Spanje Gran Canaria selfdrive

Spanje - Gran Canaria, 8 dagen Rondreis over Vulkanische Parel

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels

Hoge pieken vangen vochtige bewolking van de oceaan en maken hiermee de noordkant van Gran Canaria tot een groene oase. Het vulkanisme heeft op dit eiland een landschap gecreëerd dat vanuit de bergtoppen in het centrum uitwaaiert naar zee en steeds weer opnieuw verrast door zijn verticaliteit en contrasten. Gran Canaria herbergt een zeer grote variëteit aan landschappen: van diep uitgesleten, kale barrancos tot uitgestrekte hoogvlaktes met weidegronden. Maak korte wandelingen in de voetsporen van de Spaanse bezetters over goed bewegwijzerde caminos reales, door dennenbossen en lieflijke terraslandschappen met amandel- en cactustuinen. Bewonder de rotswoningen van de Guanches, de vroege bewoners van het eiland. Hun rotswoningen zijn op de meest onmogelijke plekken in de bergwanden uitgegraven. Eet een gegrild visje met kruidige aardappels op een zonovergoten terras aan zee. Verblijf in sfeervolle, landelijk gelegen hotels tussen de bananenplantages.

Uniek aan deze reis

 • Exotisch vulkaanlandschap
 • Het hele jaar door
 • Inclusief huurauto
 • Sfeervolle en mooi gelegen hotels
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Gran Canaria

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst op Gran Canaria en rit naar Agaete, overnachting in Agaete.
 • Dag 2: wandeling omgeving Agaete en bezoek Cuevas Pintadas, overnachting in Agaete.
 • Dag 3: rit via Altavista (wandeling) naar Tejada, bezoek en overnachting in Tejada.
 • Dag 4: wandeling Roque Nublo, overnachting in Tejada.
 • Dag 5: wandeling vanuit Tejeda naar Roque Bentayga. Rit via stuwmeer Chira en Mesa de Soria naar Agüimes, overnachting in Agüimes.
 • Dag 6: bezoek stadje Teror of wandeling Barranco Guayadeque, overnachting in Agüimes.
 • Dag 7: bezoek Las Palmas de Gran Canaria, bezoek strand of walvissafari, overnachting in Agüimes.
 • Dag 8: rit naar luchthaven en einde arrangement. 

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst op Gran Canaria.
Na aankomst op het vliegveld rijd je per huurauto in nog geen uur over de snelweg naar Agaete, aan de rustige noordwestkant van het eiland. Heb je de tijd en wil je alvast het binnenland verkennen, dan kies je een van de kronkelende weggetjes die allemaal samenkomen op het hooggelegen kruispunt Cruz de Tejeda (op 1535 meter hoogte) in het hart van het eiland. Na drie uur ben je op je eindbestemming tussen de sinaasappel- en bananenplantages, iets buiten het stadje. Ga 's avonds uit eten in het authentieke vissersplaatsje Puerto de las Nieves of in een dorp dichter bij het hotel.

Overnachting in

Agaete - Finca Los Longueras

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt met vers sinaasappelsap, warme broodjes en allerlei zoet en hartig beleg, rijd je in tien minuten naar het dorp San Pedro aan het einde van het dal. Hier is een korte wandeling gepland (5 km, 450 m stijgen en dalen, 2,5 uur). Daarnaast is er in de omgeving van het hotel een andere wandeling mogelijk waar je de hele dag voor moet uittrekken (10,5 km, 540 m stijgen en 660 m dalen, 4,5 uur).
Ben je geïnteresseerd in de vroege geschiedenis van het eiland, dan rijd je in de middag naar Galdar om daar het archeologisch museum Cuevas Pintadas te bezoeken, inclusief grotten met primitieve tekeningen. ’s Avonds kun je opnieuw uit eten, of een eenvoudige maaltijd nuttigen in het hotel (’s ochtends te reserveren).

Overnachting in

Agaete - Finca Los Longueras

Dag 3

Vandaag verruil je de Afrikaanse oase voor het imposante hooggebergte van de Cumbre, waar je voor twee dagen je intrek neemt in het hooggelegen dorp Tejeda. Onderweg kun je vanaf de Col van Sargento over de beboste kam naar de Altavista wandelen: een relatief lage maar vrijstaande piek aan het einde van een bergkam. Van daar uit kun je de immense oude vulkaankrater (de zogenoemde 'caldera') van Tejeda goed overzien (9 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur). Je kunt ook een korte, dalende wandeling doen vanaf het Cruz de Tejeda, naar het centrum van het dorp Tejeda, maar daarvoor moet je eerst een stukje met de bus het dorp weer uit. Onderweg heb je mooie uitzichten op de uitgestrekte krater waarin Tejeda ligt (2 uur, 4 km, 470m dalen). Niet te versmaden is de zonsondergang vanaf het hotelterras, met op de voorgrond de markante piek Bentayga.

In Tejeda is een interessant kruidencentrum, waar de rijke medicinale cultuur van het eiland wordt toegelicht. Behalve een botanische tuin, omvat het een laboratorium en een adviesbalie. Je kunt hier tevens verschillende soorten kruidenthee proeven. Tejeda is ook een klein etnografisch museum rijk en een cultureel centrum met wisselende exposities, gewijd aan het werk van de lokale beeldhouwer Abraham Cardenas. De kerk van Tejeda is relatief nieuw, want herbouwd na een verwoestende brand in 1920, maar huisvest een Christusbeeld uit de zeventiende eeuw.

Overnachting in

Tejeda - Hotel Fonda de la Tea

Dag 4

Het schitterende berglandschap nodigt uit tot een flinke wandeling rondom de Roque Nublo, een alleenstaande rotsformatie die lijkt te balanceren aan de rand van een plateau. Ofschoon het niet de hoogste piek is van het eiland, is de Roque Nublo wel de beroemdste. Het is een waar boegbeeld van Gran Canaria, dat vanaf allerlei punten van verre zichtbaar is. De wandeling begint in het gehucht La Culata (op 1225 meter hoogte) en voert over steile zigzagpaadjes naar de basis van het rotsplateau, dat je eerst omcirkelt voordat je de piek zelf benadert. Tijdens de afdaling volg je een andere route terug naar de auto (7,5 km, 480 m stijgen en dalen, 4,5 uur). Deze route is bijzonder mooi in het vroege voorjaar, als alle amandelbomen in bloei staan. Tejeda is namelijk gespecialiseerd in de productie van amandelen die verwerkt worden in marsepein, bienmesabe (een mierzoete saus), mantecados (krokante amandelgebakjes) en aanverwant snoepgoed. Andere lokale lekkernijen zijn geitenkaas en honing. Als je tijd over hebt, rijd je nog even naar het bezoekerscentrum onderaan de Bentayga-piek. Onderweg kun je stoppen bij een kaasmakerij.

Overnachting in

Tejeda - Hotel Fonda de la Tea

Dag 5

Vanuit Tejeda kun je een rondwandeling maken naar de markante piek Bentayga. Op deze heilige rots uit de Guanche-cultuur  verschansten  zich  de  laatste inheemse koningen voordat ze zich overgaven aan de Spaanse  conquistadores.  Het  is  een  belangrijke archeologische vindplaats en is daarom uitgeroepen tot  Unesco-werelderfgoed.  In  het  bezoekerscentrum aan de voet van de piek kun je meer opsteken over de geschiedenis,  als  je  er  tenminste  2,5  kilometerasfaltweg voor over hebt (wel met weinig verkeer). De rest van de wandelroute voert over onverharde voetpaden en landwegen  in  de  directe  omgeving  van  Tejeda. Wandeling 9 km (+ 5 km extra naar de piek), 700 m (of 900 m) stijgen en dalen, 5 (of 6,5) uur lopen.
Daarna rij je naar Agüimes, via het stuwmeertje Chira en de hoogvlakte Mesa de Soria, die aan weerszijden wordt omgeven door barrancos en loodrechte rotswanden. Daar zijn op de meest ongelooflijke plekken huizen te zien, grotwoningen of stallen. Tot slot rijd je naar het sfeervolle hotel in Agüimes, aan de oostkant van het eiland.  

Overnachting in

Agüimes - Casa Hotel los Camellos

Dag 6

Teror is een van de oudste stadjes van het eiland. Het oude centrum, met zijn mooie paleisjes en exotische architectuur, is ook pelgrimsoord. In een achttiende-eeuwse basiliek, geflankeerd door vier hoge dennenbomen, huist de schutspatroon van het eiland: La Virgen del Pino (de Heilige Maagd van de Dennenboom). Zij heet zo omdat ze in de vijftiende eeuw in de top van een dennenboom zou zijn verschenen. Zeker zo indrukwekkend als de dennenbomen, is de honderd jaar oude Laurel de las Indias (laurierboom), die ook op het plein staat.
Sportievelingen nemen vanuit Teror een taxi (3 km) naar het beginpunt van een wandeling over voetpaden, karrensporen en verharde binnenweggetjes. Ongetwijfeld het mooiste stuk is de klim door de barranco Madrelagua, langs moestuintjes en gehuchten. Dit is authentiek landelijk Gran Canaria. Dan volg je een bergrug (met mooi uitzicht) boven Valleseco en moet je wat laveren over secundaire asfaltwegen om het natuurpark Doramas te bereiken. Hier ligt de Finca de Osorio, met restjes laurisilva-'oerwoud’ en een oud eikenbos waar volgens de legende heksen rondwaren. Uiteindelijk loop je door de statige hoofdstraat terug naar het kerkplein van Teror (14,5 km, 430 m stijgen en 580 m dalen, 5 uur). Je kunt de wandeling ook in twee stukken opdelen en vanaf Valleseco met de bus terugreizen (na 6 km, 340 m stijgen en 160 m dalen).

Je kunt er vandaag ook voor kiezen om een excursie te maken naar Guayadeque. Het is een schitterende wandeling vanaf het einde van de asfaltweg, dwars door de kloof omhoog en langs de rand van het omringende bergplateau terug (10,5 km, 400 m klimmen en 820 m dalen, 4,5 uur). Aan het einde van de wandeling neem je een taxi terug om bij de auto te komen. Maar, als je lijdt aan hoogtevrees, doe je er goed aan onderin de kloof van Guayadeque te blijven. Interessant zijn de primitieve rotskapel en het Centro de Interpretación Archeológico de Guayadeque, waar uitleg wordt gegeven over de vondsten van de Guanche-cultuur in deze barranco: grafkelders, mummies, irrigatiesystemen en graanopslagplaatsen.

Overnachting in

Agüimes - Casa Hotel los Camellos

Dag 7

Raak je niet uitgekeken op het culturele erfgoed van het eiland, dan rijd je op deze laatste dag naar de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria en slentert door de oude wijk La Vegueta. Dit ligt aan het begin van het schiereiland dat in de laatste eeuw is uitgegroeid tot internationale zeehaven. In het herenhuis Casa de Colón logeerde Columbus een tijdje voordat hij aan de grote oversteek begon. Op de terugweg naar San Mateo loont het de moeite om even de vulkaan Bandama te bezoeken: de laatste die actief is geweest op Gran Canaria, en een mooie ronde krater heeft achtergelaten. En dan verder via de wijnregio Santa Brigida terug naar het hotel.

Wil je een middag naar het strand, dan kan dat ook in de hoofdstad. Mooier zijn de stranden aan de zuidkant van het eiland, als je tenminste de toeristische parafarnalia van goedkope eettentjes en snuisterijen voor lief neemt. Bij Mas Palomas ligt een klein woenstijnachtig duingebiedje waar je je tijdens een korte wandeling even in de Sahara kunt wanen. Of je neemt deel aan een dolfijnen- en walvissafari op zee. In de wateren rondom Gran Canaria leven 29 verschillende soorten dolfijnen en walvissen en de kans op het waarnemen ervan is bijzonder groot.

Overnachting in

Agüimes - Casa Hotel los Camellos

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je rijdt terug naar het vliegveld, waar je de huurauto inlevert.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede en sfeervolle hotels, gelegen op bijzondere plekken, op kamers met eigen badkamer. Onder 'Van Dag tot Dag' vind je per dag meer informatie over deze accommodaties.

Over de maaltijden

Elke ochtend krijg je een uitgebreid Spaans ontbijt. Lunches en diners regel je zelf, met de huurauto heb je hierin volledige vrijheid. 's Avonds kun je zelf een restaurant uitkiezen of dineren in het hotel waar je verblijft. De lunch koop je onderweg in of je zoekt een restaurantje of bar op.

Let op: Op Kerstavond en Oudjaarsavond is er een verplicht diner in de accommodatie waar je verblijft. Houd daarom rekening met extra kosten als je reis tijdens Kerstavond en of Oudjaarsavond plaats vindt. De kosten wisselen per accommodatie (reken op 40,- tot 100,- extra per persoon per diner).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 8 (= 8 dagen x 24 uur), inleveren en ophalen op het vliegveld van Gran Canaria (LPA). Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 8 dagen, van aankomst tot vertrek, op/vanaf het vliegveld van Gran Canaria. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen: 1 persoon: YB Citroën C1 of vergelijkbaar, 2-deurs met airco. 2 personen: BB Toyota Yaris of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 3 of 4 personen: DV Ford C-Max of vergelijkbaar, 5-deurs met airco. Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven en betaal je mogelijk een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvang je een reispakket met o.a. enkele wandelsuggesties. Alle wandelingen zijn facultatief. Je kunt het dus zo zwaar maken als je zelf wilt. De beschreven wandelingen zijn eenvoudig tot middelzwaar door zowel het hooggebergte als de meer bevolkte en groene dalen aan de noordzijde van de Cumbre. De wandelingen voeren over veelal goede paden door heuvelachtig en bergachtig terrein. Enkele kilometers over rustige asfaltweggetjes zijn soms niet te vermijden.
Je houdt nog tijd genoeg over om musea, historische stadjes of gezellige markten te bezoeken. Lekker bij het zwembad liggen (beschikbaar in twee van de drie accommodaties) mag natuurlijk ook. Of je boekt een dolfijnsafari op zee en hangt een middagje aan het strand.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra overnachting boeken. Indien je meer culturele uitstapjes wenst te maken, raden we je aan een extra overnachting te boeken in Agaete. De accommodatie in Agaete heeft tevens een fijn zwembad. Liefhebbers van de bergen kiezen voor de schitterend gelegen accommodatie in Tejeda.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Gran Canaria (Las Palmas,LPA).

Dagelijks vanaf Amsterdam te bereiken, 2 á 3 keer per week vanaf Eindhoven en Rotterdam. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming . Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Een huurauto is inclusief, je rijdt zelf van het vliegveld naar de eerste accommodatie in Agaete (ca. 1 uur rijden) en van het laatste hotel in Agüimes terug naar het vliegveld (ca. 1 uur rijden).

Je kunt dit arrangement het hele jaar door starten. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed (wandel)weer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter. In de zomer kan het soms, vooral op schaduwloze hellingen in de zon, erg heet zijn: mn in de maand augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Gran Canaria ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Bij deze reis is het gebruik van een huurauto inbegrepen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Spanje Gran Canaria rondreis selfdrive Nublo

Spanje - Gran Canaria

Rondreis over Vulkanische Parel

Actieve rondreis met huurauto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.