India - Ladakh, 12 dagen Cultuur en natuur in Little Tibet

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Gezien in SNP Special
Privéreis - Rondreizen

rondreis langs hotels

In de regenschaduw van de majestueuze toppen van de Himalaya ligt Ladakh, ook wel klein Tibet genoemd. Grootse kloosters, omgeven door imposante bergen, gebedsvlaggen wapperend in de wind en overal fraaie mani-muren met mantra-reliëfs. De vriendelijke bewoners van deze streek ontvangen u hartelijk. Tijdens deze rondreis bezoekt u de belangrijkste kloosters en paleizen van Ladakh. Ook neemt u een kijkje in de groene Nubravallei. Het azuurblauwe Pangong meer is een mooie afsluiting van deze rondreis door Ladakh.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek Alchi en Lamayuru klooster
 • Maak kennis met het Boeddhisme van Ladakh
 • Verblijf bij het Pangong meer
 • Verken de onbekende Nubra vallei
Zwaarte
Comfort

Blog - India Ladakh en de kloosters van Leh

Ik blijf wat langer staan bij een portret van drie vrouwen. Ze staan keurig naast elkaar opgesteld in het winterse landschap van Noord-India. Alle drie dragen ze een zwarte jurk voorzien van gekleurd borduurwerk, om hun schouders een zware cape met bontrand. Op hun hoofd hebben ze een traditionele perak, een gigantisch hoofddeksel dat van voor tot achter bedekt is met turquoise steentjes. Met de besneeuwde toppen van de Himalaya achter zich kijken ze trots de camera in. En om de een of andere reden besluit ik op dat moment dat ik dáár naar toe wil, naar Ladakh. Lees verder...

Dag tot dag

India - Ladakh

De reis begint met de spectaculaire vlucht van New Delhi naar Leh over verschillende imposante bergketens van de Himalaya. Leh is de hoofdstad van Ladakh en ligt op 3500 meter hoogte. De eerste dagen staan dan ook in het teken van acclimatiseren aan de hoogte. In de omgeving van Leh bezoekt u het zomerpaleis van Shey, het beroemde Tikse klooster en het koninklijke paleis van Stok. Vervolgens rijdt u naar Alchi waar u dit 1000 jaar oude klooster bezoekt. Dit klooster staat bekend om de verbijsterend mooie muurschilderingen. Daarna volgt een transfer naar Lamayuru: het oudste klooster van Ladakh en werkelijk schitterend gelegen in een droog maanlandschap. Vanuit Leh rijdt u vervolgens naar de groene Nubra-vallei, waar u enkele schilderachtige dorpjes en kloosters bezoekt. Tenslotte brengt u een bezoek aanPangong waar u geniet van het uitzicht naar Tibet over dit diepblauwe meer. De reis eindigt met de terugvlucht van Leh naar New Delhi, waar u de laatste nacht in een luxe hotel overnacht.

Dag 1

Tijdens de vlucht van Delhi naar Leh heb je schitterend zicht op de Himalaya. In Leh word je naar het hotel gebracht, waar je het de rest van de dag rustig aan moet doen om aan de hoogte te wennen. Gelukkig is het centrum van Leh niet ver weg.

Overnachting in

Leh

Dag 2

Een vrije dag in Leh. Om op deze hoogte te acclimatiseren is het belangrijk erg rustig aan te doen. Als u zich goed voelt kunt u even een kijkje nemen bij het oude paleis dat boven het centrum van Leh uittorent. Verder brengt u de dag door met zo veel mogelijk water en thee drinken en met uitrusten. Als u vandaag last heeft van de hoogte is het aan te raden volledige rust te nemen zodat u de rest van het programma zonder problemen kunt uitvoeren.

Overnachting in

Leh

Dag 3

Vandaag staat de eerste echte excursie op het programma. Samen met gids en chauffeur vertrekt u richting het oude zomerpaleis in Shey. Onderweg heeft u mooi zicht op de Indusvallei en de imposante hellingen in het dal. Vanuit Shey kunt u optioneel een vlakke wandeling maken richting Thikse, waar u ongeveer een uur over doet in een rustig tempo. Het grote klooster van Thikse ligt zoals de meeste Ladakhi kloosters imposant tegen een berghelling aangebouwd. De tempels zijn prachtig en met enig geluk is er een gebedsceremonie bezig, in het Tibetaans een 'puja' genoemd. Tenslotte bezoekt u het oude koninklijke paleis in Stok. In dit paleis is thans een museum gevestigd. De collectie is niet optimaal geconserveerd en tentoongesteld maar toch is het een bezoek waard. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar uw hotel in Leh.

Overnachting in

Leh

Dag 4

U verlaat vandaag Leh. Met een auto met eigen chauffeur rijdt u langs de Indus richting het wereldberoemde Alchi klooster. Onderweg komt u langs de dorpen Basgo en Saspol. Basgo was vroeger de hoofdstad van Ladakh en u kunt een kijkje nemen bij de overblijfselen van het fort. In de middag komt u in Alchi, waar u na de lunch het schitterende klooster kunt bewonderen. Met name de muurschilderingen, bijna duizend jaar oud, zijn zeer indrukwekkend. U overnacht in een eenvoudig hotel in Alchi.

Overnachting in

Alchi

Dag 5

Transfer vanuit Alchi naar het Lamayuruklooster. Dit heiligdom is gelegen in een buitenaards erosielandschap. Een bijzonder fotogenieke plek! Het is verstandig om een zaklamp mee het klooster in te nemen. Zo kunt u de muurschilderingen beter bewonderen. Na het bezoek rijdt u naar het grote dorp Tingmosgang, dat in de 15e eeuw de hoofdstad van Ladakh was. Overnachting in een eenvoudig hotel.

Overnachting in

Tingmosgang

Dag 6

's Ochtends heeft u nog tijd om in Tingmosgang rond te kijken. Als u wilt kunt u vandaag een korte wandeling maken naar Hemishukpachen, ongeveer 3 uur lopen. Vanaf daar rijdt u terug naar Leh. Onderweg heeft u nog tijd om bij het bijzondere klooster van Likir te stoppen. Bij dit klooster is niet zo lang geleden een enorm groot gouden boeddha beeld geplaatst van boeddha Maitreya.

Overnachting in

Leh

Dag 7

Vandaag rijdt u over de hoogst berijdbare pas ter wereld, de 5508 m hoge Khardung La, naar de Nubra vallei. Deze rit duurt ongeveer 5 uur. Na de pas kronkelt de weg zich naar beneden richting de Shyok rivier en de wijde Nubra vallei. Deze vallei is een stuk groener dan de vallei van Leh. U verblijft in het dorpje Kyagar, hetgeen 'tijger' betekent. Onderweg bezoekt u het mooi gelegen klooster van Diskit en het oude dorpje Hundar.

Overnachting in

Kyagar - Yarab Tso

Dag 8

De Nubra vallei is relatief dichtbevolkt, dankzij het vele water in deze vallei. Nubra is nog niet zo lang geleden opengesteld voor toeristen dus in vergelijking met Leh is het nog een relatief rustig gebied. Vandaag bezoekt u het afgelegen dorpje Panamic, gelegen op het einde van de vallei. Daarna rijdt u naar het bijzondere klooster van Samstaling dat niet ver van uw hotel ligt.

Overnachting in

Kyagar - Yarab Tso

Dag 9

Via de Wari La en de Chang La pas (5320 m) rijdt u vandaag richting Tangste en het Pangong meer. In het voorjaar (van half mei tot half juli) kan het voorkomen dat deze passen zijn dichtgesneeuwd. In dat geval is deze transfer niet mogelijk en dient u via Leh naar Pangong te rijden, wat een nacht extra in Leh tot gevolg heeft. De reis wordt hierdoor 1 dag langer en hieraan zijn meerkosten verbonden. Het Pangong meer is diepblauw en strekt zich uit tot in Tibet. U overnacht in een comfortable tentenkamp aan de rand van het meer. De tenten hebben een eigen douche en toilet.

Overnachting in

Pangong meer

Dag 10

's Ochtends kunt u nog genieten van de prachtige omgeving van Pangong lake. Het bergpanorama is hier onovertroffen. Aan het eind van de middag keert u terug naar Leh.

Overnachting in

Leh

Dag 11

Terugvlucht naar Delhi, altijd vroeg in de ochtend vanwege het feit dat dan de kans op bewolking het laagst is. In Delhi wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in

Delhi

Dag 12

Einde van het arrangement.

NB Programma

In het voorjaar (van half mei tot half juli) kan het voorkomen dat 2 passen die u op dag 9 oversteekt tijdens de transfer naar Pangong lake zijn dichtgesneeuwd. In dat geval is deze transfer niet mogelijk en dient u via Leh naar Pangong te rijden, wat een nacht extra in Leh tot gevolg heeft. De reis wordt hierdoor 1 dag langer en hieraan zijn meerkosten verbonden. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Overnachtingen in een goed middenklasse hotel in Leh. In Alchi, Tingmosgang en Kyagar slaapt u in eenvoudige guesthouses, luxere accommodatie is hier niet voorhanden. In alle hotels heeft u wel eigen douche en toilet op de kamer. Bij het Pangong meer slaapt u in een luxe tent met eigen sanitair. De laatste nacht verblijft u in Delhi in een comfortabel hotel.

Belangrijk bij driepersoonskamerboeking: In India zijn niet in alle hotels driepersoonskamers beschikbaar met drie echte bedden. Reguliere tweepersoonskamers worden vaak aangevuld met matrassen op de grond of met opklapbedden. De hotels in Leh en Alchi gebruiken matrassen op de grond. In de hotels in Tingmosgang, Kyagar en Pangong slaapt de derde persoon op een opklapbed. In Delhi slaapt u altijd op een kamer met drie echte bedden. Indien u geen matrassen op de grond of opklapbedden wilt hebben dan kunt u beter de optie van 1 tweepersoonskamer en 1 eenpersoonskamer kiezen.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten Delhi-Leh en Leh-Delhi
 • overnachtingen in hotels, guesthouses en luxe tentenkamp volgens programma
 • ontbijten in Leh en Delhi
 • alle maaltijden vanaf ontbijt op dag 4 tot en met het diner op dag 9
 • transfers volgens programma met privé-taxi
 • entrees volgens programma
 • lokale Engelssprekende gids
 • boekje 'Te gast in India'

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden en entrees
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Ter plaatse te betalen

 • visum voor India (ca. USD 50, online aan te vragen)

Extra dagen

Tijdens deze reis kunt u ervoor kiezen verlengingsnachten in te bouwen. Indien u ergens extra overnachtingen boekt komen er mogelijk meerkosten bij voor uw gids en/of chauffeur. Deze meerkosten zijn op aanvraag en worden na uw boekingsaanvraag doorgegeven.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht New Delhi. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat sommige vluchten - door een later tijdstip van vertrek - pas de volgende dag op de plaats van bestemming aankomen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Broadway

Ashok Country Resort (New Delhi)

Praktische informatie

Deze reis kunt u boeken tussen half mei en eind september. Ladakh kent in tegenstelling tot de rest van India nauwelijks regen. Het gebied ligt in de zogenaamde regenschaduw van de Himalaya. Dat betekent dat het klimaat er tamelijk droog is, alhoewel er in de zomermaanden wel af en toe een bui kan vallen. Wat betreft temperatuur is de zomer de enige tijd dat de temperatuur aangenaam is. Gedurende de lange winter vriest het zelfs overdag, en 's nachts kunnen de temperaturen dalen tot ver onder nul. Ook zijn de meeste bergpassen in de winter dichtgesneeuwd.

Voor binnenlandse vluchten in India is de bagagelimiet 15 kg per persoon voor ingecheckte bagage en 7 kg per persoon voor handbagage. Indien u meer bagage heeft moet u ter plekke bijbetalen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • lichte wandelschoenen
 • dagrugzak
 • warme kleding
 • luchtige kleding
 • wind- en waterdicht jack
 • zonnehoed of pet
 • zonnebrandolie
 • zonnebril
 • zaklamp

Voor een verblijf in India hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 6 maanden geldig is vanaf de dag van aankomst in het land.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van India (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum India

Voor een reis naar India heeft u een geldig toeristen visum nodig en een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is vanaf de dag van aankomst in het land, met minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's.
Klik hier om uw E-visum (op zijn laatst 5 dagen voor aankomst in India) aan te vragen. 
NB. er zijn veel fake sites in omloop die visa voor India aanbieden, dit is de enige echte: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html 
Lees eerst goed de informatie onder de kop 'Visa Information' (links op scherm). Het visum is 60 dagen geldig en je kan er 2x India mee in (dual entry) via een grote luchthaven. De kosten zijn ca. 50 USD.
Wacht met aanvragen totdat u het informatiepakket van SNP heeft ontvangen en kijk op het vluchtschema op welke dag u precies in India aankomt. Zorg dat u alle benodigde gegevens, bestanden en uw creditcard bij de hand heeft als u het formulier begint in te vullen.
Bij aankomst in India worden biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een gezichtscan, opgenomen.

India in combinatie met Nepal of Bhutan

Op de internationale luchthaven van Delhi dient u eerst door de douane te gaan en uw bagage op te halen (helaas kan de bagage niet worden doorgelabeld op de vlucht naar Paro of Kathmandu). Daarna checkt u in voor uw vlucht naar Bhutan of Nepal (vertrektijd pas kort tevoren bekend).
Voor het ophalen van de bagage heeft u een visum voor India nodig. Meestal is er op heen- of terugreis voldoende overstaptijd om Delhi te verkennen.

NB. Indien u via India over land naar Nepal of Bhutan (en terug) reist, geldt het E-visum niet. Hiervoor verwijzen we u naar de ambassade of het CIBT. Bovendien dient u het visum voor Nepal en Bhutan al vooraf in Nederland aan te vragen. 

Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Lees de website van de Indiase overheid over visa bepalingen goed door. Neem bij onduidelijkheid contact op met de ambassade van Bhutan, Nepal en/of India. Wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen

SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de Executive Service of van de Pre-Check inclusief invulservice. Klik hier voor de link naar de CIBT website.

 

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in India zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. 

Diaree
In de meeste gevallen komt dit door de drastische klimaat- en dieetwisseling. Het beste advies dat we u kunnen geven is om het in begin rustig aan te doen. Weersta de verleiding om teveel te proeven van het verleidelijke eten totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Neemt u, zeker in het begin, de volgende hygiënische regels in acht:

 • eet geen vlees
 • eet geen salades
 • gebruik geen ijsblokjes
 • eet alleen maaltijden die heet geserveerd worden en niet van gerechten die langere tijd op buffetten warm worden gehouden
 • drink geen kraanwater, ook niet voor tanden poetsen, en pas op dat u met douchen geen water binnenkrijgt
 • drink alleen flessenwater en alleen uit verzegelde flessen of water dat u zelf gedesinfecteerd hebt met jodium.

Onderschat u deze regels niet. Ziekte kan uw vakantie grondig bederven! Veel reizigers nemen toch vaak middeltjes mee, voor het geval dat...  Neem hierover in elk geval contact op met uw huisarts.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Hoogteziekte
Reist u naar Ladakh (grootste hoogte bedraagt 5600 m) of Sikkim kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:
 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen/weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied India binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In India zelf komt geen Gelekoorts voor.

Malaria
Het hele jaar komt in India (en Nepal) beneden 2.000 m hoogte Malaria voor met uitzondering van Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir en Sikkim (Himalaya).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

India is over het algemeen een veilig land om alleen te reizen. Zoals overal elders in de wereld moet u ook in India rekening houden met diefstal. Let daarom extra goed op uw geld en waardevolle spullen. Verder kunnen taxi-chauffeurs en verkopers in India opdringerig zijn. Ook dient u waakzaam te zijn voor mensen die u benaderen met waarschuwingen dat hotels of loketten gesloten zijn. Vaak zijn dit mensen die via een smoes geld aan u willen verdienen. Indien noodzakelijk zal de lokale agent of uw lokale gids u informeren over extra voorzorgsmaatregelen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

het_thikse_klooster.jpg

India - Ladakh

Cultuur en natuur in Little Tibet

rondreis langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen