Bergwandelvakantie vanuit hotel en langs berghutten
Uniek aan deze reis
- Fijn hotel in het dal
- Hooggelegen berghutten
- Ruige alpiene tochten
- GPS tracks aanwezig
U verblijft in totaal vier nachten onder in het dal, in een comfortabel 3*- familiehotel met grote tuin en kleine natuurlijke zwemvijver nabij Neustift, in het dorpje Kampl. Het arrangement start met drie overnachtingen in dit hotel, daarna volgen drie overnachtingen in drie verschillende berghutten op traditionele “lager”, de laatste nacht verblijft u opnieuw in het hotel.
Het hotel beschikt over een lounge, bar, restaurant, wellness ruimte, natuurlijke zwemvijver en parkeergelegenheid. De kamers beschikken over een badkamer met do/wc, balkon, radio, telefoon en TV.
In de berghutten verlaat u de luxe van het hotel in het dal en u maakt drie nachten deel uit van de wereld van bergbeklimmers en wandelaars, die het hoogste deel van de Stubaier Alpen willen zien. Aan tafel in de gemeenschappelijke Stube of op het terras worden alle ervaringen uitgewisseld; er heerst een typische “huttensfeer”. Je slaapt op kleine slaapzaaltjes (of indien beschikbaar: kamers), waarvoor je wel je eigen lakenzak moet meenemen (dekens zijn aanwezig). Er is overal goed gemeenschappelijk sanitair met warme douches. Voor de douches moet je apart betalen. Er zijn geen handdoeken in de hutten aanwezig. Neem slippers mee voor in de hut. Er zijn geen handdoeken in de hutten aanwezig. Neem slippers mee voor in de hut.
In het hotel in het dal is het ontbijt in buffetvorm, ‘s avonds kunt u kiezen uit twee viergangendiners. Er is tevens een saladebuffet. De lunch kunt u zelf inkopen in de winkeltjes in Kampl en het nabijgelegen hoofddorp Neustift.
In de hutten krijgt u zowel ontbijt, avondeten als lunchpakket. U hoeft dus op de trektocht niet met voorraden eten te sjouwen. In de Dredsner en de Sulzenau hut is het mogelijk om glutenvrij te eten. In de Nürnberger Hut moet je zelf hiervoor zorgen.
Dit is een geweldige tocht voor mensen die van stevig wandelen en af en toe wat klauteren houden.
De routes in het dal zijn meestal gemarkeerd met gele borden van het Tourismus Verband. U wandelt daar meestal over goed begaanbare paden. De overige routes, en zeker die tussen de hutten, voeren over smallere, rotsachtige paadjes. Er zijn ook stukken zonder pad over puinwaaiers en rotsachtig terrein. Bij slecht weer kunnen rotsen glad worden, het is dan echt even opletten, stevige hoogsluitende bergschoenen met goed profiel zijn voor deze tocht een must. Enige bergervaring is voor deze reis bovendien noodzakelijk.
Huttentrektocht
De routes tijdens de huttentocht zijn gemarkeerd met witte borden van de Alpenverein en rode of roodwitte markering op stenen. Op een aantal trajecten zijn er ijzeren kabels in de bergwand verankerd voor extra houvast op de moeilijkere en steilere stukken. Soms voeren behoorlijk smalle paadjes langs steile hellingen. Voor mensen met hoogtevrees is de huttentocht dus niet geschikt, dit is met name van toepassing op dag 5 en 6. Tijdens de huttentrektocht wordt uw bagage niet vervoerd. U neemt dus op deze tocht voor 3 nachten bagage mee. De (relatief korte) wandelingen tijdens de huttentocht zijn niet in te korten, wel zijn er altijd 2 varianten mogelijk, die overigens niet zozeer in zwaarte van elkaar verschillen, maar wel in moeilijkheid. De makkelijkere varianten voeren over goede paden, maar via het dal, dus met meer hoogtemeters en kilometers. Ze vormen een prima alternatief voor de minder zekere wandelaars, die toch wel van een pittige bergtocht en een ervaring in het hooggebergte houden.
NB. Bij erg slecht weer of indien de routes tijdens de huttentocht toch te moeilijk blijken, zijn alle hutten ook via een route door het dal te bereiken, deels ook in te korten door gebruik te maken van de bus. Nadeel is dan wel dat er meer hoogtemeters gemaakt moeten worden.
Deze wandelreis is ook geschikt voor oudere kinderen, vanaf 12 jaar, die ervaring hebben met bergwandelen.
In het hotel in Neustift kunt u uw reis indien gewenst na afloop verlengen. Maar ook kunt u desgewenst in één van de berghutten een extra nacht bijboeken.
De afstand Utrecht - Kampl bei Neustift is ca. 920 km. U kunt bij het hotel parkeren.
Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Innsbruck laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.
Vanaf Innsbruck Hbf. neem je de bus naar het Stubaital. Het is 25 km naar Kampl (bei Neustift im Stubaital). Klik hier voor informatie over busdiensten.
Bestemming | Tijd | Overstap |
Amsterdam CS – Innsbruck Hbf . | 08:02 - 19:18 | 2 |
Innsbruck Hbf. – Amsterdam CS | 10:40 - 20:26 | 2 |
NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Vroeger fungeerde Hotel Weisses Kreuz in Innsbruck als herberg voor kooplieden en boeren. In 1769 was het hotel zelfs even de verblijfplaats van Leopold Mozart en zijn toen dertienjarige zoon Wolfgang Amadeus. Dit is slechts een van de hoogtepunten uit de rijke historie van het hotel. Tegenwoordig is er het een en ander veranderd, maar de vriendelijkheid en gastvrijheid zijn onveranderd gebleven.
De kamers zijn alle gezellig ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Natuurlijk ziet u de traditionele stijl van het hotel terug in de inrichting van de kamers.
U kunt dit arrangement starten in de periode van begin juli tot eind september. Buiten deze periodes zijn de berghutten gesloten. Open gaan en sluiten van de hutten is bovendien weersafhankelijk, dus de aangegeven periode is indicatief.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Stubaital ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Hou er rekening mee dat u in de berghutten alleen met contant geld kunt betalen.
Tijdens de huttentrektocht dient u voor 3 nachten bagage mee te nemen. Deze kan beperkt blijven tot toiletartikelen, verschoning, een lakenzak en een handdoek. Verder moet u natuurlijk een warme fleece, regenkleding, lunchpakket en drinken bij u hebben. Voor in de hutten volstaat een lakenzak en een kussensloop; dekens en kussens zijn aanwezig. In de hutten hebben we alle maaltijden voor u geregeld, inclusief elke dag een lunchpakket. Hierdoor hoeft u deze dagen toch niet een al te zware rugzak mee te sjouwen. Een rugzak met inhoud tussen 30 en 40 liter volstaat daarom.
Momenteel zijn er geen bijzonderheden.
Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.
Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Of bekijk de veelgestelde vragen