Oostenrijk Dachstein

Ontdek! De mooiste fiets- en wandelreizen in de natuur

Ontdek!

Met trots presenteren we de nieuwe Ontdek! Weer een editie boordevol fiets- en wandelinspiratie over de mooiste bestemmingen van SNP Natuurreizen.

Onze reisexperts nemen je mee van een gloednieuwe fietsreis in Thailand tot de top van de Kilimanjaro en de grenzeloze Veluwe. We delen zeven goede redenen voor een groepsreis met je en nodigen je uit voor onze Wandeldag op 19 mei. Outdoorexpert Gijs geeft praktische tips voor je volgende fiets- of wandelvakantie: nieuwe outdoor gadgets en waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe wandelschoenen.

En dit is nog niet alles. Zweden, Spanje, België, Turkije en nog veel meer vind je in de nieuwe Ontdek!

Heb je Ontdek! niet ontvangen en kun je wel wat fiets- en wandelinspiratie gebruiken? Vraag hier een exemplaar Ontdek! aan. We gebruiken je gegevens alleen om Ontdek toe te sturen en bewaren deze gegevens niet. Of lees deze editie van Ontdek direct online.

Laat je inspireren!

De mooiste wandelingen op São Miguel

Azoren

Je wilt naar de Azoren en je wilt daar wandelen maar óók ontspannen? Dan is de nieuwe actieve rondreis met huurauto naar het eiland São Miguel perfect voor jou!

Nieuw
Zweden Kattegattleden

Fietsreis Zweden

Fietsen over de Zweedse Kattegattleden

Fietsen van Helsingborg naar Göteborg betekent fietsen over een 370 km lange, zeer goed bewegwijzerde route, over schilderachtige weggetjes, langs zandstranden, kliffen en eilandjes en door schilderachtige vissersdorpen en natuurlijk de mooie finishplaats Göteborg.

Spanje Cerdanya EcoResort

Cerdanya EcoResort

Duurzame gezinsvakantie in de Spaanse Pyreneeën

In de Cerdanyavallei organiseert SNP sinds drie jaar een bijzondere gezinsvakantie. Kloppend hard is het Cerdanya EcoResort in bergdorp Prullans waar duurzaamheid en respect voor de natuur centraal staan.

Frankrijk Spanje Cote Vermeille

De Côte Vermeille, tussen Collioure en Cadaqués

Wandelen langs de rode kust

Onze wandelreis begint in Frans Catalonië en eindigt in Spaans Catalonië. We volgen de Côte Vermeille, rode kust, die zo heet vanwege de kleur van het gesteente.

Belgie Ardennen Semois

Wandelen in de Ardennen

De Semois op zijn mooist

Ontspannen wandelen door de mooiste vallei van de Ardennen. Het dal van de Semois zal je verrassen met zijn ontelbare prachtige meanders en over het dal uitkijkende burchten, waaronder die van Godfried van Bouillon.

Verenigde Staten Oregon

In het voetspoor van Lewis and Clark

Hiking Oregon

Tijdens deze wandelreis door Georgië maak je kennis met het afwisselende landschap, de rijke cultuur, heerlijke keuken en wijnen en de gastvrijheid van de Georgiërs.

Met je skibroek boven de savanne

Tanzania

Voor Patricia ging vorig jaar een lang gekoesterde reiswens in vervulling: de beklimming van de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Over bibberen op je luchtbed, slingeren naar de top en stuiteren van euforie. Zelf naar de Kilimanjaro?
- Rongai-route
- Lemosho-route

Italie Calabrie

Italië voor gevorderden

Calabrië

In Calabrië zijn veel wegen belabberd en spreekt geen kip Engels. En dat maakt de streek nou juist zo onweerstaanbaar. Welkom in het best bewaarde geheim van Italië!

De vrijheid van het hooggebergte

Huttentocht in Graubünden

Steenbokken, alpenmarmotten, schilderachtige Walliser nederzettingen en zeer mooie Zwitserse bergpanorama's. Dat zijn de ingrediënten van deze nieuwe huttentrektocht in Graubünden. Je wandelt van Davos naar St. Moritz en overnacht in bijzonder gelegen berghutten.

Nieuw
Saddle Skedaddle

SNP-partner voor verre fietsreizen

Saddle Skedaddle

Het Engelse Saddle Skedaddle voert in samenwerking met SNP sinds de zomer van 2018 vijf verre en avontuurlijke fietsreizen uit. Een interview met medeoprichter, eigenaar én reisbegeleider Andrew Straw.

Argentinie Chili

Argentinië en Chili

Crossing the Andes

Met deze nieuwe individuele selfdrive reis doorkruis je het noordwesten van Argentinië en de Chileense Atacama-woestijn. Rijd door onherbergzame woestijn- en rots- en maanlandschappen en langs uitgestrekte zoutmeren

Nieuw

De hoogste berg van Europa

Chef's Special

In de Chef's Special bespreekt SNP directeur Gert Nieuwboer één reis die hem meer dan normaal aanspreekt. Deze keer vertelt hij over de Mont Blanc.

Veluwe

Twee nieuwe natuurreizen

Grenzeloze Veluwe

Nieuw in ons reisaanbod: twee natuurreizen naar de Veluwe. Boswachters en natuurgidsen van vier natuurbeheerorganisaties laten je het unieke en het mooiste van de Veluwe zien.

Nieuw
Turkije West Lycian Way

Turkije

West Lycian Way

Ontdek het echte Turkije voorbij de toeristische centra; te voet door een prachtig en nog vrij onaangetast kustgebied aan de Middellandse Zee.

Thailand

Avontuurlijke fietsreis

Dwars door Noord-Thailand

Ontdek op twee wielen het land van de glimlach tijdens deze afwisselende vakantie door Noord-Thailand. De gehele route is in GPS uitgezet waardoor je de leukste, stilste en meest 'off the beaten track' weggetjes volgt en zoveel mogelijk van de drukke wegen weg blijft.

Nieuw
Spanje Sierra Morena

Om elke hoek een verrassing

Mountainbiken door de Sierra Morena

In het noordwesten van Andalusië ligt de Sierra Morena, een relatief onbekend gebied dat geknipt is voor wie houdt van pittige fietstochten door de natuur.

Cotswolds

Wandelen op zijn Engels

Cotswolds

De Cotswolds zijn typisch Engels. Met honingkleurige dorpjes, stenen muurtjes langs de weg, witte pubs met donker bier en manors met uitbundige tuinen. Ontdek de heuvels ten noorden van Bath.

Fietsen langs de geschiedenis van WOII

Normandië

In juni 2019 is het 75 jaar gleden dat geallieerde troepen in Normandië landden en de bevrijding van Europa begon. Zelf fietsen langs de geschiedenis van WOII?