Ontdek! De mooiste fiets- en wandelreizen in de natuur

Ontdek!

Met trots presenteren we de nieuwe Ontdek! Weer een editie boordevol fiets- en wandelinspiratie over de mooiste bestemmingen van SNP Natuurreizen.

Onze reisexperts nemen je mee van de Schotse Hebriden tot een huttentocht in de Dolomieten, of al fietsend van Praag naar Dresden We delen de pareltjes onder de accommodaties in de SNP-selectie en introduceren een aantal nieuwe reizen, waaronder twee wandelvakanties in het vriendelijke Kaapverdië en een pittige trektocht in Peru. Outdoorexpert Gijs heeft weer leuke gadgets verzameld die goed van pas komen tijdens je volgende reis. En nog veel meer!

Laat je inspireren!

Tsjechië, Duitsland - Elberadweg etappe 2, 8 dagen

Van Praag naar Dresden fietsen

Start het tweede gedeelte van de Elberadweg in het indrukwekkende Praag. Fiets over vlakke routes, maar met uitzicht op het IJzergebergte en het Elbezandsteengebergte. Je eindigt in het Duitse Dresden, ook wel het Florence aan de Elbe genoemd.

Israël - Vogelreis, 10 dagen

Vogelen in de Levant

Zeer afwisselende vogelreis naar Israël, die in het najaar plaatsvindt, als de vogeltrek volop gaande is.

Nieuw

Ecuador - Galápagos Natuurreis, 14 dagen

De Galapagos door de ogen van Caroline van der Mark

Gefascineerd door de Galápagos! Voor Caroline van der Mark werden deze eilanden, waar evolutie en Darwin nog altijd in de lucht hangen, de rode draad in haar leven, na twee jaar verblijf als natuurgids in deze archipel. Ga met deze gepassioneerde marine-biologe en SNP-reisleider op stap en kijk mee door haar ogen.

Spanje - La Rioja en Bilbao, 9 dagen

De wijnhuizen van La Rioja

De streek La Rioja streelt de tong èn het oog. Fiets door golvende wijngaarden, langs bodega's en monumentale kastelen.

Oostenrijk - Schladminger Tauern, 5 dagen

Trektocht langs bergmeertjes en Alpentoppen

De Schladminger Tauern liggen ten zuiden van het bekende Dachsteingebergte. De korte huttentrektocht brengt je tot een hoogte van zo’n 2500 m en overal liggen bergmeertjes en watervallen tussen het donkere gesteente van de Niedere Tauern.

Nieuw

Frankrijk - Mercantour, 8 dagen

De turkooizen spiegels van de Alpes Maritimes

Door de Haute Vallée du Var loopt u van de mediterrane vegetatie in de rode Gorges de Daluis, naar het hoog alpiene gebied rondom de Col de la Cayolle.

Kaapverdië - Santiago & Fogo, 8 dagen

Wandelparadijs op de zuidelijke eilanden van Kaapverdië

Dansen op de vulkaan van Pico Grande. Geniet van de diversiteit van vriendelijke Kaapverdianen. Weg van de gebaande paden. De zuidelijke eilanden Santiago en Fogo lenen zich perfect voor een heerlijk wandelavontuur van een week.

Nieuw

Portugal - Serra da Estrela, 8 dagen

Het hoogste punt van Portugal

Afwisselende wandeltocht door het hoogste granietgebergte van Portugal, de Serra da Estrela. Met overnachtingen in zeer uiteenlopende accommodaties: van historische herenhuizen tot een comfortabel hotel met zwembad.

Tsjechië - Elberadweg etappe 1, 8 dagen

Van Vrchlabi naar Praag fietsen

Volg vanaf het Reuzengebergte de Elbe of ‘Labe’, van kleine beek tot brede stroom. Je fietst over de Elberadweg dwars door de mooie natuur van het Boheemse bekken met historische steden als Hradec, Kralove en Pardubice. Je eindigt in het indrukwekkende Praag.

Italië - Trentino - Dolomieten, 4 dagen

Palaronda minitrek

Korte trektocht door de Pale di San Martino, in de nog onbekende zuidelijke Dolomieten. De ruige pieken kleuren er van ochtendroze tot oranje-rood bij zonsondergang.

Groot-Brittannië - Buiten-Hebriden, 11 dagen

The Western Isles

Als je van het 'eilandgevoel’ houdt, dan zijn de Schotse Buiten-Hebriden de ultieme bestemming: een keten van eilanden ver op de Atlantische Oceaan, door de zeearm Little Minch van het Schotse ‘mainland’ gescheiden.

Nieuw

Italië - Sicilië - Magna Via Francigena, 8 dagen

Een moderne pelgrimage....

De Magna Via Francigena, een duizend jaar oude handelsroute waar Normandische ridders, middeleeuwse pelgrims onderweg naar Jeruzalem en herders met hun schaapskuddes door het rotsige heuvelland trokken van Palermo in het noorden tot de tempelvallei van Agrigento in het zuiden.

Ierland - Wild Atlantic Way - zuid, 11 dagen

Roadtrip langs de Ierse zuidwestkust

De Wild Atlantic Way is een goed gemarkeerde autoroute die langs de gehele Ierse westkust voert, van Londonderry in het noorden, naar Cork in het zuiden. Tijdens deze reis volg je de zuidelijke helft van de route.

Peru - Cordillera Blanca en Huayhuash, 18 dagen

Trektocht door Peru's mooiste bergreeksen

Wandelen in de Cordillera Blanca én wellicht Peru’s mooiste bergketen de Huayhuash. Tegen de achtergrond van zesduizenders wandel je met deze vernieuwde pittige groepswandelreis in een waar amphitheater van hooggebergte.

Nieuw

Spanje - Tenerife, 8 dagen

Eiland van het eeuwige voorjaar

Een prachtige, zelf in te vullen wandelvakantie op Tenerife, het grootste van de Canarische eilanden. Lekker wandelen over fraaie kustpaden, afdalen in de de diepe Masca-kloof of klimmen over de vulkaanhellingen van de imposante Pico del Teide (3718 meter).

Kaapverdië - Wandelreis, 13 dagen

Een stukje Afrika in de Atlantische Oceaan

Wandel door het grillige landschap op de westelijke eilanden van Kaapverdië, de eilanden-archipel in de Atlantische Oceaan met zijn twee gezichten.

Nieuw