Spanje - Barcelona, 4 dagen Rambling langs de Ramblas

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Stedentrip per fiets vanuit stadshotel

Ontdek Barcelona via een netwerk aan prima fietspaden. Fiets naar de gotische wijk met de kathedraal, de oude haven en het Ciutadella-park. Volg de Gaudí-route en bezoek het Batlló- en Milà-huis en de Sagrada Familia. Ontsnap aan de drukte in de Serra de Vilana. Doorkruis L'Eixample: mekka van het modernisme. Strijk dan neer op de 'Houten Werf': dé plek om te tafelen met uitzicht op het water.

Uniek aan deze reis

 • Gaudí-route per fiets
 • Groene heuvel Montjuïc
 • Inclusief fietsexcursie met gids
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Barcelona

Vanuit een comfortabel driesterrenhotel in het centrum kun je de bruisende Catalaanse hoofdstad op een heel verrassende manier ontdekken. Via een netwerk van prima fietspaden en rustige straten hebben we enkele leuke fietsroutes voor je uitgezet. Zo bereik je de bekende en onbekendere wijken van deze kuststad.

Voor een eerste kennismaking met Barcelona en haar weggebruikers maak je onder leiding van een Nederlandstalige gids een boeiende fietsexcursie van een halve dag langs vele hoogtepunten in het centrum. Zo fiets je door een labyrint van steegjes door de gotische wijk met de beroemde kathedraal en doe je de oude haven en het fraaie Ciutadella-park aan. Daarnaast fiets je ook een deel van de Gaudí-route, waarbij een bezoek aan het Batlló- en het Milà-huis en de Sagrada Familia uiteraard niet zal ontbreken.

Daarna ga je zelfstandig op pad, waaronder een heerlijke, grotendeels vlakke fietstocht hoog boven Barcelona. Je fietst over autovrije grindwegen door de groene heuvels van de Serra de Vilana, met adembenemende panorama’s van Barcelona. Via Nou Camp fiets je over fietspaden terug.

De andere dag ontdek je de minder bekende wijk L’Eixample, mekka van het modernisme, met meerdere architectonische juweeltjes van Gaudí, Domènech en Puig.

Dan lonkt de groene heuvel Montjuïc. Hier vind je veel natuur, maar ook vele interessante bouwwerken van de wereldtentoonstelling uit 1929, de Olympische Spelen uit 1992 en de Catalaanse versie van Madurodam. Via de botanische tuin kom je al snel uit bij de Port Vell, de 'Houten Werf', aan het einde van de Ramblas. Dit is dé plek om lang en lekker te tafelen met uitzicht op het water.

Voor meer tips en informatie krijg je van ons een reispakket toegezonden.

Dag 1

Aankomst in Barcelona. Inchecken bij je hotel en als er tijd over is, nog wat struinen over de Ramblas.

Overnachting in

Barcelona - Hotel Sant Agusti (Barcelona)

Dag 2

's Ochtends kun je je fiets ophalen en maak je een boeiende fietsexcursie van een halve dag. Je maakt deel uit van een internationale groep en fietst langs alle hoogtepunten van Barcelona, onder leiding van een Nederlandstalige gids.
 
De rest van de dag en de volgende dag kun je de fietsroutes volgen die we voor je hebben uitgezet. Voor een leuk en lekker verblijf in Barcelona vind je de nodige informatie in het SNP-reispakket.

Overnachting in

Barcelona - Hotel Sant Agusti (Barcelona)

Dag 3

Vandaag kun je op eigen houtje de stad verder verkennen. Een door ons beschreven rondrit (13 kilometer) leidt je eerst door L’Eixample, mekka van het modernisme. De wijk is minder bekend, maar kent meerdere architectonische juweeltjes van Gaudí, Domènech en Puig. Dan lonkt de groene heuvel Montjuïc, midden in Barcelona. Hier vind je veel natuur, maar ook vele interessante bouwwerken van met name de wereldtentoonstelling uit 1929, de Olympische Spelen uit 1992 en de Catalaanse versie van Madurodam. Via de botanische tuin kom je al snel uit bij de Port Vell, de 'Oude Haven', aan het einde van de Ramblas. Dit is dé plek om lang en lekker te tafelen met uitzicht op het water.

Een andere door ons beschreven rondrit (21 km) voert je door drie onbekende wijken van Barcelona. Als je al een beetje bekend bent met Barcelona, of je wil een ontdekkingstocht maken door het gedeelte van Barcelona waar toeristen nauwelijks komen, dan is dit de fietstocht voor jou. Elke wijk waar je met deze tocht doorheen komt, is vroeger een zelfstandig dorp geweest, dat in de loop der tijd door Barcelona is opgeslokt. Toch heeft elke wijk nog zijn eigen charme behouden.

Eerst rijd je door Raval, de wijk waarin Hotel Sant Augustí ligt. Het is een wijk waar veel etnische minderheden wonen; daardoor heeft deze plek een bruisende mix van culturen. Daarna kom je door Gracia, de artistieke wijk, en vervolgens door Clot en Poblenou, wijken die de afgelopen jaren helemaal op de schop zijn gegaan en waar je nu een wonderlijke combinatie aantreft van oude en moderne architectuur. Deze tocht beëindig je met een ritje langs de stranden waar de Barcelonezen zelf graag komen: veel minder toeristisch en daarmee wel zo aangenaam.

Onderweg kom je vele leuke en gezellige pleintjes tegen waar het aangenaam toeven is, kunstmusea waar je lokale kunst kunt bewonderen en bedrijvige markten waar je de lekkerste ingrediënten kunt kopen voor bijvoorbeeld je eigen paella.

Overnachting in

Barcelona - Hotel Sant Agusti (Barcelona)

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement, tenzij je natuurlijk een of meerdere nachten hebt bijgeboekt. Heb je nog tijd, laat dan je koffers in beheer achter bij het hotel en maak een laatste verkenning door de stad.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft drie nachten in een goed driesterrenhotel in het centrum van Barcelona. Je kan natuurlijk als je wil een of meerdere nachten bijboeken.

Over de maaltijden

's Ochtends wordt een ontbijtbuffet geserveerd. Voor lunchen en dineren biedt Barcelona eindeloos veel mogelijkheden. In de SNP-reisinformatie vind je een aantal leuke tips.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in kamers met douche en toilet
 • 3x ontbijt
 • fietsexcursie in groep o.l.v. een Nederlandstalige gids
 • 2 dagen fietshuur
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting Catalonië (€0,50 tot €1,50 p.p.p.n.)

Over de activiteiten

De door ons aangeboden fietsroutes, die je vanuit je hotel kan maken, zijn niet langer dan 25 km. Je kan afstappen en opstappen waar je wil. Er blijven dus zeeën van tijd over voor musea, terrasjes, galerietjes en shoppen.

Geschikt voor kinderen

Deze stedentrip per fiets is ook zeker aan te raden voor gezinnen met tieners (12+). De fietsroutes zijn namelijk niet zwaar, maar juist ontspannen en maximaal 25 km lang. De reis is zeer afwisselend en is er genoeg ruimte over in het programma om andere leuke activiteiten te ondernemen.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Barcelona is ca. 1500 km.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Barcelona laten regelen.Informeer naar tijden en prijzen. Het hotel ligt op loopafstand van het station.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Barcelona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Je kan dit arrangement het hele jaar starten (uitgezonderd de periode van 21-2 t/m 27-2 wanneer er in Barcelona een grote beurs plaats vindt).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Barcelona ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Spanje - Barcelona

Rambling langs de Ramblas

Stedentrip per fiets vanuit stadshotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten