SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 115060 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Bulgarije * Fotoreis, 7 dagen

Workshop macro fotografie, bloemen en vlinders, fotoreis vanuit sfeervol hotel

Leerzame fotografiereis in het hart van het Rhodopengebergte, in het zuiden van Bulgarije. In een arcadisch landschap vol bloemenrijke graslanden en stille dorpjes staan natuur- en macrofotografie centraal. Maar uiteraard is er ook aandacht voor landschapsfotografie. Een echte workshop waar je alles over techniek en uitrusting leert en je kennis maakt met nieuwe manieren van fotograferen. Verblijf in een comfortabel dorpshotel, waar de maaltijden zeer smaakvol zijn en de ontvangst hartverwarmend.

 
De reisduur is in verhouding met de reis/cursus aan de hoge kant.
Bekijk alle reviews (12)
Uniek aan deze reis
 • voor natuur- en fotografieliefhebbers
 • veel aandacht macrofotografie
 • arcadische en fotogenieke landschap van de Rhodopi
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Glinsterende beekjes, ingeslapen dorpjes, prachtige vergezichten, geurende hooilanden en natuurlijk de koele frisse lucht van het gebergte. Dat wordt de setting van deze natuurfotografiereis. Behalve de fraaie landschappen is het de wereld van het kleine, waarin we op fotojacht gaan. Er is veel te zien en te fotograferen. Op een rotspartij liggen hagedissen in de zon, vanuit het hoge gras gonst het van de sprinkhanen, volop vlinders boven bloemenweiden. Onderwerpen genoeg. Maar hoe krijg je ze het mooist op de foto? Dat leer je op deze fotoreis naar het Rhodope gebergte in Bulgarije. We verblijven gedurende de hele reis in een sfeervol hotel met goede voorzieningen. Ons dorpje ligt centraal in het gebied, zodat we geen lange busritten hoeven te maken. In de bloemrijke graslanden zijn (behalve de bloemen) vlinders de meeste opvallende bewoners. De namen spreken boekdelen: parelmoervlinders, pauwogen, witjes, blauwtjes, groentjes. Een grote bonte kleurenpracht en van dichtbij nog veel fraaier.

Voor wie is deze reis? Deze reis is opgezet voor natuurliefhebbers die het leuk vinden om zich een week op natuurfotografie te storten. Je dient tenminste te beschikken over een spiegelreflex camera waarbij je dichtbij kunt fotograferen. We gaan uit van een bescheiden fotografie-ervaring. Behalve een voorzetlens, tussenringen of, als je erover beschikt, een macrolens is verder geen speciale uitrusting of kennis nodig om in het dichtbijgebied te kunnen fotograferen. Ook voor meer gevorderde natuurfotografen is de reis prima geschikt. Het doel is niet zoveel mogelijk soorten te fotograferen. Het gaat erom ze beter of op een meer bijzondere manier vast te leggen. De reis heeft de opzet van een workshop, waarbij het de bedoeling is om je vaardigheden op het gebied van natuurfotografie te verbeteren. Het accent licht bij dichtbij- en macrofotografie, maar er is natuurlijk ook aandacht voor landschapsfotografie. Alle aspecten komen hierbij aan de orde, zoals uitrusting, planning, benaderen, cameratechniek, gebruik van verschillende objectieven, lichtomstandigheden, camerastandpunt, beweging, flitsen etc. Je zult geprikkeld worden om op andere, nieuwe manieren foto’s te maken en te beoordelen dan je tot op heden gewend was. En dat gaat het zeker niet alleen om compositie! Na deze workshop zul je bijvoorbeeld anders leren kijken en het belang zien van sfeer, onscherpte, beweging, emotie en spanning. De ervaring leert overigens dat elke deelnemer vaak al zijn eigen specialiteit heeft of ter plaatse ontwikkelt. Het leuke van een fotografiereis is dat je dus ook veel van elkaar opsteekt. Kortom: fotograferen zal na deze workshop nooit meer hetzelfde zijn!

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Bulgarije

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • NB Programma

 • kaart

 1. kleine weerschijnvlinder
kleine weerschijnvlinder
Programma
Heenreis en aankomst in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Met een minibusje bestuurd door de reisleider rijden we in zo’n 4 uur naar ons hotel. Na aankomst in ons kleine hotel delen we de kamers in, dineren en bespreken het programma (ligt niet vast!) voor de volgende dagen.

Overnachting in
Yagodina

 1. Korstmos
Korstmos
Programma
Vandaag verkennen we te voet de omgeving van het dorp. Op muurtjes en tussen de rotsen zien we misschien hagedissen. In bloemrijke graslanden struinen we rond op zoek naar onderwerpen. We besteden veel tijd ter plekke en wandelen niet veel.

Overnachting in
Yagodina

 1. Bulgarije * Fotoreis
Programma
Na het ontbijt vertrekken we met ons minibusje de bergen in. De berghellingen hebben alpenweiden, rotsen, naaldbomen en struweel. In deze gebieden is van alles te zien en te fotograferen. Intussen houden we de lucht in de gaten; steenarend, raaf en slachtvalk kunnen overkomen. De hellingen zelf zijn heel bijzonder: ieder uur van de dag is er ander licht, andere kleuren en een andere sfeer. Je foto’s zijn dus ook niet steeds hetzelfde. Je ziet het licht veranderen. Vooral tegen de avond, wanneer rond acht uur het laatste warme zonlicht over de kim valt, zullen we mooie foto's kunnen maken. Heel interessant is het gebruik van tegenlicht bij macrofotografie, waar we nu goed mee kunnen oefenen.

Overnachting in
Yagodina

 1. smaragdhagedis
smaragdhagedis
Programma
In Bulgarije is meer te zien dan planten en kleine beestjes. Er zijn gemzen, slechtvalken, rotskruipers steenarenden en met heel veel geluk misschien zelfs een bruine beer. We gaan vandaag speciaal op zoek naar de rotskruiper, een hele bijzondere vogel die leeft langs steile kliffen. Hier vinden we ook bijzondere planten, aangepast aan bijzondere omstandigheden. In de (na)middag zijn we weer op een goede fotografie locatie in open gebied, waar we tal van insectensoorten kunnen fotograferen.  Met wat geluk lukt het ook om aan de randen van de weiden een smaragdhagedis of zandadder te vinden.

Overnachting in
Yagodina

 1. Bulgarije * Fotoreis
Programma
Dag ter eigen besteding in de omgeving van het hotel. Je kunt nog eens rustig je foto’s analyseren, alle informatie van de afgelopen dagen laten bezinken en zelf in eigen tempo aan de slag gaan met macro- en natuurfotografie. In de omgeving zijn hiervoor genoeg goede plekken! In het dorp is ook een grot aanwezig die je kunt gaan bezoeken.

Overnachting in
Yagodina

 1. Bulgarije * Fotoreis
Programma
Programma in overleg met de reisleider, afgaande op de weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de onderwerpen die we nog niet hebben gezien / kunnen fotograferen. We schroeven onze eisen wat op en gaan op zoek naar meer bijzondere soorten. Na het diner maken we een avondexcursie naar een interessant gebied. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid te oefenen met flitslicht in combinatie met het steeds zwakker wordende natuurlijke licht.

Overnachting in
Yagodina

Programma
Terugreis naar Amsterdam

NB Programma
De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) en fotografie omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk altijd ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
U overnacht in een vriendelijk en gastvrij hotel in het dorp Yagodina op kamers met douche en toilet. Het hotel is gelegen in het hart van het Rhodope gebergte.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De dag begint met een goed ontbijt. Voor het lunchpakket kunt u in het dorp boodschappen doen. De reisleider zal hierbij behulpzaam zijn. ‘s Avonds genieten we in het hotel van de uitstekende diners.  De maaltijden worden bereid uit verse, lokale producten en zijn zeer smaakvol. 


Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 x diner
 • transfers in Bulgarije volgens programma
 • diensten SNP reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • eventuele entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze reis staat geheel in het teken van de fotografie. Om bij de meest interessante plekken te komen maken we dagelijks een of meerdere korte wandelingen door heuvelachtig tot bergachtig terrein. De wandelingen kennen soms aanzienlijke hoogteverschillen van enkele honderden meters, maar het tempo ligt laag. We kiezen de trajecten ook zodanig dat het altijd mogelijk is om rustig aan te doen en in de buurt van de bus te blijven, waar de omgeving voor natuurfotografie ook mogelijkheden biedt.


Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die als Nederlands vakfotograaf zijn/haar grote kennis van fotografie graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. 
De reis met vertrek op 11-6-17 wordt begeleid  door Frank Terstappen, de reis met vetrek op 9-7-17 wordt begeleid door Ed Michels.
Frank Terstappen is erg begaan met vogels maar bovenal is hij een gepassioneerd natuurfotograaf. In zijn vrije tijd is hij veel in de natuur te vinden waar hij meestal aan het fotograferen is. Tijdens zijn excursies of bij het begeleiden van vogel- fotoreizen ziet hij het als een uitdaging om het iedereen naar zijn zin te maken. Hij heeft de IVN gidsen opleiding gevolgd en heeft o.a. voor Vogelbescherming Nederland gewerkt. Nu werkt hij in de bijzondere zorg en combineert dat met z’n eigen natuurevenementen bureau. Frank is sociaal, enthousiast, gedreven en gemotiveerd en heeft een brede interesse in de natuur. Dat wil hij graag delen met z’n reisgenoten. Tijdens zijn reizen is het zijn doel: om iedereen maximaal te laten genieten.
Ed Michels is opgegroeid met een vader die in de donkere kamer zijn creaties aan het daglicht bracht. Al snel kreeg hij zijn eerste camera en die is vaak meegegaan op de vele reizen en wandelingen. Pas op wat latere leeftijd is hij gezwicht voor deze passie en fotograferen is nu een onderdeel van zijn leven. Zowel qua werk als qua hobby is fotografie belangrijk. Het voed hem. Ed is  vooral een man van de breedte die alle aspecten van natuurfotografie leuk vind om te doen. Daarnaast geeft hij graag les en helpt hij anderen verder om hun eigen identiteit in de fotografie te leren kennen en zodoende een duidelijk signatuur in de foto te leggen.Minimum aantal deelnemers
4


Maximum aantal deelnemers
8


Geschikte reisperiode
Vanwege de hoge bergruggen in het zuiden, ligt het grootste deel van Bulgarije buiten de invloedssfeer van de Middellandse zee en heeft het een continentaal klimaat. De zomers beginnen in juni en zijn droog en warm, een temperatuur van zo'n 30 graden is dan in de dalen niet abnormaal. Regen valt er in de zomer maar weinig, en de meeste neerslag die valt, valt in de vorm van korte, hevige (onweers)buien. De reizen zijn gepland in de eerste helft van juni, als de weilanden volop in bloei staan en er veel insecten zijn. 


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Bulgarije hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Bulgarije (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Bulgarije erkend. In Bulgarije is een WA-verzekering verplicht. Kijk op uw groene kaart of uw polis voor Bulgarije geldig is. Is dat niet het geval dan kunt u aan de Bulgaarse grens een korte-termijnverzekering afsluiten. Bulgaarse verzekeraars keren na een aanrijding een relatief laag bedrag uit. U ondervangt dit probleem door een vakantie-casco-verzekering af te sluiten (all-risk).Visum
Voor een verblijf in Bulgarije van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Voor paspoorthouders van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten is voor een verblijf in Bulgarije van maximaal 90 dagen is een visum verplicht!

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Bulgarije (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor BulgarijeGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een bezoek aan Bulgarije hebt u geen vaccinaties nodig.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme, Tekenencephalitis en Rabiës (Hondsdolheid).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
De meest actuele informatie over aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

Over het algemeen is Bulgarije een vrij veilig land. Toeristen dienen net als in andere toeristische gebieden en grote te steden goed op hun persoonlijke bezittingen te letten. Diefstal en zakkenrollerij komen helaas wel voor.
Bulgarije is een arm land in vergelijking met Nederland en België. Draag daarom liever niet opzichtig digitale camera’s e.d.
Over het algemeen doet iedereen zijn best om het toeristen naar de zin te maken. Als wij ons normaal gedragen hebben we in het land over het algemeen niets te vrezen. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
In het vliegtuig is de bagage beperking 20 kilo per persoon. De ruimte voor bagage in de bus is echter gering. We verzoeken u daarom uw hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken. Koffers zijn wat onhandig in de bus, u kunt het beste een verstouwbare reistas meenemen. Denk er aan dat u een aantal belangrijke spullen in uw handbagage stopt voor het geval uw koffer zoek raakt of wanneer u niet direct bij uw koffer kan wanneer we in de bus zitten. Er is meer dan voldoende ruimte voor uw foto-uitrusting.

Voor deze reis is het wenselijk om de volgende zaken mee te nemen:
 • Spiegelreflexcamera
 • Objectief waarmee je van dichtbij (tenminste 50 cm afstand) kunt fotograferen en/of voorzetlens / tussenringen. Ideaal is een macrolens van 100-150 mm.
 • Tussenringen
 • Flitser (eventueel, niet noodzakelijk)
 • Statief
Daarnaast verzoeken we u bij het inpakken van uw tas of koffer aan het volgende te denken:
 • geldig paspoort
 • wat te eten en drinken voor tijdens de heenreis
 • eventueel een (kleine) thermosfles voor heet water
 • schilmesje en lepel (voor fruit / yoghurt tijdens de lunch)
 • veldfles, plastic beker (mok)
 • (zak)mes
 • stevige en goed ingelopen wandelschoenen
 • rugzak/tasje voor overdag
 • lichte regenkleding of paraplu
 • luchtige kleding en warme kleding voor in de bergen
 • zaklamp
 • doek of stuk plastic om op te zitten (bijv. tijdens lunch in het veld)
 • notitieboekje met potlood
 • deze reizigersinformatie
 • zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
 • zonnebril
 • muggenolie
 • (kopieën) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
 • contant geld (voor 'normale' uitgaven is ca. 50,- euro ruim voldoende)
 • persoonlijke EHBO benodigdheden; middel tegen diarree (bijv. diacure), sporttape, persoonlijke medicijnen etc. (de reisbegeleider heeft een EHBO doos)

Het volgende mag NIET mee in de handbagage en moet dus worden opgeborgen in tas of koffer:

 • statief, wandelstok e.d.
 • scherpe voorwerpen (zakmes, pincet, nagelknipper, verbandschaar etc.)
 • vloeistoffenGeld mee op reis
De munteenheid in Bulgarije is de Leva. De koers van de Leva is afhankelijk van de plaats waar u wisselt. Voor het wisselen kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Het prijspeil in Bulgarije stijgt snel, maar is toch nog veel lager dan in West-Europa. Na aankomst in Sofia of onderweg wordt u in de gelegenheid gesteld om geld te wisselen of te pinnen. Aangezien bijna alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen uw persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld voor souvenirs en drankjes, zijn niet ingebrepen. Afhankelijk van uw uitgavenpatroon is een bedrag van ongeveer €50,- voldoende.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Op het vliegveld van Sofia staat een busje gereed die ons gedurende de rest van de reis zal vervoeren. De cursusleider rijdt ons dagelijks naar de geselcteerde plekken en vervoert ons aan het einde van de reis weer terug naar het vliegveld van Sofia. Houdt u er rekening mee dat Bulgarije een groot land is en we daarom af en toe vrij lang in de bus zitten. De wegen in Bulgarije zijn over het algemeen goed en gelukkig is er onderweg veel te zien. Er wordt regelmatig gestopt.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan deze reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Sofia.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Austrian Airlines naar Sofia v.v.

Vluchtschema
OS 378 Amsterdam - Wenen vertrek om 07.00 aankomst 08.55 uur
OS 795 Wenen - Sofia vertrek om 10.15 aankomst 12.45 uur
OS 796 Sofia - Wenen vertrek om 13.40 aankomst 14.25 uur
OS 373 Wenen - Amsterdam vertrek om 15.05 aankomst 17.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • juni 2016
 • De reisduur is in verhouding met de reis/cursus aan de hoge kant.
 • juli 2015
 • Een aanrader voor (beginners en ervaren) macro-fotografen. Schitterende natuur!
 • juni 2015
 • Veel geleerd over macrofotografie in een heel mooie omgeving.
 • juni 2014
 • Bijzonder aan te bevelen voor mensen die willen ervaren hoe de natuur in Nederland er 100 jaar geleden uitzag.
 • juli 2013
 • Een zeer leerzame en gezellige vakantie met een groep mensen uit verschillende achtergronden die allemaal 2 dingen in gemeen hebben: bewondering voor de natuur en passie voor macrofotografie.
 • juli 2013
 • de reistijd duurt te lang maar als je er eenmaal bent kun je fotografisch en culinair je hart ophalen
 • juli 2013
 • Het zuiden van Bulgarije leent zich uitstekend voor macrofotografie. De bergweitjes zijn zeer soortenrijk aan bloemen en insecten. In Yagodina en omgeving lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het was een week vol inspiratie, gezelligheid en languit liggen in het gras.
 • juli 2013
 • Mooie reis!
 • juli 2013
 • Een prachtige fotoreis in een rijk natuurgebied, waardoor schitterende macrofoto's ontstaan.
 • Boeiende en leerzame reis!
 • Een prachtige reis, zeker voor liefhebbers van de macrofotografie!
 • Een mooie reis voor mensen die op een plezierige manier willen kennis maken met macro fotografie en toepassen in het veld.

Data en prijzen

11 juni 2017 - 17 juni 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1205* eenpersoonskamer
€ 820 / € 1130* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
40 60
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 60 40
status reizend (in %)
alleen samen
100 0
9 juli 2017 - 15 juli 2017
€ 895 / € 1205* eenpersoonskamer
€ 820 / € 1130* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 5 plaats(en) beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden