transpyreneeen

Spanje - Trans-Pyreneeën – West, 11 dagen Rondreis door de bergen van Baskenland, Navarra & Aragon

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve autovakantie langs bijzondere hotels

Rondreis met de auto dwars door de Spaanse Pyreneeën, van west naar oost; dé ultieme roadtrip. Van de woeste branding van de Golf van Biskaje tot aan de azuurblauwe Middellandse Zee en de rode rotsen van de Catalaanse Cap de Creus. In 3 weken en twee etappes reis je door de mooiste berggebieden van Noord-Spanje. Deze westelijke etappe voert je van de mooie stadjes en ruige kliffen van de Baskische kust, via de groene valleien en boerenhoeves van Navarra, door de voetheuvels van de Prepirineos Aragonés, waar de geschiedenis voor het oprapen ligt, langs de diepe en vogelrijke kloven van de Sierra de Guara tot het ruige hooggebergte van de indrukwekkende canyon van Ordesa. Verblijf in bijzondere accommodaties.  Je digitale reispakket staat vol tips en wandelroutes en daarmee garant voor een actieve en gevarieerde vakantie!

verblijf in bijzondere en mooi gelegen accommodaties

 • bekende nationale parken én onbekende parels
 • grote afwisseling aan (berg)landschappen
 • Start aan de mooie Baskische kust
 • uitgebreid informatiepakket met wandelingen, tips, etc.
 • Verblijf in bijzondere en mooi gelegen accommodaties
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Trans-Pyreneeën – West

In het kort ziet je programma voor de 11 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Baskische kust, overnachting Hondarrabia
 • Dag 2: wandelen/bezoek Monte Jaizkibel, San Sebastian of de 'flysch'-kust bij Zumaia, overnachting Hondarrabia
 • Dag 3: rit door Baskische binnenland naar Navarra, overnachting Uriz
 • Dag 4: wandelen/bezoek Foret de Iraty of bezoek Pamplona overnachting Uriz
 • Dag 5: rit door de bergen van Navarra naar Prepirineos Aragonés, overnachting Uncastillo
 • Dag 6: wandelen/bezoek Prepirineos Aragonés of bezoek Bardenas Ráles, overnachting Uncastillo
 • Dag 7: rit langs de Prepirineos Aragonés naar Sierra de Guara, overnachting Alquézar
 • Dag 8: wandelen/bezoek Sierra de Guara, overnachting Alquézar
 • Dag 9: rit door Sierra de Guara naar vallei Rio Cinca, overnachting Ainsa
 • Dag 10: wandelen/bezoek Ordesa N.P., overnachting Ainsa
 • Dag 11: einde westelijke etappe

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in Hondarrabia. Dit fraaie ommuurde stadje ligt aan de monding van de grensrivier de Bidasoa en heeft een mild klimaat zodat de omgeving erg groen is.  Als je bijtijds arriveert is er nog gelegenheid voor een korte wandeling door het oude stadscentrum of een bezoek aan de levendige voormalige visserswijk.  Je kunt ook een bezoekje brengen aan de kaap van Higuer met zijn vuurtoren.

Overnachting in

Hondarrabia - Hotel Palacio Obispo

Dag 2

Vandaag kun je kiezen uit tal van mogelijkheden: je kunt een wandeling maken vanaf het kapelletje van Guadelupe over de kam van de Monte Jaizkibel, die met zijn 545m garant staat voor prachtige uitzichten over de Baskische kust en de eerste bergen van de Pyreneeën en het groene Baskische binnenland.  Je kunt ook over de spectaculaire kammenweg naar de bijzonder mooie stad San Sebastian rijden (door de Basken Donostia genoemd): deze culinair geprezen stad is met zijn twee schelpvormige stranden en zijn barokke villa’s een lust voor het oog.  Als je nog wat verder naar het westen gaat is er ook nog de bijzondere ‘flysch’-kust bij Zumaia met zijn scherpe gelaagde rotsformaties waarlangs je een mooie wandeling kunt maken (en dan met de trein weer naar je auto kunt terugkeert). 

Overnachting in

Hondarrabia - Hotel Palacio Obispo

Dag 3

Je verlaat de Baskische kust en rijdt het groene binnenland in, op weg naar de provincie Navarra. Je kunt de vallei van de Bidasoa volgen, waar dorpjes met mooie vakwerkhuizen en rijke Baskische boerderijen elkaar opvolgen. In de omgeving van Lantz kun je een mooie wandeling maken door het groene heuvellandschap van de Valle de Baztán. Je kunt ook de snellere route nemen via de hoofdstad van Navarra: Pamplona. Einddoel van vandaag is het kleine gehuchtje Úriz, in de stille vallei van de Rio Urrobi, je de komende 2 dagen verblijft.  Mocht de accommodatie in dit dorpje niet beschikbaar zijn, dan verblijf je in het dorpje Lantz dat louter bestaat uit prachtige Baskische vakwerkhuizen. Rit max. 150 km. 

