FAQ Vluchten

Hier vind je alle veelgestelde vragen over vluchten in combinatie met jouw SNP reis.

Kan SNP de heen- en terugvlucht boeken?
Graag boeken we een passende heen- en terugvlucht voor jouw reis! We zoeken een vlucht die gunstig is in prijs, tijd en verbinding. Het is niet altijd mogelijk om een rechtstreekse vlucht te boeken. Dan zullen we kiezen voor een vlucht met een overstap.

Ook is het niet altijd mogelijk om op dezelfde dag te vliegen en naar je eerste accommodatie te reizen. Natuurlijk denken we dan met je mee. Een oplossing is bijvoorbeeld dat je in de stad van aankomst een extra nacht verblijft.

Het kan soms voorkomen dat we een vlucht niet voor je kunnen boeken. Als je kiest voor een populaire regio of periode of last minute boekt, kan het zijn dat de vlucht al vol zit.

Naar welke bestemmingen kan ik de vlucht met SNP boeken?
Op sommige luchthavens wordt alleen gevlogen door luchtvaartmaatschappijen die SNP niet voor je kan boeken. In dat geval zorgen we voor een vlucht naar een luchthaven in de buurt en geven we je informatie over hoe je naar je bestemming komt met het openbaar vervoer, taxi of huurauto. Deze informatie vind je bij ‘Heen - en terugreis’ onder het kopje ‘Praktische informatie’ dat bij elke reis te vinden is.

Aangezien we het heel belangrijk vinden dat vliegen binnen de 1000 km wordt vermeden bieden we deze vluchtopties ook niet aan. In dat geval geven we je graag tips hoe je zonder vlucht bij je bestemming komt!

Hoeveel kost een vlucht?
SNP boekt graag voor jou de vlucht naar je bestemming. De prijs van de vlucht is afhankelijk van het moment waarop je boekt en de populariteit van een periode of bestemming. SNP hanteert de prijzen van de luchtvaartmaatschappijen (exclusief reserveringskosten: €25 per ticket voor vluchten binnen Europa, €35 voor vluchten buiten Europa, tot maximaal € 100 per boeking (voor een groep tot 8 personen). SNP stelt graag een vluchtvoorstel voor je op.

Bij de groepsreizen staat de prijs van de vlucht vermeld in het prijsoverzicht van de reis. Deze prijs ligt tot 8 weken voor vertrek vast, daarna is de prijs van de vlucht op aanvraag.

Hoe ontvang ik een vluchtvoorstel?
Bij het indienen van een boekingsaanvraag via de website kun je in stap 2 ‘Extra’s’ kiezen voor een vrijblijvend vluchtvoorstel. Heb je specifieke wensen omtrent je vlucht, dan kun je deze in het bijbehorende opmerkingenveld aangeven.

Kan SNP de heen- en terugvlucht reserveren (in optie houden)?
Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen we gedurende je boekingsaanvraag de vlucht in optie houden. Dat is heel handig, want dan kan de vluchtprijs niet meer veranderen terwijl wij de accommodaties voor je aanvragen.

SNP kan echter niet alle vluchten in optie zetten. Het is afhankelijk van het moment van boeken, de luchthaven en de luchtvaartmaatschappij of dit mogelijk is.

Kan ik zelf de heen- en terugvlucht boeken?
Je kunt ook zelf de vlucht naar je SNP-reis boeken. Het kan echter in veel gevallen voordelig zijn om de vlucht door SNP te laten boeken. Zo heb je namelijk alles in één hand en kan SNP je ook helpen als er iets met je vlucht aan de hand is. Boek je zelf je vlucht, dan kan SNP hier niet in bemiddelen.

Een ander voordeel van je vlucht laten boeken door SNP, is dat SNP je vlucht in veel gevallen in optie kan houden, iets wat niet mogelijk is als particulier.

Als je zelf je vlucht boekt, dan is het belangrijk om te beseffen dat een boekingsaanvraag bij SNP niet vrijblijvend is. Dat houdt in dat een boeking niet meer kosteloos geannuleerd of verschoven kan worden, ook niet als blijkt dat je beoogde vlucht te duur wordt of niet meer te boeken is. Het is echter wel zaak om je vlucht pas te boeken nadat SNP je reis bevestigd heeft.

Met welke luchtvaartmaatschappijen kan ik vliegen?
SNP boekt je vlucht bij voorkeur via KLM of Transavia, maar veel andere maatschappijen zijn ook mogelijk. Het verschilt per bestemming welke vlucht we voor je kunnen boeken. Let op: een vlucht boeken via SNP met Low Cost Carriers als Ryanair is niet mogelijk.

Als SNP mijn vlucht niet kan boeken, wat dan?
In een enkel geval kan SNP je vlucht niet boeken. Dat is vaak bij last minute boekingen of als een bestemming of periode heel populair is. In dat geval kun je het beste zelf je vlucht boeken. Het is helaas niet zo dat je nog kosteloos van de reis af kunt zien op het moment dat blijkt dat de vlucht ernaartoe niet meer mogelijk is. Als bij boeking al blijkt dat een door ons aangeboden vlucht niet meer te boeken is of bijna vol is, dan zal SNP dit melden, zodat je de keuze hebt om door te gaan met je boeking of ervan af te zien.
Let op: dit geldt niet als je een reisaanvraag hebt geplaatst zonder een vlucht via SNP.

Groepsreizen en vluchten
Bij veel groepsreizen bieden we een passende vlucht aan. Je kunt er ook voor kiezen om de reis zonder vlucht te boeken. Deze keuze krijg je onder het kopje ‘Wanneer wil je vertrekken?’ op de pagina van de reis.
Wil je een afwijkende vlucht? Neem dan contact met ons op of plaats een opmerking in het tekstveld bij het boekingsformulier. Dan kijken we graag naar een alternatieve vlucht.

In de meeste gevallen is er aansluitend aan de vlucht een transfer naar de eerste accommodatie. Deze is inbegrepen, tenzij anders vermeld staat. Als je de reis boekt zonder vlucht, kun je vaak alsnog gebruik maken van de gratis transfer. Dit kan echter alleen als je op hetzelfde tijdstip op de luchthaven bent als de groep! Je kunt het vluchtschema inzien bij ‘Heen - en terugreis’ onder het kopje ‘Praktische informatie’ bij de reis.

Als SNP een vlucht voor je boekt bij een groepsreis, krijg je kort voor vertrek alle informatie die nodig is voor het inchecken bij je vlucht. Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen ontvang je een vliegticket in je persoonlijke Mijn SNP. Bij een vlucht met Transavia ontvang je een e-mail met informatie hoe je moet inchecken met welke gegevens.