Huttentocht Tour des Six in Aosta Italië

Italië - Aosta, Tour des Six, 6 dagen Huttentocht tussen machtige vierduizenders

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Trektocht langs berghutten

De Italiaanse Alpen tussen Matterhorn en Monte Rosa zijn het fantastische decor voor deze huttentocht in Aosta. In een kleine week trek je te voet door het berglandschap en slaap je elke nacht weer in een andere hut. De uitzichten op de hoogste toppen van Europa zijn ongekend en de natuur is overweldigend. Besneeuwde toppen, groene almen, rotshellingen: je ziet het allemaal. Kijk je nog wat beter dan spot je misschien een Alpenmarmot of kleurrijke vlinder. 's Avonds tank je lekker bij met een stevige, lokale maaltijd en een biertje of heerlijke streekwijn.  

 

Uniek aan deze reis

 • De mooiste panorama wandelingen
 • Mooi gelegen en bijzondere berghutten
 • Lekker eten op grote hoogte
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

De Mont Blanc in vier reizen

De hoogste berg van West-Europa, de Mont Blanc (4808 meter en een beetje), duikt in meerdere wandelreizen van SNP op. Onbetwiste klassieker is de negendaagse Tour du Mont Blanc. Maar er zijn ook alternatieven. Lees verder...

Dag tot dag

Italië - Aosta - Tour des Six

In het kort ziet je programma voor de komende 6 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Champoluc, wandeling naar Rif. Ferraro, overnachting Rif. Ferraro
 • Dag 2: wandeling naar Grand Tournalin , overnachting Rif. Grand Tournalin
 • Dag 3: wandeling naar Antognod, bus naar Champoluc, wandelen of kabelbaan naar Vieux Crest , overnachting Rif. Vieux Crest
 • Dag 4: wandeling naar Alpenzu , overnachting Rif. Alpenzu
 • Dag 5: wandeling naar Rif. Arp , overnachting Rif. Arp
 • Dag 6: wandeling naar Champoluc, einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het bergdorpje Champoluc in de Val d'Ayas. Dit mooie dorp ligt op bijna 1600 m hoogte dus aan frisse berglucht geen gebrek. Vanuit het centrum wandel je langs enkele mooie watervallen omhoog naar de kapel van San Grato. Door het bos loop je verder naar Rifugio Vieux Crest waar je later op je tocht nog eens terug komt om er te overnachten. Je wandelt onder de kabelbaan door en via het schattige gehucht Sousun bereik je Rifugio Ferraro. Je kunt de route evt. inkorten tot ongeveer 5 km door vanuit Champoluc de kabelbaan te nemen naar Vieux Crest
Wandeling: 8 km, 725 m stijgen, 3 uur 

 

Overnachting in

Rifugio Ferraro

Dag 2

Vanuit de hut daal je af naar het dorpje Saint-Jacques-des-Allemands, dat helemaal achterin de Val d'Ayas ligt. Je verlaat de bewoonde wereld alweer snel door aan de andere kant van het dal weer omhoog te klimmen. Je volgende overnachtingsadres ligt verscholen in een kom, omringd door hoge bergen, op dik 2500 m.
Wandeling: 7 km, 850 m stijgen

Overnachting in

Rifugio Grand Tournalin

Dag 3

Na een geleidelijke klim naar de Colle Valcoccia daal je langzaam af naar de groene weiden boven Antognod. Champoluc komt weer in zicht. Als je je rugzak weer hebt volgestopt met snacks uit de plaatselijke super rest nog een laatste klim naar Rifugio Vieux Crest. Als je hier geen trek meer in hebt, kun je ook de kabelbaan nemen.
Wandeling: 14 km, 625 m stijgen, 1200 m dalen

Overnachting in

Rifugio Vieux Crest

Dag 4

Er staat je een serieuze klim te wachten deze ochtend naar de Colle di Pinter op bijna 2800 m hoogte. Gelukkig word je beloond met een fenomenaal uitzicht: aan de ene kant de Val d'Ayas waar je net vandaan komt, aan de andere kant de Val del Lys waarin je gaat afdalen. Naarmate je verder afdaalt krijg je steeds beter uitzicht op de gletsjer van de Monte Rosa. De lokale 'Walser' cultuur in dit deel van de Val del Lys is uniek; in de Midddeleeuwen vestigde dit Germaanse nomadische volk zich in het gebied vanwege de mogelijkheden op hoogte landbouw te bedrijven. Architectuur en dialect draagt nog altijd het Walser stempel. De Alpenzu Hut, waar je vandaag overnacht, is hiervan een mooi voorbeeld.
Wandeling: 9 km, 875 m stijgen en dalen

Overnachting in

Rifugio Alpenzu

Dag 5

De eerste kilometers loop je langs groene almen hoog boven Gressoney. Eerst klim je nog geleidelijk, maar daarna gaat het sterker omhoog en klim je de Val del Lys uit. Het hoogste punt vandaag is de Colle di Valnera op bijna 2700 m. Door een ruig berglandschap met kristalheldere meertjes wandel je verder naar Rifugio Arp. 
Wandeling: 7 km, 1000 m stijgen en dalen

Overnachting in

Rifugio Arp

Dag 6

De laatste dag alweer helaas van je avontuur in de bergen. Zoals je zult begrijpen na de klim van gisteren daal je vandaag flink af. Het eerste deel van de route loop je nog boven de 2000 m hoogte door een wondere bergwereld. Langzaam komt de Val d'Ayas weer in zicht en daal je af naar de groene omgeving van Champoluc. Hier eindigt het arrangement, maar we adviseren je sterk om op een terrasje nog even na te genieten van een geweldige tocht.
Wandeling: 10 km, 250 m stijgen, 1100 m dalen

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft 5 nachten in schitterende gelegen, fraai verbouwde berghutten. Je verblijft hier op meerpersoonskamer met gedeelde badkamer. WiFi is hier afwezig, je hebt meestal wel mobiel bereik. Je neemt zelf een lakenzak en handdoek mee. Je kunt ook voor een paar euro per nacht bij de hutten een lakenzak huren. Dekens / dekbedden zijn aanwezig.

Maaltijden

De berghutten regelen alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m lunch op dag 6. Je ontbijt en dineert in je berghut en krijgt een eenvoudig lunchpakket mee voor tijdens het wandelen. De smaakvolle diners worden bereid met lokale producten. Ontbijt en lunch zijn wat minder uitgebreid dan we in Nederland en België gewend zijn; we raden aan bv. mueslirepen, chocolade en noten mee te nemen vanuit huis of deze ter plaatse, voor de tocht begint, te kopen. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5x lunchpakket
 • 5x diner
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • bagagevervoer (niet mogelijk)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 0.50 tot 1,- p.p.p.n.)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone en/of met de Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je wandelt 10 tot 14 km per dag door bergachtig terrein. Op dag 1 en 2 stijg je meer dan je daalt, ca. 900m klimmen per dag. Dag 4 is juist pittig vanwege de lange afdaling naar Etroubles. Je daalt deze dag dik 1500m. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en gemarkeerd, maar hier en daar wel steil en stenig. Er is geen bagagevervoer; je draagt voor 2 nachten bagage mee in je dagrugzak. Voor wandelaars met hoogtevrees is deze tocht niet geschikt.

Het is niet mogelijk om dit arrangement solo uit te voeren. De wandeltochten brengen je langs ruig, bergachtig terrein, waardoor het voor de veiligheid beter is om deze reis niet alleen te maken.

Geschikt voor kinderen

De reis is geschikt voor kinderen vanaf ca. 14 jaar. Zij dienen wel enige bergwandelervaring te hebben en tredzeker te zijn. Bovendien moeten ze in staat zijn om met een rugzak met beperkte uitrusting te lopen.

Extra dagen

Je kunt overal een extra dag boeken. Eventueel kunnen we een nacht in Champoluc reserveren voorafgaand aan de trektocht. Dan kun je de wandeling van dag 1 in alle rust maken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Cecchin (Aosta)

Hotel Cecchin ligt aan het rand van het historisch centrum van Aosta, vlakbij de triomfboog van Keizer Augustus. Je kamer beschikt over TV, airco, gratis wifi en eigen badkamer. Ontbijt en - indien gewenst - diner worden in de zomer buiten op het terras geserveerd.

Hotel de Chamoluc (Champoluc)

Hotel de Champoluc ligt aan de hoofdstraat van het dorp, op een paar stappen van de Crest kabelbaan. Je kamer beschikt over eigen badkamer, TV en gratis WiFi. In de eetzaal kun je niet alleen terecht voor je ontbijt maar kun je 's avonds ook genieten van een heerlijk streekdiner.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Champoluc is ca. 1050 km. Vanaf Brussel rijd je in ca. 920 km naar Champoluc. Je kunt gratis parkeren op een openbare parkeerplaats nabij het startpunt van de wandeling.

Trein informatie

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Chatillon-Saint Vincent. Vanuit Nederland kun je waarschijnlijk alleen een ticket naar Turijn Porta Susa boeken. Vanaf Turijn reis je in 1.5 uur met de regionale trein naar Chatillon-Saint Vincent

Je kunt zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is

Na aankomst in Chatillon-Saint Vincent neem je de bus of taxi naar Champoluc (35 km). De aankomst van de dagtrein is te laat om nog de eerste berghut te kunnen bereiken. We kunnen vooraf een extra overnachting in Champoluc voor je boeken of evt. in Turijn of Aosta.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week in de periode half juli - half september. Vóór eind juni is er nog flinke kans op sneeuw op de route en vanaf half september zijn de hutten gesloten. Eind juni en begin juli kun je nog wel losse sneeuwvelden op de route tegen komen. 

Neem in ieder geval het volgende mee op reis:

 • goede wandelschoenen
 • regenkleding
 • kompas is niet noodzakelijk, wel handig
 • lakenzak en kussensloop, evt. slaapzak
 • slippers of sloffen voor in de berghutten
 • handdoek
 • thermosfles voor koffie/thee onderweg
 • snacks, bv. mueslirepen
 • evt: wandelstokken
 • evt. gamaschen (bij sneeuw, vroeg in het seizoen)

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Huttentocht Tour des Six in Aosta Italië

Italië - Aosta, Tour des Six

Huttentocht tussen machtige vierduizenders

Trektocht langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.