land van de sinaasappel

Spanje - País Valenciano, 7 dagen de Via Verde naar Valencia

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en guesthouses

Fietsvakantie tussen de olijfgaarden, wijngaarden en amandelbomen van de Moorse dorpjes in de kalkbergen achter de Costa Blanca, naar de hippe stad Valencia, met zijn moderne architectuur en gemoedelijke sfeer. Je fietst deels ontspannen over vlakke oude spoorweg tracés, de zogenaamde ‘via verdes’. Deze reis staat garant voor grote contrasten, want na een aantal dagen fietsen verandert het landschap compleet en fiets je langs de sinaasappelgaarden, vennen, duinen en moerassen van de kustvlakte van Albufera. Je eindigt in de prachtige stad Valencia, momenteel een van de geliefdste steden van Spanje, dankzij zijn relaxte sfeer en unieke mix van oude gebouwen en moderne architectuur. Fietsend onder een heerlijke voorjaars-, najaars- of zelfs winterzon! Het klimaat van het País Valenciano is perfect. Je bagage wordt vervoerd en huur van een e-bike is ook mogelijk!

Uniek aan deze reis

 • Deels over via verdes
 • Fietsen van de bergen naar de zee
 • Ook huur e-bikes mogelijk
 • Slot in de hippe stad Valencia
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - País Valenciano

Het achterland van Spanjes bekendste costa, de Costa Blanca, is van een ongekende schoonheid. Kalkmassieven en Moorse kastelen en prachtige witte stadjes en dorpen vormen het decor van de eerste dagen van deze ontspannende fietstocht.  Rustige weggetjes en stukken van een oud spoorwegtracé, nu omgetoverd voor een speciaal voor fietsers gereserveerde ‘via verde’ leiden je langs tegen de heuvels gelegen witte dorpjes en door een mediterrane vegetatie van olijf-, sinaasappel- en amandelbomen, die de bergen in februari een witte gloed geven. Temidden van het groene, bloemrijke heuvelland liggen majestueuze kalkmassieven die met hun steile wanden hoog boven het landschap uitsteken. Je vindt er de ruïnes van kastelen uit een ver verleden, toen het achterland nog het strijdtoneel was van de Moren en de koning van Aragón.
Na een paar dagen fietsen bereik je de kust en verandert het landschap dramatisch: de heuvels en kalkbergen maken plaats voor de Valenciaanse kustvlakte, deels ontgonnen en omgetoverd in vruchtbare akkers, fruitgaarden en sinaasappelplantages, deels nog ongerept en vogelrijk moerasland. Dit zijn de wetlands van rondom de lagune van Albufera, die door een met zeedennen begroeide duinenrij van de blauwe Middellandse Zee gescheiden is. De fietsroute voert je dwars door dit fraaie natuurgebied, voordat je de bruisende stad Valencia bereikt. Hier eindigt deze heerlijke fietstocht in een uitstekend ****-hotel en kun je genieten van de unieke sfeer van deze geliefde stad. De kathedraal, de enorme markt en de talrijke moderne gebouwen, zoals het Ciudad de las Artes y de las Ciencias van de architect Calatrava zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard!
Je bagage wordt vervoerd, je kunt via SNP een hybride fiets of een e-bike huren en je verblijft in sfeervolle hotels en guesthouses en een modern stadshotel in het centrum van Valencia.

Dag 1

Aankomst in het historische Biar, dat rijk is aan historische gebouwen en een mooi 12e eeuws kasteel heeft. Het middeleeuwse centrum met zijn labyrint van smalle steegjes en pleintjes leent zich voor een ontdekkingstocht, die kan beginnen vanaf de deur van het hotel, dat middenin het centrum ligt. Als je per trein van Alicante of Valencia per trein naar het nabijgelegen station van Villena reist, word je daar door de agent of de accommodatiehouder opgehaald. Wel minimaal 24 uur vantevoren doorgeven hoe laat je denkt aan te komen.

Overnachting in

Biar

Dag 2

Op deze eerste fietsdag fiets je van Biar (op 697m) over het oude spoorwegtalud langs de Rio Vinalopó, langs fruitgaarden en amandelboomgaarden. Je passeert kleine dorpjes als je het dorp  Banyeres de Mariola nadert. Hier heb je keuze uit 2 routes: een vlakke korte variant die langs het natuurgebied van de Serra de Mariola voert (25,5 km, geheel via verde, 125 m stijgen en 150 m dalen). Of je neemt de wat uitdagender route (54,5 km, waarvan 19 km via verde, 550 m stijgen en 590 m dalen) door het natuurpark, waarbij je over een pas van 964m fietst. Je hebt hier prachtig uitzicht, voordat je afdaalt naar Bocarient (622m) met zijn fraaie oude kwartier. Hier verblijf je in een goed hotel.

Overnachting in

Bocarient

Dag 3

Vandaag fiets je dwars door het Parque Natural de la Serra de Mariola, een prachtig natuurgebied, met een unieke flora en fauna en prachtige vergezichten. De gevarieerde bossen zijn rijk aan roofvogels. De route stijgt eerst flink, maar wordt daarna vlakker als je over een mooie hoogvlakte fietst. Aan het eind van de dag daal je geleidelijk weer af en bereik je het fraai gelegen guesthouse dat midden in het natuurpark van Mariola ligt, aan de voet van de bergen in een groene vallei en niet ver van het stadje Alcoi.  Lengte 31 km, 425 m stijgen en 325 m dalen.

Overnachting in

Alcoi (Mariola's Natuurpark)

Dag 4

Vandaag wacht je een van de mooiste routes van deze fietsvakantie. Via het stadje Alcoi fiets je hoog boven het stuwmeer van Beniarrés, waar je kunt genieten van het spectaculaire en contrastrijke landschap en de prachtige panorama’s op o.m. de kalksteenmassieven van Benicadell en Montcabrer. Je hebt de keuze uit 2 routes: een voert relatief vlak over de ‘via verde’ door de dramatische kloof van de Rio Serpis. De andere route voert je bergop naar een prachtig uitzichtpunt over de kustlijn en het keteldal van Safor. Een pittige klim met een grootse beloning. Via mooie dorpjes verscholen in een groen landschap verraden de eerste sinaasappelgaarden en een verfrissend zeewindje de nabijheid van de Middellandse Zee. Je verblijft in een mooie guesthouse in het centrum van het dorpje Villalonga. Lengte lichte route: 48 km, waarvan 26 km via verde, 130 m stijgen en 700 m dalen. Zwaardere route: 51 km, waarvan 12 km via verde, 780 m klimmen en 1300 m dalen.

Overnachting in

Villalonga

Dag 5

Je verlaat het stadje Villalonga en fietst  langs sinaasappelgaarden naar het mooie stadje Gandia, met een mooi oud centrum en het Hertogelijk paleis. Zodra je Gandia verlaat passeer je kleine moerasgebiedjes, de zogenaamde ‘marjals’, die het voorjaar een belangrijke broedplaats voor talrijke vogelsoorten vormen. Je kunt kiezen voor een omweg via een oude pelgrimsroute door een mooie vallei waarin verschillende kloosters gebouwd zijn: het doel is het mooie klooster van Simat de la Valldigna. Het slot van de dag voert langs de oevers van de brede rivier de Xúquer die de akkers en boomgarden rondom Sueca en Cullera van water voorziet. Korte route: 53 km, nagenoeg vlak, langere route 69km, 120 m stijgen en dalen. Je verblijft in het kleine dorpje Polinyà de Xúquer, nabij het stadje Sueca aan de oever van de rivier Rio Jucar in de vruchtbare vlakte van Albufera.

Overnachting in

Polinyà de Xúquer

Dag 6

Deze laatste fietsroute voert je door de vruchtbare vlakte van Albufera. Een deel van de vlakte is beschermd natuurgebied, waar het unieke ecosysteem van dit oorspronkelijke landschap van vis- en vogelrijke brakwaterlagunes, moerassen, duinen en zeedennebos strikt wordt beschermd. De fietsroute voert dwars door dit afwisselende natuurgebied, naar het haventje van El Palmar, waar diverse uitstekende visrestaurantjes zijn. Uiteindelijk fiets je langs de kust, via een autoluwe route Valencia in, in grootte de derde stad van Spanje. Lengte 41 km, 60 m stijgen en 40 m dalen.
Je verblijft in een uitstekend ****-hotel. De stad heeft een prachtig centrum, waar mn de indrukwekkende gotische kathedraal en de beroemde markt de aandacht trekken. En dan is er nog de buitengewone rijkdom aan hedendaagse bouwwerken; een lust voor het oog voor de liefhebber van 20e en 21e eeuwse architectuur! En als de avond valt vormen de smalle straatjes van het centrum met de talloze bars en restaurant dè place to be!

Overnachting in

Valencia

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens de reis elke nacht in een andere accommodatie: afwisselend in *** en **** dorpshotels en guesthouses, en eenmaal comfortabel in een landelijk gelegen guesthouse (op dag 3). In Biar, Bocairent en Villalonga verblijf je in het historische centrum van deze plaatsjes. In Valencia verblijf je de laatste nacht in een comfortabel ****-stadshotel. Dit hotel ligt op 5 minuten wandelen van het stadscentrum.

Over de maaltijden

Tijdens dit arrangement is het ontbijt van dag 2 t/m dag 7 inbegrepen. Het wordt verzorgd door de accommodaties waar je verblijft, en is op de meeste dagen in de vorm van een ontbijtbuffet. Voor diner en lunch kun je terecht in de plaatsje waar je verblijft of waar je overdag doorheen komt.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in *** en ****-hotels en 2guesthouses
 • Ontbijt op dag 2 t/m 7
 • Bagagevervoer
 • Transfer op dag 1 van Villena treinstation naar Biar
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • overige transfers
 • fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

De zwaarte van de routes varieert van licht tot middelzwaar. Omdat we in het binnenland beginnen en aan de kust eindigen fiets je meest licht heuvelaf. Bovendien is de wind overdag meestal aflandig en heb je dus vaak rugwind. Je fietst door licht glooiend en heuvelachtig terrein later in de week over vlak terrein. Je fietst afwisselend over verharde weggetjes en speciaal voor fietsers ontwikkelde 'vias verdes' (ca 2/3e van de route). Op drie dagen kun je kiezen tussen een kortere en langere route. Op dag 2 en 3 fiets je door heuvelachtig terrein en schommelt de route tussen de 600 en de 1000 meter; op dag 3 tussen de 400 en 600 m. Dag 5 en 6 zijn nagenoeg vlak. In de zomermaanden is de warmte een niet te onderschatten verzwarende factor. Je kunt je vakantie nog relaxter maken, door een e-bike te huren.

Extra dagen

Je kunt tijdens deze reis alleen extra dagen bijboeken aan het eind in Valencia, of vooraf in Biar. Dag 1 van het arrangement dient echter altijd een zondag te zijn.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten.
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Alicante of Valencia.

Informeer naar mogelijkheden en tarieven: e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Als je op Alicante vliegt kun je vanaf het vliegveld per bus van het vliegveld naar het treinstation van Alicante reizen (kijk hier voor de bustijden). Van daar reis je per trein naar het station van Villena (niet Villena AV).  Duur 45 minuten, kosten ca €10,- pp. Kijk hier voor prijzen en treintijden. Hier wordt je opgepikt door de agent of de accommodatiehouder. Je dient de geschatte aankomsttijd in Villena wel ca 24 uur van tevoren door te geven aan de agent.
Als je op Valencia vliegt neem je de metro vanaf het vliegveld naar het centrum. Je stapt uit bij metro station Xàtiva (kijk hier voor info over de metro). Vanaf het treinstation van Valencia reis je naar Villena treinstation (niet Villena AV). Duur 1hr.15 minuten, kosten ca €15,- pp. Kijk hier voor prijzen en treintijden. Hier wordt je opgepikt door de agent of de accommodatiehouder. Je dient de geschatte aankomsttijd in Villena wel ca 24 uur van tevoren door te geven aan de agent.
Als je op Alicante vliegt kun je bij boeking ook een transfer naar de eerste accommodatie bijboeken (zie onder 'Extra mogelijkheden', tabblad 'aanvullende opties').

Als u uw eigen fiets(en) meeneemt, houd er dan rekening mee dat fietsen niet op sneltreinen kunnen worden meegenomen. Op lokale treinen is dat in de meeste gevallen wel toegsetaan, maar is er een limiet aan het aantal fietsen dat op deze treinen wordt toegestaan. Meer informatie hierover vindt u hier: http://www.renfe.com/EN/viajeros/info/bicicletas.html

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Silken Puerta (Valencia)

Transfers

Vliegveld Alicante - Biar

Optionele transfer van vliegveld Alicante naar de eerste accommodatie in Biar.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. De prijs is per persoon.

Fietshuur

hybride-.jpg

hybride fiets

Uw huurfiets is een aluminium hybride fiets, volledig uitgerust, o.m. anti-lekbanden, reparatieset, snelheidsmeter, 1 achtertas per fiets en 1 kaarthouder per fiets. De fietsen hebben minimaal 21 versnellingen.

Voorwaarden: Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt niet standaard bijgeleverd bij uw huurfiets. Uit hygienische overwegingen raden wij u aan er zelf een mee te nemen. Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst.

e-bike-.jpg

e-bike

U kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning huren. Deze fiets, type AGOGS Tracer Trek, is uitgerust met 10 versnellingen, voorvering, bagagedrager, 1 achtertas, kilometerteller, reparatiesetje,  anti-lekbanden, verlichting en per twee fietsen 1 kaarthouder. Actieradius is 60 tot 130 km.

Voorwaarden: U dient dit bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten in de periode van half maart tot eind juli en van begin september tot eind december, echter alleen op zondagen. In de zomermaanden kan het erg warm zijn en kan het druk zijn op de wegen richting de kust.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar País Valenciano ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm wettelijk verplicht. Vanwege hygiëne adviseren wij u zelf een helm mee te nemen. Eventueel zijn helmen ook gratis te lenen bij aankomst.

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

land_van_de_sinaasappel_Lex_van_den_Bosch.jpg

Spanje - País Valenciano

de Via Verde naar Valencia

Fietsvakantie langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen