Costa Rica - Puur Natuur, 15 of 20 dagen luieren in thermen en zwemmen in blauwe rivieren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

Deze actieve rondreis voert je langs de 'parels' van Costa Rica. Ingeklemd tussen de vulkanen Miravalles en Tenorio ligt het Tenorio National Park met zijn helderblauwe rivier Celeste, watervallen en warmwaterbronnen. Vanuit je tented-lodge nabij Ojochal, een 'prachtige kamer in het wild' verken je het Marino Ballena National Park met zijn dolfijen en - in het juiste seizoen - bultruggen. Nationaal Park Corcovado is voor elke natuurliefhebber een el dorado! Zeldzame tapirs, veel verschillende apen, kleurrijke vogels, reptielen en amfibieën volop. Duik de kroonlagen in met een canopytour, roetsj naar beneden met een zipline en ontspan daarna in de warmwaterbaden van Baldi nabij de vulkaan Arenal.
Met een comfortabele 4x4 huurauto - voorzien van gratis GPS - en een uitgebreid routeboek vol met informatie en tips ga je onbezorgd op pad. Verken de mooiste nationale parken vanuit nabijgelegen accommodaties, die opgaan in de natuur. Als natuurliefhebber ervaar je in Costa Rica het échte Pura Vida-gevoel.

Uniek aan deze reis

 • Verleng je reis met droomplek in Corcovado NP
 • Mooie natuuraccommodaties
 • Nooit de weg kwijt met routeboek/kaart en gratis GPS
 • All risk autoverzekering (alles inclusief, geen eigen risico en lage waarborg)
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Costa Rica - Puur Natuur

Je kunt bij deze reis kiezen tussen 2 varianten. In het kort ziet het programma van de 20-daagse variant - inclusief uniek verblijf in Nationaal Park Corcovado - er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst San José, overnachting San José
 • Dag 2: rijden naar La Fortuna, overnachting nabij la Fortuna
 • Dag 3: vrije dag, skywalk of wandeling in Arenal NP, overnachting nabij La Fortuna
 • Dag 4: rijden naar Bijagua, overnachting Bijagua
 • Dag 5: Nationaal Park Tenorio, overnachting Bijagua
 • Dag 6: rijden naar Samara, overnachting Samara
 • Dag 7: zwemmen, snorkelen, duiken of excursie, overnachting Samara
 • Dag 8: rijden naar Monteverde, overnachting Monteverde
 • Dag 9: verkenning Monteverde en Santa Elena, overnachting Monteverde
 • Dag 10: rijden naar Dominical, overnachting Dominical
 • Dag 11: kajakken, snorkel of dagje strand, overnachting Dominical
 • Dag 12: rijden naar Carate, wandelen naar La Leona, overnachting Corcovado
 • Dag 13: wandeling Corcovado, overnachting Corcovado
 • Dag 14: vrije dag, overnachting Corcovado
 • Dag 15: wandelen naar Carate, rijden naar Vergel de Punta Mala, overnachting Vergel de P.M.
 • Dag 16: vrije dag, overnachting Vergel de Punta Mala
 • Dag 17: rijden naar Savegre-vallei, overnachting Savegre-vallei
 • Dag 18: wandelen of op zoek naar vogels, overnachting Savegre-vallei
 • Dag 19:naar San José, overnachting San José
 • Dag 20: rijden naar luchthaven, einde arrangement
Bij de 15-daagse variant reis je vanuit Monteverde meteen door naar Vergel de Punta Mala.
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van San José word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger van SNP. Een privé transfer brengt je naar het centrum van de hoofdstad, waar je verblijft in een goed hotel.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst van de vlucht kun je vanmiddag in San José de lokale markt bezoeken die in 1888 is gesticht. Ook de verkenning van het centrum met zijn Nationaal Theater is de moeite waard. Liefhebber van kunstschatten? Bezoek dan het pre-Colombiaanse Gouden Museum waarin een rijke collectie aan gouden kunstschatten, edelstenen en keramiek wordt tentoongesteld.

