Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Fietsen×
  Portugal×
  Alles wissen ×
  4

  Fietsvakanties in Portugal

  Fietsvakantie Portugal

  SNP Natuurreizen is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen in Portugal.

  • SNP Natuurreizen is dé actieve Portugalspecialist
  • Betrouwbare en kwalitatieve reisorganisatie
  • Bijzondere fietsreizen door de natuur
  • Ervaren reisexperts
  • Onvergetelijke buitenbeleving
  Portugal - Algarve, Quinta da Lua, 8 dagen
  Ria Formosa Algarve Portugal 8,5
  Fietsen
  Privéreis
  Portugal - Algarve, Quinta da Lua Huis van de maan

  lichte fietsvakantie vanuit quinta

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  vanaf € 939
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Portugal - Het land rond Coimbra, 8 dagen
  8,5
  Fietsen
  Privéreis
  Portugal - Het land rond Coimbra Het landschap van de fado

  fietsvakantie langs landhuizen en agriturismos

  Zwaarte
  Comfort
  8 dagen
  vanaf € 584
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Portugal - Algarve en Alentejo, 7 dagen
  370010-pt-costa-vicentina_2012-08-29_071.jpg 8,6
  Fietsen
  Privéreis
  Portugal - Algarve en Alentejo De Rota Vicentina per fiets

  fietstrektocht langs dorpshuizen en hotel

  Zwaarte
  Comfort
  7 dagen
  vanaf € 819
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Fietsvakanties Portugal: actieve reizen vol natuurschoon

  Een actieve reis waar de natuur centraal staat maar waarin je ook culturele uitstapjes maakt? Dat is een fietsvakantie in Portugal van SNP. Deze reizen brengen je naar de mooiste plekken in dit Zuid-Europese land. De Algarve in het zuiden is meer dan alleen zon, zee en strand. Deze provincie heeft nog genoeg onontdekte plekjes waar je nauwelijks toeristen tegenkomt en op een authentieke manier kennis maakt met Portugal en zijn vriendelijke bewoners. Alentejo grenst in het zuiden aan de Algarve. Al fietsend door deze vrij onbekende regio, rijd je over glooiende heuvels en door slaperige dorpjes. Kies je als bestemming het hart van Portugal, dan wordt het decor gevormd door de uitlopers van het imposante berggebied Serra da Estrela. Deze groene en heuvelachtige omgeving heeft prachtige rivieren, stuwmeren en miradouros, de beroemde Portugese uitzichtpunten. Een cultureel hoogtepunt is de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, een historische parel aan de oevers van de Rio Mondego.

  Fietsvakanties in Portugal: licht tot pittig

  De fietsvakanties in Portugal die SNP organiseert, zijn er in verschillende varianten. Je maakt deze reizen op eigen houtje en deelt daarom ook zelf de dagen en fietstochten in. SNP levert het kaartmateriaal en doet aanbevelingen voor fietsroutes maar je hebt de vrijheid om daar je eigen draai aan te geven. De fietsvakanties variëren van licht en comfortabel tot redelijk pittig. De lichte fietsreizen zijn voor iedereen geschikt. De zwaardere fietsvakanties vragen om een goede conditie omdat de dagtochten vaak lang zijn en in hoogte verschillen. De accommodaties die SNP voor deze reizen in Portugal heeft uitgekozen, zijn allemaal goed tot luxe, met vaak een unieke ligging.

  Fietsvakantie Portugal: de ongerepte Algarve en Alentejo

  Fietsvakanties in Portugal door de zuidelijke regio's Algarve en Alentejo staan in het teken van het ruige achterland. Ongerepte stukken natuur, verlaten stranden in schilderachtige baaien, gouden korenvelden en uitgestrekte wijngaarden. Onderweg kom je langs oude Romeinse vestingstadjes, zoals het middeleeuwse Évora in Alentejo, dat staat aangemerkt als werelderfgoed. In de Algarve bezoek je de havenstad Tavira, ook wel de 'Koningin van de Algarve' genoemd. Je kunt deze twee prachtige regio's ook combineren. In dat geval maak je een fietsreis langs de zuidkust van Alentejo naar de Algarve. Je volgt de lange afstandsroute Rota Vicentina zuidwaarts naar Cabo Sao Vicente. Dit is ook in de winter een prachtige fietsreis dankzij het milde klimaat.

  Bekijk ook onze wandelvakanties Portugal of alle reizen in Portugal.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.