Ierland - Wild Atlantic Way - zuid, 11 dagen Roadtrip langs de Ierse zuidwestkust

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs hotels en guesthouses

De Wild Atlantic Way is een goed gemarkeerde autoroute die langs de gehele Ierse westkust voert, van Londonderry in het noorden, naar Cork in het zuiden. Tijdens deze reis volg je de zuidelijke helft van de route. Je reist van de barre kalksteenplateaus van de Burren, via het bergachtige schiereiland Dingle, over de beroemde Ring of Kerry, het authentieke Beara-schiereiland en de beschutte baai van Bantry. Dan kom je langs de ruige kapen van Sheep’s Head en Mizen, om naar de vriendelijke zuidkust te gaan bij de kleurrijke stadjes Baltimore en Kinsale. Verwacht het onverwachte en geniet van de natuurelementen, de gastvrijheid en de humor van de Ieren en van het comfort van prima hotels en guesthouses. Je krijgt een uitgebreid reispakket mee met tal van tips, wandelsuggesties en achtergrondinformatie.

Uniek aan deze reis

  • De vriendelijke zuidkust
  • Het karstlandschap van de Burren
  • Stranden, bergen en kliffen van Dingle, Kerry en Beara
  • Toeren langs de goed gemarkeerde Wild Atlantic Way
  • Uitgebreid informatiepakket met wandelingen etc.
  • GPS-tracks aanwezig
  • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Over de Ierse Wild Atlantic Way

De Wild Atlantic Way klampt zich 2500 kilometer lang vast aan de Ierse westkust. Een gloednieuw, eenvoudig asfaltbaantje, met aan weerszijde een gele stippenlijn, brengt je langs de mooiste plekken van de Keltische kust. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Ierland - Wild Atlantic Way - Zuid

Deze reis voert je langs het zuidelijke deel van de Wild Atlantic Way, de langst gemarkeerde kustroute ter wereld. Je begint temidden van het bizarre kalksteenlandschap van de Burren, dat vanwege zijn bijzondere vegetatie en geheimzinnige sfeer uniek in Ierland is. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen. Vanaf de beroemde kliffen van Moher kijk je in de peilloze diepte. Geniet met de lokale bevolking van live-muziek in de pub.

Dan rijd je naar de ferry over de Shannon en vervolgens naar het bergachtige schiereiland Dingle. Vanuit het gelijknamige populaire stadje, met zijn vele gezellige pubs, kun je een rondrit maken over het schiereiland, fietsen huren, een boottocht maken naar de vogelrijke Blasket Islands of op zoek naar walvissen of dolfijnen. Dingle Peninsula is ook een perfect wandelgebied, met een keuze uit lichte wandelingen en zware bergtochten door het ruige berggebied. Op het schiereiland vind je ook de mysterieuze Beehive Huts en een van de oudste kerkjes van het land.

Dan is het tijd om het schiereiland van Inveraigh te verkennen, dat door de beroemde Ring of Kerry omcirkeld wordt. Hier wachten je een afwisselende kust met prachtige stranden, baaien en ruige kliffen. In het binnenland vind je eindeloze veengebieden en de hoogste bergen van het land: de Macgillycuddy’s Reeks, die boven de duizend meter reiken. Je kunt een bezoek brengen aan het geheimzinnige Great Skellig Isle, de prachtige tuinen van Derrynane of het perfect cirkelvormige Staigue Fort.

Je vervolgt de Wild Atlantic Way naar het ruige schiereiland Beara, waar de Healy Pass over de rotsige bergrug van Caha Mountain voert. Vanuit Glengarriff, dat achter in een weelderig begroeide baai ligt, kun je een dagje wandelen in de omgeving van Castletownbere, op Bere Island en in de buurt van de kopermijnen van Allihies. Ook kun je met een kabelbaantje naar Dursey Island gaan. Tussen Bantry en het vriendelijke plaatsje Baltimore liggen de mooie kapen van Sheep’s Head en Mizen Head, waar de ‘swell’ van de Atlantic tegen de kliffen beukt. Je kunt een boottochtje maken of zeekajakken tussen de eilandjes van de Roaringwater Bay.

Na Skibbereen worden de kust en het achterland vriendelijker en vind je mooie dorpjes en stadjes als Clonakilty en Courtmacsherry, gelegen aan ondiepe zee-inhammen. De reis eindigt in het vriendelijke en kleurrijke Kinsale, vlakbij de stad Cork. 

Je verblijft in prima hotels en in Dingle en Waterville in uitstekende guesthouses. In het reisinformatiepakket vind je tips over goede restaurants, gezellige pubs en de beste plekken voor outdooractiviteiten, zoals mountainbiken, fietsen of kajakken. Bovendien hebben we een aantal rondwandelingen beschreven en tippen we je over nog veel meer wandelmogelijkheden.

 

 

Dag 1

Aankomst in Ballyvaughan aan de rand van de Burren. De rit vanaf Dublin duurt ongeveer drie uur. Kom je vanaf Galway (als je de noordelijke etappe van de Wild Atlantic Way eerst hebt gedaan), dan ben je ongeveer een uur onderweg naar Ballyvaughan. 

Overnachting in

Ballyvaughan - Hylands Burren

Dag 2

Het karstplateau van de Burren is ook voor Ierse begrippen volstrekt uniek: vrijwel onbewoond, en met een mystieke sfeer. Er groeien bijzondere planten tussen de kalkrichels van de karrenvelden en her en der vind je megalithische monumenten, het bewijs dat dit barre gebied al ver voor de jaartelling bewoond was. Zo zijn er bijzondere dolmen, waarvan die van Poulnabrone de mooiste is. Je vindt er Ring Forts, zoals bij Caherconnell. In de Allwee-cave kun je een kijkje ondergronds nemen. Ook kun je naar het strand van Fanore of naar het kleine plaatsje Doolin, een paradijs voor liefhebbers van folkmuziek. Vanuit Doolin kun je ook het eiland Inisheer bezoeken. Wie liever wat actiever is, kan vanuit Fanore Beach een wandeling maken naar de uiterste noordwestpunt van de Burren: Black Head.

Het belooft een spannende tocht te worden, zeker wanneer de mist het spectaculaire karstplateau van Gleninagh Mountain bedekt. Door een bizar karstlandschap van richels, kieren en sleuven, een zogenoemd karrenveld, wandel je langs verscheidene Ring Forts. Zo ligt op de top van de heuvel een van de imposantste ringvestingen. Met een schitterend uitzicht over de baai van Galway en Connemara's Maamturk en Twelve Ben Mountains aan de overkant, daal je af naar Black Head en wandel je terug naar Fanore Beach (20,5 km; 400 m stijgen en dalen, 5,5 uur). Maar je kunt vanuit Lisdoonvarna, beroemd en berucht vanwege het Matchmaker-festival, ook een fietstocht maken over de Burren, over de vele stille greenroads. En bij het gehuchtje Carran kun je ook een korte gemarkeerde rondwandeling maken door het Burren National Park. Rit: 57 km.

Overnachting in

Ballyvaughan - Hylands Burren

Dag 3

Vandaag reis je verder naar het zuiden, een vrij lange reisdag. Je kunt de snelste route via Limerick nemen, maar mooier is om dwars over de Burren naar de beroemde en spectaculaire Cliffs of Moher te rijden, die tweehonderd meter loodrecht uit de oceaan oprijzen. Je kunt een wandeling bovenlangs de kliffen maken en het ondergrondse bezoekerscentrum aandoen.

Via het vriendelijke marktplaatsje Ennistimon, met zijn mooie stroomversnellingen, reis je naar het estuarium van de rivier de Shannon, die je per veerpont oversteekt. Via de stad Tralee bereik je het bergachtige schiereiland van Dingle. Een mooie route gaat via het strand van Brandon Bay en de ruige Connor-pas naar het plaatsje Dingle. Vanaf de pas heb je een prachtig uitzicht over de ruige en stenige bergwereld en de vele bergmeertjes onder je. ’s Avonds kun je dineren in een van de vele restaurants en pubs van Dingle. Rit: 215 km. 

Overnachting in

Dingle

Dag 4

Dingle is de welluidende naam van het langgerekte bergachtige schiereiland ten westen van Tralee. Hier ligt het gelijknamige havenstadje waar St. Brandaan zich inscheepte en wegvoer, op zoek naar het magische ’Tir na nog’, het land van de eeuwige jeugd. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een rondwandeling vanuit Dingle naar de 450 meter hoge Connor Hill. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de oceaan in het noorden en zuiden, maar ook op de steile noordwand van de Beennabrack. In de diepte schitteren vele door gletsjers ontstane meertjes (wandeling: 14,5 km, 600 m stijgen en dalen, 5,5 uur).

Wie een wat pittiger wandeling wil doen maakt vanuit Cloghane een rondwandeling over de flanken van Mount Brandon. En als het weer mee zit en je hebt een goede conditie, dan is een beklimming van de 952 meter hoge berg ook mogelijk. Vanaf de top is het hele schiereiland te overzien (lengte 14 km, 880 m stijgen en dalen, 6 uur).

Maar, je kunt ook fietsen huren voor een fietstocht dwars over het schiereiland naar de stranden aan de baai van Smerwick. Vanuit de haven van Dingle is een boottocht te maken naar de vogelreservaten van de Blasket Islands of een walvis- of dolfijnexcursie. Wie een autorit rondom het schiereiland wil maken kan het eindeloze strand van de Bay of Ventry en de spectaculaire weg over Slea Head met de markante Beehive Huts, combineren met een bezoek aan het oude kerkje van Gallarus. Een mooie afsluiter van de dag is met een Guinness in O’Flaggerty’s, de oudste pub van Dingle, of in O’Sullivans, waar traditionele folkmuziek nog steeds de boventoon voert. Ierser kan het niet. Rit: 48 km en/of 59,5 km.

Overnachting in

Dingle

Dag 5

Vandaag rijd je langs de zuidkust van Dingle Peninsula naar het grote schiereiland Inveragh, waar de beroemde weg Ring of Kerry omheen loopt. Het landschap is weids en afwisselend glooiend of bergachtig. De uitgestrekte veengebieden lichten op in wonderlijk groene pasteltinten als een bundel zonlicht plotseling door het wolkendek breekt. In de nog mistige verte tekent zich een Keltische dolmen af en wordt de mystieke sfeer versterkt die kenmerkend is voor het Ierse landschap.

Onderweg passeer je het mooie meer van Lough Caragh en de uitgestrekte zandtongen en duinen van Inch en Rosbehy, waar je heerlijk langs het strand kunt wandelen. Je kunt halt houden in vriendelijke plaatsjes, zoals Cahersiveen. Of ga met het pontje of via de brug naar Valencia Island, waar het heerlijk toeven is aan de kade van Knight’s Town en waar je een mooie wandeling kunt maken. De dag eindigt in het dorpje Waterville, aan de Balliskelligs Bay, dicht bij het grote meer van Lough Currane. Rit 99 km.

Overnachting in

Waterville

Dag 6

Vanuit Waterville kun je alle kanten uit. Richt je je blik op het binnenland, dan zie je een wereld van venen en ruige bergen, waar nauwelijks mensen wonen. De Macgillycuddy Reeks is met duizend meter de hoogste bergrug van Ierland, opgebouwd uit  bruinrode zandsteen en spaarzaam begroeid met bos afgewisseld met dikke veenpakketten. Je kunt hier prachtige fietstochten maken over stille weggetjes. Ook kun je een stukje van de wandelroute Kerry Way volgen, onderlangs deze spectaculaire bergreeks.

Keer je je blik naar de zee, dan zie je een zeer afwisselende kuststrook, waar eindeloze stranden, steile kliffen en kapen elkaar afwisselen. Prachtige vergezichten zijn hier gegarandeerd! Op Valencia Island ligt het bezoekerscentrum van de Skellig Isles. Daar vandaan vertrekken de excursies naar het mysterieuze Great Skellig Island met zijn abdijruïne (ruim vooraf  boeken!). Bij Caherdaniel ligt het haast subtropisch aandoende park van Darrynane en een baai met daarin talloze eilandjes. Rit 61 km en/of 53 km.

Overnachting in

Waterville

Dag 7

Via de zuidkant van het Inveragh-schiereiland rijd je via Sneem naar het toeristenstadje Kenmare. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkende Staigue Ring Fort. Van hier kun je een uitstapje maken naar het populaire Killarney aan het prachtige, door mooie bossen en parken omgeven Lough Leane. Bij Muckross Abbey en Park kun je prachtig wandelen.

Na Kenmare bereik je het ruige en nog authentieke Beara Peninsula. Je kunt kiezen voor de kortste weg naar Glengarriff, je volgende verblijfplaats, of voor de spectaculaire route over de Healy Pass, die dwars over de bergkam van Caha Mountain gaat. Het landschap is hier zo ruig en rotsig dat je je eerder in Scandinavië waant. Glengarriff ligt achter in de beschutte Bantry Bay, waar zeehonden zonnen op de rotsen en waar de naaldbomen en rododendrons met hun wortels in het water staan. Vanuit Glengarriff kun je de subtropische tuinen op Garinish island bezoeken. Rit 104 km. 

Overnachting in

Glengarriff - Eccles Hotel

Dag 8

Beara Peninsula: ongerept, onontdekt en bezaaid met kleine vissersdorpjes. In vroeger tijden een toevluchtsoord voor smokkelaars: sardientjes in ruil voor Franse cognac. De drank was vooral ’s winters zeer gewild in het zompige veenlandschap.

Vanuit Glengarriff kun je een autorit over het schiereiland maken, onderlangs de hoogste berg, Hungry Hill, naar de vissersplaats Castletownbere. Daar kun je een wandeling maken op het kleine Bere Island met zijn  mooie kliffen (wandeling: 12,5-17 km, 380 m stijgen en dalen, 4-6 uur).

Je kunt ook verder rijden naar het kleurrijke Allihies, dat tot in de jaren dertig het centrum was van de koperwinning op Beara Peninsula. Je kunt hier een wandeling maken over de hellingen van de Slieve Miskish Mountains (wandeling: 10 km,  200 m stijgen en dalen, 3 uur). Onderweg zie je talrijke archeologische vindplaatsen, waaronder steencirkels en, van recenter tijd, karakteristieke boerencottages. Deze behoorden toe aan grootgrondbezitters, de ’landlords’ en zijn stille getuigen van het harde plattelandsleven uit de negentiende eeuw.

Hoogtepunt van een bezoek aan Beara is Dursey Island, dat via een klein kabelbaantje over het wilde water van Dursey Sound te bereiken is. Op dit eenzame eiland van schapen, kliffen en vogels voel je je echt aan het 'eind van de wereld'. Het verschil tussen dit door weer en wind geteisterde eiland en de beschutte, groene en haast subtropisch aandoende baai van Glengarrif is enorm. Rit: 154 km.

Overnachting in

Glengarriff - Eccles Hotel

Dag 9

Via Bantry, met het gelijknamige landgoed, reis je verder naar de zuidkust van County Cork. Je kunt nog een uitstapje maken naar het verrassende schiereiland van Sheep’s Head, waar je helemaal aan het einde een korte wandeling naar de witte vuurtoren kunt maken, die hoog op de rotsen gebouwd is. Minstens zo spectaculair zijn de kliffen van Mizen Head, waar de oceaan onophoudelijk op de grillige rotsen beukt. Via een kleine brug bereik je de vuurtoren. Hier waan je je echt aan het einde van Europa. Kleine dorpjes zoals Crookhaven en Goleen zijn hier zeker ook een bezoekje waard.

Via de plaatsjes Skull en Ballydehob rond je de baai van Roaringwater, waarin tal van eilandjes liggen. Einddoel is het vriendelijke dorp Baltimore, dat aan het einde van een klein schiereiland ligt en van waaruit je tal van wateractiviteiten kunt ondernemen. Je kunt het veerbootje naar Clare Island of Sherkin Island nemen, waar je mooie wandelingen kunt maken, maar je kunt ook een kajak of kano huren voor een tochtje over de beschutte baai van Baltimore Harbour. Lengte van de autorit: 170 km (als je een bezoek aan Mizen Head of Sheep's Head wil brengen).

Overnachting in

Baltimore - Caseys of Baltimore Hotel

Dag 10

De laatste etappe van de Wild Atlantic Way voert langs de vriendelijke zuidkust. Je komt langs vriendelijke stadjes, zoals Skibbereen, Rosscarbery en Clonakilty en kunt een bezoek brengen aan de steencirkel van Dromberg. De rivierinhammen zijn hier relatief ondiep en rijk aan vis, en daarom ook rijk aan vogels. De kapen van Galley Head en Old Head of Kinsale zijn minder spectaculair dan die van de westkust, maar zijn toch de moeite van een bezoekje waard. Het einddoel is het levendige stadje Kinsale met zijn rijke historie en prachtig gekleurde huizen, waardoor het aantrekkelijk is om er  wat langer te verblijven. Rit: 121 km. 

Overnachting in

Kinsale - Actons Hotel Kinsale

Dag 11

Na het ontbijt eindigt het arrangement in Kinsale. Reis je naar Cork, dan ben je ongeveer twintig minuten onderweg. Reis je terug naar Dublin, dan is de rit ongeveer 3,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in goede *** en **** hotels. Soms is dat een comfortabel stadshotel, dan weer een sfeervolle inn of een prachtig gelegen country hotel. In Dingle en Waterville verblijf je totaal 4 nachten in prima B&B’s (rating ***). In de meeste gevallen hebben deze B&B’s een privéparking.

Vanwege de populariteit van de bestemming is vroeg boeken aan te raden. Het kan voorkomen dat je in een of meerdere andere, maar gelijkwaardige hotels of guesthouses verblijft. Dit heeft voor de uitvoering van het programma verder geen gevolgen.

Zie bij de dagbeschrijvingen welke accommodaties we voor je proberen te boeken. 

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt bestaat uit twee delen. Eerst kun je een keuze maken uit een klein ontbijtbuffet met bv. muesli, cornflakes, pap, vruchtensap, melk, fruit en koffie of thee. Daarna volgt het 'hoofdgerecht', waarbij je meestal een keuze kunt maken uit enkele warme gerechten zoals bacon & eggs of roerei met zalm en toast. De dapperen kiezen voor een full Irish breakfast, dat je een flink deel van de dag vooruit zal helpen, met eieren, worstjes, bacon, gebakken tomaat en bloedworst.
In het reispakket vind je tips over restaurants voor je diner of lunch en winkels waar je eventueel lunchinkopen kunt doen.

Duurzaamheid


Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • verzekeringen
  • eventuele entrees of excursies
  • (huur)auto

Over de activiteiten

In je informatiepakket vindt je o.a. beschrijvingen van door ons uitgezette rondwandelingen. Over het algemeen zijn de wandelingen qua afstand en hoogteverschillen niet al te zwaar (uitgezonderd twee wandelingen met 600 m hoogteverschil). Echter in Ierland kan het weer en de mate van drassigheid van de paden lichte wandelingen zwaarder maken dan elders. Daarom zijn goede waterdichte wandelschoenen aan te raden. Verder vind je in het reispakket veel tips waar je andere activiteiten kunt ondernemen, zoals fietsen, mountainbiken, kanoën, kajakken of coasteeren.
Alle wandelingen en andere activiteiten zijn optioneel; je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Met name in Baltimore en Kinsale (waar je tijdens de standaardreis maar 1 nacht verblijft) is een extra nacht aanbevolen, om zo wat meer rust in het programma te brengen.

Extra's

Verlengingshotels

buitenkant_hotel.jpg

The Lansdowne Hotel (Dublin)

Een gunstig gelegen hotel in Dublin in 'Georgian Style', ruime kamers en- suite voorzien van eigen badkamer, telefoon en TV.

The Address Cork

The Address Cork is een zeer comfortabel 4* hotel in het centrum van Cork. Het hotel biedt sfeervolle kamers, die warm en uitnodigend zijn ingericht. Alle kamers zijn voorzien van hun eigen badkamer en ook koffie en thee faciliteiten worden op de kamer aangeboden. Dit prachtige hotel geeft je een gevoel van de rijke geschiedenis van het gebied.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je per auto vanuit Nederland reist, zijn er meerdere mogelijkheden. 

  • Je kunt bij Stenaline  een ‘landbridge-ticket’ kopen, waarbij je het ticket Hoek van Holland – Harwich (duur ca 6 uur) en Holyhead (Wales) – Dublin (duur 3,15 uur) of Fishguard - Rosslare (duur 3 uur) in één ticket boekt. Van Harwich naar Holyhead is 550 km, van Harwich naar Fishguard  is 550 km. Van Dublin naar Ballyvaughan is 245 km, vanaf Rosslare naar Ballyvaughan is 280 km. 
  • Je kunt ook via de Kanaaltunnel naar Holyhead  (960 km) of Fishguard (920 km)reizen en daar de Stenaline ferry naar Dublin(duur ca 3,15 uur vanaf Holyhead) of naar Rosslare (3 uur vanaf Fishguard) nemen.  Van Dublin naar Ballyvaughan is 245 km, vanaf Rosslare naar Ballyvaughan is 280 km. Van Dublin naar Ballyvaughan is 245 km.
  • Een derde mogelijkheid is de nachtboot van  P&O van Rotterdam-Beneluxhaven naar Hull (ca 11 uur varen) en dan van Liverpool naar Dublin (duur ca 8 uur). Van Hull naar Liverpool-Bootle is 210 km.

Je kunt bij de meeste accommodaties gratis parkeren.

Terug reis je van Kinsale naar Dublin (300 km) of naar Rosslare (220 km), waar je de ferry naar Holyhead of Fishguard neemt. Dan naar Hull of Harwich of via de Kanaaltunnel terug naar Nederland.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen van Nederland naar Engeland en van Engeland / Schotland naar (Noord-)Ierland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl


Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Dublin of Cork. Het eindpunt van het arrangement ligt dicht bij Cork, dus het ideale vliegschema is heen op Dublin en terug vanaf Cork. Bedenk wel dat er op Cork aanmerkelijk minder lijnvluchten zijn dan op Dublin. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf vliegveld Dublin of Cork reis je verder per huurauto. De afstand van vliegveld Dublin naar de eerste accommodatie in Ballyvaughan is  ca 235 km, Van Cork naar Ballyvaughan is 217 km. De rit vanaf Dublin is wel aanmerkelijk sneller, want grotendeels over de snelweg

Aan het einde van de reis rijd je vanaf Galway terug naar het vliegveld in Dublin (ca. 290 km) of Cork (20 km). 

Autohuur

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.
klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31 oktober. Het klimaat van Ierland staat bekend als regenrijk, maar is het beste te omschrijven als afwisselend. Zon, regen, mist en harde wind; op één dag is het allemaal mogelijk. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen 15 en 20 ºC. Behalve op de bergtoppen wordt het er zelden echt koud. Een ander voordeel van dit klimaat is dat de regen zelden lang aanhoudt, maar valt in (korte) buien. De lucht en wolkenpartijen zijn ieder moment van de dag anders en bijzonder fraai, kortom: four seasons in one day. De heldere atmosfeer staat vaak garant voor fotogenieke lichtomstandigheden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ierland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig.

Als je in Ierland wandelingen wilt maken, adviseren we je om goede waterdichte (en bij voorkeur hoogsluitende) wandelschoenen mee te nemen. Winddichte wandelkleding en goede regenkleding zijn ook onontbeerlijk. Omdat veel paden vaak modderig zijn, zijn gamaschen ook aanbevolen.

Ga je binnenkort op reis naar Ierland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Ierland - Wild Atlantic Way - zuid

Roadtrip langs de Ierse zuidwestkust

Actieve rondreis per auto langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).