Uitzicht vanaf de Simmering-Horn

Oostenrijk - Noord-Tirol, Miemingerkette, 6 dagen Huttentocht in de hoogtes van het Miemingerkette

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Hotelverblijf met huttentrektocht

Vanuit het dorpje Obsteig verken je de alpiene hoogtes rond het Miemingerplateau. Na een wandeling naar de Simmering-alm, met fantastisch uitzicht over het Inntal, is het tijd voor een driedaagse minitrek langs berghutten. Op deze huttentocht begin je makkelijk; met achterlating van je spullen in de eerste hut kun je nog heen en weer naar een uitzichtpunt of topje. Het ruigere werk volgt op weg naar de tweede hut, gelegen aan de noordzijde van de ruige kalkbergen van de Miemingerkette. Met uitzicht op de Zugspitze daal je af naar Ehrwald om per bus terug te keren in Obsteig.

Uniek aan deze reis

 • Avontuurlijke huttentocht voor beginners
 • Lieflijke bergweides en ruige kliffen
 • Start vanuit comfortabel berghotel
 • Twee totaal verschillende hutten
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Reisnaam

In het kort ziet het programma voor deze huttentocht er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Obsteig, overnachting Landhaus Bergland
 • Dag 2: rondwandeling nabij Mieminger Plateau, overnachting Landhaus Bergland
 • Dag 3: wandeling Wankspitze, overnachting Lehnberghaus
 • Dag 4: wandeling Grünsteinscharte, overnachting Coburger Hütte
 • Dag 5: wandeling van Coburger Hütte naar Ehrwald, busrit, , overnachting Landhaus Bergland
 • Dag 6: einde van de reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Heenreis naar het Mieminger Plateau, een relatief vlak gebied, beroemd om de larixbossen, aan de zuidkant van de ruige toppen van de Mieminger Kette.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 2

Voor je aan de minitrek begint, is er vandaag een dag om 'in te lopen'. In ieder dorpje van het Mieminger plateau zijn vele goed gemarkeerde routes uitgezet. We selecteerden in de directe en iets minder directe omgeving van Obsteig enkele van de mooiste wandelingen variërend van kort en makkelijk tot pittige bergtochten: voor elk wat wils dus. Goede tochten om te wennen aan hoogteverschillen zijn naar de Simmering-alm of naar de Marienbergalm. De hoteleigenaar is wandelgids en kan je allerlei tips geven.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 3

Vandaag pak je je rugzak in voor de driedaagse huttentocht door de Mieminger Kette. Je kunt gaan lopen vanuit het hotel of een stukje 'smokkelen' door vanaf Arzkasten te beginnen. Door een prachtig dal wandel je omhoog naar het Lehnberghaus (1550 m). Hier kun je alvast overtollige bagage afdoen, voor je verder omhoog gaat naar het uitzichtsplatform Lacke (1720 m) of de top van de Wankspitze (2208 m). Vanaf deze kant is de top goed te bereiken; boven kijk je uit op de imposante steenwereld van de Mieminger Kette aan de ene kant, en het diep onder je liggende Inntal aan de andere kant. Dezelfde weg terug naar het Lehnberghaus.
Wandeling: 8 km, ca. 5 uur, 1010 m stijgen, 630 m dalen (inclusief de Wankspitze).

Let op: in het Lehnberghaus kun je alleen van woensdag t/m zondag overnachten (maandag en dinsdag zijn 'Ruhetage'). We kunnen iets schuiven in het programma om een hutovernachting mogelijk te maken.

Overnachting in

Lehnberghaus

Dag 4

Vanaf het Lehberghaus volg je het naastgelegen dal omhoog. Je komt boven de boomgrens en het pad wordt steeds steiler en steniger. Je bereikt de pas Grünsteinscharte (2270 m.) en steekt de Miemingerkette over. Temidden van ruige kalkpieken heb je hier uiteraard geweldige uitzichten. Je daalt af naar de volgende hut, de Coburger Hütte, gelegen aan het door fraaie bergtoppen omgeven Drakenmeer. Daar is het goed toeven. Vanuit de hut kunnen de liefhebbers nog richting de Drachenkopf (2303 m.). De top zelf is alleen voor alpien geoefenden zonder hoogtevrees bereikbaar, maar de puinhellingen en steenwoestenij aan de voet is ook al indrukwekkend genoeg.
Wandeling naar Coburger Hütte: 5,5 km, 700 m stijgen en 260 m dalen.
Extra wandeling Drachenkopf vv.: 3 km, 400 m stijgen en dalen door ruig alpien terrein.

Overnachting in

Coburger Hütte

Dag 5

Vandaag daal je vanaf de Coburger Hütte weer af naar de bewoonde wereld bij het in een wijdse vallei gelegen Ehrwald. Tijdens de afdaling kom je weer tussen de bomen bij de mooi gelegen Seebensee, alvorens je verder door de bossen omlaag loopt. Onderweg heb je regelmatig zicht op de steenklomp van de ruim 2900 m. hoge Zugspitze, die de grens tussen Duitsland en Oostenrijk vormt. Ehrwald ligt aan de voet van deze berg. Vanaf hier ga je per bus via Nassereith terug naar Obsteig.
Wandeling: 8 km, 3-4 uur, 900 m. dalen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 6 Einde van de reis

Einde van het arrangement. Gezien de vele mogelijkheden die het Mieminger Plateau en omgeving bieden, is het goed om te overwegen nog een paar dagen bij te boeken!

Bij Imst is een fraaie wandeling door de kloof te maken. Liefhebbers kunnen met de zomerrodelbaan Alpine Coaster weer omlaag. Innsbruck heeft genoeg cultuur te bieden met een leuk oud centrum met het beroemde 'Gouden Dakje', maar de Alpenzoo of Swarovskis Kristalwelten zijn ook de moeitge waard. In de omgeving zijn ook diverse mooie meertjes: bootje varen, zwemmen, poedelen.....
Het archeologisch park 'Ötzi-welt' in het Ötztal, het bezoeken van oude mijnen in 'Knappenwelt' of (wat verder weg) de burchtenwereld van Ehrenberg zijn ook geliefde uitjes.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De comfortwaardering voor de reis is '2',  het gemiddelde tussen Hotel (comfort 3) en de hutten (comfort 1).
In Obsteig verblijf je in het traditonele hotel Bergland. In het hoofdgebouw zijn alle gemeenschappelijke ruimtes, die typisch Oostenrijks zijn ingericht met veel (donker) hout. In het rustige en fris gerenoveerde Landhaus zijn alleen kamers. In het hoofdgebouw is Wifi. Er is een zwembad en in de wellness kun je genieten van de Finse sauna, het kruidendampbad en een infrarood warmte cabine. Wil je een rustige kamer, kies dan voor het Landhuis! Éénpersoonskamers zijn meestal in het hoofdgebouw.
Tijdens de huttentocht overnacht je in twee hutten: het kleine Lehnberghaus, overdag een populaire bestemming voor dagtochtjes, maar in de avond en nacht heerlijk rustig. De Coburger Hütte is door zijn prachtige ligging aan een meertje onder ruige toppen geliefd en biedt dan ook meer overnachtingsmogelijkheden. Je slaapt op meerpersoonskamers of slaapzaaltjes (Lager) en dient een huttenslaapzak (lakenzak) en kussensloop mee te nemen. Er is gedeeld sanitair met koud water.

Over de maaltijden

In het hotel geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet, waarvan je ook een lunchpakket kunt samenstellen. In de avond krijg je een meergangendiner geserveerd. In het Lehnberghaus is er alleen ontbijt afgesproken. De eenvoudige avondmaaltijd kun je hier zelf kiezen. In de Coburger Hütte is weer ontbijt en diner (halfpension) afgesproken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • in het hotel: ontbijt, lunchpakket en diner (3x)
 • ontbijt in het Lehnberghaus
 • diner en ontbijt in de Coburger Hütte
 • digitale reisinformatie
 • routes in de SNP Reis app

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Over de activiteiten

Deze reis vraagt een goede conditie en tredzekerheid. Je loopt tijdens de huttentocht in steil en soms zeer stenig terrein. De tochten zijn echter niet heel lang (tot ca. 10 km), maar de hoogteverschillen zijn fors: tot ca. 900 m. stijgen of dalen. De eerste dag heb je de keuze uit meerdere tochten om te wennen aan het hooggebergte, van licht tot zwaar. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement in het hotel in Obsteig extra overnachtingen boeken. Er zijn in de omgeving meer wandelingen te maken en genoeg leuke dingen te doen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ca 860 km. Je kunt parkeren bij het hotel.

Trein informatie

Kies voor een treinreis naar Innsbruck. Vanaf Innsbruck gaat elk uur een bus naar Obsteig (lijn 355). Voor meer informatie kijk je op de website van VVT.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck Hbf . 08:08 - 19:18 3
Innsbruck Hbf. – Amsterdam CS 10:40 - 20:44 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu. Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

NB:  Naar Innsbruck Hbf. is het ook mogelijke om de Nightjet nachttrein te nemen, die rond 9.00 daar aankomt. 

Je kunt deze reis starten vanaf ca. begin juli tot begin oktober.

In Oostenrijk is het op veel minder plaatsen dan in Nederland mogelijk met PIN te betalen; met name in berghutten kan dit vaak niet. Zorg dus altijd voor voldoende contant geld.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje 
 • handschoenen en muts
 • rugzak voor huttentrektocht (30 liter)
 • sloffen of hutslippers
 • (hutten)slaapzak/ lakenzak en kussensloop
 • zaklamp
 • mobiele telefoon
 • handdoeken
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel wandelstokken
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken van blaren

Tijdens de huttentocht kun je overtollige bagage in het hotel achterlaten. Meestal zul je ook dezelfde kamer kunnen behouden, maar dit valt niet te garanderen.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Uitzicht vanaf de Simmering-Horn

Oostenrijk - Noord-Tirol, Miemingerkette

Huttentocht in de hoogtes van het Miemingerkette

Hotelverblijf met huttentrektocht

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.