's Avonds is er genoeg te doen in San José. In je SNP reisinformatie vind je de nodige tips voor leuke restaurantjes.

Overnachting in

San José

Dag 2-3

In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Met een routeboek in de hand en de GPS in de auto reis je onbezorgd door Costa Rica. Via het Nationale Park Braulio Carrillo en Puerto Viejo de Sarapiqui rijd je naar La Fortuna. Na ongeveer drie uur rijden kom je aan bij de lodge waar je de komende nachten verblijft.

Vanmiddag bij aankomst en de volgende dag heb je de tijd om de spectaculaire omgeving te ontdekken rond de vulkaan de Arenal (1633 m). Verken het nationaal park Arenal te voet. Loop lekker door het bos en sta op de oude lava van de uitbarsting van 1968. Sinds oktober 2010 is de vulkaan inactief geworden, explosies worden zelden waargenomen.

Wat kun je verder nog doen? Ga relaxen in de warmwaterbaden van Tabacón. Ook een bezoek aan de Arenal Hanging Bridges zijn de moeite waard. De 'skywalk' gaat over een serie hangbruggen die hoog in de boomkruinen zijn gespannen. Een lokale gids ontrafelt graag een paar geheimen van het subtropisch regenwoud. Je ontdekt hoe belangrijk het is om deze mooie natuur te beschermen. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die niet zo van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de skytrek!

Spannende avondexcursie! Verken in een wildreservaat van een lodge nabij la Fortuna de maar liefst 28 kikkersoorten die hier zijn geteld. Hieronder in 't oog springende roodoogmakikikker. Een leerzame en leuke tocht onder begeleiding van een Engelstalige gids.

Verlenging met Tortuguero of Sarapiqui! Voordat je naar La Fortuna reist zijn er twee prachtige plekken die je prima in kunt bouwen in je reis. Verleng je reis met een verblijf in schildpadparadijs Tortuguero of het laagland regenwoud bij Sarapiqui, rijk aan flora en fauna.

Overnachting in

La Fortuna - Lomas del Volcan

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Wild Frog Sanctuary by Night

Vanuit La Fortuna maak je een bijzondere avondexcursie. In ca. twee uur wandel je onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het bos. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en je oren aan de geluiden. Van alles kun je tegenkomen, denk hierbij aan veel soorten kikkers, waaronder de roodoogboomkikker. Ook insecten en wellicht slangen kunnen ons pad kruisen. Wil je veel te weten komen over de dieren die je gaat zien, dan is het beslist de moeite waard om mee te gaan de duisternis in!

Inbegrepen:

 • Engelstalige gids
 • zaklamp

Extra Informatie:

 • de excursie start om 17.30 uur

Caribe * Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, beter bekend als de soepschildpad. Jaarlijks leggen zij hun eieren van juli t/m oktober. Ook de lederschildpad, de grootste van zijn soort, legt op de stranden van Tortuguero ook haar eieren (half februari t/m april). Het meemaken van dit fenomeen of het zien van het uitkomen van de eieren vormt een unieke belevenis! Gezien de afgelegen ligging van Tortuguero, je kunt er alleen per boot of vliegtuigje komen, is de biodiversiteit extreem hoog. Sinds 1970, het jaar waarin Tortuguero een beschermde status verkreeg, is het gebied een walhalla voor natuurliefhebbers. Met boottochtjes door kreken en rivieren en wandelend over de paden in het laaglandregenwoud, zie je leguanen, kroonbasilisken, neusbeertjes, ara's, drieteenluiaards, tamandua's, rivierotters, wasberen en vele vogels en apen.

Centraal * Puerto Viejo de Sarapiqui La Quinta

Het laaglandregenwoud rondom Puerto Viejo de Sarapiqui staat synoniem voor natuurschoon en actie! Aan de voet van het nationale park Braulio Carrillio ligt een tropisch gebied waarin ananas, banaan en palmhart wordt verbouwd. De lodge la Quinta is een aangename rustplaats waarin zich in de grote tuin gifkikkertjes en vlinders bevinden en kleurrijke heliconia's bloeien. Raft de Sarapiqui en zweef van metershoge platforms dwars door het kronendak, actie en plezier verzekerd!

Dag 4-5

Vanaf La Fortuna rijd je in ruim twee uur via El Tanque naar Bijagua. De vegetatie verandert geleidelijk daar je van droog tropisch bos naar nevelwoud rijdt. Dit zorgt ook voor een hele andere variëteit aan vogels. De komende twee nachten verblijf je in een uitstekende lodge met een prima restaurant aan de voet van het nationale park Tenorio. Dit park is nog niet zo toeristisch. Bezoek op je vrije dag het nationale park Tenorio, gelegen op nog geen 20 km vanaf de lodge waar je verblijft.

Dwars door het park loopt de rivier Celeste. Deze heeft het gehele jaar door een schitterende blauwe kleur. Volgens een legende heeft God, toen hij de hemel blauw verfde, de kwast in de Rio Celeste gedoopt voor het schoonmaken van de kwast. De werkelijke oorzaak van de kleur komt door de combinatie van sulfaat en zwavel die de unieke kleur aan het meer geven. Ook kan men in de omgeving prima paardrijden, een vlindertuin bezoeken met daarbij veel uitleg over planten en hun medicinale werking.

Verlenging met Caño Negro Reservaat! Na je verblijf in La Fortuna is het leuk om je reis te verlengen met een tweedaags arrangement naar de moerassen van Caño Negro. Ga op zoek naar vele watervogels, krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

Overnachting in

Bijagua - Sueño Celeste Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Centraal * Caño Negro Reservaat

Stap vanuit je hotel aan de rand van het Lago Chapel de motorboot in. In het laaglandregenwoud in het Caño Negro Reservaat zijn vele dieren te observeren. Het gebied is een seizoensmoeras waar enorme aantallen watervogels leven. In het reservaat leven naast o.a. zilverreigers, jabiroes, ibissen, tijgerroerdompen, aalscholvers en slangenhalsvogels ook krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken

Dag 6-7

Je steekt dwars door het schiereiland Nicoya naar de tropische kust van Costa Rica. Na ca. 3-4 uur kom je aan in Samara. In dit tropische paradijs is genoeg te doen. Ga lekker zwemmen, snorkelen of duiken of maak een van de volgende optionele excursies:

 • dolfijnentocht. Met een vissersboot de Grote Oceaan op om dolfijnen op te zoeken. Onderweg kun je wellicht nog een visje vangen. Het avondeten heb je dan alvast binnen!
 • huur een fiets om 7 km naar Playa Carrillo te fietsen, een prachtig verlaten palmstrand.
 • ga een uur lang onder begeleiding zeekayakken om daarna te snorkelen bij een eiland voor de kust van Samara.
 • Ten noordwesten van Samara ligt het ‘Refugio Nacional de Vida Silvestre Ostional’ waar gedurende het gehele jaar schildpadden het strand op komen om hun eieren in het zand te begraven. ’s Avonds ga je het strand op om muisstil toeschouwer te zijn van deze gebeurtenis.
 • bezoek de stranden van Pelada en Guiones. Heerlijk om hier te surfen.

's Avonds kun je heerlijk gaan eten in een van de vele restaurants.

Overnachting in

Samara - Hotel Belvedere

Dag 8-9

In noordoostelijke richting vervolg je de reis via Limonal en Las Juntas naar Monteverde. Vlakbij het plaatsje Santa Elena ligt de fijne Cala Lodge. Hier verblijf je de komende nachten in een van de ruime kamers. De lodge heeft diverse mooie zitjes op o.a. de veranda van het restaurant. Onder het genot van een drankje geniet je hier van de vogels om je heen.

Op nog geen 10 km van de lodge liggen de mooie nevelwoudreservaten Monteverde en Santa Elena. Het hotel ligt tussen deze twee beschermde gebieden in. Vlakbij het reservaat van Santa Elena is een 'skywalk', een serie hangbruggen tussen de boomtoppen door! Behalve de reservaten biedt Monteverde ook een vlindertuin, kaasfabriek, kolibrietuin en uitstekende wandelmogelijkheden in de vele beschermde bossen!

Overnachting in

Monteverde - Cala Lodge

Dag 10-11

Je rijdt vanuit Monteverde naar het zuiden. Onder de brug over de rivier de Tarcoles liggen vaak spitssnuitkrokodillen in het water en op de zandbanken. Het vergezicht levert een mooi plaatje op van het nationale park Carara. Je rijdt verder langs Quepos en vele palmolieplantages. De palmpitten zijn de grondstof voor reuzel, palmolie en zeepjes en shampoo. Bij de 15-daagse variant sla je na ongeveer 5 uur rijden (265km) even ten zuiden van Ojochal af. De weg gaat over in een onverharde weg waarover je in minder dan een kwartier tijd naar het einddoel rijdt:: de Rio Tico Safari Lodge. Zie verder programmadag 15.

Bij de 20-daagse variant heb je al na ongeveer 4 uur rijden (255 km) je volgende bestemming bereikt: Hacienda Baru, even buiten Dominical.  Hier kan je heerlijk wandelen om leguanen, neusberen, luiaards en apen te observeren. De volgende dag kun je bv. vanaf Bahia Ballena, op 20 minuten rijden vanaf Dominical, een prachtige kayaktocht maken door Nationaal Park Marino Ballena. Onder begeleiding van een Engelssprekende gekwalificeerde kayakinstructeur peddel je langs de kust. Geniet van overvliegende peilkanen en jan-van-genten. Beetje snorkelen, verfrissing en fruit op het Arcos strand waar we met een korte wandeling kunnen genieten van een waterval midden in primair regenwoud. Met de kayak keer je terug naar Bahia Ballena waar je op de golven met je kayak nog wat kunt ‘surfen’.

Verken Nationaal Park Carara! Voordat je doorreist naar Domical of Vergel de Punta Mala, ligt het nationale park Carara op je route. Check het hieronder vermelde reisarrangement in dit prachtige laagland regenwoud gebied.

Overnachting in

Dominical - Hacienda Baru

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Pacific * Carara Nationaal Park

Vanuit de tropische tuin van de lodge roodvleugelara's zien overvliegen! Ontdek de mangroven in de Tarcoles-rivier. Dit kan tijdens een rustiek verblijf in Villa Lapas. Het nabijgelegen Carara Nationaal Park beschermt een bos met een grote biodiversiteit waaronder maar liefst 10 zeldzame hardhouten bomen. Tevens tref je er Amerikaanse krokodillen, reuzenmiereters, ocelotten, spinapen en giftige pijlkikkers. Daarnaast is Carara een fantastische pek om de naar schatting 120 getelde vogelsoorten waar te nemen. De Tarcoles rivier nodigt uit om landleguanen en basilisken te spotten, evenals de nestplaatsen van ara's.

Dag 12

Vanaf Dominical leidt de fraai aangelegde kustweg naar het zuiden. Aan de rechterhand spectaculaire uitzichten op de Grote Oceaan en verschillende stranden, waaronder die van het Marino Ballena National Park, een beschermd onderwaterpark waar bultruggen twee keer per jaar vertoeven. Aan de linkerhand loopt een bergketen met primair regenwoud. Het zicht op de oceaan wordt verbroken door het grootse mangrovegebied van Centraal Amerika (Terraba-Sierpe), de verbinding met het schiereiland Osa waar je bestemming van vandaag ligt: het vermaarde Nationaal Park Corcovado.

Een prachtige weg langs de 'Golfo de Dulce' door deels primair regenwoud voert naar Carate. Je hebt onderweg kans om kapucijnapen en slingerapen te zien. Carate is het eindstation voor de huurauto; hier start de wandeling van 4 km over het strand naar de La Leona Eco-lodge. Je bagage wordt vervoerd, dus je wandelt alleen met je dagrugzakje. Met het Corcovado Nationaal Park aan je rechterzijde is het direct opletten geblazen. Miereneters hoor je ritselen door de bladeren op zoek naar voedsel en ara's vliegen over je hoofd met hun kenmerkende schreeuw. Je waant je en je bent ook ver weg van de bewoonde wereld. De wandeling over het strand is niet lang, maar door de hitte en luchtvochtigheid kan het als pittig worden ervaren. Hoe verfrissend zal de ontvangst zijn met een heerljke fruitshake!

Overnachting in

nabij ingang La Leona Corcovado NP - La Leona Eco Lodge

Dag 13-14

Op 300 meter lopen van de lodge begint het Nationaal Park Corcovado. Op dag 13 verken je onder begeleiding van een Engelssprekende gids Corcovado. Vanaf La Leona maak je een wandeling in de ochtend (max. 5 uur) het park in. Jullie gaan naar de vele zoogdieren, insecten en vogels die hier leven. Ook de kennismaking met bijzondere boomsoorten staat op het programma. Dag 14 is een vrije dag. De lodge beschikt over goed gemarkeerde trails van 30 a 60 minuten die je zonder gids kunt lopen. Je ziet onderweg gifkikkers, apen en vogels. Je kunt ook een paardrijtocht maken van ca. 2 uur. Of boek een nachtwandeling met gids. Je ziet bijna altijd wel een slang gezien of meerdere....Een zaklamp meenemen is een must. Hoe lekker is het aan het eind van de dag in de hangmatten te duiken die overal hangen. Met 'ocean view' en en drankje in je hand. Het avondeten is uitstekend en smaakvol.

Overnachting in

nabij ingang La Leona Corcovado NP - La Leona Eco Lodge

Dag 15

In ca. 4.5 uur rijd je terug naar het 'vasteland'. Reizigers van de 15-daagse variant komen op deze dag vanuit Monteverde. Even ten zuiden van Ojochal gaat de weg over in een onverharde weg waar je in minder dan een kwartier tijd overheen rijdt naar het einddoel: de Rio Tico Safari Lodge.

Te midden van ongerept regenwoud tussen twee nationale parken in (Marino Ballena en Corcovado) ligt deze lodge weggestopt. Noem dit geen kamperen! Je safari-tent, voorzien van alle gemakken, is als het ware een 'kamer in het wild'! De TV en fitnessruimte zal je niet missen, trouwens de tenten liggen beneden aan de heuvel en alle andere faciliteiten bovenop. Je krijgt genoeg natuurlijke beweging! Vanaf de ruime veranda van de lodge zie en hoor je talloze geluiden, voornamelijk van vogels en krekels. Was het zweet van je af in het riviertje nabij de lodge en val in slaap met het kabbelende geluid ervan. 

Overnachting in

Vergel de Punta Mala - Rio Tico Safari Lodge

Dag 16

Word wakker met de kans op een blauwe Morpho-vlinder. Wandel (eventueel met een gids) naar een waterval, huur een kayak voor een tochtje door de mangroven, ga abseilen of zweef door de boomkruinen met een canopy-tour. In de omgeving is van alles te doen. Spot bultruggen en walvissen in het Marino Ballena Nationaal Park (augustus-half oktober; eind december-april). Bij de 15-daagse variant kun je er ook voor kiezen een dagexcursie te maken naar Nationaal Park Corcovado Nationaal Park, een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Corcovado huisvest de grootste populatie rode ara's: 1200! Bij de 20-daagse variant is een meerdaags verblijf in Corcovado onderdeel van je reis.
Of bezoek vandaag Isla del Caño met een dagtoer. Onderweg naar dit eiland, dat 18 km voor de kust ligt, is er altijd kans op het zien van dolfijnen en in de maanden juli en augustus walvissen. Op Isla del Caño is het heerlijk snorkelen en duiken.

Overnachting in

Vergel de Punta Mala - Rio Tico Safari Lodge

Dag 17-18

Het laagland laten we achter ons om dit te verruilen voor het centrale bergland aan de voet van het Talamanca-gebergte. De rit naar de Savegre Mountain Lodge (hoogte 2200m) over een smalle deels verharde weg (prima te doen voor 2x4 auto's) is prachtig. Komende vanaf de snelweg die San Isidro de General en San José met elkaar verbindt, laat je het autoverkeer links liggen om de rust en de schoonheid van het nevelwoud in te duiken. Een doodlopende weg voert je langzaam dieper de vallei in rijdend langs de Rio Savegre.

In dit nevelwoud komen natuurliefhebbers en rustzoekers volledig aan hun trekken. Naast vele kolibrisoorten en andere vogels vormt de trekpleister natuurlijk de quetzal, de nationale vogel notabene van Guatemala. De quetzal eet voornamelijk van de vruchten van de aguacatillo, een wilde avocado-boomsoort, die in deze vallei voorkomt. Daarnaast bestaat zijn dieet uit bramen, hagedisjes en de vruchten van de guayabillo. Tijdens je verblijf kun je op zoek gaan naar de vogels, zonder of met lokale gids (tegen betaling). De 35 km aan goed gemarkeerde wandelwegen geven je alle ruimte om te genieten van de omgeving.

Upgrade naar de Dantica Lodge! Slechts 5 km ten noorden van het Savegre Hotel ligt de Dantica Lodge. Kunstzinnig ingericht, kleinschalig én een ligging met de natuur voor de deur! De Nederlandse en Colombiaanse eigenaren verwelkomen je hartelijk.

Overnachting in

Nevelwoud Savegre-vallei - Savegre Hotel Natural Reserve & Spa

Dag 19

Je reist terug naar San José waar je aan het einde van de dag de huurauto inlevert. Je overnacht weer in het middenklasse hotel in het centrum waar je ook de eerste nacht van je reis hebt doorgebracht.

Overnachting in

San José

Dag 20

Na je ontbijt heb je een privé transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland/België.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Afhankelijk van je keuze en reisgezelschap, overnacht je in een-, twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Indien je in een reisgezelschap van 4 personen reist, dan zijn overal vierpersoonskamers beschikbaar, behalve bij de Rio Tico Safari Lodge. Bij 4 personen verblijf je dan in twee tweepersoons tenten.

Over de maaltijden

Het ontbijt is op alle overnachtingsplekken inbegrepen. Daarnaast is tijdens je verblijf in Corcovado 2x lunch en 3x diner inbegrepen.  

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer vliegveld - hotel San José bij aankomst
 • autohuur 13 dagen
 • SNP Reisinformatie
 • routebeschrijving en kaartmateriaal (krijg je ter plaatse)

Bij de 20-daagse variant is daarnaast nog inbegrepen

 • 2x lunch Corcovado
 • 3x diner Corcovado
 • wandeling Corcovado met gids
 • bagagevervoer Carate-La Leona v.v.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

Ter plaatse te betalen

 • Entrees nationale parken (US$ 17 / 18 p.p. per park)

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is 13 dagen autohuur inbegrepen, van dag 2 tot dag 15. De auto wordt op dag 2 afgeleverd bij je hotel en lever je aan het eind van de reis in op het vliegveld van San José.

Het standaard type auto is gebaseerd op het aantal personen:

 • 1-3 personen: Suzuki New Vitara (of vergelijkbaar) incl. airo
 • 4 personen: Suzuki Grand Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
 • 5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) incl. airco

De prijs is inclusief de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. 

De huurauto is standaard voorzien van een GPS-ontvanger waarin de locatie van je accommodaties geprogrammeerd staat. Lekker makkelijk navigeren. Daarnaast krijg je een wifi hotspot zodat je met je eigen smartphone of tablet online bent. 

Indien je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Klik hier voor een overzicht van de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. Alle excursies of wandelingen zijn optioneel dus je kunt zelf de reis zo licht of zwaar maken als je wilt. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigzins kan verzwaren.

Geschikt voor kinderen

Vanaf 16 jaar.

Extra's

Excursies

Avondwandeling (vanaf € 30,- per persoon)

Aanvullende opties

Costa Rica Caribe * Tortuguero Nationaal Park

Centraal Costa Rica * Puerto Viejo de Sarapiqui La Quinta

Centraal Costa Rica * Caño Negro Reservaat

Costa Rica Pacific * Carara Nationaal Park

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 - 3277 000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van San José heb je een privé transfer naar je hotel in de stad. Aan het eind van de reis rijd je zelf naar het vliegveld, waar je je huurauto inlevert. 

Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25°C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november t/m april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

SNP en haar lokale partner

Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costa-Ricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

CO2 voetafdruk 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook kun je het verschil zien tussen de 15-daagse en 20-daagse reis. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Er zijn briefjes van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000 Colones in omloop. Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50, 100 en 500 Colon. Voor de meest actuele wisselkoers verwijzen we je naar www.xe.com of www.oanda.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, excursies, entrees nationale parken, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Voor elke dag dat je in Costa Rica verblijft, geef je gemiddeld minimaal US $60 pp per dag uit. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

Wij adviseren je zakgeld mee te nemen in de vorm van een pinpas en creditcard. Cash is niet nodig. Bij de bank BAC San José is het mogelijk met zowel Visa, Mastercard en Cirrus te pinnen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Deze banken vind je in de plaatsen San José, La Fortuna, Quepos, Limon en Liberia. Ook kun je geld pinnen bij de HSBC bank. Bij de banken Banco Nacional en Banco de Costa Rica kun je alleen maar Colones pinnen. Omdat bellen met je mobiele telefoon via roaming duur is, raden we je alleen te bellen via Whatsapp of Facetime op de vele plekken waar je wifi hebt. Met de meest gangbare telecomproviders heb je een bereik van 80-90% in het land. 

 • Dagrugzak (10 liter)
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Warme kleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insectenmiddel
 • Zaklamp
 • Lippencrème met UV-filter
 • Eventueel verrekijker, fototoestel, HD-camcorder

Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas of rugzakken. Deze zijn wat flexibeler dan hardshell koffers. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak.

Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen. Denk hierbij aan een dunne lange en korte broek, zwemkleding, regencape, sweater, T-shirts met lange en korte mouwen. Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Voor een eventueel wat koelere nacht is een dunne trui aan te raden. De tropische regenbuien kun je van het lijf houden met regencapes. Om te lopen heb je stevige schoenen of sandalen nodig. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

 • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
 • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreeks vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met mogelijke extra controles op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

 Voor een bezoek aan Costa Rica moet je een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is. 

Als toerist kunt je het beste altijd een kopie van uw paspoort bij je dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer  je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je moet beschikken over een reserveringsbevestiging van je eerste accommodatie en een vliegticket voor de terug- of doorreis. Je paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over voldoende financiële middelen t.b.v. je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Vliegen via de Verenigde Staten 
Indien je een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar je eindbestemming, dan moet je minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kun je online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt je vinden op de website van SNP, klik hier. Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat je maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf,  in duidelijk gemerkte verpakkingen.
Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat je eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurants kun je met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen. Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is de Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Malaria middelen aanbevolen 
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dien je je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoorts- of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door jehuisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het je uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijk ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

rincon-de-la-vieja---brulaap.jpg

Costa Rica - Puur Natuur

luieren in thermen en zwemmen in blauwe rivieren

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten