Terug naar China

Wandelarrangement in wereldstad

Wandelen in metropool Hong Kong? Wie aan Hongkong denkt zal snel het beeld van skylines en neonreclames voor ogen hebben. Een paradijs voor shop-a-holics en gourmands. Maar Hongkong heeft voor elk wat wils. Tijdens dit reisarrangement ontdek je dat er ook een 'groen' Hongkong bestaat waar je heerlijk op goed bewegwijzerde paden kunt wandelen. Het grondgebied van de stad bestaat immers voor 80 procent uit beboste heuvels. Wij hebben de mooiste wandelingen voor je geselecteerd!

Zwaarte
Comfort
vanaf € 588
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 288151
4 dagen

China - Zuid-China * Hiking Hongkong

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Hongkong. Op eigen gelegenheid reis je naar het hotel dat op het Hong Kong Island ligt, makkelijk te bereiken met de metro.

Overnachting in

Hongkong - Hong Kong Island

Dag 2

Op slechts 25 minuten varen vanuit het hart van de stad ligt het eiland Lamma, een oase van rust na de hectiek van Hongkong en Kowloon. De visvangst is hier nog het belangrijkste middel van bestaan. Vanaf het plaatsje Yung Shui Wan wandel je langs de kust naar Sok Kwu Wan. In een van de restaurantjes aan de haven kun je genieten van een kraakverse vislunch.  Vanaf dit vissersplaatsje kun je een mooie rondwandeling maken langs (verlaten) dorpjes, kleine bananenplantages en stranden. Het is nauwelijks voor te stellen dat zo dicht bij de stad zeeschildpadden hier hun eieren leggen. Vanaf Sok Kwu Wan brengt de ferry je weer terug naar het stadsgewoel.

Overnachting in

Hongkong - Hong Kong Island

Dag 3

Het groene, ruige eiland Lantau wordt wel 'de longen van Hongkong' genoemd. Hoewel de noordoostelijke kant een stedelijke ontwikkeling kent, is het grootste deel van Lantau tot een beschermd Wild Countryside Park verklaard.  Vanaf Ngong Ping – waar je eerst nog de  bronzen 'Giant Buddha' (26 m) kunt aanschouwen - wandel je in ongeveer 5 uur naar Tai O. Het pad is goed bewegwijzerd en af en toe moet je een flink klimmetje maken. Bij helder weer heb je prachtige uitzichten vanaf de toppen van de heuvels.  Tai O is een oud vissersplaatsje. De huizen zijn hier op palen gebouwd en overal wordt (gedroogde) vis en garnalenpasta verkocht. Vanaf Tai O neem je de bus terug naar Hong Kong Island. 

Indien je liever een eenvoudige wandeling wil maken, is de Dragon’s Back Trail op Hong Kong Island een aanrader. Je volgt een goed aangelegd pad over een graat met aan weerzijde uitzicht over Hong Kong Island. De wandeling eindigt in Tai Long Wan (Big Wave Bay). Hier kun je nog lekker zwemmen voordat je per bus terug naar de stad gaat.

Overnachting in

Hongkong - Hong Kong Island

Dag 4

Na het ontbijt eindig je reisarrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft met dit reisarrangement op Hong Kong Island dat tegenover het grote eiland Kowloon ligt, gescheiden door de natuurlijke haven Victoria Harbour. Het hotel ligt in de wijk North Point met uitzicht op Kowloon Bay. Het openbaar vervoer ligt binnen handbereik, op slechts 5 minuten lopen ligt de metrohalte Fortress Hill. Vanaf deze halte ligt op slechts 2 metrohaltes Causeway Bay (centrum met wolkenkrabbers waarvan de grond per m² tot de duurste ter wereld behoort) en op slechts 5 haltes ligt Hong Kong Central Station, de plek vanaf waar je naar de haven loopt om de ferry te nemen naar het eiland Lamma of de metro naar het eiland Lantau. Met de metro reis je in 1 uur naar de internationale luchthaven van Hong Kong.

Het hotel beschikt over stijlvolle kamers (standaard kamers zijn 30 m²) en deluxe rooms (tegen meerprijs) die allen zijn voorzien van een airco, grote ramen, flatscreen-TV, kluisje en gratis WiFi. Ook kun je gebruik maken van een fitnessruimte gedurende 24 uur per dag. In het stijlvol ingerichte restaurant kun je genieten van Kantonese specialiteiten, Singaporese gerechten en een buffet met westerse en Aziatische lekkernijen. Het hotel beschikt ook over een verwarmd buitenzwembad.  Vanuit het hotel heb je makkelijk toegang tot verschillende bezienswaardigheden. 

 

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen, de overige maaltijden niet. Hiervoor kun je zelf een restaurantje uitkiezen. En er is keus genoeg in Hongkong! Zo zijn de keukens uit alle windstreken van China er vertegenwoordigd, maar ook fusion, Italiaans, Indiaas, Maleis, Thais en Japans.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • SNP-informatiepakket met praktische- en wandelbeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Transfer per bus en veerboot naar startpunt wandelingen en vanaf eindpunt wandelingen
 • Overige maaltijden, excursies en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het hele jaar kun je dit wandelarrangement uitvoeren. De beste tijd voor de wandelingen is van november tot en met februari. Echter in deze periode kan het plots afkoelen of grote droogte kan leiden tot plots oplaaiende bosbrandjes. In de maanden maart en april kan het zicht ontnomen worden door mist. De maanden mei tot en met oktober zijn de traditionele regenmaanden. Bij elke wandeling die je aanvangt raden we je aan de lokale weerberichten van te voren te checken en goed voorbereid op pad te gaan. In het SNP informatiepakket lees je nuttige tips ter voorbereiding op de twee wandeldagen in dit arrangement. 

Voor een verblijf in China hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 4 maanden geldig is in aansluiting op de aangevraagde visumgeldigheid (bv. minimaal 7 maanden bij aanvraag van een visum met een geldigheid van 3 maanden).
N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Benodigde paspoortgegevens bij boeking
T.b.v. de uitgifte van e-tickets dient u bij boeking de volgende paspoortgegevens op te geven:

 • type paspoort
 • paspoortnummer
 • nationaliteit passagier
 • land van uitgifte van het paspoort
 • geboortedatum van de passagier
 • vervaldatum van het paspoort.

Deze regel is door de Chinese overheid in het leven geroepen als extra veiligheidsmaatregel en moet de check-in op luchthavens versnellen.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum China
Voor een verblijf in China hebt u een visum nodig dat maximaal 3 maanden geldig is. Dit visum dient u vooraf aan te vragen in Nederland. Uw paspoort moet minstens 3 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
Er is geen spoedprocedure mogelijk voor het aanvragen van een visum voor China. Tijdig aanvragen dus!

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor China

N.B. De verwerkingstijd van een visum voor China is tegenwoordig veel langer dan voorheen, méér dan 3 weken is niet ongebruikelijk. Vraagt u uw visum dus bijtijds aan (maar uiteraard niet voordat een groepsreis op GARANT vertrek komt). Ook zijn worden er veel en strenge eisen gesteld aan uw visumaanvraag. Bestudeer de informatie op de website van de VisumCentrale CIBT daarom goed om uw aanvraag goed te laten verlopen.
N.B.
Voor uw visumaanvraag China heeft u een bevestiging nodig van alle hotelreserveringen tijdens uw reis. Na boeking zal SNP deze voor u regelen en deze ontvangt u van ons per e-mail ruim voor vertrek. 

Transitvisum China
Nederlanders, in het bezit bent van geldige vliegtickets en op doorreis naar een derde land via de luchthavens van Beijing, Shanghai of Guangzhou, mogen zonder visum max. 72 uur in China verblijven. Stel je tijdig op de hoogte van de hiervoor geldende reis- en verblijfsvoorwaarden. 

Hong Kong

Sinds 1 juli 1997 is Hong Kong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Daarnaast moet je in bezit zijn van vliegtickets voor de terug- of doorreis en een reserveringsbevestiging voor de eertse accommodatie(s). Bij aankomst krijg je gratis een stempel in je paspoort die je toegang verschaft tot Hong Kong.

N.B. 
Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China, Nepal en/of India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Nepal en India

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in China zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in China is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of-doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied China binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In China zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in China van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Influenza (H7N9)
28 januari 2014
. In China waart sinds 2013 een nieuw vogelgriepvirus rond, bv. in de naburige provincies rond Shanghai (Chinese oostkust) zijn besmettingen met het griep(influenza)virus H7N9 vastgesteld. Reizigers lopen weinig risico. Het advies luidt zoveel mogelijk uit de buurt van pluimvee en andere (water)vogels te blijven (oa. op markten en bedrijven). Let op de hygiënische bereiding van vogelvlees voor consumptie! Neem geen zuivelproducten, vlees, huiden of jachttrofeeën mee naar Nederland of andere landen!

Malaria
Het hele jaar komt Malaria voor in Yunnan en in mindere mate in Hainan. In de maanden juni t/m november komt Malaria voor ten zuiden van 33° NB. Het hele jaar kan Malaria voorkomen in de grensstreken met Myanmar en Thailand (25° NB). In de maanden mei t/m december komt malaria voor tussen 33-25° NB. Er is ook een beperkt risico in de centrale provincies Anhui, Ghuizhou, Henan, Hubei en Jiangsu.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In China is doorgaans een veilig land om te reizen. Reizigers zijn zelden het slachtoffer van ernstige agressie. Toch kent het land andere vormen van criminaliteit waarvoor de reiziger best op zijn hoede is. In sommige provinciehoofdsteden (in het zuidoosten en het zuidwesten) is de straatcriminaliteit vooral ’s nachts toegenomen. In afgelegen gebieden kunt u zich het best niet alleen 's nachts op straat wagen.

Prijsinformatie

04 juni 2020 - 10 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.042
2 personen (tweepersoonskamer) € 588
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 577
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 588

11 september 2020 - 18 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.096
2 personen (tweepersoonskamer) € 614
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 595
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 614

19 september 2020 - 08 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.042
2 personen (tweepersoonskamer) € 588
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 577
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 588

09 oktober 2020 - 11 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.124
2 personen (tweepersoonskamer) € 628
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 604
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 628

12 oktober 2020 - 15 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.198
2 personen (tweepersoonskamer) € 660
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 626
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 660

16 oktober 2020 - 18 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.124
2 personen (tweepersoonskamer) € 628
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 604
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 628

19 oktober 2020 - 22 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.226
2 personen (tweepersoonskamer) € 674
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 635
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 674

23 oktober 2020 - 25 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.124
2 personen (tweepersoonskamer) € 628
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 604
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 628

26 oktober 2020 - 29 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.226
2 personen (tweepersoonskamer) € 674
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 635
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 674

30 oktober 2020 - 08 november 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.042
2 personen (tweepersoonskamer) € 588
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 577
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 588

09 november 2020 - 12 november 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.226
2 personen (tweepersoonskamer) € 674
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 635
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 674

13 november 2020 - 26 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.124
2 personen (tweepersoonskamer) € 628
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 604
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 628

27 december 2020 - 29 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.124
2 personen (tweepersoonskamer) € 628
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 604
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 628

30 december 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.226
2 personen (tweepersoonskamer) € 674
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 635
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 674

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs