z

Frankrijk - Mercantour, 8 dagen De turkooizen spiegels van de Alpes Maritimes

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs auberges en hotelletjes

Door de Haute Vallée du Var loopt u van de mediterrane vegetatie in de rode Gorges de Daluis, naar het hoog alpiene gebied rondom de Col de la Cayolle. De tochten gaan over goed gemarkeerde paden van het ene verstilde dorpje naar het andere. De vele zonne-uren en de speciale sfeer in dit wonderschone dal, tezamen met de bijzonder gastvrije auberge's en hotels, maken dit een unieke tocht.

Uniek aan deze reis

 • Bijzonder hotel in Villeplane
 • Gemzen en marmotten
 • Lichtgroene lariksen en veelkleurige bergbloemen
 • Verstild berglandschap
 • Zonnig klimaat
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Bergwandelen in de Mercantour

'Overdag maken we de mooiste hikes door een uniek landschap met een zeer rijke flora en fauna, 's avonds genieten we van lekker eten in bijzonder gastvrije auberges.' Lees hier verder hoe Paul Smit Mercantour heeft ervaren.

Dag tot dag

Frankrijk - Mercantour

Een unieke voettocht door de Haute Vallée du Var en het Parc National du Mercantour, het ongereptste deel van de Alpes Maritimes. Het Parc National, opgericht in 1979, is een prachtig berglandschap van kalksteentoppen tot boven de 3000 meter, door gletsjers uitgesleten dalen, grillige kalkwanden en puinhellingen. Een gebied met een unieke en zeer rijke flora en fauna, een combinatie van alpien en mediterraan; blauwe gentiaan en geurige maquis, gemzen, steenbokken en mouflons. De wandelingen voeren u via kleine paadjes onderlangs de imposante hellingen van de Mont St. Honorat en de markante pieken van de Aiguilles de Pelens. Prachtige diepblauwe meren, de rode kleuren van de diepe en nauwe Gorges de Daluis en het goede klimaat staan garant voor een magnifieke en zeer afwisselende tocht. Bijna dagelijks heb je de keuze tussen een lichte en zware wandeling.
Je overnacht vaak in sfeervolle en/of mooi gelegen onderkomens, maar verwacht geen luxe. Je gaat op vakantie in een puur en relatief onontgonnen berggebied, waar onze lokale partner en de mensen waarbij je overnacht, het zo mooi en authentiek mogelijk proberen te houden.

Dag 1

Via de rode Gorges de Daluis, waar de weg gebouwd is op een oud spoorlijntje, met karakteristieke tunneltjes, bereikt u het afgelegen gehucht Villeplane, hoog tegen de flanken van de Mont St.Honorat. U overnacht hier in een recent gebouwd milieuvriendelijk hotel.

Overnachting in

Villeplane

Dag 2

U maakt een bijzondere rondwandeling door de wereld van rode en purperen schisten, bovenlangs de peilloze diepte van de Gorges de Daluis. Vanuit Villeplane daalt u over een smal paadje de kloof in. Daar waar de rode kleuren beginnen blijft u op ongeveer dezelfde hoogte verder wandelen. Vanaf het 'Point Sublime' is er schitterend uitzicht de diepe, smalle kloof in. Via mooie paadjes over oude landbouwterrassen en door eikenbos klimt u langzaam terug naar Villeplane. Wandelduur 11,5 km, 550m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Villeplane

Dag 3

Via de diepe Vallon de Cante, met veel schaduw en een plek om af te koelen in de beek, loop je naar Villetalle-Basse. Vandaar gaat het verder over beboste berghellingen en weidse, bloemenrijke hoogvlaktes. Langzaam begin je te dalen naar de rivier de Var, met een fraaie verwilderde bedding, die je volgt naar St. Martin d'Entraunes. Wandelduur 15 km, 620 m stijgen, 820 m dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

St.Martin-d'Entraunes

Dag 4

Via een pittige klim, over de vroegere route van de postbode, komt u in het op 1600m hoogte gelegen Val Pelens, niet veel meer dan de herberg waar u overnacht. Een mooie plek in een parkachtig landschap. Wandelduur: 4,5 km, 600 m stijgen en 2,5 uur lopen.
Wilt u verder lopen dan kan dat met een klim via Clos de l'Ai, naar een schitterende uitzichtstop van 2243m hoogte. Dit is de wereld van de gems, steenbok en steenarend.
Extra: 6 km, 600m stijgen en dalen, 4 uur lopen, heen- en terug hetzelfde pad, dus u kunt omkeren wanneer u wilt.

Overnachting in

Val Pelens

Dag 5

Het landschap krijgt steeds meer een alpien karakter met lariksbossen en bloemenrijke weiden. De langere variant voert over glooiende grashellingen naar de 2045m hoge Col des Champs. De panorama's in dit weidse berglandschap zijn overweldigend. Voor de korte variant begint de afdaling naar het dorpje Entraunes al veel eerder, maar ook hier mooie uitzichten op het dal van de Var. Wandelduur: 8 of 12,5 km, 100 of 500 m stijgen, 400 of 800 m dalen, 4 of 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Entraunes

Dag 6

De korte variant volgt een pad dat langs spectaculaire watervallen omhoog loopt, door het steeds nauwer wordende dal van de Var. Na het dorpje Estenc komt u in een breed vlak dal waar u overnacht in een eenzaam gelegen refuge, met uitzicht op de toppen rondom.
Wandelduur: 7 km, 580m stijgen, 3 uur lopen.
Bij de langere wandeling klimt u uit het dal omhoog en wandelt over uitgestrekte puinhellingen tot 1900m hoogte. Mooie vergezichten zijn uw beloning. Vlak voor Estenc kunt u een uitstapje maken naar de Lacs de l'Estrop, gelegen in een ruige en bijzonder mooie vallei.
Wandelduur: 9 km, 750m stijgen, 170m dalen, 4 uur lopen (naar Lacs de l'Estrop: extra 10 km, 650m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen).
Diegenen die vroeg aankomen kunnen een bezoek aan de Jardin Alpin brengen.

Overnachting in

Estenc

Dag 7

Na het ontbijt gaat u op weg voor een van de mooiste wandeltochten door de Mercantour: de Tour des Lacs. Aan de voet van de drieduizender Mont Pelat. liggen een vijftal turkooizen kaarmeertjes, die in door gletsjers uitgesleten kommen zijn achtergebleven. De grootste is het het Lac d'Allos met 60 ha blauw water. In dit woeste decor worden regelmatig mouflons en steenarenden waargenomen.  Wandelduur 14 km, 820m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen (afhankelijk van de overnachtingsplek kan hier 3 km met 150m stijgen en dalen bijkomen).

Overnachting in

Estenc

Dag 8

Al gauw heeft u de sparrenbossen van Estenc achter u gelaten, door de spectaculaire kom van Sanguinière klimt u naar de 2539m hoge Col de la Boucharde. Hier bent u in het hart van het Parc National du Mercantour. De bergen tonen zich hier van hun spectaculairste kant: grillige bergtoppen, een rijke flora en fauna en schitterende vergezichten. Een klein uitstapje brengt u op de 2709m hoge top Cime de l'Eschillon. Via dezelfde weg keert u terug naar Estenc.
Wandelduur 12 km, 750m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen (beklimming Cime de l'Eschillon: 2 km, 200m stijgen en dalen, 1 uur lopen extra).

Vanuit Estenc word je om 17.00 uur naar Villeplane of - wanneer je dit bij boeking hebt aangegeven - naar het station van Entrevaux gebracht (optionele transfer, tegen bijbetaling, 40 min verder rijden).
Hier eindigt het arrangement.

Wil je liever nog een nacht in Villeplane blijven dan kun je vooraf een extra nacht bijboeken, zodat je morgen uitgerust verder kunt reizen. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste overnachtingen in Villeplane zijn in een ecologisch hotel. De kamers hebben sfeervolle aardse tinten, er wordt gekookt met groenten uit eigen tuin en streekproducten en de verwarming, het warme water en de elektriciteit komen van de zon. Dit is een zeer bijzondere plek. De accommodaties die later in de week volgen zijn eenvoudiger en minder speciaal, maar ook gastvrij en mooi gelegen.
Je slaapt overal in kamers voorzien van privé douche en toilet. Alleen de laatste 2 nachten in Estenc is er een gedeelde badkamer.

Over de maaltijden

De accommodatiehouders verzorgen iedere dag ontbijt en diner. De maaltijden zijn vaak lekkere, met zorg bereide streekgerechten. Er wordt veel gewerkt met locaal geteelde, biologische produkten. Op enkele plekken zijn de maaltijden eenvoudiger.
Op sommige adressen is de wijn bij het eten inbegrepen, maar niet overal.
De picknicks krijg je elke wandeldag mee in een gekoeld tasje.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • lunchpakketten op wandeldagen
 • bagagevervoer dag 3,4,5 en 6 
 • transfer van het eindpunt terug naar de eerste accommodatie
 • SNP-reisbeschrijving met eenvoudig kaartmateriaal
 • originele wandelkaart (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Op een aantal dagen heeft u de keuze tussen een lichtere en een zwaardere wandeling. U wandelt door bergachtig terrein over goed gemarkeerde en goed onderhouden paden. Vaak zijn de paden echter stenig en soms voert de route over een puinhelling of grashelling. Echt hoogtevreesgevoelige stukken komt u op deze reis niet tegen. Tijdens de zomermaanden kan de hitte, met name tijdens de eerste dagen die zich in het lagere gedeelte van de Vallee du Var afspelen, een verzwarende factor zijn waarmee ter dege rekening moet worden gehouden. Een goede conditie en enige bergwandelervaring is gewenst, met name voor de lange varianten. De wandelroutes in het departement Alpes Maritimes, waar het grootste deel van de reis zich afspeelt, zijn zeer goed gemarkeerd. Op elke kruising staat een genummerd richtingbordje, dat ook op de wandelkaart wordt aangegeven. Bij de eerste accommodatie ontvangt u de originele topografische kaart.
Omdat deze regio zeer erosiegevoelig gesteente heeft, kan het voorkomen dat na de winter of een stortbui de paden beschadigd zijn.  Daarom krijgt u voor vertrek van onze lokale partner uitleg over de laatste stand van zaken van de wandelroutes (in het Engels).

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement een extra (rust)dag boeken in Villeplane.
Omdat er de laatste dag nog een mooie en zware wandeling op het programma staat raden wij aan om dan nogmaals in Villeplane te blijven slapen, zodat u de volgende ochtend uitgerust huiswaarts kunt keren.
Op andere overnachtingsplekken is een extra overnachting niet mogelijk.

Extra's

Verlengingshotels

z

Eco Gite Villeplane (Villeplane)

De kamers en andere ruimten van dit ecologische hotel, aan de rand van het bergdorp Villeplane, zijn ruim en hebben sfeervolle aardse tinten. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Er wordt gekookt met streekproducten en groenten uit eigen tuin. De verwarming, het warme water en de elektriciteit komen van de zon. Dit is een zeer bijzondere plek, waar het niet draait om luxe, maar de fijne sfeer.

Transfers

Transfer van Entrevaux naar Villeplane (vanaf € 50,- per boeking)

Optionele taxitransfer op de eerste dag van het stationnetje van Entrevaux naar Villeplane. Handig als u met de Train des Pignes uit Nice komt.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen) enkele reis

Transfer van Guillaumes naar Villeplane (vanaf € 28,- per boeking)

Optionele taxitransfer op de eerste dag, van de bushalte in Guillaumes naar Villeplane. Handig als u met de bus uit Nice komt.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen), enkele reis.

Transfer van Villeplane naar Entrevaux (vanaf € 50,- per boeking)

Optionele taxitransfer op de laatste dag van Villeplane naar het stationnetje van Entrevaux. Hier kunt u de Train des Pignes naar Nice nemen.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen), enkele reis.

Transfer van Villeplane naar Guillaumes (vanaf € 28,- per boeking)

Optionele taxitransfer van Villeplane naar de bushalte in Guillaumes (voor het geval u een extra nacht in Villeplane heeft bijgeboekt aan het eind). 
In Guillaumes kunt u de bus naar Nice nemen.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen), enkele reis.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Villeplane is ca. 1250 km. Je kunt de auto bij de eerste accommodatie in Villeplane (veilig en gratis) achterlaten. Op de laatste dag word je hier weer naar toe gebracht, aan het eind van de middag. 
Vanuit het noorden is de kortste weg naar Villeplane via Barcelonnette en de Col de la Cayolle (2337m). Dit is een bochtige bergweg die veel tijd kost, maar erg mooi is. Bij slecht weer en in voorjaar kan de Col de la Cayolle gesloten zijn en adviseren we om via een zuidelijke route naar Villeplane te rijden.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

NB. Als je overdag met de TGV naar Nice reist, kan je niet meer bij de eerste accommodatie komen. Wij raden dan ook aan om een extra overnachting in Nice te boeken. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

Doorreis van Nice naar Guillames

De handigste optie is om met de bus (lijn 790) van Nice naar Guillaumes te reizen (einde van de middag, zaterdag begin van de middag, ca. 2,5 uur rijden, goedkoop). Klik hier voor de tijden. Helaas vertrekt de bus niet van het treinstation in Nice, maar van Place Wilson (1,5 km lopen of taxi). Vanaf Guillaumes boek je een optionele transfer van Guillaumes naar Villeplane bij (30 min rijden).

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Train des Pignes’ naar Entrevaux te reizen (ca. 1,5 uur, zie www.trainprovence.com).  Het stationnetje voor deze smalspoorlijn ligt 750 m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville. Vanaf Entrevaux boek je een optionele transfer van Entrevaux naar Villeplane bij (45 min rijden).

Teruggreis naar Nice

Aan het eind van het arrangement word je na de laatste wandeling om 17.00 uur terug naar de eerste accommodatie gebracht. Indien je bij boeking een transfer naar Entrevaux hebt gereserveerd, word je naar het station van Entrevaux gebracht. Vanaf Entrevaux reis je per avondtrein naar Nice. Als je een extra nacht in Villeplane bijboekt, kun je ook de volgende dag naar Guilaumes (bus 790 naar Nice in vroege ochtend) of Entrevaux (Train des Pignes naar Nice) gebracht worden. De aansluiting met de TGV naar het noorden is krap. Een overnachting in Nice wordt aanbevolen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Nice Ville    09:15 - 20:10 1
Nice Ville – Amsterdam CS 10:00 - 20:44 1

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Nice.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Buslijn 790 (1x per dag, einde van de middag, zaterdag begin van de middag, ca. 2,5 uur rijden, goedkoop, klik hier voor de tijden) rijdt van Place Wilson in het centrum van Nice, langs het vliegveld, de bergen in naar Guillaumes en Entraunes. Er is echter geen halte bij de aankomsthal. Wel kun je instappen bij bushalte 'Aéroport Promenade' aan de Promenade des Anglais. Dit is 10 min lopen van het vliegveld (taxi kan ook).
Voor het laatste stukje boek je bij SNP een transfer van Guillaumes naar Villeplane (30 min rijden).
NB. Sluit de vlucht niet aan op de bus, dan reis je per shuttlebus de stad in om daar rond te kijken. Lijn 790 vertrekt niet van het treinstation in Nice, maar van Place Wilson (1,5 km lopen of taxi).

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Train des Pignes’ naar Entrevaux (ca. 2 uur, zie www.trainprovence.com). Het stationnetje voor dit smalspoorlijntje ligt 750m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville.
Voor het laatste stukje boek je bij SNP een transfer van Etrevaux naar Villeplane (45 min rijden).

Aan het eind van het arrangement word je na de laatste wandeling om 17.00 uur terug naar de eerste accommodatie gebracht. Indien je bij boeking een transfer naar Entrevaux hebt gereserveerd, word je naar het station van Entrevaux gebracht. Vanaf Entrevaux reis je per trein naar Nice. Indien je geen avondvlucht hebt, kunt u een nacht in Nice of in Villeplane bijboeken.

Als je een extra nacht in Villeplane bijboekt, kun je ook de volgende dag naar Guilaumes (bus 790 naar Nice in vroege ochtend) of Entrevaux (Train des Pignes naar Nice) gebracht worden.

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Mercantour ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Over de accommodatie

De Eco-Gite in Villeplane is een hoog pand aan de rand van het dorpje, gebouwd in de lokale stijl, maar met moderne technieken voor bv. isolatie. Van binnen heerst een warme sfeer door het gebruik van Marokkaanse tegels en aardse kleuren. Warm water en elektriciteit komen van de (vaak schijnende) zon; verwarming van het pand gaat deels via de zon, deels met grote houtkachels. Het afvalwater wordt gezuiverd in een rietlandje op de helling onder het hotel.
Het eten is deels zelf geproduceerd (groente), deels ingekocht (biologisch) en wordt ter plekke verwerkt tot heerlijke streekgerechten. Een heerlijke plek...

Honden zijn niet toegestaan in het Parc National du Mercantour. 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lac_d_allos.jpg

Frankrijk - Mercantour

De turkooizen spiegels van de Alpes Maritimes

Wandelvakantie langs auberges en hotelletjes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten