Costa Rica - Puur Natuur, 15 dagen luieren in thermen en zwemmen in blauwe rivieren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs hotels en lodges

Deze actieve rondreis voert je langs de 'parels' van Costa Rica. Ingeklemd tussen de vulkanen Miravalles en Tenorio ligt het Tenorio National Park met zijn helderblauwe rivier Celeste, watervallen en warmwaterbronnen. Vanuit je tented-lodge nabij Ojochal, een 'prachtige kamer in het wild' verken je het Marino Ballena National Park met zijn bultruggen (half juli tot half november en van half december tot april) en dolfijnen die er het gehele jaar zijn. Corcovado is voor elke natuurliefhebber een el dorado! In het nationale park is de biodiversiteit ongekend. Zeldzame tapirs, veel verschillende apen, kleurrijke vogels, reptielen en amfibieën volop. Duik de kroonlagen in middels een canopytour, roetsj naar beneden met een zipline en ontspan daarna in de warmwaterbaden van Baldi nabij de vulkaan Arenal. Met een comfortabele 4x4 huurauto - voorzien van gratis GPS - en een uitgebreid routeboek vol met informatie en tips ga in onbezorgd op pad. Verken de mooiste nationale parken vanuit nabijgelegen accommodaties die opgaan in de natuur. In de dag-tot-dag beschrijving geven we je reissuggesties om je reis uit te breiden. Als natuurliefhebber ervaar je in Costa Rica het échte Pura Vida-gevoel.

Uniek aan deze reis

 • Mooie natuuraccommodaties
 • Nooit de weg kwijt met routeboek/kaart en gratis GPS
 • All riks autoverzekering (alles inclusief, geen eigen risico en lage waarborg)
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Costa Rica - Puur Natuur

In het kort ziet je programma voor de komende 15 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst San José, overnachting San José
 • Dag 2: rijden naar La Fortuna, overnachting nabij la Fortuna
 • Dag 3: vrije dag, skywalk of wandeling in Arenal NP, overnachting nabij La Fortuna
 • Dag 4: rijden naar Bijagua, overnachting Bijagua
 • Dag 5: Nationaal Park Tenorio, overnachting Bijagua
 • Dag 6: rijden naar Samara, overnachting Samara
 • Dag 7: zwemmen, snorkelen, duiken of excursie, overnachting Samara
 • Dag 8: rijden naar Monteverde, overnachting Monteverde
 • Dag 9: verkenning Monteverde en Santa Elena, overnachting Monteverde
 • Dag 10: rijden naar Vergel de Punta Mala, overnachting Vergel de Punta Mala
 • Dag 11: vrije dag voor bv Corcovado NP, overnachting Vergel de Punta Mala
 • Dag 12: rijden naar Savegre-vallei, overnachting Savegre-vallei
 • Dag 13: wandelen of op zoek naar vogels, overnachting Savegre-vallei
 • Dag 14:naar San José, overnachting San José
 • Dag 15: rijden naar luchthaven, einde arrangement

 • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

  Dag 1

  Bij aankomst op de luchthaven van San José word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger van SNP in Costa Rica. Een privé transfer brengt je naar het centrum van de hoofdstad van Costa Rica waar je verblijft in een goed hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst van de vlucht kun je vanmiddag in San José de lokale markt bezoeken die in 1888 is gesticht. Ook de verkenning van het centrum met zijn Nationaal Theater is de moeite waard. Liefhebber van kunstschatten? Bezoek dan het pre-Colombiaanse Gouden Museum waarin een rijke collectie aan gouden kunstschatten, edelstenen en keramiek wordt tentoongesteld.

  's Avonds is er genoeg te doen in San José. In je SNP reisinformatie vind je de nodige tips voor leuke restaurantjes.

  Overnachting in

  San José

  Dag 2-3

  In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Met een routeboek in de hand en de GPS in de auto (zie NB Programma) reis je onbezorgd door Costa Rica. Via het Nationale Park Braulio Carrillo en Puerto Viejo de Sarapiqui rijd je over de nieuwe weg tussen Sarapiqui en La Fortuna. Na ongeveer drie uur rijden kom je aan bij de lodge Lomas del Volcan waar je de komende nachten verblijft.

  Vanmiddag bij aankomst en de volgende dag heb je de tijd om de spectaculaire omgeving te ontdekken rond de vulkaan de Arenal (1633 m). Verken het nationaal park Arenal te voet. Loop lekker door het bos en sta op de oude lava van de uitbarsting van 1968. Sinds oktober 2010 is de vulkaan inactief geworden, explosies worden zelden waargenomen. Wat kun je verder nog doen? Ga lekker relaxen in de warmwaterbaden van Tabacón. Ook een bezoek aan de Arenal Hanging Bridges zijn de moeite waard. Ook kun je ontspannen in verschillende warmwaterbaden. De 'skywalk' gaat over een serie hangbruggen die hoog in de boomkruinen zijn gespannen. Een lokale gids ontrafelt graag een paar geheimen van het subtropisch regenwoud. Je ontdekt hoe belangrijk het is om deze mooie natuur te beschermen. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die niet zo van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de skytrek!

  Spannende avondexcursie! Verken in een wildreservaat van een lodge nabij la Fortuna de maar liefst 28 kikkersoorten die hier zijn geteld waaronder de in 't oog springende roodoogmakikikker. Een leerzame en leuke tocht onder begeleiding van een Engelstalige gids.

  Verlenging met Caño Negro Reservaat! Vanuit La Fortuna is het leuk om je reis te verlengen met een tweedaags arrangement naar de moerassen van Caño Negro. Veel watervogels kun je waarnemen maar tevens krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

  Tropisch regenwoud Boca Tapada! Voordat je doorreist naar La Fortuna kun je direct vanuit San José de ongeveer 140 km afleggen naar Boca Tapada. Even ten noorden van dit dorpje liggen de bungalows van de ecolodge met uitzicht op een lagune. Te voet of met je eigen kano geniet je van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen en andere diersoorten.

  Overnachting in

  La Fortuna

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Wild Frog Sanctuary by Night

  Vanuit La Fortuna maak je een bijzondere avondexcursie. In ca. twee uur wandel je onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het bos. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en je oren aan de geluiden. Van alles kun je tegenkomen, denk hierbij aan veel soorten kikkers, waaronder de roodoogboomkikker. Ook insecten en wellicht slangen kunnen ons pad kruisen. Wil je veel te weten komen over de dieren die je gaat zien, dan is het beslist de moeite waard om mee te gaan de duisternis in!

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • zaklamp

  Extra Informatie:

  • de excursie vangt aan om 17.30 uur

  Centraal * Boca Tapada

  Verblijf vanuit bungalows

  3 dagen v.a. € 120
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Dag 4-5

  Vanaf La Fortuna rijd je in ruim twee uur via El Tanque naar Bijagua. De vegetatie verandert geleidelijk daar je van droog tropisch bos naar nevelwoud rijdt. Dit zorgt ook voor een hele andere variëteit aan vogels. De komende twee nachten verblijf je in een uitstekende lodge met een prima restaurant aan de voet van het nationale park Tenorio. Dit park is nog niet zo toeristisch. Op je vrije dag mag een bezoek aan het nationale park Tenorio niet ontbreken. Op nog geen 20 km vanaf de lodge waar je verblijft, ligt de ingang van dit nationale park waar de rivier Celeste doorheen loopt. De Rio Celeste heeft een schitterende blauwe kleur het gehele jaar door. Volgens een legende heeft God, toen hij de hemel blauw verfde, de kwast in de Rio Celeste gedoopt voor het schoonmaken van de kwast. De werkelijke oorzaak van de kleur komt door de combinatie van sulfaat en zwavel die de unieke kleur aan het meer geven. Ook kan men in de omgeving prima paardrijden, een vlindertuin bezoeken met daarbij veel uitleg over planten en hun medicinale werking.

  Overnachting in

  Bijagua - Sueño Celeste Lodge

  Dag 6-7

  Je steekt dwars door het schiereiland Nicoya naar de tropische kust van Costa Rica. Na ca. 3-4 uur kom je aan in Samara. Het hotel waar je verblijft ligt op ca. 500 meter vanaf het witte zandstrand, dichtbij het centrum maar net ver genoeg. voor de rust. Met leuke zitjes in de lommerijke tuin met twee zwembaden is het goed toeven aan de kust van het schiereiland Nicoya. In dit tropische paradijs is genoeg te doen. Het witte zandstrand ligt er uitnodigend bij. Ga lekker zwemmen, snorkelen of duiken of maak een van de volgende optionele excursies:

  • dolfijnentocht. Met een vissersboot de Grote Oceaan op om dolfijnen op te zoeken. Onderweg kun je wellicht nog een visje vangen. Het avondeten heb je dan alvast binnen!
  • huur een fiets om 7 km naar Playa Carrillo te fietsen, een prachtig verlaten palmstrand.
  • ga een uur lang onder begeleiding zeekayakken om daarna te snorkelen bij een eiland voor de kust van Samara.
  • Ten noordwesten van Samara ligt het ‘Refugio Nacional de Vida Silvestre Ostional’ waar gedurende het gehele jaar schildpadden het strand op komen om hun eieren in het zand te begraven. ’s Avonds ga je het strand op om muisstil toeschouwer te zijn van deze gebeurtenis.
  • bezoek de stranden van Pelada en Guiones. Heerlijk om hier te surfen.

  's Avonds kun je heerlijk gaan eten in een van de vele restaurantjes.

  Verlenging Rincon de la Vieja! Voordat je afreist naar Samara, kun je het Rincón de la Vieja National Park bezoeken. Het gebied staat bekend om zijn vulkanische verschijnselen (hete gassen en borrelende modderputten), wandelmogelijkheden en een van de beste plaatsen om slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters te zien.

  Overnachting in

  Samara

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 8-9

  In noordoostelijke richting vervolg je de reis via Limonal en Las Juntas naar Monteverde. Vlakbij het plaatsje Santa Elena ligt de Cala Lodge waar het de komende nachten zeer goed toeven is in de ruime kamers, mooie zitjes op o.a. de veranda van het restaurant vanaf waar je prachtig van de vogels kunt genieten ondertussen genietend van een drankje. Op nog geen 10 km liggen de mooie nevelwoudreservaten Monteverde en Santa Elena. Het hotel ligt tussen deze twee beschermde gebieden in. Vlakbij het reservaat van Santa Elena is een 'skywalk', een serie hangbruggen tussen de boomtoppen door! Behalve de reservaten biedt Monteverde ook een vlindertuin, kaasfabriek, kolibrietuin en uitstekende wandelmogelijkheden in de vele beschermde bossen!

  Verlenging met Golf van Nicoya! Voordat je doorreist naar Monteverde, kun je je laten verrassen door de schoonheid van het droog tropisch bos en mangrovebossen waar je mooie excursies per boot doorheen kunt maken. De vriendelijke eigenaren van de Ensenada Lodge verwelkomen je hartelijk.

  Overnachting in

  Monteverde - Cala Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 10-11

  In ongeveer 5 uur (265 km) rijd je van Monteverde naar Vergel de Punta Mala. Onder de brug over de rivier de Tarcoles liggen vaak spitssnuitkrokodillen in het water en op de zandbanken. Het vergezicht levert een plaatje op van het nationale park Carara. Je rijdt verder langs Quepos en vele palmolieplantages. De palmpitten zijn de grondstof voor reuzel, palmolie en zeepjes en shampoo. Palmolive heeft een groot aandeel in de afname van deze palmpitten. Even ten zuiden van Ojochal gaat de weg over in een onverharde weg waar je in minder dan een kwartier tijd overheen rijdt naar het einddoel: de Rio Tico Safari Lodge.

  Te midden van ongerept regenwoud tussen twee nationale parken in (Marino Ballena en Corcovado) ligt deze lodge weggestopt. Noem dit geen kamperen! Je safari-tent, voorzien van alle gemakken, is als het ware een 'kamer in het wild'! De TV en fitness-ruimte zul je niet missen, trouwens de tenten liggen beneden aan de heuvel en alle andere faciliteiten bovenop. Je krijgt genoeg natuurlijke beweging! Vanaf de ruime veranda van de lodge zie en hoor je talloze geluiden, voornamelijk van vogels en krekels. Was het zweet van je af in het riviertje nabij de lodge en val in slaap met het kabbelende geluid ervan. Wordt wakker met de kans op een blauwe Morpho-vlinder. Wandel (eventueel met een gids) naar een andere waterval, huur een kayak door de mangroven, ga abseilen of zweef door de boomkruinen met een canopy-tour. In de omgeving is van alles te doen. Spot bultruggen en walvissen in het Marino Ballena Nationaal Park (augustus-half oktober; eind december-april) of verken met een dagexcursie het Corcovado Nationaal Park, een van de meest biodiverse gebieden ter wereld!

  Verken de nationale parken Carara en Manuel Antonio! Voordat je doorreist naar Uvita en Vergel de Punta Mala, liggen de nationale parken Carara en Manuel Antonio op je route. Check de hieronder vermelde reisarrangementen om je in te lichten over de natuurlijke schoonheid van deze laaglandregenwoud gebieden.

  Meerdaags verblijf Corcovado Nationaal Park! Hieronder lees je meer over diverse verblijfsmogelijkheden om het mooiste nationale park van Costa Rica te bezoeken, Corcovado

  Overnachting in

  Vergel de Punta Mala - Rio Tico Safari Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 12-13

  Het laagland laten we achter ons om dit te verruilen voor het centrale bergland aan de voet van het Talamanca-gebergte. De rit naar de Savegre Mountain Lodge (2200 m.) over een smalle deels verharde weg (prima te doen voor 2x4 auto's) is prachtig. Komende vanaf de snelweg (onderdeel van de snelweg Interamericana Sur) die San Isidro de General en San José met elkaar verbindt, laat je het autoverkeer links liggen om de rust en de schoonheid van het nevelwoud in te duiken. Een doodlopende weg voert je langzaam dieper de vallei in rijdend langs de Rio Savegre. In dit nevelwoud komen natuurliefhebbers en rustzoekers volledig aan hun trekken. Naast vele kolibrisoorten en andere vogels vormt de trekpleister natuurlijk de quetzal, de nationale vogel notabene van Guatemala. De quetzal eet voornamelijk van de vruchten van de aguacatillo, een wilde avocado-boomsoort, die in deze vallei voorkomt. Daarnaast bestaat zijn dieet uit bramen, hagedisjes en de vruchten van de guayabillo. Tijdens je verblijf kun je op zoek gaan naar de vogels, zonder of met lokale gids (tegen betaling). De 35 km aan goed gemarkeerde wandelwegen geven je alle ruimte om te genieten van de omgeving.

  Upgrade naar de Dantica Lodge! Slechts 5 km ten noorden van het Savegre Hotel ligt de Dantica Lodge. Kunstzinnig ingericht, kleinschalig én een ligging met de natuur voor de deur! De Nederlandse en Colombiaanse eigenaren verwelkomen je hartelijk.

  Overnachting in

  Nevelwoud Savegre-vallei - Savegre Hotel Natural Reserve & Spa

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 14

  Je reist terug naar San José waar je aan het einde van de dag de huurauto inlevert. Je overnacht weer in het middenklasse hotel in het centrum waar je ook de eerste nacht van je reis hebt doorgebracht.

  Overnachting in

  San José

  Dag 15

  Na je ontbijt vindt de privé transfer plaats naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland/België.

  Verleng je reis met bijzondere reisarrangementen! Denk hierbij aan verlengingen naar de Caraïbische Zee bij het Cahuita National Park, een bezoek aan Costa Rica's meest biodiverse Nationale Park Corcovado of een verlenging naar de archipel van Bocas del Toro in het noordwesten van Panama.

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  Afhankelijk van je keuze en reisgezelschap, overnacht je in een-, twee-, drie- of viererpersoonskamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Indien je in een reisgezelschap van 4 personen reist, dan zijn overal vierpersoonskamers beschikbaar, behalve bij de Rio Tico Safari Lodge. Bij 4 personen verblijf je in twee tweepersoons tenten, de reissom is hierop gebaseerd.

  Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • transfer vliegveld - hotel San José bij aankomst
  • autohuur 13 dagen
  • SNP Reisinformatie
  • landkaart
  • kaartmateriaal en een routebeschrijving (lokaal te ontvangen)

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • kosten m.b.t. autohuur (o.a. brandstof)
  • optionele excursies
  • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

  Ter plaatse te betalen

  • entrees nationale parken (US$ 17 / 18 pp per park)

  Huurauto inbegrepen

  Bij deze reis is 13 dagen autohuur inbegrepen, van dag 2 tot dag 15. De auto wordt op dag 2 afgeleverd bij je hotel en lever je aan het eind van de reis in op het vliegveld van San José. De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De standaard autohuur bij deze rondreis is gebaseerd op het aantal personen:

  • 1-3 personen: Suzuki New Vitara (of vergelijkbaar) incl. airo
  • 4 personen: Suzuki Grand Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
  • 5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) incl. airco

  De huurauto is standaard voorzien van een smartphone met WAZE, waardoor je nooit de weg kwijt raakt. Lekker makkelijk navigeren. De mobiele telefoon heeft internet bereik en kan als hotspot dienen waardoor je met je eigen smartphone (of I-Pad) eveneens online bent. 

  Indien je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Klik hier voor een overzicht van de huurvoorwaarden.

  Over de activiteiten

  Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. Alle excursies of wandelingen zijn optioneel dus je kunt zelf de reis zo licht of zwaar maken als je wilt. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigzins kan verzwaren.

  Geschikt voor kinderen

  vanaf 16 jaar en ouder

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25 °C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november tot en met april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

  SNP en haar lokale partner

  Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costa-Ricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

  CO2 voetafdruk 

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Er zijn briefjes van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000 Colones in omloop. Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50, 100 en 500 Colon. Voor  de meest actuele wisselkoers verwijzen we je naar www.xe.com of www.oanda.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, excursies, entrees nationale parken, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Voor elke dag dat je in Costa Rica verblijft, geef je gemiddeld minimaal US $60 pp per dag uit. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

  Wij adviseren je zakgeld mee te nemen in de vorm van een pinpas en creditcard. Cash is niet nodig. Bij de bank BAC San José is het mogelijk met zowel Visa, Mastercard en Cirrus te pinnen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Deze banken vind je in de plaatsen San José, La Fortuna, Quepos, Limon en Liberia. Ook kun je geld pinnen bij de HSBC bank. Bij de banken Banco Nacional en Banco de Costa Rica kun je alleen maar Colones pinnen. Omdat bellen met je mobiele telefoon via roaming duur is, raden we je alleen te bellen via Whatsapp of Facetime op de vele plekken waar je wifi hebt. Met de meest gangbare telecomproviders heb je een bereik van 80-90% in het land. 

  • Dagrugzak (10 liter)
  • Lichte wandelschoenen
  • Sandalen of (hut)slippers
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding
  • Warme kleding
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • Zaklamp
  • Lippencreme met UV-filter
  • Eventueel verrekijker, fototoestel, HD-camcorder

  Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas (zijn wat flexibeler dan hardshell koffers) of rugzakken. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak.

  Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen. Denk hierbij aan een dunne lange en korte broek, zwemkleding, regencape, sweater, T-shirts met lange en korte mouwen. Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Voor een eventueel wat koelere nacht is een dunne trui aan te raden. De tropische regens kun je van het lijf houden met regencapes. Om te lopen heb je stevige schoenen of sandalen nodig. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

  • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreeks vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met mogelijke extra controles op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

  Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

  N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
  Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

  Vliegen via de Verenigde Staten

  Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Malaria
  In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Dengue (Knokkelkoorts)
  Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Algemeen
  Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

  • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
  • Stop camera’s in een tas;
  • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
  • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
  • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
  • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
  • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

  Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

  Stormseizoen
  Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  rincon-de-la-vieja---brulaap.jpg

  Costa Rica - Puur Natuur

  luieren in thermen en zwemmen in blauwe rivieren

  Actieve rondreis inclusief huurauto langs hotels en lodges

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten