger en de waterrietzanger.

Uniek aan deze reis

 • 2 excursies met lokale gidsen
 • Archaïsch cultuurlandschap
 • Vogels en wisenten van laatste oerbos van Europa
 • Vogels van Oost-Europese wetlands
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

Dag tot dag

Polen - Bialowieza & Biebrza

Een bezoek aan het oosten van Polen is in ieder seizoen een waar feest voor de natuurliefhebber. In dit bijna archaïsche achterland waan je je werkelijk terug in de tijd. In deze streek, die rijk is aan folklore, bewerken boeren vaak kleine, onrendabele, natte percelen. Hier en daar wordt zelfs het paard nog voor ploeg of kar gespannen en wordt het bedrijf nog met de hele familie ‘gerund’, zoals dat in Nederland zo'n zestig jaar geleden gebeurde. Het is dus niet zó vreemd dat de natuur met haar enorme variatie ook uit die vroegere tijden lijkt te stammen. Zeker, ingrijpende veranderingen zijn volop aan de gang, maar gaan - gelukkig voor de natuurliefhebber! – nog steeds erg langzaam. Hierdoor zijn in Oost-Polen de laatste oerbossen van Europa te vinden, evenals de fraaiste natuurlijke moerasgebieden. Bovendien is het land, dat hier aan Wit-Rusland grenst, bezaaid met vele meren, meertjes en rietlanden. Al met al is Polen dan ook een van de beste plekken in Europa om vogels te kijken.

Mei en juni zijn de meest geschikte maanden voor een vogelreis naar Polen. De wetlands van de Biebrza rivier en de bossen van Bialowieza zijn dan vol van uitbundig leven. Maar liefst negen soorten spechten zijn er in de kijker te krijgen, en daarnaast onder meer vier soorten futen (de fuut, de kuifduiker, de geoorde fuut en de roodhalsfuut), de fraaie withalsvliegenvanger en de roodmus, die je begroet met zijn vrolijke 'please to meet you'-tune. Je hoort het gekras van de kwartelkoning en de kleine vliegenvanger, ziet de dansende kraanvogels, baltsende groepen kemphanen, de witvleugelstern, de kuifduiker, de roodhalsfuut, de schreeuwarend en de zeearend.

Per (huur)auto reis je rond in deze welhaast vergeten uithoek van Europa, met een omvangrijk en uniek ecosysteem, dat nog steeds een complete en natuurlijke verzameling aan dieren en planten omvat. Je gaat op pad met een gedetailleerde reisinformatie met uitvoerige routebeschrijvingen van wandelingen door de mooiste gebieden en nauwkeurige omschrijvingen van de beste observatieplekken. Tweemaal ga je met een lokale gids op stap: in het meest beschermde deel van het Bialowieza oerbos, waar je zonder gids niet kunt komen. En een dag ga je op pad in de Biebrzamoerassen verblijft. Je gids in Biebrza is een verwoed vogelaar, spreekt Engels en kan je de beste plekjes wijzen. De reis is ook in het najaar interessant als het groot wild in het Bialowieza woud zich wat beter laat zien en de kans op wisenten het grootst is.

Dag 1

Aankomst in Bialowieza. Je overnacht in een pension of bij particulieren. In de directe omgeving van het pension zijn verschillende restaurants te vinden.

Overnachting in

Bialowieza

Dag 2

Vandaag bezoek je samen met een gids het meest ongerepte deel van het Bialowieza Nationaal Park: een meer dan 475 vierkante kilometer groot, magnifiek, maagdelijk oerbos. Zonder gids mag hier niemand komen. Voor dag en dauw ga je uit de veren en neemt een lokale gids je 5 uur mee op pad. Hij kent de geschiedenis van veel afzonderlijke bomen en kent de vogels en hun geluiden op zijn duimpje. Heel langzaam wandelen jullie door dit indrukwekkende woud. Op de grens tussen woud en wat opener gebied cirkelt de schreeuwarend regelmatig rond. Uiteindelijk keer je via een ander pad weer langzaamaan terug naar de ingang. Behalve de vogelrijkdom (o.a. de withalsvliegenvanger, de kleine vliegenvanger en diverse spechten) zal ook de ruige en weelderige plantengroei je verbazen. Een wandeling door dit grillige woud vol elzen, stokoude, vaak holle lindebomen, enorme eiken en haagbeuken is bijzonder indrukwekkend. In mei staat dit bos in bloei en wordt de bodem bedekt door één groot tapijt van voorjaarsbloemen: de bosanemoon, de slanke sleutelbloem, daslook, zevenster, goudveil enzovoort. Het park is belangrijk genoeg bevonden om te worden benoemd tot biosfeerreservaat en te worden bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bij zonsopgang is het in het voorjaar een leven van jewelste: roffelende spechten - waaronder de bijzondere witrug- en middelste bonte specht - en de zang van veel verschillende soorten vogels, die prachtig klinkt tussen de dikke stammen van de woudreuzen.

Overnachting in

Bialowieza

Dag 3

Verken vandaag het vrij toegankelijke en eveneens zeer gevarieerde en uitgestrekte deel van het bosgebied van Bialowieza. Ga wandelen of huur ter plaatse een fiets. Naast vele vogelsoorten voelen ook de laatst in het wild levende wisenten van Europa zich hier thuis. Zo kan je een tocht maken in het minder goed beschermde deel van het bos. Hier vindt wel houtproductie plaats, maar is desondanks op de meeste plaatsen nog erg indrukwekkend. Er zijn vogels te vinden als de dwerguil, de drieteenspecht, de notenkraker en het schuwe hazelhoen. In de bloemrijke weiden en moerassen rond de Narweka-rivier ga je op zoek naar bijzondere vogels. Probeer bijvoorbeeld de hier veel voorkomende 'onzichtbare' kwartelkoning te spotten met zijn karakteristieke raspende roep. Ga op zoek naar de schreeuwarend, de roodmus, de sperwergrasmus, de krekel- en bosrietzanger. Dit gedeelte van het bos is ook de plek waar de wisent leeft, de ‘keizer van het bos’.
Je kan ook een wandeling door natte elzenbroekbossen van Zebra Zubra maken. Ook hier vind je weer een weelderige ondergroei met onder andere moerasvaren en slangenwortel. Het pad is af en toe zo nat dat het over vlonders gaat.  Door zorgvuldig rond te speuren, heb je kans om maar liefst negen spechtensoorten waar te nemen: de groene, de grijskop-, de zwarte, de grote bonte, de middelste bonte, de kleine bonte, de witrug- en de drieteenspecht en de draaihals. Een imposante optelsom!

Overnachting in

Bialowieza

Dag 4

Met je (huur)auto rijd je door prachtig kleinschalig landschap naar de 150km noordelijker gelegen Biebrzamoerassen. Onderweg kom je langs het meer van Siemianowka: een ondiep kunstmatig meer aan de grens met Wit-Rusland, populair bij vogelaars (bv. kans op de zeearend, de citroenkwikstaart, de zwarte Ooievaar en diverse eendensoorten). Ook liggen de visvijvers van Bialystok op de route, welke altijd een stop waard zijn. Deze op het oog saaie, aangelegde vijvers blijken een verrassende vogelwereld te herbergen. We vinden er maar liefst vier soorten futen: de gewone fuut, de roodhalsfuut, de geoorde fuut en de kuifduiker. In het riet langs het water wemelt het van de grote karekieten en rietzangers en in de wilgen bouwen buidelmezen hun nestje. Het geluid van geelbuikvuurpadden is overal te horen. Je overnacht in een klein boerengehucht, vlakbij het piepkleine stadje Goniadz.

Overnachting in

Goniadz

Dag 5

Vandaag verken je met een lokale gids de moerassen van Biebrza. Het is een ervaren vogelgids, die de gehele dag (8 uur) met jou op pad gaat. Een ideale kans om dié plekjes en dié soorten te ontdekken die je anders gemist zou hebben.

Overnachting in

Goniadz

Dag 6

Vandaag en morgen kun je zelf de uitgestrekte Biebrzamoerassen verkennen. Je kunt er voor kiezen om wandelend, ver en soms nat de moerassen in te dringen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de bastaardarend, broedend nabij het Czerwone Bagno (het Rode Moeras). Het eerste deel van deze wandeling voert afwisselend over kurkdroge rivierduinen en door drassige zeggevelden en orchideerijke graslanden diep de Biebrza-moerassen in. De schreeuwarend, die broedt in het nabij gelegen bosgebied, laat zich hier geregeld zien. In de elzenbroekbossen broedt de kraanvogel en ook de houtsnip voelt zich hier prima thuis. Door de hoge waterstanden hebben de bomen het vaak moeilijk; het vermolmde hout vormt een prima biotoop voor de middelste bonte specht en de witrugspecht. In de wilgen, die het vaak nog wel goed doen, zingt de noordse nachtegaal zijn korte lied.

Overnachting in

Goniadz

Dag 7

Rijd naar Burzyn, een plaatsje op een stuwwal langs de Biebrza. De weg erheen is al bijzonder. Op iedere paal langs de weg broedt wel een ooievaar. Eenmaal bij de Biebrza komen we in een vogelparadijs terecht. Op de net drooggevallen graslandjes drommen kemphanen samen. De mannetjes vallen elkaar voortdurend aan. Het gekrijs van witvleugelsterns en meeuwen is oorverdovend. Aalscholvers vliegen af en aan. Brilduikers, pijlstaarten, slobeenden, smienten, futen en nog vele andere soorten zwemmen rond in het ondiepe water. Een zeearend zaait paniek en grote groepen eenden vliegen nerveus op om verderop weer neer te strijken. Bij het dorpje Burzyn kun je nog even het akkerbouwgebied in. Hier zingt de ortolaan zijn symfonie.

Via Dolistowo, eveneens een ideale observatieplek, kan je ook naar Osowiec waar je een wandeling door de moerassen kunt maken. Dit plaatsje ligt op de overgang van het centrale naar het zuidelijke bekken van de Biebrza. Hier is het dal van de Biebrza het smalst. Het was dus logisch dat juist hier een weg door de elders ondoordringbare moerassen aangelegd werd. Vanwege de centrale ligging bevindt zich in Osowiec het hoofdkantoor van het Biebrza Nationaal Park. Osowiec is een prima observatiepunt. De roodmus zingt er zijn lied. In het moerassige gedeelte, waar we grotendeels over vlonders lopen, is soms het ijsvogeltje te zien. De buidelmees bouwt er zijn kunstig geweven nest van wilgenpluis. Op de droge akkers komt de kraanvogel geregeld foerageren en tot diep in het natte zuidbekken, een afwisseling van wilgenstruelen, rietvelden en open water, zijn zowel de dwergmeeuw als de dwergstern actief.

Overnachting in

Goniadz

Dag 8

Einde van het arrangement en terugrit naar Nederland of naar Warschau.

NB Programma

Voor deze reis heb je een (huur-)auto nodig voor. Zowel voor de verplaatsingen tussen de accommodaties als voor de dagelijkse ritten tussen de accommodaties en de wandelingen en vogelexcursies heb je een auto nodig. De gids die één dag in het Biebrza moeras met je meegaat, rijdt met de auto mee en daarom heb je dus één vrije zitplaats nodig.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan de rand van het Bialowieza-oerbos verblijf je de eerste drie nachten in pension Gawra. Het gebouw is deels uit hout opgetrokken en ademt een vriendelijke sfeer; rondom de open haard is het goed toeven. De kamers zijn goed en voorzien van badkamer.
Aan de rand van de Biebrzamoerassen verblijf je vier nachten in een klein pension even buiten het stadje Goniadz. De gastenkamers beschikken over eigen douche/WC. De accommodatie is rustig gelegen.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Lunch en diner regel je zelf. In het Bialowieza gebied is kun je in het pension dineren maar er zijn ook restaurants op loopafstand. In het Biebrzagebied kun je voor het diner een restaurant opzoeken in het nabijgelegen stadje Goniadz.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • excursie met gids in oerbos Bialowieza
 • excursie met gids in de Biebrzamoerassen
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • eventuele entrees
 • autohuur (bij te boeken)

Ter plaatse te betalen

 • Toegangskaartjes Biebrzamoerassen (ca. € 1,- per dag)

Over de activiteiten

Tijdens deze vogelreis maak je op de meeste dagen verschillende kortere wandelingen om bij de mooiste observatieplekken te komen.  De bospaden en paden door de moerassen zijn vlak, maar vaak drassig. Je loopt ook stukken over onverharde en verharde landweggetjes. De wandelingen lopen uiteen van enkele honderden meters tot enkele kilometers. Veel wandelingen zijn in te korten omdat de heen- en terugweg over hetzelfde pad voeren en je bepaalt natuurlijk zelf je eigen tempo. In Bialowieza kan je ook een dag een fiets huren en de Biebrza leent zich ook uitstekend voor een kanotocht. Op de meeste dagen zit je niet lang in de auto en zijn de afstanden tussen de observatieplekken beperkt. Alleen op dag 1 en 8 rijd je ca. 250 km en op dag 4 ca. 150 als je van Bialowieza naar Biebrza rijdt. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket met gedetailleerde routebeschrijvingen, beschrijvingen van wandelingen naar observatieplekken en nauwkeurige omschrijvingen van de beste vogellocaties.

Extra dagen

Je kunt in beide pensions extra nachten boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Mercure Warzawa Centrum (Warschau)

Het Mercure Warsaw Centrum ligt in het centrum van de stad, naast Golden Terraces, het grootste winkelcentrum van Warschau. De ligging van het hotel is ideaal: vlakbij het centrale treinstation van Warschau en in de buurt van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden. Het is een groot en modern stadshotel, met comfortabele, ruime kamers. Het hotel beschikt over twee restaurants, een bar, eigen parkeergarage, een welness centrum met binnenbad.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Przechody is ca. 1400 km. Tot Warschau kan je op de snelweg blijven en goed doorrijden. Na Warschau worden de wegen smaller. De wegen in het oosten van Polen zijn vaak van dusdanige kwaliteit dat je niet veel harder dan 60 km/u kan rijden. Je kan zowel bij de eerste als de tweede accommodatie parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf Warschau reis je verder per huurauto. De afstand van Warschau naar de eerste accommodatie in Bialowieza is 240 km: ca. 3,5 a 4 uur rijden. Van de laatste accommodatie in Goniadz terug naar Warschau is het 220 km, ca. 3,5 uur rijden. Je kunt via ons een overnachting in Warschau boeken, zowel vooraf als achteraf.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Warschau CS  09:00 - 23:33 1
Warschau CS – Amsterdam CS 09:30 - 23:00    1

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Warschau.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden je aan om je vlucht tegelijkertijd met of pas na bevestiging van je arrangement te boeken.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reis je verder per huurauto. De afstand van Warschau naar de eerste accommodatie in Bialowieza is 240 km: ca. 3,5 a 4 uur rijden. Van de laatste accommodatie in Goniadz terug naar Warschau airport is het 220 km, ca. 3,5 uur rijden.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement dagelijks starten in de periode half april - half oktober. Mei en juni zijn de interessantste maanden om vogels te spotten. In september en oktober maak je het meeste kans op groot wild en laten de wisenten zich het beste zien.
In noordoost-Polen heerst een continentaal klimaat. De zomers zijn er warm en droog en worden gekenmerkt door lange periodes met stabiel weer. Op zonnige dagen loopt de temperatuur op tot boven de 25 ºC. Op de enkele regenachtige dagen kan het kwik bij 15 tot 20 ºC blijven steken. ‘s Nachts daalt de temperatuur tot 10 à 15 ºC. Tijdens warm en windstil weer en wanneer de waterstand in de rivieren laag is, dien je terdege rekening te houden met de aanwezigheid van muggen. Neem daarom muggenolie of een fijnmazig muskietennetje mee voor over je hoofd.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bialowieza & Biebrza ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig. Tijdens de tweede gegidste excursie in de Biebrza rijdt de gids mee in de auto. Zorg dus voor een extra vrije plek.

Zorg voor goede (berg-)wandelschoenen, warme en luchtige wandelkleding, goede regenkleding, maar ook voor goede bescherming tegen de zon. Een goede verrekijker, vogelgids en een telescoop met statief zijn uiteraard ook aanbevolen.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. Wel verzoeken we je bij het inpakken van je tas of koffer aan het volgende te denken:

 • Geldig paspoort of Europees identiteitsbewijs
 • Rijbewijs
 • (Zak)mes
 • Stevige en goed ingelopen wandelschoenen
 • Verrekijker en eventueel telescoop
 • Rugzak/tasje voor overdag
 • Lichte regenkleding
 • Luchtige kleding
 • Zaklamp
 • (Reis)wekker
 • Veldgidsen
 • Notitieboekje met schrijfgerei
 • Deze reizigersinformatie
 • Zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Muggenolie
 • Fototoestel met voldoende geheugenkaartjes of (dia)filmpjes
 • (Kopieën van) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
 • Contant geld
 • Persoonlijke EHBO-benodigdheden; middel tegen diarree (bijv. diacure), pleisters, jodium, sporttape, persoonlijke medicijnen etc.

Het volgende mag NIET mee in de handbagage en moet dus worden opgeborgen in tas of koffer:

 • Statief, wandelstok e.d.
 • Scherpe voorwerpen (zakmes, pincet, nagelknipper, verbandschaar etc.)
 • Vloeistoffen

In het Bialowieza oerbos ga je één ochtend met een lokale, Engelstalige gids op stap. Samen met hem heb je toegang tot het meest beschermde deel van het oerbos, waar je zonder gids van het Nationale park niet mag komen. In de Biebrzamoerassen ga je één hele dag op stap met de accommodatiehouder. Hij is tevens natuurgids, geboren en getogen nabij de Biebrzamoerassen en al 15 jaar actief als gids. Hij spreekt Engels en Duits. Vrij recentelijk heeft hij een mooi plekje aan de rand van de Biebrzamoerassen bemachtigd waar hij zijn eigen houten huis heeft gebouwd inclusief enkele kamers voor gasten.

Ga je binnenkort op reis naar Polen bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/polen. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/polen/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat je informeren over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid), de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ook in Polen raden we je aan rekening te houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op je geld en waardevolle spullen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

pictri_8964_JariPeltomaki.jpg

Polen - Bialowieza & Biebrza

Watervogels, spechten en wisenten

Individuele vogelreis met (huur)auto vanuit pensions

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.