Overnachting in

Úriz of Lantz - Hotel Torre de Úriz

Dag 4

De bergen van Navarra zijn opvallend groen en bosrijk.  De mooiste beukenbossen vind je in het massief van Irati. Dit bos behoort tot de oudste en meest ongerepte beukenbossen van de Pyreneeën.  In dit geïsoleerde gebied wonen nauwelijks mensen en voert de natuur de boventoon. Je kunt er prachtig wandelen en ook fietsen. Er zijn verschillende mountainbike routes uitgezet.  Net ver hier vandaan, bij Roncevalles, steekt de beroemdste en meest belopen variant van de Camino de Santiago de Pyreneeën over.  Hier kun je ook een rondwandeling maken die je over de (hier nog niet zo hoge) met varens en gras bedekte kam voert. Uitzicht gegarandeerd en je ervaart hoe de pelgrims hier hun eerste beproevingen ondervonden.    

Overnachting in

Úriz of Lantz - Hotel Torre de Úriz

Dag 5

Opnieuw verandering van landschap vandaag, als je op weg gaat naar de lagere, drogere en warmere voetheuvels van de Pyreneeën, in Spanje de Prepirineos Aragonés genaamd.  Een mooie en weinig bereden bergroute brengt je in het mooie dorpje Ochagavia, hoofdplaats van de Valle de Salazar.  Als je vandaag een wat langere wandeling wilt maken kun je hier niet ver vandaan een wandeling over de met gras bedekte kam van de Sierra de Abodi maken of vanaf de Port de Larrau, die de grensovergang met Frankrijk vormt,  naar de scherpe top van de 2000m hoge Pico Orhi wandelen.  Dan vervolg je je weg naar het zuiden en bereik je het grensgebied tussen de oude koninkrijken van Navarra en Aragón, waar het eeuwenoude stadje Sos del Rey Catolico herinnert aan de roerige tijden die dit gebied gekend heeft. Het landschap is inmiddels compleet veranderd en is droog, weids en mediterraan. Onderweg is er nog het uitzicht op de kalkkloof van Arabjún en de kloof Hoz de Lumbier waar je een korte rondwandeling door en bovenlangs de kloof kunt maken. Einddoel vandaag is het dorpje Uncastillo, dat in een stille vallei aan de warmere zuidkant van de  Sierras ligt. Max rijden: 180 km.

Overnachting in

Uncastillo of Sos del Rey Catolicos - Hotel la Posada de Uncastillo

Dag 6

Uncastillo is een weinig bezocht pareltje, met kleine steegjes een indrukwekkend kasteel en diverse kerkjes. Een dorp waar je heerlijk kunt ronddwalen. Als je gisteren tijd tekort kwam is een bezoek aan Sos, met zijn hooggelegen  kasteelruïne en mooie gotische kerk zeker ook nog de moeite waard!  Voorbij Uncastillo strekt zich de eindeloze Aragonese vlakte uit. Zeer de moeite van een bezoek waard is hier de badland-achtige halfwoestijn van Bárdenas Reales, een haast onwerelds landschap en waar ook het indrukwekkende gotische klooster van Oliva ligt. 

Overnachting in

Uncastillo of Sos del Rey Catolicos - Hotel la Posada de Uncastillo

Dag 7

De route van vandaag leidt je naar het spectaculaire klovengebied van de Sierra de Guara en gaat door vrijwel onbewoond gebied aan de voet van de Sierras van de Prepirineos Aragonés. Onderweg zijn er twee hoogtepunten die je niet mag missen: de rode conglomeraatrotsen van de Mallos de Riglos,  die de woonplaats vormt van een grote kolonie vale gieren. Bij warm weer kun je hier tientallen gieren zien cirkelen op de thermiek, op zoek naar voedsel. En mogelijk zit er ook een aasgier of lammergier tussen.  Op een hoge heuvel boven de vlakte van Huesca ligt het imposante kasteel van Loarre (11-13e eeuw), dat de grenzen tussen Moors Spanje en het Christelijke Navarra  moest bewaken.  Als je bijtijds in fotogenieke Alquézar arriveert heb je nog even tijd voor een korte wandeling door de indrukwekkende kloof van de Rio Vero, die onder het dorp ligt. Alquézar is de toegangspoort tot het door kloven doorsneden kalkmassief van de Sierra de Guara. Max rijden: 175 km.

Overnachting in

Alquézar of Bierge - Hotel Villa de Alquezar

Dag 8

In de omgeving van Alquézar kun je diverse prachtige wandelingen maken door het spectaculaire klovengebied van de Sierra de Guara.  Vanuit het dorp hebben we enkele wandelingen beschreven van verschillende zwaarteniveaus en lengte, die deels door de kloof van de Rio Vero lopen en stukjes over in de rotswand bevestigde ‘passarelas’ voeren.  Als je geen zin hebt in wandelen, kun je ook heerlijk rondslenteren in het dorp en de majestueuze kloosterburcht Collegiata Sta Maria Major bezoeken, of afdalen naar het wijngebied van de Somontano waar je uitstekende Spaanse wijnen kunt proeven.

Overnachting in

Alquézar of Bierge - Hotel Villa de Alquezar

Dag 9

Er zijn twee routes die naar het noorden leiden, naar het hoge bergland van het hoge bergland van het Nationale Park Ordesa y Monte Perdido. De snelste route voert via Barbastro, in het hart van de wijnstreek Somontano en door de vallei van de Rio Cinca met haar grote stuwmeren. De kortere route, die door de vele bochten langer duurt gaat dwars door de Sierra de Guara en passeert kleine dorpjes zoals Lecina, met een eeuwenoude boom, en Almazorre naar Ainsa.  Onderweg kun je wandelden door diepe kloven.  Ainsa is een mooi stadje, met een middeleeuwse bovenstad met een fraai marktplein. Het dorp ligt in een wijde vallei waar de Rio Cinca en de Rio Ara samen komen.  Max. rijden: 80 km.

Overnachting in

Ainsa - Hotel los Sietes Reyes

Dag 10

Vanaf Ainsa is het een klein uur rijden naar Torla, het dorp dat de toegangspoort vormt tot de werkelijk prachtige bergwereld van Nationale Park Ordesa y Monte Perdido.  Boven de  kloof van Ordesa torenen indrukwekkende gelaagde bergwanden op; het gebied is een waar wandelparadijs waar je wandelingen van diverse zwaarteniveaus kunt maken. Ook in het voorjaar, als er nog volop sneeuw in de bergen ligt, zijn hier nog wandelmogelijkheden te over. De flora en fauna zijn bijzonder rijk en niet voor niets streng beschermd. Als je liever een  wat spectaculairdere route naar Ordesa neemt, kies dan voor het sensationele bergweggetje door de kloof van de Rio Vellos en het hooggelegen bergdropje Nerín, dat niet ver van de kloof van de Añisclo ligt.

Overnachting in

Ainsa - Hotel los Sietes Reyes

Dag 11

Na het ontbijt in Ainsa eindigt het arrangement. Als je aansluitend de oostelijke etappe doet, is het ca 50 km rijden naar de volgende verblijfplaats Bielsa (boekbaar per 2024).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in verschillende hotels, elk bijzonder en met zorg geselecteerd, en vooral uniek qua karakter, sfeer en gastvrijheid. In sommige gebieden gebruiken we meerdere min of meer gelijkwaardige accommodaties, omdat de accommodaties in die regio’s klein zijn. In een aantal gevallen liggen deze alternatieve accommodaties in een andere plaats, maar dat heeft geen gevolgen voor de uitvoering van het programma.
De accommodaties zijn geselecteerd op hun bijzondere uitstraling, gastvrijheid of unieke ligging. Sommige zijn zeer comfortabel, andere wat eenvoudiger, maar hebben steeds tenminste comfortniveau 3*. Vaak zijn ze gesitueerd in historische gebouwen. Je verblijft steeds twee nachten in een accommodatie, maar je kunt uiteraard ook extra nachten bijboeken.

In Hondarrabia verblijf je in een historisch stadspaleis in het ommuurde centrum of in een luxe villa net buiten het stadscentrum.
In Navarra verblijf je in Úriz een recentelijk gerestaureerde 15e middeleeuwse kasteeltoren of een mooi Baskisch herenhuis, beide in een klein dorpje gesitueerd. Als deze niet beschikbaar is ben je te gast in een sfeervol landelijk hotel in het dorpje Lanz.
In de Prepirineos Aragonés ben je te gast in een klein hotel in het oude centrum van Uncastillo en heeft de gastvrije eigenaar tal van tips om de omgeving te verkennen. Als deze niet beschikbaar is verblijf je een hotel dat is gesitueerd in een oud stadspaleis in het centrum van Sos del Rey Catolico.
In Alquézar ben je te gast in een prima stadhotel met zwembad in het oude centrum. Als deze niet beschikbaar is ben je te gast in een comfortabel hotel met een grote tuin met zwembad in aan de rand van het dorpje Bierge.
In Ainsa verblijf je in een klein hotel met comfortabele kamers aan het historische en gezellige marktplein van de oude stad.

Kijk ook onder het dag-tot-dagprogramma voor aanvullende informatie over de geselecteerde accommodaties.

Over de maaltijden

Bij dit arrangement is het ontbijt inbegrepen. Je ontbijt steeds in de accommodaties waar je verblijft. Het diner is niet inbegrepen. In sommige locaties zijn in de directe omgeving van het hotel voldoende restaurants, in andere locaties is de keuze beperkt of ben je aangewezen op het restaurant van het hotel (o.a. in Navarra en de Prepirineos Aragonés). Overdag kun je lunchen in een van de dorpjes die je onderweg aan doet, of koop je in een van de winkeltjes die de meeste Spaanse dorpen nog rijk zijn, spullen voor een smakelijke picknick. 
Vooral de Baskische keuken is beroemd om zijn verse producten, visgerechten en verfijnde pinxtos. Aan de voet van de Sierra de Guara vind je het beroemde wijngebied van de Somontano. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • (eventuele)autohuur
 • entrees
 • overige maaltijden
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvang je een digitaal reispakket met tips over bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek, restaurantsuggesties, achtergrondinformatie, en ook routebeschrijvingen van diverse wandelingen (inclusief eenvoudig kaartmateriaal en GPS-tracks). De beschreven wandelroutes lopen uiteen in zwaarte en afstand, zodat je zelf de keus hebt hoe inspannend je de reis wilt maken.

Extra dagen

Je kunt de reis naar wens uitbreiden met extra nachten in alle accommodaties. Kies voor Hondarrabia als je wat meer tijd aan de Baskische kust wil doorbrengen, bijvoorbeeld om de culinaire stad San Sebastian te bezoeken. Of kies voor voor Alquézar als je meer wandelingen in de Sierra de Guara wil maken, of voor Ainsa als je meer wandelingen in Ordesa N.P. wil maken. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Hondarrabia is ca 1250 km. De rit van Ainsa terug naar Utrecht is ca. 1350 km. Rij je verder naar de oostelijke etappe dan bedraagt de rit naar Bielsa (de eerste locatie in de oostelijke etappe) ca. 50 km. 

De meeste accommodaties in deze reis hebben geen eigen parking, maar er is altijd een openbare parkeerplaats (vaak overdag betaald parkeren, maar 's nachts niet) op enkele honderden meters van het hotel. In de kleinere plaatsjes parkeer je meestal gratis.  Alleen het hotel in Alquezar heeft beperkte privéparking.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bilbao.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reis je verder per huurauto. De afstand van Bilbao naar de eerste accommodatie in Hondarrabia bedraagt ongeveer 120 km. Bedenk wel dat je aan het eind van de reis met je huurauto ook weer terug moet rijden naar Bilbao, een rit van 350 km (ca. 4,5 uur).

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten vanaf van half mei t/m half oktober. De zomers zijn aangenaam warm en zonnig. Omdat er ook in de zomermaanden in het hooggebergte en in het Baskische deel van de Pyreneeën af en toe neerslag valt, blijven deze gebieden dan opvallend groen. In de valleien, de Prepirineos Aragones en de Sierra de Guara is het 's zomers meestal droog en heet. Daar zijn de maanden mei, juni en september aangenamere periodes om te wandelen, al bieden de kloven van de Sierra de Guara ook in de zomer de nodige verkoeling.  Bedenk dat er in de hogere delen van de Pyreneeën (zoals het bos van Iraty en Ordesa) tot ver in juni nog sneeuw op de hogere wandelpaden kan liggen. In het informatiepakket vind je daarom in alle gebieden wandelingen die geschikt zijn voor voor- en najaar en wandelingen die geschikter zijn voor de zomermaanden. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Spaanse Pyreneeën ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 
Carmacal Trans Pyreneeën West 321135

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig.

Als je in de Pyreneeën wandelingen wilt maken, adviseren we je om goede (berg)wandelschoenen mee te nemen, die waterdicht en bij voorkeur hoogsluitend zijn. Winddichte wandelkleding en goede regenkleding zijn ook onontbeerlijk. Maar ook goede bescherming tegen de zon en luchtige wandelkleding zijn, zeker in de zomermaanden, belangrijk. Omdat veel paden vaak stenig zijn, zijn wandelstokken aanbevolen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

transpyreneeen

Spanje - Trans-Pyreneeën – West

Rondreis door de bergen van Baskenland, Navarra & Aragon

Actieve autovakantie langs bijzondere hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.