Kroatië - Dalmatië, 8 dagen van Trogir naar Dubrovnik

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en guesthouse

Deze fietsvakantie door het zuiden van Dalmatië start in het historische hart van Trogir. De azuurblauwe Adriatische Zee wijkt deze week nauwelijks van je zijde. Peddel door wijn- en olijfboomgaarden op de prachtige eilanden voor de Kroatische kust. Verken de geplaveide straatjes van schitterende steden als Dubrovnik en Split. Geniet van onontdekte Kroatische wijnen en de traditionele keuken. Je verblijft in vriendelijke hotelletjes en pensions.

Uniek aan deze reis

 • Fiets op de eilanden Ciovo en Korcula
 • Historisch Dubrovnik: UNESCO Werelderfgoed
 • Inclusief huurfiets
 • Wijnproeverij Konavle
 • Zwem in azuurblauwe zee
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Blog - Fietsen langs de Dalmatische kust

Het is al laat in september als ik in een zeer druk Dubrovnik aankom. Gelukkig is het terras aan zee van het hotel-restaurant waar ik deze nacht zal slapen nog lang niet vol. Een teken dat het hoogseizoen toch écht voorbij is. Lees verder...

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Kroatië - Dalmatië

Deze reis staat niet alleen in het teken van fietsen. Je maakt meerdere malen een boottocht, er is voldoende tijd voor een duik in zee, cultureel bezoek en op de voorlaatste dag is er tevens een wijnproeverij gepland. Je reis begint rustig, met een verkenning van de fraaie steden Trogir en Split, onderbroken door een kalme fietstocht over het eiland Ciovo.

Per catamaran steek je over naar het eiland Korcula. De Kroatische keuken, met hier veel vis en kreeft op het menu, maar ook pasta’s en salades, zal je verbaasd doen staan. Korcula claimt de geboorteplaats te zijn van ontdekkingsreiziger Marco Polo. Destijds maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Italiaanse sfeer ademt het nog steeds. Het Kroatisch wordt hier met een Italiaanse tongval gesproken. De cappuccino is er goed, net als het ijs. Verder zijn er op dit bijzondere eiland ook veel Dalmatische tradities bewaard gebleven. Het zwaarddansen, een 16e eeuwse combinatie van dans en vechtsport, wordt nog regelmatig opgevoerd. Ook de muziek van het eiland is prachtig; er zijn nog veel folkore-ensembles die a capella liederen uit lang vervlogen tijden ten gehore brengen. Deze activiteiten concentreren zich vooral in Korcula-stad, een soort Dubrovnik in het klein.

Een verblijf in Dubrovnik is een passend slotstuk van de reis. Dubrovnik heet met recht de parel van de Adriatico. Op een klein schiereiland, dat uitsteekt uit de bergachtige kust, ligt het geheel ommuurde oude centrum. Het terracotta van de daken steekt fel af tegen het blauw van de zee. Door de wirwar van steegjes en trappen kun je heerlijk dolen, met op zijn tijd een terrasje. 

Dag 1

Aankomst in Trogir, een heerlijk mediterraan oud stadje. Het historische centrum zweeft op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo. Flaneer 's avonds door de geplaveide straatjes, langs de middeleeuwse stadspoorten en de bootjes in de haven. Strijk op een van de gezellige pleintjes neer op het terras.

Overnachting in

Trogir - Villa Carrara

Dag 2

Rondrit vanuit Trogir (43 km, 500 m stijgen en dalen)
Fiets 's morgens rond over het eiland Ciovo, gelegen voor de historische binnenstad van Trogir. Je fietst over rustige asfaltweggetjes en goed begaanbare gravelwegen. Als het 's middags warmer wordt parkeer je je fiets aan een van de stranden op Ciovo of je ontdekt de musea en kerken van Trogir.

Overnachting in

Trogir - Villa Carrara

Dag 3

Na het ontbijt reis je per openbare bus naar Split. Stop je bagage in een kluis aan de haven en ontdek het historische centrum te voet. Via de poorten van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus stap je de middeleeuwse binnenstad binnen. Je zult versteld staan van vele historische tijdperken die ter herkennen zijn in de bouwstijl van de paleizen, bibliotheken en apotheken in het centrum. 
's Middags neem je vanuit de naast het oude centrum gelegen haven de catamaran naar het eiland Korcula waar je overnacht in de gelijknamige hoofdstad.

Overnachting in

Korcula - Pansion Hajduk

Dag 4

Rondrit Korcula via Pupnat (50 km, 800 m stijgen en dalen)
Je maakt een rondrit over het oostelijk deel van het eiland Korcula. Je ontdekt oude dorpjes als Zrnovo en Pupnat en fiets langs vruchtbare akkers, wijn- en olijfgaarden. Na een afdaling bereik je het dorpje Kneza aan de noordkust. Neem hier een duik in zee of maak nog een ommetje naar het dorp Racisce voor je terugkeert naar Korcula. De rest van de middag kun je de wonderlijke ommuurde oude stad van Korcula verder verkennen.

Overnachting in

Korcula - Pansion Hajduk

Dag 5

Rondrit Korcula via Lumbarda (30 km, 450 m stijgen en dalen)
Verken per fiets de oostpunt van Korcula. Je rondt de pedalen naar het oude dorp Lumbarda, ooit de eerste Griekse kolonie van het eiland. Vandaag de dag staat Lumbarda bekend om de goede wijn ('Grk') en zandstranden in nabijgelegen baaitjes. Op de uiterste punt van het eiland, naast de vuurtoren, zie je de bootjes op open zee tussen Mljet, Korcula en het schiereiland Peljesac.

Overnachting in

Korcula - Pansion Hajduk

Dag 6

's Morgens word je naar het busstation in Korcula gebracht waar je de openbare bus neemt naar Dubrovnik. Maak na aankomst bijvoorbeeld een wandeling over de stadsmuren om een goede indruk te krijgen van de 'parel van de Adriatische Zee'. 

Overnachting in

Dubrovnik - Hotel Perla

Dag 7

Rondrit Gruda via Konavle (45km, 730 m stijgen en dalen)
Je wordt 's morgens naar Konavle gebracht, het serene achterland van Dubrovnik. Maak een rondrit langs de vruchtbare gronden van het uiterste zuiden van Kroatië, nabij de grens met Montenegro. Je tocht eindigt in het dorp Ljuta met een proeverij met wijn en hapjes. Na afloop word je teruggebracht naar Dubrovnik waarna je het Werelderfgoed van de fantastische oude stad kunt ontdekken.

Overnachting in

Dubrovnik - Hotel Perla

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleinschalige hotels en pensions op kamers met eigen douche en toilet. Het hotel in Trogir is gelegen in de oude stad; in Dubrovnik overnacht je in een goed hotel in de wijk Lapad, zo'n 4km buiten het centrum. Lapad is een bruisende, leuke wijk met veel restaurantjes. Er zijn tevens enkele kleine stranden. Met de bus ben je in 10 minuten in het centrum. Je verblijft op een kamer met eigen badkamer.
Het pension in Korcula is rustig gelegen, op een kwartiertje wandelen van het centrum. 

Over de maaltijden

Het ontbijt is iedere dag inbegrepen. Voor de lunch doe je zelf inkopen of je gebruikt deze in een café/restaurant onderweg. Voor de diners kan je zelf een restaurant uitzoeken. In Trogir en Dubrovnik verblijf je in het centrum en heb je volop keuze om de hoek. In Korcula wandel je in een kwartier naar het centrum waar zich meerdere restaurants bevinden. Je kunt ook prima eten in je pension.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer haven Korcula - pension vv (dag 3 & 6)
 • transfer Dubrovnik - Konavle vv (dag 7)
 • wijnproeverij Grude
 • fietsroutes in SNP Reis App
 • digitale reisinformatie
 • huurfiets

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • verzekeringen en persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

 • bus- en boottickets dag 3 en 6 (totaal ca. EUR 35 p.p.)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Huurfietsen

Om logistieke redenen is een huurfiets bij de reissom inbegrepen. Het is nl. niet mogelijk fietsen mee te nemen op de catamaran van Split naar Korcula en in de openbare bussen. Omdat je in 3 verschillende gebieden fietst, maak je tijdens je reis gebruik van 3 verschillende huurfietsen. Je huurfiets is overal een goede kwaliteit mountainbike met minimaal 18 versnellingen. Een helm wordt overal bijgeleverd.

Over de activiteiten

Je reist per openbare boot en bus van de ene verblijfplaats naar de andere. Vanuit je verblijfplaats maak je rondritten op de fiets. Op dag 7 word je eerst naar het startpunt van de fietstocht gebracht en na afloop ook weer terug. Je fietst voornamelijk over verharde rustige landweggetjes, maar ook regelmatig over onverharde wegen die vrij stenig kunnen zijn. Niet voor niets is de bij de reissom inbegrepen huurfiets een mountainbike.  

Extra dagen

Je kunt overal extra dagen boeken. Wil je tijdens deze dagen beschikken over je huurfiets, dan dien je dit bij boeking te vermelden.
Een extra dag op Korcula geeft je gelegenheid een boottocht te maken naar het groene eiland Mljet.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Trogir is ca. 1650km. Je accommodatie in Trogir beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Je kunt de auto voor de eerste 2 dagen van de reis parkeren op een van de betaalde openbare parkeerplaatsen in of nabij het centrum van Trogir. Op dag 3 rijd je naar Split waar je je auto parkeert in een openbare parkeergarage (ca. EUR 10,- per dag). Dit is goedkoper dan parkeren in Trogir en bovendien hoef je aan het eind van de reis niet helemaal terug te reizen naar Trogir.
Aan het einde van het arrangement reis je per openbare bus (4.5 - 5 uur) van Dubrovnik naar Split. Er rijdt ca. 1 x per uur een bus.

Voor zowel Oostenrijk als Slovenië is een autobahnvignet vereist.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht heen op Split of evt. Zadar, terug vanaf Dubrovnik.

Transavia vliegt vanaf april  5x per week vanaf Rotterdam naar Split en 2x per week vanaf Rotterdam naar Zadar. Terug vanaf Dubrovnik naar Rotterdam wordt 3x per week gevlogen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Split reis je per openbare bus naar het 5km verderop gelegen Trogir.
Zadar ligt ca. 130km van Trogir. Vanaf het vliegveld van Zadar neem je de bus naar het busstation in de stad. Hier vandaan vertrekken bussen die je in 2.5 - 3 uur rechtstreeks naar Trogir brengen.

Terugreis
Aan het eind van het arrangement reis je per bus of taxi naar het vliegveld van Dubrovnik.

Je kan dit arrangement elke dag starten van half april tot half oktober. In de zomermaanden kan het flink warm worden. De tochten zijn echter vrij kort en er is voldoende gelegenheid om tussendoor of na afloop te zwemmen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dalmatië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 
Over onze lokale agent 

De lokale partner van SNP voor deze reis probeert de negatieve impact van het toerisme zoveel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd draagt ze bij aan de versterking en bescherming van lokale gemeenschappen door hen actief te betrekken in hun reisprogramma’s. 

Onze lokale partner is deelnemer aan het Travelife-programma. Travelife is een belangrijke organisatie die agenten en touroperators traint, begeleidt en certificeert in het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Onze agent heeft als doel in de toekomst certificering van Travelife te bemachtigen. Onze partner heeft al wel het ISO 9001:2008 certificaat in haar bezit, een internationaal erkende kwaliteitsstandaard in het toerisme. 

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee.

Ga je binnenkort op reis naar Kroatië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/kroatie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/kroatie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Er zijn ziekenhuizen en klinieken in alle grotere steden. Centra voor eerste hulp en ambulante gezondheidszorg zijn er in alle lokale centra. Buitenlandse toeristen betalen geen medische behandeling als tussen Kroatië en het land van herkomst een overeenkomst bestaat betreffende gezondheidszorg. Geneeskundige kosten bij personen uit landen waarmee geen overeenkomst is gesloten, moeten direct volgens de bestaande prijsopgave worden betaald.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Apotheken zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen tot 14.00 uur. In de grotere steden is er altijd een dienstdoende apotheek die 24 uur geopend is. Voor patiënten in levensgevaar bestaat de mogelijkheid van noodtransport per helikopter en per speedboot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed, zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wegen en de openbare ruimte zijn veilig en de politie is verantwoordelijk voor de bescherming en veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers van het land. De misdaadcijfers in Kroatie zijn vrij laag en geweldsdelicten komen niet veel voor. Ook diefstal komt weinig voor, al is het risico op drukke trein en busstations natuurlijk wel groter..

Landmijnen
Sommige afgelegen gebieden van Kroatië zijn nog niet volledig van landmijnen gevrijwaard. Deze omvatten het Donau-gebied in oostelijk Slavonië en Krajina. Het is onverstandig om in dit gebied af te dwalen en verlaten dorpen te bezoeken. Zie voor verder informatie: Reisadvies Kroatië | Ministerie van Buitenlandse Zaken (nederlandwereldwijd.nl)

Policija
De politie (policija) zal het de toeristen niet gauw lastig maken, tenzij ze natuurlijk de wet overtreden. De politie is zeer behulpzaam in Kroatië.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Kroatie-3400.jpg

Kroatië - Dalmatië

van Trogir naar Dubrovnik

Fietsvakantie langs hotels en guesthouse

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.