Ontdek Azië per fiets Top vijf fietsreizen

Azië heeft veel prachtige plekken die goed op de fiets te verkennen zijn. Door deze rustige manier van reizen zie je veel en maak je makkelijk contact met de locals. Het land trekt letterlijk aan je voorbij tijdens het fietsen. Wij hebben daarom een top vijf opgesteld met mooie fietsreizen door Azië.

1. Thailand - Avontuurlijke fietsreis

Een droom voor iedereen die van fietsen, natuur, avontuur en lekker eten houdt is een fietsreis door Thailand. Bij deze fietstocht zijn alle routes zijn in GPS uitgezet waardoor je de drukke wegen in kan ruilen voor de stilste en meest 'off the beaten track' weggetjes. Flinke dagetappes worden afgewisseld met relaxmomenten om het land en de Thaise gastvrijheid te ontdekken. 

Foto: Hans Overduin


Bekijk deze reis

2. Laos - De verborgen schatten van Laos

In Laos fiets je langs adembenemende landschappen. Over de smalle wegen met weelderige begroeiing fiets je dwars door bamboebossen langs glinsterende rijstvelden naar het prachtige karstlandschap en de grotten van Vang Vieng. Onderweg zie je de vele tempels en boeddha's, de geklede lokale minderheden en kleine dorpjes. 

 

Bekijk deze reis

3. Maleisië - Kampong's in de tropen

In Maleisië zul je vooral fietsen langs de kleine kampong's. Onderweg zie je een schitterend landschap met afwisseling tussen tropische zandstranden, oerwouden en bijzondere eilanden. Maleisië is perfect om op een ontspannen manier per fietst te ontdekken door de veelal vlakke fietsroutes. 

Bekijk deze reis

4. Sri Lanka - Van de zee naar de highlands

Op de fiets kan je de vele bijzonderheden van Sri Lanka perfect verkennen. Met een GPS fiets je over prachtige kleine grillige landweggetjes die onmogelijk in een routebeschrijving te vatten zijn. Onderweg fiets je langs de vele tempels en ruïnes, door vogelreservaten, natuurparken en langs bijzondere theeplantages.

Foto: Michel Weijers

 

Bekijk deze reis

5. China - China zoals je China wilt zien

De regio Guangxi is al eeuwenlang populair onder dichters en schilders en wordt langzaam ontdekt door anderen. Tijdens het fietsen waan je je nog vaak in deze tijdloze landelijke levensstijl. Hoogtepunt van deze fietstocht zijn de duizenden kalkstenen, karstpieken en oude dorpjes langs de Li-rivier. 

 

Bekijk deze reis