Kaapverdië - Santiago & Fogo, 8 dagen wandelparadijs op de zuidelijke eilanden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

Dansen op de vulkaan van Pico Grande. Geniet van de diversiteit van vriendelijke Kaapverdianen. Weg van de gebaande paden. De zuidelijke eilanden Santiago en Fogo lenen zich perfect voor een heerlijk wandelavontuur van een week. Eens waren de Portugezen in het eiland Santiago geïnteresseerd vanwege de voorraad zoet water in de vallei. Kaapverdië bleek een handige stop-over tijdens de ontdekkingsreizen naar Afrika en Amerika. Nu voel je het warme water in de caldeira met de imposante puist op de achtergrond. Beklim de Pico Grande en zie bij helder weer Santiago liggen. Santiago is meer dan alleen maar de stad Praia. Wandel door het grillige landschap van natuurpark Serra da Malagueta waar de mensen suikerriet en andere gewassen verbouwen. Mooie mensen die eenvoudig wonen. Geniet van deze rustieke eilanden waar de morna – ballads vol nostalgie en verlangen – overal doorklinkt.

Uniek aan deze reis

 • Afrikaans land met Europees tintje
 • Bagage transport inbegrepen
 • Beklimming vulkaan Pico Grande
 • Binnenlandse retourvlucht Santiago - Fogo inbegrepen
 • Door Portugezen aangelegde zagzag wegen
 • Mix van Creoolse en Afrikaanse cultuur
Zwaarte
Comfort

Vriendelijk Kaapverdië

Kaapverdië heeft twee gezichten. Zonaanbieders kiezen voor de oostelijke eilanden; de veel ruigere westelijke eilanden zijn ideaal om te wandelen. 'Wacht met Kaapverdië niet te lang', tipt SNP-reisexpert Sandra van der Linden. Lees verder...

De schoonheid van de Kaapverdische eilanden

Kaapverdië is prachtig! Ieder eiland heeft stuk voor stuk zijn eigen hoogtepunten, die zeker niet voor elkaar onderdoen. In deze video nemen we je mee langs alle eilanden.

Dag tot dag

Kaapverdië - Santiago & Fogo

In het kort ziet je programma voor de komende 8 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Praia (Santiago), overnachting Praia
 • Dag 2: wandeling Cidade de Velha, overnachting Praia
 • Dag 3: vlucht naar Fogo, naar Chã das Caldeiras, overnachting Portelo
 • Dag 4: wandeling Pico Grande, overnachting Portelo
 • Dag 5: wandeling Caldera naar Mosteiros, overnachting São Filipe
 • Dag 6: vlucht naar Santiago, naar Assomada, wandeling, overnachting Rui Vaz
 • Dag 7: wandeling Serra Malagueta, overnachting Rui Vaz
 • Dag 8: vertrek
 • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

  Dag 1

  Aankomst op Santiago, het hoofdeiland van de archipel. Je wordt opgehaald en naar je comfortabele accommodatie aan de kust in Praia gebracht. 

  Inbegrepen maaltijden: -

  Overnachting in

  Praia (Santiago)

  Dag 2

  Na een goede nachtrust word je naar het 15 km verderop gelegen plaatsje Calabaceira gebracht waar de wandeling naar Cidade Velha begint. Cidade Velha betekent ‘de oude stad’ en is de oudste nederzetting op Kaapverdië, een belangrijke plaats voor de slavenhandel van weleer. De Portugezen waren vooral in de Ribeira Grande geïnteresseerd vanwege de voorraad zoet water in de vallei. Vanaf de droge vlakte bij Calabaceira kijk je de overwegend groene vallei in; de wandeling begint met een stevige afdaling waarna je over de bodem van de vallei Ribeira Grande loopt tussen suikerriet en grog distilleerderijen tot je via het oudste straatje van Kaapverdie ‘Rua de Banana’ bij de kust aankomt. Na een verkoelend drankje wordt je teruggebracht naar Praia, tenzij je eerst nog een bezoek wil brengen aan het oude Fort. Wandeling: 4 km, 200 m dalen, 2 uur.

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt

  Overnachting in

  Praia (Santiago)

  Dag 3

  Met een transfer naar de Nelson Mandela-luchthaven van Praia board je voor de binnenlandse vlucht naar het vulkaaneiland Fogo. In 2014 vond hier nog een grote vulkaanuitbarsting plaats die ruim twee maanden duurde. Wandelschoenen aan want meteen na aankomst word je naar het vulkanische gebied gebracht waar je via Pico Pequeno naar het dorpje Portela wandelt, een dorpje middenin de immense caldera. Je verblijf de komende twee nachten is bijzonder vanwege de natuurlijke vloerverwarming.  Vanwege de uitbarsting in 2014 voel je warmte op veel plaatsen nog goed. In het dorpje Portela bleven slechts 5 huizen gespaard, de rest ligt bedolven onder een dikke laag lava. Kortom, heel bijzondere plek die je niet snel zult vergeten! Wandeling 7 km, 350 m stijgen en dalen, 3 uur.

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt

  Overnachting in

  Portela (Fogo)

  Dag 4

  Vandaag zul je in alle vroegte vertrekken om de grootste warmte voor te zijn. De beklimming van de iconische Pico Grande vergt tredzekerheid en doorzettingsvermogen, maar als je na 4 uur klimmen boven op de kraterrand staat, ben je alle zweetdruppels snel vergeten. Geniet van een adembenemend uitzicht van 360 graden! Na een korte pauze heb je weer alle aandacht nodig voor het eerste deel van de afdaling, voordat je in het losse gruis heerlijk verder naar beneden kunt ‘skiën'.
  Wandeling: 11 km, 1100 m stijgen en dalen, 7 uur

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt

  Overnachting in

  Portela (Fogo)

  Dag 5

  Je verlaat het droge zwarte landschap van Cha das Calderas via de noordoostelijke kant naar de vochtige groene wereld van Mosteiros, een groter contrast bestaat bijna niet. De afdaling is pittig, de eerste 800 meter gaat door bos, heel bijzonder op Kaapverdië. Vanaf 1000 meter hoogte loop je door gecultiveerd landschap met allerhande gewassen en fruitbomen. Na 4-5 uur arriveer je in het kleine en rustige gehucht Pai Antonio, waar de taxi op je staat te wachten om je terug te brengen naar São Filipe.
  Wandeling: 10 km, 1400 m dalen, 6 uur.

  Inbegrepen maaltijden: ontbijt

  Overnachting in

  São Filipe (Fogo)

  Dag 6

  Met een privé transfer word je naar de luchthaven van São Filipe gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Santiago. Bij aankomst rijd je direct door de binnenlanden omhoog naar de stad Assomada. Hier bezoek je de markt die op woensdag en zaterdag iets groter is. Vervolgens klim je ongeveer 100 meter voor een mooi uitzicht over Assomada en wandel je over een kam voordat je een uurtje later afdaalt in een vallei langs een rivierbedding. Je passeert prachtig aangelegde akkertjes om uiteindelijk aan te komen bij de grootste kapokboom van Santiago. Deze boom is meer dan 250 jaar oud en heeft een omtrek van 11 meter! Vanaf hier is het nog een klein stukje wandelen naar het gehucht Boa Entrada. Vanaf hier word je in een klein uur gereden naar het dorpje Rui Vaz waar je overnacht. Gezien de hoge ligging kan het hier heerlijk waaien en fris zijn.
  Wandelinfg: 4 km, 50 m stijgen en 250 m dalen, 1,5 uur

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt

  Overnachting in

  Rui Vaz (Santiago)

  Dag 7

  Na een goede nachtrust in het koele berglandschap en een goed ontbijt, word je in ongeveer een uur naar het natuurpark Serra da Malagueta gebracht. Temidden van het grillige landschap heb je prachtige uitzichten en zul je hier en daar de lokale bevolking ontmoeten die in eenvoudige huisjes woont. Men leeft hier van kleinschalige landbouw. De wandeling voert over droge hellingen via de GomGom Vallei waar een deel redelijk groen blijft naar Hortelao waar je van een welverdiend koel drankje kunt genieten voordat je teruggebracht wordt naar je hotel in Rui Vaz.
  Wandeling: 11 km, 220 m stijgen, 900 m dalen, 4,5 uur

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt

  Overnachting in

  Rui Vaz (Santiago)

  Dag 8

  Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Praia gebracht, waar het arrangement eindigt

  Maaltijden inbegrepen: ontbijt

  Verleng je reis naar Santo Antão! Verken je wandelvakantie met een verblijf op een van de mooiste wandeleilanden van Kaapverdië, Santo Antão.

  NB Programma

  • In Kaapverdië is een toeristenbelasting van kracht die ten gunste zal komen aan de ontwikkeling van het toerisme in Kaapverdië. De belasting bedraagt CVE 220 per dag (ca. € 2) met een maximum van 10 dagen voor alle toeristen vanaf 16 jaar en ouder.
  • TUI Fly vliegt rechtstreeks van Schiphol-Amsterdam naar Praia (1x per week op woensdag). TAP Portugal vliegt op Praia (dagelijks).   
  • Wijzigingen in het vluchtschema van Binter voor de binnenlandse vluchten komen voor en kunnen invloed hebben op het dagschema. Soms wijzigen de vluchttijden nog nadat je ticket al is geprint. Het hebben van de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen maakt het reizen met deze wandelvakantie een stuk plezieriger.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  Je overnacht in hotels en pensions op een- of tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. We geven je hieronder een korte beschrijving van de mix aan accommodaties:

  • Santiago - Praia: luxe hotel aan de kust met zwembad, uitgebreid ontbijt
  • Fogo - net buiten dorpje Portela; alle kamers van het pension liggen op de begane grond rondom een vulkanische binnentuin (rotstuin). Kamers zijn eenvoudig maar prima. Gezien de schaarsheid aan water, kun je je hierin alleen wassen (geen douche) 
  • Fogo - São Filipe: kleinschalig hotel (17 kamers) centraal gelegen in de koloniale stad. Het gebouw dateert uit 1900, in 2007 compleet gerenoveerd. Kamers liggen rondom de patio waarin zich een zwembad bevindt. Gratis wifi.
  • Santiago - Rui Vaz: kleinschalig hotel (28 kamers) in en rustieke omgeving, de plek voor wandelaars vanwege de ligging nabij het natuurpark Pico d' Antónia. Maaltijden zijn bereid met veel gewassen uit hun eigen biologische tuin. Geniet van het terras en uitzicht. Wifi aanwezig in restaurant en gebied receptie.

  Over de maaltijden

  De Kaapverdische dis is een echte fusion keuken. Gezien de strategische ligging tussen Afrika en de Caribische archipel en haar koloniale verleden vind je Creoolse, Portugese, Afrikaanse en zelfs Braziliaanse invloeden die een stempel op de Kaapverdische keuken hebben gedrukt. Het nationale gerecht is cachupa, een bonenschotel met maïs en worst. De groenten die lokaal worden verbouwd (wortel, zoete en gewone aardappel, pompoen en courgette) zie je vaak terug in de diners. Er wordt vanzelfsprekend veel vis gegeten en rijst ontbreekt nooit op tafel, maar ook vlees en kip is bijna altijd op het menu te vinden. Voor vegetariërs is de keuze beperkt, maar dat wordt steeds beter. Op alle eilanden zijn tropische vruchten als papaya, guava, mango en cocos verkrijgbaar die in sapjes en nagerechten hun weg weten te vinden, smullen maar!

  Neem snacks uit Nederland mee voor onderweg. Er zijn geen supermarkten alleen piepkleine winkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen.

  Inbegrepen

  • alle overnachtingen (incl. ontbijt)
  • lunchbox (dag 2)
  • lokale Engelssprekende gids tijdens wandelingen
  • alle transfers volgens programma
  • binnenlandse retourvlucht Santiago - Fogo
  • digitale reisinformatie

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)
  • persoonlijke uitgaven

  Ter plaatse te betalen

  • toeristenbelasting à € 2,50 per persoon per nacht
  • TSA airport security fee (ca. € 31,-)

  Over de activiteiten

  De wandelingen op Kaapverdië zijn qua afstand meestal niet ver, maar toch pittig vanwege het grillige vulkanische berglandschap enerzijds en de warmte anderzijds. Deze wandelreis is als een zwaarte 2 reis ingedeeld, alleen de beklimming van Pico Grande is een zwaarte 3. De wandelpaden bestaan veelal uit stenige verbindingspaden die vroeger door lastdieren gebruikt werden. Sommige paden zijn verhard door (ongelijkmatige) natuursteen (cobble stones), andere zijn onverhard en kunnen glad zijn als het vochtig is. De afdalingen kunnen steil zijn, stokken worden dan ook aanbevolen.

  Geschikt voor kinderen

  De minimale leeftijd voor deze wandelreis bedraagt 18 jaar.

  Extra's

  Verlengingshotels

  Hotel Açores Lisboa

  Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

  De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

  Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht vanaf Schiphol-Amsterdam op Praia (Santiago) met  TAP Air  Portugal. Er zijn dagelijks vluchten vanaf Amsterdam. Maar dan heb je altijd een extra overnachting nodig in Lissabon, zowel op de heen- als op de terugreis. Vlieg je vanaf Brussel, dan kun je wel in één dag naar en van Praia, geraken, zij het altijd met een (vrij krappe) in Lissabon. Je komt 's avonds laat in Praia aan, rond 23.00 uur.  
  Terug is er dagelijks een nachtvlucht die om middernacht uit Praia vertrekt. Een paar keer per week is er een middagvlucht die aansluiting heeft op de laatste vlucht naar Brussel. OP welke dagen dat is verschilt per maand, bijvoorbeeld in mei niet op dinsdag en woensdag en juni t/m begin oktober dagelijks. Daarna weer minder keren. 

  SNP regelt graag deze vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Je kunt deze reis het hele jaar starten, maar het ideale wandelseizoen loopt van oktober tot aan mei (lagere temperaturen en luchtvochtigheid). Een belangrijk kenmerk van de Kaapverdische eilanden is dat het er vaak droog is en dat de zon uitbundig schijnt. De dagtemperatuur varieert van gemiddeld 24-25 graden in de winter tot aan 29-30 graden in september. ‘s Nachts daalt de temperatuur in de winter tot 18-19 graden en in de zomer tot 23-24 graden. In de wintermaanden leert de ervaring van SNP-reizigers dat het klimaat alle kanten op kan. Het is niet altijd stralend blauwe lucht, maar kou en regen zul je zelden ervaren. Neem voor de zekerheid altijd een trui of een dun fleece vest mee. De meeste kans op regen is er tussen augustus en oktober. Als het regent kan er een flinke bui vallen en kunnen paden te glad worden om te gaan wandelen. 

   

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kaapverdië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  De Kaapverdische Escudo (CVE) is de nationale munteenheid. Tijdens deze reis kun je alleen betalen met de lokale valuta, de Escudo. Je kunt ook pinnen of eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. Geld opnemen met je creditcard kan ook.

  Ter plaatse dien je te rekenen op enkele bijkomende kosten:

  • Diners (€ 20-25 per diner p.p.)
  • Toeristenbelasting (€ 2,20 p.p. per nacht vanaf 16 jaar of ouder)
  • Airport Service Tax (zie voor meer informatie het kopje 'Visum Kaapverdië')

  De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

  • Weekendtas
  • dagrugzak
  • Stevige wandelschoenen (goed profiel, hoogsluitend tot boven enkels)
  • Lichte wandelschoenen voor 's avonds
  • Wandelstokken i.v.m. hoogteverschillen
  • Fleece jack
  • Wind- en waterdicht jack
  • Luchtige wandelkleding
  • Regenkleding
  • Zwemkleding
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Zaklamp
  • Bril voor contactlensdragers i.v.m stof
  • Eventueel verrekijker
  • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
  • Veldfles (min. 1,5 liter)
  • Lippencreme met UV-filter
  • EHBO-benodigdheden
  • GELDIG paspoort (nog 6 maanden geldig bij terugkeer in Nederland)

  Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

  N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren. 

  N.B.
  Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Airport Security Fee (TSA)

  Voor een verblijf van maximaal 30 dagen in Kaapverdië heb je geen visum nodig, maar dien je wel een zogenoemde Airport Security Fee (=TSA) te betalen. Dit is een beveiligingstoeslag die dient ter dekking van de kosten van grensbewaking, preventie en veiligheid. Meestal zijn deze kosten in het internationale vliegticket verwerkt, echter voor Kaapverdië niet. 

  Om de Airport Security Fee te kunnen betalen, dien je je verplicht te registreren via het online platform Ease.gov.cv. Doe dit minimaal 5 dagen voor vertrek naar Kaapverdië.

  Omdat de registratie nog niet altijd vlekkeloos verloopt via dit platform, kun je de beveiligingstoeslag ook bij de immigratie bij aankomst op Kaapverdië betalen (cash of per credit card). Er geldt wel een kleine toeslag. Bij de registratie zal men vragen naar je paspoortgegevens, vluchtnummer, datum van aankomst en vertrek, en je verblijfplaats in Kaapverdië. Bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdie dien je het bewijs van de registratie te tonen. Indien je dit niet kunt tonen, dien je je alsnog te registreren en het bedrag van de beveilingstoeslag te voldoen.

  Bedrag van TSA

  Bij aankomst vanaf buiten Kaapverdië betaal je CVE 3.400 (ongeveer € 31) voor de TSA. Voor binnenlandse vluchten is CVE 150 (ongeveer € 1,40) normaliter inbegrepen in de prijs van het vliegticket.

  Paspoort

  • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
  • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

  Aanbevolen
  Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Malaria
  In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië malaria voor op de eilanden Santiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt weinig tijd. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  krater_pico_grande_met_zwaveldamp_fogo.jpg

  Kaapverdië - Santiago & Fogo

  wandelparadijs op de zuidelijke eilanden

  Wandelvakantie vanuit hotels en guesthouses

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.