Neue Reichenbergerhütte

Oostenrijk - Virgental, 6 dagen Langs berghutten over de Lasörling Höhenweg

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Huttentrektocht langs hotel en berghutten

Beleef het echte alpine gevoel in het Virgental, gelegen aan de rand van het Nationalpark Hohe Tauern, met uitzicht op het bergmassief van de Grossvenediger. Je maakt deze huttentocht over de zuidelijke hellingen van deze rustige en ongerepte vallei, omringd door imposante drieduizenders. Je loopt vier dagen over de Lasörling Höhenweg van hut naar hut met goed gemarkeerde paden en prachtige uitzichten. De eerste en laatste nacht overnacht je in een prachtig gelegen klein hotel aan het einde van het dal. 

Uniek aan deze reis

 • Drie overnachtingen in schitterend gelegen berghutten
 • Prachtig panorama op de Venedigergruppe en de Großglockner
 • Trektocht door ongerept Alpen dal
 • Voor en na de huttentocht ontspannen in prima hotel
 • Routes in SNP-app
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Lasörling Höhenweg

In het kort ziet je programma er als volgt uit: 

 • Dag 1: Aankomst in het Virgental in Hinterbichl
 • Dag 2: Met de huttentaxi naar de Wetterkreuzhütte en via de Zupalseehütte naar de Lasörlinghütte
 • Dag 3: Van de Lasörlinghütte naar de Bergerseehütte of Lasnitzenhütte over de Bergel Törl
 • Dag 4: Van de Bergerseehütte naar de Neue Reichenbergerhütte - over de Rote Lenke
 • Dag 5: Van de Neue Reichenbergerhütte via het Umbaltal terug naar Hinterbichl
 • Dag 6: Verlenging in het Virgental of einde trektocht
Voor meer details kijk je bij het dag tot dagprogramma.

Dag 1 Aankomst Virgental

Vandaag kom je aan in het Virgental. Als je vroeg bent kun je alvast de omgeving verkennen en inlopen voor de dag van morgen. 

Overnachting in

Hinterbichl

Dag 2 Naar de Lasörlinghütte

Vandaag begint je trektocht over de Lasörling Höhenweg. Je vertrekt vroeg per taxi naar het centrum van Virgen. Vanaf hier ga je met de hüttentaxi naar de Wetterkreuzhütte op 2106m. Daarna begin je aan de klim naar de prachtig gelegen Zupalseehütte (2346m) voor je eerste rustpunt. Je kan eerst nog een uitstapje maken naar de Legerle op 2527 m met een fenomenaal uitzicht op de Grossvenediger. Na de Zupalsee hütte gaat je tocht verder over de Hoher Gang naar de mooi gelegen achthoekige Lasörlinghütte op 2350m, waar Heidi en haar staf je in de avond een stevige maaltijd voorzetten in de gezellige Stubbe.  

Wandeling: 8 km (10,5 km inc. Legerle), 600 m stijgen en 350 m dalen, 4 uur (5,5 uur incl. Legerle) 

Overnachting in

Lasörlinghütte

Dag 3 Naar de Bergerseehütte

Na een goede nachtrust staat er vandaag een pittige klim en afdaling op je te wachten, de afstand is vandaag niet lang. Dus afhankelijk van de weersvoorspelling kan je rustig ontbijten in de Lasörlinghütte of juist vroeg vertrekken om voor de regen aan te komen in Bergerseehütte. De tocht gaat vandaag over de Berger Törl op 2800 m, waarna je afdaalt over een een steil pad naar de Bergersee. Aan de linkerkant heb je steeds uitzicht op de hoofdberg van de Lasörling Höhenweg, de Lasörling op ruim 3000m. Zowel tijdens de klim naar de Berger Törl als bij de afdaling kom je enkele steile stukken tegen die gezekerd zijn met staalkabel of trappen om je door de moeilijke passages heen te helpen. Ook vandaag word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het Virgental en de GrossVenediger.  In de Bergerseehütte word je welkom geheten door de huttenwirt die in de avond zorgt voor een voedzame maaltijd. Aangezien de hut moeilijk toegankelijk is voor aanvoer van voorraad bestaat de keuze uit vegetarisch of vlees, alles vers gemaakt zelfs het brood voor het ontbijt. En als de huttenwirt tijd heeft gehad voor de was voorziet hij je vanavond van een zalig schoon dekbed!

 Wandeling: 5,5 km, 550 m stijgen en 630 m dalen, 3,5 uur.

Zit de hut vol dan loop je nog 2 uur (4,5 km) verder naar de Lasnitzen hütte. 

Overnachting in

Bergerseehütte

Dag 4 Naar de Neue Reichenberger Hütte

Vandaag is een lange wandeldag, maar de beloning is groot!. Na het ontbijt loop je eerst over de Panoramaroute richting de Lasnitzen Hütte,vanwaar je omhoog klimt naar de Michelscharte op 2652m. Een flinke klim omhoog met prachtig uitzicht en in het voorjaar word je getrakteerd op fleurige bloemenvelden. Ook de kans om oog in oog te staan met een Alpenmarmot is vandaag groot. Tot op grote hoogte kom je nog koeien en schapen tegen van de almen die in de zomer bewoont worden door de boeren. Het pad daalt weer een paar honderd meter voordat je door hoogalpien landschap weer stijgt naar de Rote Lenke op 2794m. Vlak daarna zie je de Neue Reichenberger Hütte al liggen aan de kleine Bodensee. Je slaapplek voor vannacht. 

Wandeling: 9,5 km, 1300 m stijgen en 900 m dalen, 5-6 uur

Overnachting in

Neue Reichenberger Hütte

Dag 5 Terug naar het Virgental

Vandaag volg je het oude gletsjerdal langs de Daber Kees terug naar het Virgental. Een prachtige afdaling met adembenemende uitzichten. Het pad slingert naar beneden door het smalle Daberdal met ver onder je de ruisende Daber, die aan het einde van het dal in de Isel uitmondt.  Aan het einde van het pad steek je de Isel over en daal je verder af langs de Umbalfälle naar Ströden en Hinterbichl. Het pad wordt steeds gemakkelijker en je bereikt uiteindelijk de toeristische Umbalfälle, maar zeker de moeite waard om even voor om te lopen. Tijdens een late lunch kun je bij de Islitzer Alm even bijkomen van de prachtige, maar lange tocht. Vanaf Islitzer Alm daal je verder af naar Ströden voor de bus terug naar Hinterbichl of loop je verder langs de Umbalfälle terug naar het hotel in Hinterbichl.

Wandeling: 19 km tot aan Hinterbichl, 1000 m dalen, 6 uur 

Overnachting in

Hinterbichl

Dag 6 Einde huttentrektocht

Na een zalige nacht in een echt bed in je hotel in Hinterbichl neem je afscheid van het Virgental.  Ook leuk om nog een extra nachtje te verlengen in het hotel in Hinterbichl voordat je weer naar huis terugkeert. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht de eerste en laatste nacht in een klein en goed verzorgd hotel (3* niveau) aan het einde van het Virgental, met prachtig uitzicht op de bergen, aan de rand van Hinterbichl in het Nationalpark Hohe Tauern. Het natuurresort heeft 22 kamers, allen met douche, toilet en balkon. Het hotel is in 2013 geheel gerenoveerd. Je kan hier na de huttentocht heerlijk ontspannen in de sauna.

In de hutten slaap je op meerpersoonskamers (Lager). Je dient voor de hutten zelf een lakenzak of slaapzak mee te nemen. Het sanitair in de hutten is op de gang, inclusief (muntjes)douche, je dient zelf een handdoek mee te nemen. Kijk voor de complete uitrusting voor een huttentocht op: Paklijst huttentocht

Over de maaltijden

In het hotel in Hinterbichl en in de hutten verblijf je op basis van halfpension en voor de lunch tijdens de huttentocht krijg je een eenvoudig lunchpakket (Wanderjause) mee. In het hotel in Hinterbichl serveren ze regionale en/of biologische gerechten. Je krijgt hier een prima ontbijt voordat je start met de huttentocht. Je kunt de eerste dag van de huttentocht ook prima lunchen op het terras van de Zupalseehütte. Tijdens de huttentocht krijg je in de hutten een eenvoudig, maar voedzaam ontbijt en avondmaaltijd. De laatste avond eet je weer in het hotel in Hinterbichl.  Niet in alle hutten is het mogelijk om rekening te houden met een intolerantie of allergie. In de Bergerseehütte wordt alleen vlees of vegetarisch geserveerd. Neem dus extra brood/snack of een gevriesdroogde maaltijd mee in je rugzak. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten en diners
 • lunchpakket op de wandeldagen 
 • transfer dag 2 naar Wetterkreuzhütte
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventueel transfer (gratis met de bus met de gastenkaart van het hotel)
 • eventuele kosten douche in berghutten
 • persoonlijke uitgaven, zoals drankjes in de hutten
 • verzekeringen, sluit een goede reisverzekering af voor de bergen
 • Ter plaatse te betalen

  • toeristenbelasting ( € 2,50 p.p.p.d.)

  Reisinformatie

  Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone en/of met de Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

  Over de activiteiten

  Je trekt vier dagen over de Lasörling Höhenweg in het Virgental. De tochten zijn niet lang, behalve op dag 4 en 5 loop je ruim 6 tot 7 uur. De hoogteverschillen wisselen per dag, de eerste wandeldag word je met de huttentaxi naar de Wetterkreuzhütte op ruim 2100 meter gebracht. De laatste wandeldag daal je ruim 1200 m. De tocht gaat grotendeels over goed bewegwijzerde en begaanbare bergpaden met enkele stukken ongebaand terrein. over rotsblokken, gruishellingen of een klein sneeuwveld in het begin van het seizoen. Enkele stukken loop je langs steile afgronden en heb je je handen nodig voor je evenwicht. De lastige stukken in de tocht zijn meestal goed gezekerd met staalkabels of een trap. 

  Geschikt voor kinderen

  De wandelingen zijn ook met kinderen te maken vanaf ongeveer 12 jaar. Als je reist met kinderen moeten de ouders tredzeker zijn om de kinderen te kunnen begeleiden. De kinderen moet een goede sportconditie hebben en tot 6 uur kunnen lopen. 

  Extra dagen

  Je kunt in ons hotel in Hinterbichjl extra nachten bijboeken. Hier kun je je makkelijk nog een paar dagen vermaken in het Virgental of lekker ontspannen in de sauna of met een boek op je balkon. Je kunt ook de huttentocht verlengen met een 3-daagse huttentocht aan de noordkant van het Virgental, langs de Venediger Höheweg. 

  Praktische informatie

  Over de route en parkeergelegenheden

  De afstand Utrecht - Virgental is ca. 970 km. Je kunt de auto bij het hotel in Hinterbichl parkeren gedurende de huttentocht.

  Trein informatie

  Na aankomst op station Kitzbühel reis je per lijnbus in 1,5 uur naar Matrei in Osttirol. Vanaf hier reis je per bus of per taxi naar het hotel aan het einde van het Virgental.
  Informatie bus : klik hier

  Treinschema

  Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

   Bestemming  Tijd Overstap
   Arnhem CS - Kitzbühel   09:07 - 17:25  3 
   Kitzbühel - Arnhem CS  10:35 - 19:27  3 

   

  Of een vroege trein naar Lienz en dan bus 951 naar het Virgental, deze rijdt in de zomer tot in de avond.

  Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

  Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.

  SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

  Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

  Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl
  Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

  Dit arrangement kun je starten van eind juni t/m eind september. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in de zomermaanden wilt boeken.

  Houd er rekening mee dat pinbetalingen in de meeste hutten niet mogelijk zijn. We raden aan om genoeg contant geld mee te nemen voor eventuele extra uitgaven, zoals een drankje ter plaatse. 

  Voor het wandelen in de bergen is een goede conditie en voorbereiding een voorwaarde om met plezier in de bergen op stap te gaan. Direct na boeking ontvang je van ons de bergwandelreiswijzer ter voorbereiding van je huttentocht. 

  In de hutten zijn honden welkom onder bepaalde voorwaarden. Zo mag en in de Bergerseehütte maar 1 hond per nacht aanwezig zijn en moet de hond apart van jou slapen of slaap je samen met de hond in een apart slaapgedeelte. Je moet flexibel zijn ingesteld wil je deze reis met de hond doen en de hond moet goed onder controle kunnen meewandelen en enige bergwandel ervaring voor hond en baasje zijn een voorwaarde. De extra kosten voor het meenemen voor de hond zijn altijd op aanvraag. 

  Aanbevolen uitrusting

  • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
  • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn) 
  • regen- en winddichte kleding
  • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
  • handschoenen en muts 
  • contant geld voor in de hutten (vaak geen PIN-betaling mogelijk) 
  • rugzak voor huttentrektocht (30 liter) 
  • sloffen of hutslippers 
  • huttenslaapzak (lakenzak) en kussensloop (dekens en kussens zijn aanwezig) 
  • zaklamp 
  • mobiele telefoon 
  • handdoek
  • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) 
  • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld 
  • eventueel wandelstokken 
  • GELDIG paspoort 
  • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
  • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken van blaren

  Check de uitgebreide paklijst op Paklijst huttentrektocht

  Tijdens de huttentrektocht dien je voor 3 nachten bagage mee te nemen. In de hutten moeten je schoenen voor de Trockenraum (droogruimte) worden geplaatst. Voor in de hut raden we aan zelf hut slippers mee te nemen, aangezien deze in de hutten maar beperkt beschikbaar zijn. Verder hoort een lakenzak, kussensloop en handdoek tot de basis benodigdheden. 

  Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
  Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

  Graag willen we je wijzen op specifieke regels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de 'website van het Oostenrijks verkeersbureau'.

  Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Rij- en kentekenbewijs
  De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

  Tolvignet
  Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
  NB.
  Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Onderweg naar de Neue Reichenbergerhütte

  Oostenrijk - Virgental

  Langs berghutten over de Lasörling Höhenweg

  Huttentrektocht langs hotel en berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten