Ontdek! De mooiste fiets- en wandelreizen in de natuur

Ontdek!

Met trots presenteren we de derde editie van Ontdek! Weer een editie boordevol fiets- en wandelinspiratie over de mooiste bestemmingen van SNP Natuurreizen.

Onze reisexperts nemen je mee van een gloednieuwe reis in Georgië tot de vele gezichten van Japan en het magische merengebied van Noord-Patagonië. We delen zeven goede redenen voor een fietstocht langs een rivier en de top vijf sneeuwwandelreizen. Outdoorexpert Gijs geeft praktische tips voor je volgende fiets- of wandelvakantie: nieuwe outdoor gear en maak van je smartphone een outdoor GPS. In januari 2019 bestaat SNP 35 jaar, hoera! Hier lees je ook meer over in Ontdek #3 

En dit is nog niet alles. Marokko, Alaska, Spitsbergen, Sardinië en veel meer vind je in deze nieuwe editie.

Heb je Ontdek! niet ontvangen en kun je wel wat fiets- en wandelinspiratie gebruiken? Vraag hier een exemplaar Ontdek! aan. We gebruiken je gegevens alleen om Ontdek toe te sturen en bewaren deze gegevens niet. Of lees deze editie van Ontdek direct online.

Laat je inspireren!

Wandelreis Utah Colorado

Off the beaten track

In deze nieuwe wandelreis laat je de beroemde parken links liggen en maak je in vergelijkbare landschappen fantastische hikes. Geen Grand Canyon maar Black Canyon of the Gunnison, geen Bryce maar Cedar Breaks, geen Arches maar Colorado National Monument, geen Zion maar Natural Bridges. Net zo mooi, maar zonder de drukte.

Nieuw
290

Fotografiereis Costa Rica

Klaar voor het vogeltje?

Costa Rica is zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen voor fotografen en natuurliefhebbers. Bij deze foto- en natuurreis onder leiding van Martin van Lokven breng je gelijk het geleerde in de praktijk. Je komt terug met bijzondere beelden en mooie reisverhalen.

7 redenen voor een fietstocht langs rivier

Via Rhona, van Lyon naar Orange

De Via Rhona wordt aangeboden als 8-daags fietsarrangement langs hotels en met vervoer van bagage. Wij kozen voor het mooiste deel qua fietspaden en wel van Lyon tot aan Orange.

Italië Sardinië

Fietsen op Sardinië

Eindeloos fietsen langs de Sardijnse kust

Het zuidwesten van Sardinië leent zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie, vooral in het voor- en najaar als de temperatuur aangenaam is en de natuur zich van haar mooiste kant laat zien.

Chili Patagonie merengebied

Het merengebied in Noord-Patagonië

Een roadtrip langs meren, regenwouden en vulkanen

Patagonië staat vooral bekend om de spectaculaire pieken van Torres del Paine en de Perito Moreno-gletsjer. Maar wist je dat ook het merengebied van een verpletterende schoonheid is? Regenwouden, blauwe meren en dikbesneeuwde vulkanen - je reist door een landschap dat zijn weerga niet kent.

Georgië

Een ruige variant van de Alpen

Tijdens deze wandelreis door Georgië maak je kennis met het afwisselende landschap, de rijke cultuur, heerlijke keuken en wijnen en de gastvrijheid van de Georgiërs.

Nieuw

Zondag 27 januari 2019

Kom naar het SNP Wandelevent

Voor iedereen die de wereld graag te voet verkent, organiseren wij het SNP Wandelevent op 27 januari bij Antropia in Driebergen.

Marokko

Wandelrondreis Marokko

Een wielklem in Casablanca...

en andere avonturen! Bewonder de veelzijdigheid van Marokko tijdens een wandelrondreis. Je beleeft het mooiste van Marokko. Culturele hoogtepunten en onontdekte geheimen. Maak korte wandelingen, verschillende excursies en verken de kleurrijke koningssteden.

Door de wijnheuvels van Piemonte

Chef's Special

In de Chef's Special bespreekt SNP directeur Gert Nieuwboer één reis die hem meer dan normaal aanspreekt. Deze keer vertelt hij over de wandelreis dit najaar in de Piemonte.

Chili Eclipsreis

Ogen die naar de hemel kijken

Een gebeurtenis om nu alvast in de agenda te zetten: op 2 juli 2019 om 16.40 uur begint in het noorden van Chili een totale zonsverduistering die maar liefst vier minuten zal duren. Zo'n uniek natuurfenomeen vráágt om een speciale eclipsreis.

Borneo orang-oetans

Rondreis Into the heart of Borneo

De bizarre beestenboel van Borneo

Ontdek een van de rijkste biodiverse regio's ter wereld. in de mooiste natuurparken bewonder je de bizarre beestenboel van Borneo. Maar ook maak je kennis met de lokale bevolking. Je verblijft tijdens deze rondreis in fijne natuurlodges.

De Menalon Trail

Wandelen in Arcadië

Het idyllische Arcadië in het bergachtige binnenland van de Peloponnesos is het decor van de prachtige Menalontrail. De perfect gemarkeerde en oude voetpaden zijn gecertificeerd als European Quality Trail. Je trekt te voet door de imposante Lousiokloof, langs hangende kloosters, bergdorpen en ruisende beken.

Winterwandelen Noorwegen

Een weekje overwinteren op Spitsbergen

The Artic ontwaakt net uit een lange winterslaap. Op je sneeuwschoenen ontdek je de besneeuwde kusten, ruige gletsjers en bevroren fjorden. Met een zodiac ga je aan land en ga je op zoek naar ijsbergen en bewonder je walrussen, poolvossen, baardrobben, rendieren en talrijke zeevogels.

Van heuveltop tot druipgrot

Een rondje Midden-Portugal

In Midden-Portugal toer je tussen kloosters en wolfabrieken, moestuinen en surfstranden, geheimzinnige grotten en 'zwanger' graniet. En óveral kun je wandelen.
- Centro - van Douro tot kunst