IJsland - Het Noordelijk Gevoel, 16 dagen Op zoek naar stilte van noordoost IJsland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit groepsaccommodaties, hutten en boerderij

Wandelrondreis die behalve de bekende wandelgebieden bij het vulkanische Myvatn en het nationale park Skaftafell, ook het ruige binnenland bij Hveravellir en het nog nauwelijks bekende schiereiland Langanes en de ryolietbergen van Borgarfjördur bezoekt. Overnachtingen in hutten en gemeenschapshuizen.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek onbekende noordoosten
 • Complete wandelrondreis met vele highlights
 • Lichte wandelingen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

IJsland - Het Noordelijk Gevoel

Rijdend over de Kjölurpiste, tussen de ijskappen van de Langjökull en de Hofsjökull wanen we ons op een andere planeet. De binnenlanden van IJsland zijn inderdaad van een onaardse schoonheid en vlak bij de Poolcirkel liggen enkele pareltjes van wandelgebieden, die in deze reis aan elkaar worden geregen tot een uniek subarctische sieraad. Al wandelend verkennen we tijdens deze IJsland vakantie de hoogvlakte van Hveravellir, de lieflijke omgeving van het vogelrijke Muggenmeer met de lavadoolhof van Dimmuborgir, de explosiekrater Hverfjall, de zwavelpoelen van Hverarönd en de nog nadampende grillige lavavelden van de Krafla. Op het eenzame schiereiland Langanes hebben boeren en vissers de strijd om het bestaan in de vorige eeuw verloren en het lijkt alsof de lawaaierige Jan van Genten bij de vogelrots Karl hun overwinning op de mens nog steeds vieren. Op de pastelkleurige hellingen van Brúnavik en op de oevers van het Borgarfjördur lijkt het alsof we aan het einde van de wereld terechtgekomen zijn. Andere wandelaars komen we hier nauwelijks meer tegen, het noordelijke gevoel des te meer. Aan de zuidkust is het weer wat drukker met toeristen, maar die komen dan ook voor het spectaculaire ijsmeer en het nationale park Skaftafell met zijn ijzige gletsjers. Aan de zuidkant van de Mydalsjökull bezoeken we natuurlijk de Skogarfoss en de Seljalandsfoss. In Reykjavik genieten we aan het einde van de reis van een vrije dag en hier hoort natuurlijk een drankje op een zonnig terras bij...

Dag 1

Na de landing op de internationale luchthaven van Keflavik rijden (1,5 uur) we via de zuidelijke kust van het schiereiland Reykjanes naar onze eerste overnachtingsplaats in de omgeving van  Selfoss. De met het grijsgroene Bischopsmutsmos begroeide lavavelden heten ons op een bijzondere wijze welkom. ’s Avonds genieten we van de stilte en het meewarige geluid van de Goudplevier.

Overnachting in

omgeving Selfoss

Dag 2

In het historische dal van Thingvellir bezoeken we de plaats waar tot in de 18e eeuw het IJslandse parlement in de buitenlucht vergaderde. Bij de ‘Gouden waterval’ wordt duidelijk met welk een enorme kracht het smeltwater van de ijskappen zich door de oude basaltlagen ‘vreet’. Enkele kilometers voor de Gullfoss ligt het geothermische gebied van Haukadalur. Om de paar minuten produceert de Strokkur een stoom- en waterkolom van zo’n 20 meter, terwijl op de achtergrond de grote Geysir geniet van zijn oude dag. Na al dit ‘ toeristisch’ geweld rijden we over de Kjölur het binnenland in.

Overnachting in

omgeving Hveravellir

Dag 3

Na het ontbijt rijden (1 uur rijden) we naar het verstilde Thjófadalur, aan de oostkant van de Langjökull. Via het Thjófadalur lopen we om de tafelberg Thjófafell en komen aan de rand van de schildvulkaan Strytur. Vervolgens richten we het kompas naar het oosten en lopen we over de grillige hellingen vol met touwlava naar de krater van de vulkaan. De wandeling eindigt bij de mooie geothermische bronnen van Hveravellir en het kleine grotje waar volgens de overlevering Fjalla-Eyvindur gewoond heeft. Liefhebbers kunnen hier nog een heerlijk bad nemen! Wandeling: 6 uur, 16 km en 200 m stijgen en dalen. Na de wandeling rijden we weer terug naar onze hut.

Overnachting in

Kjölur

Dag 4

We vervolgen onze tocht over de stenige Kjölur en na enkele uren draaien we de ringweg op en rijden oostwaarts naar Akureyri. Na een korte stop om boodschappen te doen en voor de liefhebbers een bezoek aan de botanische tuin, komen we aan het einde van de middag aan in het gebied van het Muggenmeer. Natuurlijk houden we bij de Godafoss een uitgebreide pauze om deze spetterende waterval te bewonderen.

Overnachting in

omgeving  Myvatn

Dag 5

De wandeling begint in het lavalabyrint van Dimmuborgir. Tussen de grillige lavaformaties heeft zich een rijke flora kunnen ontwikkelen. Als we op de juiste plaats de doolhof verlaten, komen we uit bij de Ludentsborgir, een vulkanische spleet met vele grillige vulkaankratertjes. Na de lunch brengt een korte klim ons naar de rand van de explosiekrater Hverfjall. De inspanning wordt beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving van Myvatn. Via de warmwatergrotten van Grótagjá en Stóragjá wandelen we naar het kleine dorpje Reykjahlid. Na de wandeling rijden we terug naar ons onderkomen, ½ uur rijden. Wandeling: 6 uur, 15 km, hoogteverschil 150 m.

Overnachting in

omgeving Myvatn

Dag 6

's Morgens rijden (½ uur) we naar de pas van Námaskard. Hier liggen dampende en sissende zwavelbronnen, pruttelende modderpoelen en bulderende stoombronnen, gehuld in een zwavelig rookgordijn. Op de pas begint ook de wandeling naar de Leirhnúkur. Tijdens de wandeling volgen we een historische lavastroom en maken op het einde van de wandeling kennis met lavatunnels en dampende kraters: een zeer indrukwekkend maanlandschap! Na de wandeling rijden we weer terug naar ons onderkomen, 1 uur rijden. Wandeling: 5 uur, 12 km, 200 m hoogteverschil.

Overnachting in

omgeving Myvatn

Dag 7

Met de busjes rijden we naar nationale park van Jökulsárgljúfur (1 uur rijden). De van de Vatnajökull afkomstige gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum heeft hier een enorme ravijn in de basaltlagen uitgesleten. We bezoeken de bruisende waterval van de Dettifoss en bij Vesterdalur maken een korte wandeling naar de basaltformaties van Hljódaklettar. Wandeling: 2 uur, 7 km, hoogteverschil 300 m. In Ásbyrgi kijken we nog even naar de afdruk die Sleipnir, het achtbenige paard van Odin, heeft achtergeladen aan de rand van een schildvulkaan. Vervolgens rijden (2 uur rijden) we verder naar het noordoosten, naar het verlaten schiereiland Langanes.

Overnachting in

omgeving Thorshavn

Dag 8

Vandaag maken we een wandeling over het verlaten schiereiland van Langanes. Dit gebied vlakbij de poolcirkel is een eldorado voor de wandelaar, op zoek naar Poolvossen, Jan-van-Genten en natuurlijk de midzomernachtzon... We wandelen langs de klifkust naar het noorden en worden hier weer opgehaald door de minibusjes. Na de wandeling bezoeken we de rots van Karl, waar de schreeuwerige Jan-van-Genten hun broedkolonie hebben. Over de hobbelige piste rijden we terug naar Thorshavn, 35 min rijden. Wandeling: 6 uur, 15 km, hoogteverschil 500 m.

Overnachting in

omgeving Thorshavn

Dag 9

Nadat we alles weer ingepakt hebben, rijden we over het Langanesströnd, via Vopnafjördur naar de vlakke delta van de Jökulsá á Dal en de Lagarfljót. In de namiddag rijden we langs het markante Dyrfjöll naar Bakkagerdi, de hoofdstad van de Elven. Hier overnachten we in het gemeenschapshuis van het dorp.

Overnachting in

Bakkagerdi

Dag 10

Het wandelgebied bij Borgarfjördur met zijn geelgoude rhyoliethellingen en groene sappige beekdalen is gelukkig nog niet ontdekt door de IJslandganger. Tijdens de wandeling langs vervallen boerderijen hebben we zelfs kans op een ontmoeting met een rendier. Wandeling: 6 uur, 14 km, 850 m stijgen en 900 m dalen.

Overnachting in

omgeving Borgarfjördur

Dag 11

Vandaag maken we een mooie wandeling aan de voet van de rhyolietrots van Hvítserkur, volgens de bewoners van Bakkagerdi de mooiste berg van IJsland… Over de Husavikurheidi wandelen we verder en dalen we langzaam naar de verstilde baai van Húsavik. Wandeling: 14 km, 4 uur, 500 m stijgen en 400 m dalen.

Overnachting in

omgeving Borgarfjördur

Dag 12

Vanmorgen verlaten we de stille Oost-Fjorden en rijden langs de langs de geologisch oudste formaties van IJsland. Aan de oostkust hebben gletsjers tijdens de ijstijden diepe fjorden in de oude basaltlagen uitgesleten. Het is een lange rijdag die we onderbreken met een kort bezoek aan het dorpje Höfn en een langer bezoek aan het spectaculaire ijsmeer van Jökulsárlón. Liefhebbers kunnen hier een boottocht maken tussen de blauwe ijsbergen die van de ijskap van de Vatnajökull zijn afgebroken. Aan het einde van deze vermoeiende dag strijken we neer aan de rand van de Skeidararsandur.

Overnachting in

Omgeving Skaftafell

Dag 13

Na het ontbijt rijden we naar het nationale park van Skaftafell, gelegen tussen twee gletsjers die van de Vatnajökull stromen. Ongetwijfeld zal de enorme dalgletsjer van de Skaftafellsjökull de meeste indruk maken. Tijdens de wandeling over de hoogvlakte bezoeken we de mooie Svartifoss en horen we de ijsbrokken van de Morsájökull naar beneden storten. In Skaftafel zijn vele paden gemarkeerd. Het is natuurlijk ook mogelijk op eigen houtje een kortere wandeling te maken. De wandeling duurt 7 uur, de afstand is 17 km en we stijgen en dalen 600 m.

Overnachting in

Omgeving Skaftafell

Dag 14

Over de indrukwekkend vlakke, grijze stenige spoelzandvlakte's aan de zuidkant van de Vatnajökull en de Myrdalsjökull rijden we via de zuidkust van IJsland terug naar Reykjavik. Vlakbij Vik, het zuidelijkste punt van het vasteland, bezoeken we de vogelrots van Dyrholey en staan oog in oog met de Papegaaiduiker en bij de watervallen van Skogar en Seljalandsfoss proberen we onze kleding droog te houden terwijl we achter de waterval lopen… Aan het einde van de middag komen we aan in Reykjavik.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 15

Een vrije dag in de IJslands hoofdstad. We hebben de hele dag de tijd om het gezellige centrum te verkennen of enkele musea te bezoeken. Ook een duik in het fraaie openlucht zwembad is zeker de moeite waard. We besluiten de tocht met een smakelijk diner in het centrum van de stad.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 16

We rijden naar Keflavik en vliegen terug naar Amsterdam. Met weemoed nemen we afscheid van het fascinerende land aan de poolcirkel waaraan we thuis nog vaak zullen terugdenken.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ter beoordeling van de reisbegeleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in zeer eenvoudige onderkomens: hutten, gemeenschapshuizen en een boerderij. U slaapt op meerpersoons kamers en slaapzalen, in (stapel)bedden. De sanitaire voorzieningen in de hutten zijn vaak zeer eenvoudig. In het hoogseizoen is het soms nogal vol in de hutten en veel privacy is er dan niet.
In Reykjavik overnacht u aan het einde van de reis in een guesthouse in het oude centrum, U slaapt op meerpersoons kamers. De sanitaire voorzieningen, wc en douche zijn gemeenschappelijk op de gang. U moet tijdens deze reis voor uw eigen slaapzak en handdoeken zorgen.

Over de maaltijden

De maaltijden worden door de SNP kok/chauffeur bereid. Wel wordt van u hulp bij het voorbereiden en afwassen verwacht. Borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis.

Inbegrepen

 • alle transfers met minibusjes
 • verblijf in meerpersoonskamers en slaapzalen
 • verblijf op basis van volpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 16
 • slotmaaltijd op dag 15
 • diensten SNP reisleider en kok/chauffeur

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. douchemuntjes)
 • entrees zwembaden
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De lengte van de wandelingen varieert van 8 tot 17 km. U loopt meestal 3 tot 6 uur. Slechte weersomstandigheden kunnen de wandelingen extra zwaar maken. De hoogteverschillen zijn over het algemeen niet erg groot: tot maximaal 800 m. Tijdens deze rondreis over IJsland worden de wandeldagen afgewisseld door enkele dagen dat we grotere afstanden moeten afleggen om in een volgend wandelgebied te komen. Omdat de wegen vaak slecht zijn, zijn dit vaak vermoeiende dagen, echter het mooie landschap waar u doorheen rijdt zal veel goedmaken…

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het internationale vliegveld van Keflavik.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Icelandair naar Reykjavik v.v.

Vluchtschema
FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek om 14.00 aankomst om 15.10 uur
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek om 07.40 aankomst om 12.40 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Praktische informatie

Hoewel het noorden van IJsland nog net de poolcirkel raakt, is het klimaat op het grootste deel van het eiland mild. In het zuiden kan de temperatuur ‘s zomers zelfs tot 20 ºC oplopen. In het binnenland moet u rekening houden met temperaturen tussen 10º en 15º C. In de korte nacht kan het kwik flink dalen en op het einde van augustus moet u niet opkijken van nachtvorst. Het weer heeft een veranderlijk karakter en bijna dagelijks wisselen verschillende weertypen elkaar af. Omdat de vertrekdata in verschillende periodes vallen zijn er enkele verschillen aan te geven. Tijdens de eerste reizen zal het 24 uur per dag licht zijn en zal op het schiereiland Langanes de midzomernachtzon schijnen. Bovendien zal zeker bij de Askja en de Herdubreid het landschap deels bedekt zijn met een pak sneeuw. De zomer is in aantocht en een groot deel van de flora zal in bloei staan. In de omgeving van het Muggenmeer en op Langanes kunnen vogelliefhebbers in deze periode hun hart ophalen. Tijdens de derde reis zal het 's nachts al een beetje donker worden maar is de zomer in volle gang. Dit betekent dat alles in bloei staat en het op sommige plaatsen, zoals in Myvatn, wat betreft toeristen aanmerkelijk drukker zal zijn. In het oosten zal het echter nog steeds zeer stil zijn. Aan het einde van de IJslandse zomer zullen de meeste vogelsoorten weer zijn weg getrokken. Alleen de Jan van Genten op Langanes zijn dan nog aanwezig. De nachten zijn weer donker en op heldere avonden is de kans groot dat we het noorderlicht zullen zien.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar IJsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Het is het handigst om een creditcard mee te nemen. Het prijspeil ligt op IJsland erg hoog; reken er op dat alles tweemaal zo duur is als in Nederland. Op IJsland is na aankomst op het vliegveld gelegenheid om te wisselen en te pinnen. IJslandse Kronen kunt u beter niet in Nederland kopen omdat de koers in IJsland gunstiger is.

Tijdens deze reis hebben we de beschikking over twee minibusjes die geschikt zijn om op een veilige manier over de soms ruige pistes in het binnenland te reizen. Beide terreinwagens worden bestuurd door de reisleider en kok/chauffeur van SNP.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken.

Om het soms slechte weer op IJsland het hoofd te kunnen bieden, moet u warme, wind- en regendichte kleding (jas en regenbroek), een muts, handschoenen en een warme slaapzak (tot 0º C) meenemen. Het dragen van meerdere kledingstukken over elkaar, het zogenaamde lagensysteem, maken een dikke winterjas overbodig en bovendien onpraktisch. Ook uw schoenen moeten uitstekend tegen vocht bestand zijn. Tijdens de wandelingen heeft u een dagrugzak nodig waarin ruimte moet zijn voor uw lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en eventueel een fototoestel. Uw bagage kunt u het beste opbergen in een rugzak of grote weekendtas. Eventueel kunt een klein muskietennet voor over het hoofd meenemen. Deze zijn echter ook op IJsland te koop.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • (in verband met eventueel overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie en zonnebril
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzakje (min. 35 liter)
 • geïsoleerde veldfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • slaapzak en eventueel hoofdkussentje
 • licht schoeisel (huttensloffen) voor in de groepsherbergen
 • handdoeken
 • zwemkleding
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • fijnmazig muskietennetje voor over het hoofd, anti-muggenolie of zalf
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)of ID-kaart
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"

Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. 

De maaltijden tijdens de reis worden verzorgd door een SNP-kok/chauffeur.

Voor een verblijf op IJsland hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die bij vertrek nog minstens 3 maanden geldig zijn.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De levensverwachting in IJsland is de op één na hoogste ter wereld. Mannen worden gemiddeld 77 jaar oud, vrouwen gemiddeld 81. De gezondheid wordt ondersteund met een zeer goede gezondheidszorg, gezonde voeding met veel vis en regelmatig zwemmen in warm mineraalrijk water het hele jaar door in thermale openluchtzwembaden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen vaccinaties nodig.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

IJsland is een land met zeer weinig criminaliteit, je kunt dan ook overal en altijd op je gemak zijn. Natuurlijk moet je geen problemen zoeken, spring zoals overal verstandig om met je geld en papieren. In geval van nood : het telefoonnummer voor politie, ambulance en brandweer is : 112. Voorzichtigheid in het verkeer is op de slechte wegen wel aan te raden.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ijsland-vergezichten.jpg

IJsland - Het Noordelijk Gevoel

Op zoek naar stilte van noordoost IJsland

Wandelvakantie vanuit groepsaccommodaties, hutten en boerderij

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen