Trektocht Langtang Hembalu

Nepal - Langtang & Helambu, 16 dagen Hoge bergen bij Kathmandu

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Trektocht langs eenvoudige lodges

Tijdens de aardbeving van 2015 is het dorp Langtang verwoest en de vallei volledig van aanzicht veranderd. Inmiddels is het dorp herbouwd en zijn bruggen en paden hersteld. Boeddhistische cultuur, vriendelijke etnisch Tibetaanse bevolking, fraaie bergpanorama’s en de heilige meren van Gosainkund vormen de hoofdattracties van deze trektocht. 
Hét grote voordeel van het Langtang National Park is dat het dicht bij Kathmandu ligt, terwijl je toch tussen de hoogste toppen van de Himalaya in een schitterend landschap wandelt. Je besluit je vakantie in Nepal met een bezoek aan de sfeervolle Koningsstad Bhaktapur.

Uniek aan deze reis

 • de heilige meren van Gosaikund
 • het spectaculaire Langtang dal
 • 11-daagse trektocht
 • geen binnenlandse vlucht nodig
 • bezoek aan het fraaie Bhaktapur
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nepal - Langtang & Helambu

Dicht tegen de grens met Tibet ten noorden van Kathmandu ligt het Langtang-massief. De bevolking in dit gebied is Tibetaans van afkomst en de vele stoepa’s, kloosters, gebedsmuren en gebedsvlaggen getuigen van hun boeddhistische geloof. De 16 daagse wandeltocht begint in de groene rhododendronbossen en al stijgend zie je de vegetatie veranderen en kom je dichter bij de hoge toppen van Langtang.

De Lantang regio ligt dicht bij Kathmandu, in een gebied midden tussen de toppen in het noorden en de keten van gigantische reuzen in het zuiden. Het biedt geweldige uitzichten over de Himalaya en haar rijke flora en fauna. De voornaamste bewoners, de Tamang met hun rijke cultuur en Tibetaanse roots zijn een andere belangrijke 'attractie' van deze regio.

Vanaf Kyanjin Gompa (klooster) in de sterk Boeddhistische Langtangvallei is er een fenomenaal uitzicht op de hoogste berg van de regio, de Langtang Lirung (7245m). Aan de andere kant zie je de bergen van de Ganesh Himal liggen. Het is een trek van gemiddelde zwaarte waarbij het hoogste punt, de Laurebinapas, vlakbij de heilige meren van Gosaikund, 4610m bedraagt. De grootste hoogte waarop je overnacht is circa 4400m, een aanzienlijke hoogte, maar door de langzame acclimatisatie prima te doen.

Wil je vóór of ná de trektocht wat langer in Kathmandu blijven dan kunnen we extra dagen in het hotel reserveren. Een of meerdere overnachtingen in koningsstad Bhaktapur is ook mogelijk.
Deze reis is ook goed te combineren met een een korte meerdaagse voettocht door de Kathmandu Vallei (reiscode 284940, klik hier voor meer informatie).

Dag 1

Op het vliegveld van Kathmandu (op 1350m hoogte) word je opgewacht en naar je hotel in de toeristenwijk Thamel gebracht. Hier zijn talloze winkels en leuke restaurants. Op loopafstand van het hotel vinden we het prachtige Durbar Square van Kathmandu, met vele eeuwenoude tempels en andere monumenten. Ondanks dat de aardbeving van april 2015 zijn sporen heeft nagelaten, is het een bezoek zeker waard.

Overnachting in

Kathmandu

Dag 2

Je kan deze dag vrij besteden en uitrusten van de lange reis. Kathmandu is een prachtige stad om te verblijven: de stad zelf en de vallei er omheen zijn letterlijk zó volgepakt met tempels, stoepa's en andere heiligdommen dat je maanden nodig zou hebben om alles te zien. 

Hoogtepunten zijn Durbar Square, Bodnath (de grootste Boeddhistische stoepa van Nepal), Pashupatinath (de belangrijkste Hindoeïstische tempel van Nepal) en Swayambunath, een stoepa op een heuveltop waar een grote kolonie makaken (aapjes) ronddoolt en van waaraf je een mooi uitzicht over Kathmandu hebt. Ook kun je Patan of Bhaktapur bezoeken; in deze andere twee steden van de Kathmandu-vallei zijn ook vele heiligdommen te vinden.

Uiteraard kan je het ook heel anders aanpakken en genieten van de terrasjes of van de souvenirs die in Thamel te koop zijn. 's Avonds zijn er verschillende mogelijkheden voor een goed diner. Tegenwoordig kan je in Kathmandu terecht voor vrijwel alle keukens ter wereld: van Japans tot een Canadese pizza.

Vandaag ontmoet je ook de gids en bereid je je voor op de trekking.

Overnachting in

Kathmandu

Dag 3

In de vroege ochtend vertrek je met de auto vanuit Kathmandu noordwaarts de bergen in. Het wandelgebied ligt hemelsbreed maar 50 km van Kathmandu, maar op de smalle bochtige en slechte wegen gaat het niet snel. Je bent minimaal 7 uur onderweg, een deel daarvan om in de drukte de hoofdstad uit te komen. Daarna is de rit prachtig, met landbouwterrassen, kleine dorpjes en uitzichten op Ganesh Himal, Langtang en zelfs Manaslu Himal. Er wordt regelmatig gestopt, o.a. in Trisuli Bazar en Dhunche, het regionale centrum. Syabrubesi is het startpunt voor trektochten in de Langtang Vallei en hier overnacht je voor de eerste keer in een trekkerslodge.

Overnachting in

Lodge in Syabrubesi (1420m)

Dag 4

Je loopt de Langtang-vallei in. De noordkant van het dal ontvangt meer zonlicht en is hierdoor opvallend droger. Het dal heeft hier duidelijk een V-vorm en vernauwt zich op sommige plaatsen tot een kloof. Je steekt de Langtang Khola over met een fraaie hangbrug en klimt in de vallei weer omhoog naar de overnachtingsplaats in het Lama Hotel (liggend op 2470m).
Wandelduur 6-7 uur, 1200m stijgen, 150m dalen.

Overnachting in

Lama hotel

Dag 5

Langzaam vervolg je de trektocht richting het einde van de Langtang vallei. Vanwege de hoogte maak je niet te lange dagen. Als je per overnachting niet meer dan een paar honderd meter stijgt heeft je lichaam de kans om te wennen aan het afnemende zuurstofpercentage in de lucht. De dag begint met een lichte klim die geleidelijk aan toch steeds steiler wordt. Door de pijnbomen heen, is er af en toe zicht op de Langtang Lirung, met 7246m de hoogste berg van dit dal. Ghoretabela op 3000m was vroeger een Tibetaans vluchtelingen kamp, nu kan je er goed pauzeren. 

De vallei wordt geleidelijk weidser en krijgt een U-vorm. Het is duidelijk dat hier in vervlogen tijden de gletsjers van de Langtang Himal hun schurende werking hebben verricht. De brede vallei is geschikt voor beweiding en op de zuidzijde van de vallei groeien lariksbossen. In dit gebied worden naast schapen met name yaks gehouden, omdat deze runderen uitermate goed zijn aangepast aan hoogte en kou. Onderweg zie je steeds meer boeddhistische kenmerken als gebedsstenen en vlaggen. En wie weet ook een Rode Panda! De overnachtingsplaats is het dorpje Langtang op 3310m waar de meeste bewoners van het gebied wonen. Wandelduur: ca. 7 uur, klimmen 1100m, dalen 250m.

NB. Bij de aardbeving van 2015 heeft een steen- en ijslawine vanaf de Langtang Lirung het dorp Langtang volledig bedolven. Hierbij zijn vele slachtoffers gevallen. Het dorp is/wordt een stukje verder, op een veiligere plek, herbouwd. Door de luchtverplaatsing van de lawine zijn de bossen op de berghelling over grote afstand plat geblazen en huizen in de verre omgeving beschadigd.

Overnachting in

Langtang Village (3310m)

Dag 6

Op de grotere hoogten waar je inmiddels bent aangekomen is de lucht ijler en bomen maken plaats voor struiken. Vooral jeneverbes, dat in kleine rookvuurtjes bij heiligdommen verbrand wordt.

Vanuit Lantang Village loop je vandaag eerst even over breder pad, daarna is het tijd om het stijgende, kronkelende pad een paar uur lang te volgen. Om je heen zie je vele alpiene struiken. Naar mate je verder oostelijk wandelt, wordt de vallei steeds weidser. Al wandelend over de zomerweides geniet je van de immense met sneeuw bedekte pieken in de verte. Je komt langs het belangrijkste klooster van de regio en passeert water molens, gebedswielen en de grootste stenen Mani van Nepal, versierd met vele gebeden. Wandelduur: ca. 4 uur, klimmen 500m, dalen 100m.

Na de trektocht is het tijd om uit te rusten. 's Middags kun je een Boeddhistisch altaar en het omliggende gebied verkennen. Ook is er een door Zwitsers gesticht kaasfabriekje, waar men voortreffelijke yakkaas maakt. Doe wel rustig aan vanmiddag, want je hebt tijd nodig om te acclimatiseren.

Overnachting in

Kyangjing Gompa (3730m)

Dag 7

Tijd voor een van de mooiste dagtochten in de regio!  De tocht van vandaag is pittig, maar zeker meer dan de moeite waard. Vanaf het klooster neem je het pad omhoog in de richting van de Lirung gletsjer. Na 1-2 uur klimmen word je beloond met een fenomenaal uitzicht op de Langtang Lirung, een top van 7225m.

Heb je nog energie over? Wandel dan door naar het uitzichtpunt Tsergo Ri, gelegen op 4984m, het hoogste punt van de Langtang trektocht. Vanaf dit punt heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei en haar omringende pieken. Het is een adembenemend gezicht!. Wandelduur: ca. 7-8 uur, 1300m stijgen en dalen.

Maak je liever wat minder (en minder steile) hoogtemeters dan verken je vandaag het dal in oostelijke richting richting Langshisha Kharka (4160m).

Overnachting in

Kyangjin Gompa

Dag 8

Na al dat geklim van de afgelopen dagen, is het tijd voor een makkelijke wandeling. Je loopt vandaag bergafwaarts via Langtang Village naar het Lama hotel. De omgekeerde looprichting levert nieuwe vergezichten op de omringende bergen en nu je gewend bent aan de hoogte, loop je een stuk makkelijker. Wandelduur: 6-7 uur, dalen 1500m, stijgen 200m.

Overnachting in

Lama Hotel (2470m)

Dag 9

Ook vandaag staat een wandeling op het programma die goed te doen is. Je volgt het pad langs de rivier en daalt  vanaf het Lama hotel verder af naar de afsplitsing richting Thulo Syabru. Hier ga je de rivier over en begin je aan de steile klim richting Thulo. Dit Tamang dorp ligt op een prachtige plek boven op een bergrug. Terugkijkend door het dal van de Langtang Khola heb je schitterende uitzichten op de erachter gelegen bergen. Wandelduur: 5 uur, klimmen 650m, dalen 850m.

Overnachting in

Thulo Syabru (2210m)

Dag 10

De tocht van vandaag is een pittige. In totaal stijg je meer dan 1000 meter van Thulo Syabru naar Sing Gompa (3250m). Vanuit Syabru begint het met een steile klim door dichtbegroeide bossen met eikenbomen en rhodondendrons. Langs het pad zal je touwen tegenkomen die je naar boven helpen. Vergeet onderweg niet ook goed in de bomen te kijken. Ze zitten vol met langur apen!

Na ongeveer 3 kwartier gaat de route over in een langzaam stijgend pad, waarbij de panorama's steeds weidser worden. Terugkijkend zijn er soms uitzichten op de Ganesh Himal. Je loopt naar het dorp Singa Gompa, gelegen in een pitoreske omgeving met geweldige uitzichten. Als we genoeg tijd hebben, brengen we een bezoek aan het klooster. Wandelduur: ca. 5-6 uur, klimmen 1050m.

's Middags heb je genoeg tijd om te relaxen en kan je een bezoek brengen aan een kaasfabriekje. 

Overnachting in

Sing Gompa (3250m)

Dag 11

Vandaag staat in het teken van het genieten van de magnifieke vergezichten op de Himalaya. Je wandelt het grootste deel van de dag over een bergrug en na een tijdje zie je het eerste heilige meer liggen. Het meer van Gosaikunda is van groot religieus en cultureel belang voor de Nepalezen. Het is dan ook een van de meest bezochte plekken voor pelgrims en het doel van de jaarlijkse pelgrimstocht. 

Het meer zelf is aan alle kanten omsloten door bergen en is in het gezelschap van negen andere meren. Het wordt gezegd dat de grote rots in het midden van het meer, de resten van een Lord Shiva altaar zijn. Volgens de legende is Gosaikunda gecreëerd door Shiva toen hij een gletsjer doorboorde met zijn drietand. Hij deed dat om zijn dorst te lessen nadat hij een vergif ingenomen had dat dreigde de wereld te vernietigen. Wandelduur: 6 uur, klimmen 1200m.

Overnachting in

Gosainkund (4380m)

Dag 12

Vandaag loop je over de Laurabina pas (4610m). Deze pas ligt op het hoogste punt van het meest ruige deel van deze trektocht. Hier is er altijd kans op sneeuw. Je pauzeert tussen de kleurrijke gebedsvlaggen om het moment te vieren en het indrukwekkende bergpanorama in je op te nemen. Vanaf daar daal je over een steil, maar schilderachtig pad af naar Phedi en daarna verder naar Gopte. Wandelduur: 7-8 uur, klimmen 300m, dalen 1250m.

Overnachting in

lodge in Ghopte (3430m)

Dag 13

Je wandelt eerst door blokkenterrein en over morenen en stijgt dan naar het dorpje Tharepati op 3640m. Vandaar volgt een prettige afdaling  door de pijnboom- en rhodondendronbossen, over rivieren en rijk bebloemde weides. Kijk tijdens de afdaling naar Mangengoth nog eens om naar de bergen rondom Gosainkund met daarachter de Langtang pieken. Vanaf Mangengoth op 3285m gaat het verder naar Khutumsang. Eerst weer even omhoog naar de Mere Danda pas (3510m). Maar dan begint de afdaling door de vochtige bossen naar het lager gelegen Khutumsang echt. Wandelduur: 6-7 uur, klimmen 550m, dalen 1550m. 

Overnachting in

Khutumsang (2470m)

Dag 14

We laten het ruige bergland achter ons. Je daalt af door de groene heuvels Hembalu regio en passeert, al stijgend en dalend, enkele dorpjes, waarvan het Tamang-dorp Golphu Bhanjyang het mooiste is. De uitzichten blijven bijzonder en onderweg wandel je weer door dichte rhodondendron- en eikenbossen. In Chisapani heb je voor de laatste keer een meer dan fantastisch uitzicht over de bergen. Wandelduur: 5-6 uur, klimmen 1000m, dalen 1250m.

In Chisapani word je opgehaald en naar Bhaktapur, de fraaie Koningsstad in de Kathmandu Vallei, gebracht. Het eerste stuk is de weg nog erg slecht. In totaal ca. 2-3 uur rijden naar Bhaktapur.

Overnachting in

Bhaktapur

Dag 15

Het historisch centrum van Bhaktapur is geheel autovrij en daarmee wordt de sfeer van de middeleeuwse stad nog charmanter. De schoonheid van Bhaktapur is fenomenaal. De hele centrum is in de pitoresque Newari stijl gebouwd. Natuurlijk is het Durbar Square een hoogtepunt van de stad maar juist ook de kleinere pleinen, tempels en straatjes zijn zeer de moeite waard. Een stad waar je uren doorheen kunt dwalen en geen genoeg van zult krijgen. 
NB. de aardbeving van april 2015 heeft flinke schade aangericht aan Bhaktapur, maar een bezoek aan de stad is altijd de moeite waard gebleven De schade wordt langzaam hersteld.

Overnachting in

Bhaktapur

Dag 16

Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugreis. Einde van het arrangement.

NB Programma

Het kan zijn dat de lokale gids besluit het programma onderweg aan te passen (bv. door weersomstandigheden of toestand van de paden) en op andere plekken te overnachten dan aangegeven. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Kathmandu en Bhaktapur overnacht je in goede hotels op een kamer met eigen wc en douche.
Tijdens de trektocht overnacht je in trekkers-lodges. Deze lodges liggen in of bij de dorpjes en zijn opgetrokken uit hout of natuursteen. Je overnacht er op een eigen kamer (meestal met 2 losse bedden) in je slaapzak. Er zijn matrassen en kussens en, op grotere hoogte, ook dekens om over de slaapzak te leggen.
Het sanitair is simpel en dient meestal te worden gedeeld met andere gasten. Vaak is er een douche (met wat geluk, en vooral zonneschijn, soms ook warm).
In de eetzaal staat vaak een op hout of yak-mest gestookte kachel. Toch moet je zorgen voor warme kleding, want het tocht door alle kieren en gaten. Een donsjas is heerlijk.
Er is elektriciteit en soms ook wifi, maar altijd kunnen (kortere of langere) storingen voorkomen.

NB. Het is in trekkers lodges niet mogelijk om vooraf een éénpersoonskamer te boeken.

Over de maaltijden

In Kathmandu en Bhaktapur is het ontbijt inbegrepen. Voor de lunch en het diner zoek je een gezellig restaurantje op.
Tijdens de trekking zijn er geen maaltijden inbegrepen, omdat het leuker is zelf een keuze te maken van de uitgebreide menu-kaart. Voor het ontbijt kan je oa. kiezen uit pannekoeken of havermout, voor lunch en avondeten tussen Dal Bhat (rijst, linzen en groente), noodles, lasagna, pizza, yak-burger en nog veel meer.

Overal kan je een thermosfles met thee laten vullen voor onderweg.
We adviseren om het kraanwater met tabletjes of jodium te zuiveren. Op steeds meer plekken kun je in winkeltjes je waterfles laten vullen met gezuiverd water (tegen kleine vergoeding).
NB. uiteraard zijn op veel plekken flessen bronwater verkrijgbaar. We raden af deze te kopen, omdat het afvalprobleem in Nepal aanzienlijk is.

Inbegrepen

 • hotelovernachtingen Kathmandu en Bhaktapur (4x), incl. ontbijt
 • overnachtingen in trekkers-lodges (11x)
 • transfers volgens programma met privé-auto en chauffeur
 • trekking permits en entree voor Langtang National Park
 • begeleiding door Nepalese Engelstalige gids tijdens trekking
 • bagagevervoer door dragers (tot 12 kg per persoon)
 • trekking kaart (wordt ter plekke overhandigd)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entree kosten
 • fooien voor de lokale staf
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekering

Ter plaatse te betalen

 • visum Nepal (ca. 50 Euro, 1 maand geldig)
 • entree historisch centrum Bhaktapur (ca. 15 USD)

Over de activiteiten

Je wandelt over goede, brede, maar stenige en soms steile paden. Regelmatig zitten er kunstig aangelegde, stenen trappenpaden in de route, waarvan de treden vaak net te hoog zijn om lekker te lopen. Op de paden en trappen ligt veel mest van lastdieren en ze zijn stoffig (tenminste in het droge trekking seizoen). Op paden langs steile rotshellingen altijd opletten voor steenslag van boven en niet treuzelen. Af en toe steek je via een metalen hangbrug een rivier over. Deze hangbruggen zijn een beetje wiebelig, kunnen hoger dan 20 meter boven de rivier hangen, maar zijn van degelijke (Zwitserse) kwaliteit. 


De zwaarte van deze trek zit vooral in de dagen boven de 3500m als de lucht ijl is en er flink gestegen en gedaald moet worden. Grootste uitdaging is hier het voorkomen van hoogteziekte. Dit doe je door langzaam te acclimatiseren en veel te drinken. In het programma dat we aanbieden acclimatiseer je goed en hebben de meeste mensen geen problemen met de hoogte. Het wordt aangeraden om tijdens de eerste etappes, na aankomst in de lodge nog een stuk te klimmen ('walk high, sleep low'), voor een betere acclimatisatie. Daarnaast dien je rustig aan te doen, ook als je conditie genoeg hebt om harder te lopen. Veel stoppen, foto's maken, rustig tempo lopen, niet te snel willen stijgen. Het ruwe bergklimaat, met grote temperatuurschommelingen en mogelijk harde wind, is ook een factor van betekenis.

Het zal duidelijk zijn dat een goede conditie en enige ervaring met lopen in de bergen eerste vereisten zijn.

In overleg met de gids kan altijd afgeweken worden van de geplande route bv. vanwege weersomstandigheden.

Extra dagen

Tijdens dit arrangement kun je rustdagen inbouwen door ergens in plaats van 1 nacht, 2 nachten te blijven. Als dit tijdens een trekking is, komen er extra kosten bij voor gids en drager.
Je kan je verblijf in Nepal ook verlengen door deze reis te combineren met een ander arrangement.

Speciale verzekering

Bij wandelreizen in Nepal is het noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij een helikopter-redding is inbegrepen in de polisvoorwaarden. 

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht Kathmandu.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Dit arrangement is te boeken van half februari tot eind april en vanaf half september tot eind november.
Het klimaat op het Indische subcontinent wordt bepaald door de moesson: van mei tot en met september regent het er veel en zijn de bergen in nevelen gehuld. Daarom adviseren wij om Nepal in het voor- en najaar te bezoeken. De wintermaanden zijn ook uitstekend voor vakanties waarbij je niet op al te grote hoogte komt. Het is dan weliswaar wat kouder maar de lucht is over het algemeen helderder dan in het voor- het najaar. Tijdens de moesson is een trektocht ondoenlijk.
Nepal ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden: het kan in de dalen dus behoorlijk warm worden. In het voor- en najaar is het in de Himalaya vrijwel altijd droog en de temperatuur loopt overdag op tot 20/25ºC, heerlijk wandelweer dus. Vanzelfsprekend neemt de temperatuur ’s avonds en op grotere hoogten af. ’s Nachts kan dan vorst tot -10ºC voorkomen. In november en december kan het kwik zelfs tot tot -20ºC dalen op grotere hoogtes! Soms komt mist voor: dan is het ook overdag aan de koude kant en blijft het kwik bij 10ºC steken. Je moet dus altijd op zomer en winter voorbereid zijn.

Over onze lokale partner
Onze lokale partner organisatie in Nepal is zeer begaan met het welzijn van de lokale bevolking op het platteland van Nepal en organiseert de volgende projecten: 
De Pasang Lhamu Foundation (http://pasanglhamufoundation.org/), opgericht door onze lokale partner, is mede-initiatiefnemer voor het ziekenhuis van Lukla, verstrekt studiebeurzen aan kansarme kinderen, voorziet afgelegen dorpen van groene stroom en probeert lokale gemeenschappen te laten profiteren van bergtoerisme. 
Yeti Foundation (http://yetifoundation.org/) heeft vele dorpen geholpen na de aardbeving in april 2015.
De Maiti Trek genereert aandacht voor de problemen rond vrouwen- en kinderhandel. Met de opbrengst van de eerste editie ($25.000) zijn 500 kinderen van winterkleiding voorzien. 
In 2014 is het Black Ice Himalaya project ondersteunt, waarbij in het Everest gebied onderzoek wordt gedaan naar veranderende patronen in gletsjers, onder invloed van het veranderende klimaat.
Elk jaar verzamelt men in het Everest gebied achtergelaten afval (blikjes, lege zuurstoftanks, glas en plastic) en vervoert dit naar Kathmandu.
De partner van SNP in Nepal heeft de status van Travelife Certified behaald.

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaal-economische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf opnieuw getoetst.  

CO2 compensatie

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nepal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze vakantie heb je geld nodig voor maaltijden, persoonlijke uitgaven (drankjes, souvenirs ed.) en fooien voor de lokale staf. Het prijsniveau in Nepal is lager dan in Europa, maar hoger dan in veel andere Aziatische landen. Dit komt door hoge inflatie en omdat veel geïmporteerd moet worden en hoog de bergen in vervoerd. Op plekken waar veel buitenlandse bezoekers komen, zoals het Everest gebied, zijn de prijzen hoger dan elders. 

>Rupee en Paisa
De munteenheid van Nepal is de Rupee (NPR). Deze is onderverdeeld in 100 Paisa. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 500 en 1000 rupees. Muntgeld zie je in praktijk niet.
Er zijn geldautomaten in de grotere steden, zoals Kathmandu en Pokhara en plaatsen met veel toeristen, zoals Jomson, Bhaktapur, Lukla en Chitwan. Creditcards worden alleen in de betere gelegenheden geaccepteerd. Omdat geldautomaten in Nepal storingen kunnen vertonen, raden we aan om niet alleen op creditcard of pinpas te vertrouwen. Je kan beter een deel van het geld dat je nodig denkt te hebben (bv. 300 euro), van huis meenemen (in kleine coupures van 20 euro) en ter plekke wisselen. 
NB. Ter voorkoming van betaalpasfraude en vergroting van de veiligheid hebben banken soms besloten om het gebruik van de betaalpas buiten Europa standaard te blokkeren. Vergeet niet deze blokkade voor vertrek (meestal via internetbankieren) op te heffen.

Geld wisselen
Op de luchthaven van Kathmandu kun je geld wisselen of pinnen. Wisselen kan ook bij grote hotels en wisselkantoren in Kathmandu (met name in de wijk Thamel). Zorg ervoor dat de biljetten die je ontvangt niet kapot en vies zijn, omdat deze vaak met tegenzin geaccepteerd worden. Het heeft geen zin om Rupees mee naar huis te nemen of terug te wisselen. Het best deel je ze op de laatste dag, voor je naar het vliegveld gaat, uit aan bedelaars.

Prijzen maaltijden
In wat achteraf gelegen straatjes van de steden kan je al voor 5 euro eten, ga je naar en plek waar meer buitenlanders komen, dan loopt de prijs snel op. Ga, inclusief drankjes, uit van 15-20 euro per dag (lunch en avondeten), Tijdens trektochten zijn de maaltijden in trekkers-lodges niet inbegrepen, zodat je zelf een keuze kunt maken uit het uitgebreide menu. Bij een bekende trekking, zoals Everest, Annapurna of Poon Hill, betaal je 20-25 euro per dag voor 3 maaltijden + drankjes (hoe hoger je komt, hoe duurder). Minder bekende trekkings, zoals Manaslu hebben (nog) wat lagere prijzen.

Andere uitgaven
In de trekkers-lodges betaal je vaak (niet overal) een klein bedrag voor extra services die op steeds meer plekken worden aangeboden, zoals opladen van telefoon of camera, wifi, warme douche. Ook hier geldt weer: hoe meer buitenlanders, hoe hoger de prijzen, met als topper het Everest gebied, waar je op 10 euro per dag moet rekenen.

Fooien
Het geven van fooien is in Azië zeer gebruikelijk. Daarbij is er voor gidsen en dragers alleen in het trekking-seizoen werk en moeten ze dan genoeg verdienen voor de rest van het jaar, vaak voor hun hele familie. Daarom raden wij aan een fooi te geven, indien iedereen zijn werk goed heeft gedaan.
Wat is een goede fooi?
Dat is lastig te bepalen. Er is in ieder geval sprake van een traditionele hiërarchie bij de staf. De Engelssprekende hoofdgids is de baas en dient ongeveer net zo veel te krijgen als de chauffeur (op een lange rijdag, voor een kort ritje minder). De hulpgidsen staan lager op het trapje en de dragers onderaan. Het staat eenieder vrij om hier vanaf te wijken, bv. omdat je vindt dat de dragers het zwaarste werk doen. Daarbij dien je wel te bedenken dat ook in Europa lager opgeleid/zwaarder werk vaak minder beloond wordt dan hoger opgeleid/lichter werk. 
Je geeft de fooi (liefst in Rupees, maar kan ook in Euro), aan het eind van de reis, altijd aan iedereen individueel, met een bedankje.

Een goede fooi voor de hoofdgids en chauffeur is 10 euro per gewerkte dag als je met 2 personen op pad bent en 17,50 euro als je met een groep van 10-14 mensen bent. Reken voor de hulpgids op 12 euro per dag (alleen bij een groep). Dragers maak je blij met 4-5 euro per gewerkte dag (er is altijd 1 drager per 2 westerlingen).

Voorbeelden: loop je met 2 personen 10 dagen met gids en drager en rijdt de chauffeur 2 lange dagen, dan zou de gids 100 euro kunnen krijgen, de chauffeur 20 euro en de drager 45 euro. Totaal 165 / 2 = 82,50 euro per persoon.
Loop je met een groep van 10 personen, 10 dagen met gids, hulpgids en 5 dragers en rijdt de chauffeur 2 lange dagen, dan zou de gids 175 euro krijgen, de chauffeur 35 euro, de hulpgids 120 en de dragers 5x45 euro. Totaal : 555 / 10 = 55,50 euro per persoon in de groep.
Nogmaals, dit is een indicatie, maar hiermee heb je enig houvast.

 Ook bij de Landeninformatie Nepal in MijnSNP staat vermeld hoeveel geld je onderweg ongeveer nodig hebt en wat redelijke fooien zijn. 

De transfers van Kathmandu naar het begin van de trekking en van het eind van de trekking naar Bhaktapur, worden gemaakt met een eigen auto met chauffeur. Net als de transfers van en naar de luchthaven. 

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan je vakantie naar Nepal te beginnen. Maak voorafgaand aan de reis enkele stevige wandeltochten, in de heuvels van bv. de Eifel of Ardennen of nog beter: de Alpen (SNP biedt er leuke wandeltrips aan).

 • e-ticket
 • uitgeprinte visum aanvraag
 • 3 pasfoto's voor trekkingpermits (bij aankomst afgeven aan lokale agent)
 • reisverzekering met dekking voor helikopterredding
 • GELDIG paspoort (tot half jaar na terugreis)
 • kopieën van reisdocumenten
 • EHBO (o.a. breedspectrum antibioticum, diacure, sporttape, paracetamol)
 • waterzuiveringstabletjes of jodium
 • toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
 • dagrugzak (35 liter)
 • regenhoes voor rugzak
 • plunjezak, duffelbag, stevige weekendtas of trekkingrugzak
 • stevige bergwandelschoenen (*)
 • snow spikes (stuk rubber met stalen puntjes, dat je over je schoen kan trekken, tegen uitglijden op sneeuwvelden)
 • lichte (sport)schoenen en slippers (voor na de wandeling)
 • slaapzak (met comfortbereik tot -10oC, e.v.t. in Kathmandu te koop of te huur)
 • (kunststof) handdoek
 • aantal fleece truien om los of over elkaar aan te kunnen trekken
 • (afrits-)wandelbroek
 • muts, handschoenen, sjaal
 • donsjack voor frisse avonden (e.v.t. te koop in Kathmandu voor relatief lage prijs)
 • lang (wollen) ondergoed
 • wind- en waterdicht jack + regenbroek
 • zonnehoed of pet en zonnebril
 • zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
 • hoofdlamp en reservebatterijen
 • veldflessen (bij voorkeur 1 thermosfles voor thee en 1 waterfles)

(*) Het type wandelschoen is afhankelijk van de drager. Heb je b.v. zwakke enkels, dan wil je graag hoogsluitende, stevige schoenen, anderen hebben liever lagere, soepele schoenen. Wat altijd belangrijk is, is een goede, stevige (Vibram) zool, met veel grip en waar je geen stenen doorheen voelt. Koop wandelschoenen een maatje groter, zodat je tenen in de afdaling niet tegen de voorkant komen. Bovendien zwellen voeten wat op tijdens een lange wandeling.
Tot slot: maak een paar weken voor vertrek een flinke wandeling op je schoenen om te kijken of ze nog goed zijn. Het komt namelijk regelmatig voor dat schoenen die wat langer niet gebruikt zijn, spontaan uit elkaar vallen na een uurtje lopen.

Tijdens de trektocht kan iedereen tot maximaal 12 kg bagage afgeven aan de dragers. Verpak deze bagage bij voorkeur in een plunjebaal, duffelbag of rugzak, waterdicht en makkelijk herkenbaar. Houd er rekening mee dat er niet altijd zachtzinnig met de bagage wordt omgesprongen. Over het algemeen is het goed mogelijk om de bagage te beperken tot 12 kilo, zodat je zelf niet meer hoeft te dragen dan een dagrugzak met de spullen die je onderweg nodig hebt. Bagage die je op de trektocht niet nodig hebt kun je afgeven in het hotel in Kathmandu en krijg je na afloop van de trekking terug.

Op deze wandelvakantie word je begeleid door een Engels sprekende Nepalese gids en een drager. Onze vaste groep van lokale Engels sprekende gidsen hebben ruime ervaring met trektochten in Nepal en kennen de meeste routes zeer goed. Hierdoor kunnen zij je vertellen over de lokale gebruiken en cultuur van de bergbewoners en als tolk optreden naar de lokale bevolking. Een unieke kans om in contact te komen met de lokale cultuur en bevolking.

Ga je binnenkort op reis naar Nepal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/nepal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal heb je een een visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten en nog 6 maanden geldig zijn op de dag van gepland vertrek uit Nepal.
Je kunt een visum kopen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu (na het eerst digitaal aangevraagd te hebben) óf vooraf in Nederland bij de ambassade of een visumbureau.

NB. Check altijd de laatste info t.a.v. de visumbepalingen op de website van het Nepalese consulaat waarop je up-to-date informatie aantreft. Klik hier.

Visum op luchthaven Kathmandu
Een toeristenvisum kun je bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkrijgen. In de laatste 15 dagen voor aanvang van je reis dien je hiervoor een online aanvraagformulier in te vullen (klik hier ). Bij aankomst in Kathmandu wordt deze aanvraag in het systeem opgezocht. 
Wacht met aanvragen totdat je het informatiepakket van SNP hebt ontvangen en kijk op het vluchtschema op welke dag je precies in Nepal aankomt. Zorg dat je alle benodigde gegevens bij de hand hebt als je het formulier begint in te vullen (incl. een digitale pasfoto).

Invullen visum aanvraag
Begin met het uploaden van je pasfoto (blokje linksboven) en ga verder met persoonlijke gegevens.
Er wordt 2x om een adres in Nepal gevraagd. Hier kan je het hotel in Kathmandu vermelden. De adressen worden op een voor ons vreemde manier gevraagd. 'PIN number' is postcode, 'Ward' een 2-cijferig nummer (voor Kathmandu centrum 02), 'Municipality' en 'District' zijn allebei Kathmandu. Onderaan geef je de plek aan waar je in Nepal arriveert. Dit zal meestal 'TIA' zijn, het vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport). Na controle op Submit drukken.

Op het vliegveld aangekomen, ga je eerst in de rij staan om je visum te betalen bij de Cash Counter: 50 euro (of US$50) voor een verblijf van max. 30 dagen, cash en gepast te betalen. Met het bonnetje ga je in de rij voor de Immigration staan. Hier krijg je het visum in je paspoort. Als er meerdere vliegtuigen na elkaar geland zijn, kan dit lang duren (lees: meerdere uren).

NB. Als je thuis niets hebt geregeld voor het visum, dien je eerst aan te sluiten in de rij Filling the Application Form en daarna in de Cash Counter en Immigration rijen. Het proces duurt dan nog langer.

Visum regelen in Nederland
Bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam kun je voor vertrek in Nederland reeds een visum verkrijgen. De kosten hiervoor zijn echter hoger dan dat je ter plekke een visum regelt. Het grote voordeel is dat je na aankomst op de luchthaven van Kathmandu veel sneller door de douane bent. Klik hier voor de link naar het Nepalese Consulaat.

Visum India
Indien je via New Delhi in India naar Nepal reist, heb je een visum voor India nodig. Dit dien je zelf te regelen. Meer informatie vind je onder het kopje 'Praktische Informatie' bij de reizen naar India.

NB. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Nepal en India. Wanneer je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de Executive Service of van de Pre-Check inclusief invulservice. Klik hier voor de link naar de CIBT website.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
De gezondheidsvoorzieningen in Nepal zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan. Zorg dat je niet vertrekt zonder je te laten informeren over vaccinaties en met een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Een helikopterredding moet gedekt zijn door de verzekering. Ter plekke heb je cash geld of een creditcard nodig om door een helikopter te worden meegenomen. Kan je niet betalen dan treedt er vertraging op omdat er dan eerst garantstelling door bv. verzekering of SNP geregeld moet worden.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in je aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven vliegtuigmaatschappijen instructie voor oefeningen die je zittend op je stoel kunt doen om je bloed in beweging te houden.

Hygiëne en drinkwater
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Let op met wat je eet, het moet vers bereid zijn. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes. Drink alleen gekookt of (met bv. jodium) gedesinfecteerd water. 
NB. Gebotteld mineraalwater wordt overal te koop aangeboden, maar levert enorm veel plastic afval op. Water uit de kraan of van bronnetjes in de bergen, is na zuivering prima te drinken. Neem hiertoe waterzuiveringstabletjes mee. Water zuiveren gaat ook prima met betadine jodium: 7 druppels per liter, schudden en 1 uur wachten voor het drinken. Een andere optie is om een Grayl waterfilter mee te nemen. Hiermee haal je in een oogwenk potentiële ziektekiemen uit het water.

Warm blijven
Ook als het overdag warm is, koelt het op hoogte 's avonds snel af. Zorg dat je op tijd kleren aan doet. Ook binnen in de trekkers-lodges is het koud. Isolatie is iets onbekends, de wind waait overal doorheen en als de kachel aan is, moet je er vlak bij zitten. Als je het te vaak en te lang koud hebt moet je lichaam te hard werken, terwijl dat lichaam het al moeilijk heeft met de hoogte, het onbekende eten, mindere hygiëne, etc. Een donsjas is boven de 2000m een must, net als een warme muts (ook 's nachts), wollen ondergoed, paar lagen fleeces, buffje om je nek warm te houden (of als masker te gebruiken tegen stof), handschoenen, dikke sokken en een wind- en waterdichte jas.

Voor verwarming en koken wordt van oudsher voornamelijk hout gebruikt (en boven de boomgrens gedroogde Yak-mest). Om de hellingbossen te beschermen wordt er al tientallen jaren op aangedrongen meer gas en kerosine te gebruiken en minder hout. Dit beleid werpt duidelijk vruchten af op plekken die goed te bereiken zijn. Elders is de aanvoer van voldoende gas en kerosine lastig. Daar hebben de bewoners het recht om dood hout te verzamelen voor kachel en fornuis, dit geldt ook in Nationale Parken bij Annapurna en Everest.

Hoogteziekte
De Himalaya begint waar andere bergen ophouden. Naarmate je hoger komt, daalt de luchtdruk en daardoor de hoeveelheid zuurstof die je inademt. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Ons lichaam is niet automatisch ingesteld op een verblijf boven de 2500 - 3000m hoogte. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Belangrijk hierbij is dat je veel water en thee drinkt (1 liter EXTRA per 1000 hoogtemeters, dus op 3000m zo'n 4 liter, maar géén alcohol en koffie) en niet te snel stijgt. Goede acclimatisatie krijg je door overdag hoger te lopen, dan je 's nachts slaapt.

Ondanks goede voorbereiding kan je boven de 2500 - 3000m last krijgen van hoogteziekte, ook wel AMS (acute mountain sickness) genoemd. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Als je niet verder stijgt gaat dit na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid, hoesten met schuim, zware hoofdpijn, oedeem of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen. Ernstige hoogteziekte ontstaat vaak 's nachts tijdens de slaap. Als er 's avonds al klachten zijn, wees dan 's nachts extra alert. Iemand met hoogteziekte kan soms niet meer helder denken en moet gedwongen worden om af te dalen. Laat iemand nooit alleen achter en ga samen naar beneden. De gidsen weten uiteraard precies waar ze op moeten letten en houden je in de gaten. Onderschat het niet, alle klachten op grote hoogte zijn hoogteziekte, totdat het tegendeel is bewezen. Als je met hoogteziekte verder stijgt kan je er aan overlijden. Als je afdaalt is er na 500m dalen vaak al verbetering merkbaar.

Als je thuis al last hebt van ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, of als je zwanger bent, dan raden we dringend aan om, vóór het boeken van een vakantie naar grote hoogte, je huisarts te raadplegen. Slaappillen en andere kalmeringstabletten zijn op grote hoogte uit den boze, vanwege hun negatieve effect op de ademhaling. Op alle reizen streven we naar een langzame stijging en voldoende tijd om te acclimatiseren, daarom raden we niet aan om medicijnen (zoals Diamox) te nemen om te proberen hoogteziekte te voorkomen. Wil je dit toch overwegen, overleg dan met je huisarts. 

EHBO en brillen
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape en rekverband.
Draag je een bril, hang deze met een koordje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril. Het is in Nepal vaak stoffig en winderig, hetgeen voor lensdragers vervelend kan zijn. Neem in dat geval een reservebril mee.

Honden en apen
Honden liggen overdag vaak te slapen, om je 's nachts wakker te houden. Soms lopen ze ook lange stukken mee…probeer ze terug te sturen. Blijf zoveel mogelijk bij honden uit de buurt (vlooien) en zorg in ieder geval dat je niet gebeten wordt. Dit geldt ook voor apen, die het, vooral in Kathmandu, gemunt hebben op mensen met eten. Rabiës komt veel voor en na een honden- of apenbeet moet je binnen 24 uur in een modern ziekenhuis zijn voor een medicijn. Dat valt niet mee in Nepal en al helemaal niet halverwege een trekking...

Lezen
Lezenswaardige boekjes over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte' zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij bol.com.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. 
Klik hier voor de informatie van de GGD betreffende Nepal. Maak (minimaal een maand voor vertrek) een afspraak bij GGD of huisarts voor de benodigde vaccinaties. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist (bv. malaria komt in Nepal alleen voor in delen van de Terai, het laaggelegen deel tegen de grens met India).

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Nepal binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Nepal zelf komt geen Gelekoorts voor.

Nepal is altijd een veilige bestemming voor toeristen geweest, diefstal en beroving komen zeer weinig voor. Wel is het verschil in rijkdom tussen bezoekers en lokale bevolking vaak groot, breng daarom niemand (met name kinderen) in verleiding, door nonchalant met (dure) spullen te zijn.

In Kathmandu gelden de normale voorzorgen voor een grote stad. In sommige wijken wordt het, als de winkeltjes dicht gaan, heel donker. Het is dan beter om een taxi te nemen. Wees er op bedacht dat de stroom altijd kan uitvallen en neem een zaklamp mee.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Trekking Langtang

Nepal - Langtang & Helambu

Hoge bergen bij Kathmandu

Trektocht langs eenvoudige lodges

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)