skye

Groot-Brittannië - Inner Hebrides & Highlands, 11 dagen Rondreis Schotland, de schoonheid van de Schotse westkust

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs B&B's en guesthouses

Tijdens deze zeer afwisselende rondreis langs de eilanden, lochs en bergen van de Schotse westkust beleef je Schotland in al haar schoonheid. Maak wandelingen door de ruige bergwereld van Sky en vanuit Fort William, hèt outdoorcentrum van de Highlands, dat aan de voet van de Ben Nevis ligt, Schotlands hoogste berg. Geniet van de unieke eilandensfeer, de verse vis en zeevruchten op de eilanden Mull en de ‘Small Isles'. Maak kennis met de rijke Schotse historie tijdens een bezoek aan de abdij van Iona of Eilean Donan Castle. Verwen jezelf met een bezoek aan een van de whiskydistilleerderijen of in een van de uitstekende restaurants, waar de vis en zeevruchten zo van de boot op je bord worden geserveerd.

Uniek aan deze reis

 • 3 ferry's inbegrepen
 • Uitgebreid Nederlandstalig reispakket vol met activiteiten, routes en tips
 • Unieke sfeer van Mull en Skye
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele B&B's
 • Zeer afwisselende rondreis langs de eilanden van de Inner Hebrides en de hoogste bergen van de Highlands
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Inner Hebrides & Highlands

Tijdens deze rondreis verken je de Schotse westkust en de eilanden van de Inner Hebrides, die dicht voor deze kust liggen. Je begint in het levendige havenstadje Oban, de havenstad van waaruit onder meer de boten naar Mull en de Outer Hebrides vertrekken. Vanuit Oban kun allerlei dingen doen: wandelen, mountainbiken op de kleine eilandjes Kerrera en Lismore, of wat te denken van een bezoek aan de tunnels die onder de berg Ben Cruachan zijn gegraven. Oban is ook beroemd vanwege de whisky die er vandaan komt.

Dan ga je naar het mooie eiland Mull, beroemd vanwege het sfeervolle havenplaatsje Tobermory, waar je verblijft. Mull heeft onder meer een relatief grote populatie zeearenden en natuurlijk moet je ook een kijkje gaan nemen op het kleine eiland Iona, waar de beroemde abdij ligt. Je kunt ook een bezoek brengen aan het kleine Staffa, beroemd vanwege de basaltrotsen van Fingal’s Cave.

Vervolgens rijd je via een prachtige kustroute langs witte stranden naar het haventje van Maillaig, van waar je onder meer een dagtocht naar de ‘Little Isles’ kunt maken: het bergachtige Rhum, of Canna met haar hagelwitte stranden. Daarna is het grootste, ruigste en meest mysterieuze eiland aan de beurt: Skye. De ruige bergwereld van de Cuillins en de bizarre vulkanische rotsformaties van Quinaig zijn bij uitstek wandellocaties. Ook de afgelegen whiskydistilleerderij van Tallisker is de moeite van een bezoek waard. Of wat te denken van een excursie op zoek naar dolfijnen en walvishaaien.

Ten slotte verruil je Sky voor het vasteland en rijd je via de ruige bergwereld van Glen Shiel en de fraaie meren zoals Loch Lochy, naar Fort William. Daar kun je tal van activiteiten ondernemen, zoals een mountainbike huren of een van de vele wandelingen maken die zijn uitgezet aan de voet van de Ben Nevis. Wellicht wil je deze 1344 meter hoge reus beklimmen, de hoogste top van de Britse Eilanden.

Je verblijft in uitstekende en met zorg geselecteerde B&B’s en guesthouses, waar je bijzonder gastvrij wordt ontvangen. In het SNP-reispakket dat speciaal voor deze reis is geschreven leiden de mooiste autoroutes je langs de fraaiste plekken, interessantste excursies en wandelgebieden. Je vindt in het pakket wandelroutes, tips voor bezienswaardigheden, restaurants, activiteiten etc. De verschillende ferryovertochten zijn bovendien inbegrepen.

Dag 1

Langs de ‘Bonny Banks of Loch Lomond’ reis je naar Oban. Je hebt de keuze uit twee routes: je kunt via het fraaie plaatsje Inverary rijden, dat aan Loch Fyne ligt en een prachtig kasteel en park heeft, en waar je ook de oude gevangenis kunt bezoeken. Een snellere route gaat via Tyndrum.

Overnachting in

Oban

Dag 2

Oban is een echte stad, met een levendig centrum, souvenirwinkels en een beroemde distilleerderij. Boven de stad ligt het merkwaardige cirkelvormige gebouw McCaig’s Tower, waar je een mooi uitzicht hebt op de stad, de haven en de Firth of Lorn. Maar vooral is Oban de haven waar de boten naar de Outer Hebrides, Mull en de ‘Little Isles’ vertrekken. Het is er een komen en gaan.

Je kunt een fiets of mountainbike huren voor een fietstocht op de stille eilandjes Kerrera of Lismore. Ook de bergen in het achterland, een wandelparadijs bij uitstek, schreeuwen om je aandacht: of je nu wandelt naar het uitzichtpunt boven Benderloch of een wandeling hoog de Ben Cruachan op maakt, het is allemaal even mooi. Echt uniek is de excursie naar de tunnels die voor de elektriciteitswinning onder de Ben Cruachan zijn gegraven.

Overnachting in

Oban

Dag 3-4

De ferry vanuit Oban brengt je in ongeveer vijftig minuten over de Firth of Lorn naar de haven van Craignure op het Isle of Mull. Standaard is de ferry van 09.55 uur voor je gereserveerd. Dit prachtige eiland met zijn afwisselende landschap van vriendelijke heuvels en baaien en eenzame bergen en donkere bossen, heeft een heel eigen sfeer. De wateren rond Mull zijn rijk aan dolfijnen en haaien en in de havens maak je een goede kans om otters te zien. De bossen zijn rijk aan ‘red deer’, maar het is vooral de relatief grote populatie zeearenden die de aandacht trekt.

De plaats Tobermory, waar je verblijft, is fotogeniek, met haar beschutte baai, gekleurde huisjes en kleine whiskydistilleerderij. De wandelmogelijkheden zijn legio; je kunt er lichte en inspannende tochten maken. Je kunt ook een fiets huren en fraaie tochten in de omgeving van Tobermory maken over rustige weggetjes. Cultureel gezien zijn Duart Castle en vooral de abdij op het kleine eiland Iona zeer de moeite waard. Vanuit deze plek werd in de vijfde en zesde eeuw een groot deel van de Britse eilanden gekerstend. Een andere ‘must’ is een excursie naar het kleine eiland Staffa, waar tussen de indrukwekkende basaltzuilen de door Mendelssohn bejubelde Fingal’s Cave verscholen ligt. Ook voor liefhebbers van zeevogels is dit een must, zoals de papegaaiduikers in het voorjaar.

Overnachting in

Tobermory, Mull

Dag 5

De ferry vanuit Tobermory (niet vooraf te reserveren, prijs wel inbegrepen) brengt je in een half uur naar de overkant van de Sound of Mull. In Kilchoan rijd je het Schotse ‘mainland’ weer op en kun je eerst een ommetje maken naar de afgelegen vuurtoren van Ardnamurchan Point en het prachtige strand van Sanna. Via een prachtige route over het eenzame Ardnamurchan-schiereiland en het ruige berggebied van Moidart, bereik je de bijzonder afwisselende kust van Arisaig. Witte stranden en rotspartijen wisselen elkaar af. Je komt langs Loch Morar dat door een smalle landengte van de zee wordt gescheiden. Mallaig is een kleine, maar levendige havenplaats waar de veerboten naar Skye en naar de ‘Small Isles' Rum, Eigg en Canna vertrekken. Je rijdt vandaag ruim 100 km.

Overnachting in

Mallaig

Dag 6

In Mallaig kun je de dag prima besteden door de afwisselende kust te verkennen of bijvoorbeeld het veerpontje te nemen over Loch Nevis naar het dorpje Inverie, dat alleen via het water te bereiken is. Een dag vullende excursie is om de ferry (niet inbegrepen) naar een van de 'Small Isles' te nemen. Rum is het ruigste, grootste en bergachtigste van de Small Isles, een waar wandelparadijs. Eigg heeft prachtige stranden. Op de kleine eilandjes Muck en Canna ervaar je nog hoe het leven vroeger op de Schotse eilanden was.

Overnachting in

Mallaig

Dag 7-8

In amper vijftig minuten sta je vanuit Mallaig aan de overkant van de Sound of Sleat, in Armadale, op de uiterste zuidpunt van het spectaculair mooie Isle of Skye (de afvaart is om 9.05, op dinsdag, woensdag en vrijdag om 9.40 uur en op zondag om 9.30 uur). Dit bergachtige eiland, het grootste van de Inner Hebrides, heeft zijn bezoekers, naast soms wat ruig weer, heel veel te bieden! Het mooie plaatsje Portree, waar je verblijft, is de uitgelezen uitvalsbasis voor je verkenningstochten. Het van oorsprong vulkanische eiland is vooral bekend vanwege zijn ruige bergwereld. De Cuillins behoren tot de ruigste bergen van Schotland en de spectaculaire rotsformaties Old Man of Storr en de Quiraing zijn prachtige plekken voor langere of kortere wandelingen. De loodrechte basaltkliffen nabij Portree en die van het Dunvegan-schiereiland, zijn bijzonder spectaculair. Op het schiereiland Minginish ligt de eenzame whiskydistilleerderij van Talisker die ook beslist een bezoek waard is. Armadale Castle en Dunvegan Castle zijn getuigen van een roerige geschiedenis van onderdrukking en strijdende clans. En er zijn meerdere havens van waaruit je een excursie op zee kunt ondernemen, op zoek naar walvishaaien, dolfijnen en zeehonden. Eén dag is eigenlijk te weinig om de schoonheid van Skye in zijn geheel te leren kennen.

Overnachting in

Portree, Skye

Dag 9

Vandaag rijd je via de brug die Skye bij Kyle of Lochalsh met het vasteland verbindt, naar het hart van de Scottish Highlands, het outdoorcentrum bij uitstek: Fort William. Een prachtige, ongeveer 170 meter lange autoroute, leidt je langs een aantal niet te missen plekken. Net na de brug kun je het vriendelijke haventje van Plockton bezoeken, dat beschut ligt en een eigen aangenaam microklimaat heeft. Op een eilandje in Loch Duich ligt het beroemde Eilean Donan Castle. Even verderop rijzen de ruige bergen van de Five Sisters meer dan duizend meter boven het dal van Glen Shiel uit. Dit is een waar wandelparadijs!

Bij het dorpje Invergarry bereik je de Great Fault of the Great Glenn, een meer dan honderd kilometer lange breuklijn in de aardkorst, een lang en recht dal dat grotendeels is opgevuld door het donkere water van Loch Ness en Loch Lochy. Door de vallei en parallel aan het Caledonian Castle met zijn mooie sluisjes, rijd je naar Fort William. Dit ligt aan de voet van Schotlands hoogste berg ligt, de ruim 1300 meter hoge Ben Nevis, aan de oever van Loch Linne. Vlak bij Fort William passeer je de sluizenreeks van Neptunes Staircase, waar het Caledonian Canal via een aantal trappen naar zeeniveau afdaalt.

Overnachting in

Fort William

Dag 10

Vanuit Fort William kun je tal van activiteiten ondernemen. Je kunt een fiets of mountainbike huren voor een vlakke fietstocht langs het Caledonian Canal, of een wat inspannender route door Leanachan Forest. Maar je kunt natuurlijk ook de meest uiteenlopende wandeltochten maken, zoals rustige wandelingen door Glen Nevis naar de Stall Falls of Polldubh Falls. Of je waagt je aan de beklimming van de Ben Nevis, de hoogste berg van de Britse eilanden, een inspannende klim van 1350 meter, totaal ongeveer 8 uur wandelen (alleen bij goed weer te doen). Je kunt ook een bezoek brengen aan de Ben Nevis Distillery of aan het, door de Harry Potter-films beroemd geworden, viaduct van spoorweg Glenfinnan. Vanuit Fort William is bovendien een treinrit te maken met de Jacobite Steamtrain naar Mallaig (deze populaire trein dien je lang van tevoren te reserveren).

Overnachting in

Fort William

Dag 11

Via het beroemde en historisch gezien belangrijke dal van Glen Coe, waar je nog een prachtige wandeling kunt maken, en over het ruige hoogveen van Rannoch Moor, rijd je in ongeveer 3 uur (160 km) naar Glasgow terug.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in uitstekende en comfortabele  B&B's en guesthouses, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. In alle vijf de accommodaties verblijf je 2 nachten. De accommodaties hebben vanwege het comfort en de bijzondere ambiance een ***- of ****-rating van de Schotse Touristboard gekregen.

Omdat de accommodaties klein zijn en daardoor in het hoogseizoen vaak al lang vantevoren zijn volgeboekt, adviseren wij om tijdig te boeken. In de meeste plaatsen maken we gebruik van twee of meerdere B&B's en guesthouses met hetzelfde comfortniveau. 

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Engels ontbijt voor u klaar. Lunch en diner zijn niet inbegrepepen. In uw reispakket vindt u suggesties voor restaurants voor diners.

Inbegrepen

 • 10 nachten verblijf in B & B's en guesthouses op kamers met eigen badkamer
 • 10x ontbijt
 • veerboten Oban - Craignure (Mull), Tobermory - Kilchoan en Mallaig - Armadale (Skye)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (vlucht of ferry optioneel bij te boeken)
 • eventuele overige ferries (bijv naar the Little Isles)
 • eventuele autohuur (optioneel bij te boeken)
 • eventuele entrees of materiaalhuur
 • lunches en diners
 • reis- en annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

Je kunt deze rondreis zo inspannend of ontspannend maken als je zelf wil. Je vult je programma, met behulp van de informatie uit je Nederlandstalige reispakket, immers zelf in. Vanuit alle locaties waar je verblijft is een keur van activiteiten mogelijk: wandelen, fietsen, naar het strand of misschien wat avontuurlijkers  zoals moutainbiken, zeekayakken, paardrijden of coastering. In je reispakket vind je de nodige informatie, tips en wandelroutes. In uw informatiepakket vindt  je ook beschrijvingen van door ons uitgezette rondwandelingen. Deze zijn optioneel en verschillen in lengte. Je kunt het dus zo zwaar maken als u zelf wilt. De paden voeren deels door weilanden over ’public footpaths’, waarbij je regelmatig over ’stiles’ moet klimmen, trappetjes over heggen en muurtjes. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig en glibberig zijn.

Extra dagen

Op elke locatie zijn extra dagen bij te boeken. Wie van wandelen houdt, raden we aan een extra nacht in Fort William of op Skye bij te boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Argyll Hotel (Glasgow)

Het traditionele Argyll Hotel in Glasgow wordt door een familie gerund en ligt 800 meter van het Kelvingrove Art Gallery andMuseum. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid, serveert gerechten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en heeft kamers met een eigen badkamer.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met de eigen auto wilt reizen is de veerbootverbinding IJmuiden - Newcastle, een goede optie. Deze nachtboot vaart dagelijks. De ferrys arriveren 's ochtends in Newcastle en vertrekken 's avonds vanuit Newcastle terug naar IJmuiden. De rit van de haven van Newcastle naar Oban is 415 km, ca 5 uur rijden. Terug is de rit van de laatste accommodatie in Fort William naar Newcastle is 420 km, ca 5 uur rijden.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is. Kies voor de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord zijn er de volgende faciliteiten: bars, restaurant, entertainment, seashop. Er zijn vier verschillende bars, elke bar heeft zijn eigen vormgeving. In restaurant Blue Riband en Explorers zijn speciale kindermenu’s aanwezig. Zin in een film? Breng dan een bezoek aan de bioscoop, hier worden de nieuwste films voor jong en oud vertoond.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Glasgow. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig. Van het vliegveld van Glasgow rijdt je in ca 2uur (140 km)  naar Oban. Terug rijdt je van Fort William in ca 2,5 uur (160 km) terug naar het vliegveld van Glasgow.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.

NB: Je heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement boeken van 15 april t/m 8 oktober. Het kan, mn in april en oktober, een enkele keer voorkomen dat ferries uit de vaart worden genomen vanwege slecht weer, maar in de gekozen reisperiode is de kans daarop gering.

Groot Brittanië kent zgn. Bank Holidays. Dit zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie. 
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Schotland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Over de accommodaties: 

De Scottish Youth Hostel Association heeft duurzaamheid en zorg voor het milieu als belangrijke aandachtspunten in hun statuut staan. Alle hostels worden door Green Tourism, de grootste instantie voor duurzaamheidscertificering, beoordeeld op energiebesparing, afvalbeperking en sociaal en ecologisch verantwoord management. De hostels op Arran en Islay hebben een Gold Award, de hostels in Oban en Ratagan hebben een Silver Award. De hostel op Arran behoort tot de top-10 van duurzame ondernemingen in Groot-Brittannië. Voor meer informatie: hier.

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig. De ferry oversteek van Oban naar Mull (dag 3) en van Mallaig naar Skye (Armadale) (dag 7) zijn voor je gereserveerd en zijn inbegrepen. De oversteek van Tobermory naar Kinnacraig (dag 5) is ook inbegrepen, maar er kan geen vaste afvaart gereserveerd worden; je bent vrij te kiezen welke afvaart je voor die overtocht neemt.

Tijdens de activiteiten is het handig om een rugzakje mee te nemen waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, regenkleding, een veldfles, de lunch en eventueel een fototoestel of een verrekijker. Verder raden we de volgende uitrusting aan:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend, goed waterafstotend en ingelopen
 • laarzen en/of sportschoenen die nat mogen worden
 • licht schoeisel voor in de accommodaties
 • warme én luchtige kleding
 • regen- en winddichte kleding, bijvoorbeeld Gore-Tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzak
 • veldfles (minimaal 1 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes
 • zitmatje voor lunch in het veld
 • handdoeken (in de jeugdherbergen is er de mogelijkheid om handdoeken te huren)
 • zwemkleding
 • antimuggenolie, -gel of -zalf tegen de ‘midges’
 • geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Engelse ponden, pinpas
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel met voldoende geheugenkaartjes, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken, bijvoorbeeld Second Skin, pilletjes tegen wagenziekte of zeeziekte
Waterdichte schoenen zijn erg fijn op deze reis, maar er zijn maar weinig bergschoenen die volledig waterdicht zijn. Als de schoenen daar geschikt voor zijn, kun je thuis een paar keer goed waxen. Vraag dit na bij een goede buitensportzaak. Bij slecht weer kun je natuurlijk ook laarzen met profielzolen aantrekken.

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

123-2352_img_Rum_Eigg_from_Sanna_Transcotland.jpg

Groot-Brittannië - Inner Hebrides & Highlands

Rondreis Schotland, de schoonheid van de Schotse westkust

Actieve rondreis per auto langs B&B's en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.