Frankrijk - Îles de la Vendée, 7 dagen Eilandhoppen ‘au bord de la mer’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

(gezins)fietsvakantie langs chambres d'hôtes en kleine hotels

Verken de grens tussen land en zee in de Vendée. Een wadden-achtige omgeving, maar toch anders en met beter weer. Fiets langs zoutpannen, kreekjes en kwelders en onderweg pootjebaden of beestjes zoeken. Duik in een andere wereld op het eiland Noirmoutier met lange stranden, schorren, en kleine vissershavens. Hop verder naar het Ile d'Yeu met haar witte huisjes. Hier peddel je langs menhirs, hunebedden en kleine zandstrandjes tussen de rotskliffen. De fietsen staan voor je klaar!

Uniek aan deze reis

 • Fietsen op 2 eilanden
 • Huurfiets inbegrepen
 • Strand altijd nabij
 • Veilige fietsweggetjes
 • Wadden van Frankrijk
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Fiet-zen over de Vélodyssée

Prachtige glazen golven rollen er over het zilverkleurige zandstrand. De zon staat op haar hoogst. We twijfelen, duiken of fietsen? De Vélodyssée is een kustroute - zeelucht, frisse wind en zon liggen voor het oprapen. Lees verder...


SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Îles de la Vendée

De Vendée is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie per fiets door de nabijheid van de zee, de vele rustige en deels autovrije weggetjes en het vlakke, maar toch zeer afwisselende landschap. Daarnaast heeft het gebied na Corsica het hoogste aantal zonne-uren van Frankrijk. Het eilandhoppen naar twee totaal verschillende eilandjes maakt het extra spannend. Elke dag kun je bovendien het water in.

De fietsen staan al voor je klaar, want die zijn inclusief de reissom. Je start op het vasteland rond het dorpje Beauvoir sur Mer, een waddenachtige omgeving met zoutpannen en oesterkwekerijen. Over een indrukwekkende brug of de nog indrukwekkender passage du Gois (alleen bij laagwater!) fiets je naar het eiland Noirmoutier. Veel strand en mooie fietspaden. Per boot ga je naar het heel andere Ile d’Yeu, wat ruiger met bizarre granietrotsen, hunebedden, een kasteel en veel kleine zanderige baaitjes. En niet te vergeten een gezellig havenplaatsje.

Dag 1

Aankomst in Beauvoir-sur-Mer of Notre-Dame-de-Monts. Als je op tijd arriveert kan je de omgeving vast verkennen.

Overnachting in

Beauvoir-sur-Mer of Notre-Dame-de-Monts

Dag 2

Rondrit Beauvoir-sur-Mer
De zoutmoerassen en polders van de Vendée zijn prima per fiets te verkennen. Peddel langs kreken in dit waterrijk gebied en bewonder trekvogels en steltlopers. De dijken langs de oceaan verbinden charmante kleine haventjes. Kijk bij de oesterkwekerijen achter de dijk en wie durft ze ook te proeven? Onderweg worden oesters in de haventjes geserveerd.... Een lekkere vlakke tocht met de zilte geur van de zee in je neus, frisse lucht verzekerd.
Rondrit: 28,5 km, geen hoogteverschil.

Rondrit Notre-Dame-de-Monts
Een mooi begin van je fietsvakantie. Een tocht door schaduwrijke bossen over een slingerend fietspad naar een leuke badplaats met een brede boulevard en een lang strand.
Rondrit: 27,5 km, enkele kleine heuveltjes in de duin-bossen.

Overnachting in

Beauvoir-sur-Mer of Notre-Dame-de-Monts

Dag 3

Als het getijde je goedgezind is kun je vanaf Beauvoir-sur-Mer via de beroemde Passage du Gois naar het eiland fietsen (30 km, geen hoogteverschil). Wielerliefhebbers herinneren zich deze passage uit een aantal edities van de Tour de France. Als het water te hoog staat en de weg onder water, fiets je via stille dennenbossen en over de brug naar het eiland, de route is in dat geval 14 km langer. Je fietst het hele eiland over, langs wadden, zandstranden, kleine havens en duinen en overnacht naast het kasteel van Noirmoutier-en l’Île, of op het noordelijkste punt, de haven van L’Herbaudière.
Van Beauvoir-sur-Mer of Notre-Dame-de-Monts naar Île de Noirmoutier: 43 km of 33 km, bijna geheel vlak of 100 m stijgen. Naar L’Herbaudière: 2 km langer.

Overnachting in

Ile de Noirmoutier

Dag 4

Ook op het eiland Noirmoutier zijn er zoutmoerassen, je fietst door dit verlaten gebied naar de hoofdplaats Noirmoutier, waar je de tijd hebt om het stadje met zijn middeleeuwse kasteel en museum te bezoeken. Na het doorkruisen van het ‘Bois de la Chaise’ denk je het einde van de wereld te hebben bereikt. Vele kreken komen uit in devoceaan. Je komt langs enkele kleine dorpen in het noorden van het eiland en kunt op de vele strandjes onderweg een duik nemen in de oceaan.
Rondrit: 19,5 km, geen hoogteverschil.

Overnachting in

Ile de Noirmoutier

Dag 5

Na het ontbijt word je per taxi naar Fromentine op het vasteland gebracht. Hier neem je de boot (30 min.) naar het eiland Île d’Yeu. Daarna is het tijd om het eiland te gaan ontdekken. Je kunt een korte fietstocht maken over de westkant van het eiland. Al snel na het verlaten van de haven volg je een pad dat de schilderachtige ruige kust volgt. Strandjes volgen elkaar in rap tempo op. Onderweg maak je een reis door de geschiedenis, tussen de hunebedden, menhirs en een oud kasteel voor je weer terugkomt bij het beginpunt.
Rondrit: 18,5 km, geen hoogteverschil

Overnachting in

Port-Joinville, Ile d'Yeu

Dag 6

De rondrit van vandaag gaat naar de oostkant van het eiland Yeu. Het eerste deel van de route fiets je via het lieflijke plaatsje St. Saveur met haar kleine witte huizen naar de ruigere zuidzijde van het eiland. Op de route zijn veel uitstapjes mogelijk naar verborgen haventjes, de Pierre Tremblante of verlaten strandjes. Op de zuidoostpunt bereik je de vuurtoren op de woeste rotsen van La Pointe des Corbeaux.
Rondrit: 20 km, 50 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Port-Joinville, Ile d'Yeu

Dag 7

Terugkeer per boot naar het vasteland en vervolgens met de taxi terug naar startpunt Beauvoir-sur-Mer of Notre-Dame-de-Monts. Hier eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachtingen zijn in vriendelijke chambres d'hôtes, hotel en/of appartement. Je slaapt overal op (familie)kamers met eigen badkamer (met grotere families soms op 2 kamers). Op elke plek overnacht je 2 nachten.  

Beide chambres d’hôtes in Beauvoir-sur-Mer die we gebruiken hebben maar één kamer. Daarom maken we soms ook gebruik van een hotel in Notre Dame des Monts. Het is op voorhand niet te zeggen op welke plek je zult overnachten.

 • La Valnière is een kleine chambres d’hôtes met maar een familiekamer en een grote tuin. Het huis, een longère, is een typisch huis van de streek. Er is een observatiepost om vogels te bestuderen. De eigenaren zijn zeer gastvrij en behulpzaam.
 • Le Morineau is een nieuw huis met een grote tuin met vijver, fruitbomen, moestuin en kippen. Daarin staat bovendien een klein overdekt zwembad.
 • Een derde optie is een rustig gelegen ***-hotel, met zwembad, op 1 km van het strand in het dorp Notre Dame de Monts.
Op Noirmoutier en Ile d'Yeu overnacht je in een vriendelijk hotel resp een appartement.
NB. Het hotel van eerste keus op Noirmoutier heeft een (verwarmd) zwembad, als hier geen plek is op de gevraagde datum, reserveren we een hotel zonder zwembad, aan de haven.

Over de maaltijden

Overal staat 's ochtends een ontbijt klaar. Verder zijn de diners in Beauvoir sur Mer/Notre Dame de Monts en op Noirmoutier inbegrepen. Op het eiland Yeu kun je zelf een restaurant voor het diner uitzoeken. De lunches kun je zelf onderweg kopen, of je kunt voor eigen rekening het hotel vragen een lunchpakket te maken.

Info kindvriendelijkheid

Voor kleine kinderen kan een kinderbedje gereserveerd worden. De fietstochten zijn niet te lang, waardoor er onderweg gelegenheid tot strand- en zwempauzes zijn.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen op kamers met douche/toilet
 • alle ontbijten
 • 4 x diner
 • transfer Noirmoutier - Fromentine (dag 5)
 • boottocht Fromentine-Ile d'Yeu v.v.
 • transfer Fromentine-Beauvoir sur Mer (dag 7)
 • huurfietsen (of kinderzitje, aanhangfiets of fietskar naar keuze)
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • Family Specials reispakket met Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden

Over de activiteiten

Het landschap is vrij vlak behalve op île d’Yeu waar een klein beetje hoogteverschil is. Je fietst voornamelijk over autovrije, goed begaanbare, onverharde schelpen-, gravel- of graspaden. Daarnaast stukjes over rustige asfaltweggetjes. Daardoor kan je de hele week ontspannen en veilig fietsen.

Fietsen
Om logistieke redenen (zeer beperkte plek op de veerboot, taxi's kunnen geen fietsen meenemen) is het niet mogelijk deze vakantie met eigen fiets te doen. Daarom is de huurfiets altijd inbegrepen in het arrangement.

Standaard gaan we uit van eigen fietsen voor volwassenen en kinderen. Maar het is ook mogelijk om voor de kinderen andere fietsaccessoires te bestellen: kinderzitje, aanhangfiets of fietskar. Ook deze accessoires zijn al bij de reissom inbegrepen.
Vergeet svp niet ons voor de maat huurfietsen de juiste lengtematen van iedereen door te geven bij uw boeking.

De huurfietsen voor volwassenen zijn een mix tussen mountainbike (brede banden, stevig frame) en hybride (comfort, voorzieningen). Dit is nodig omdat je grotendeels over onverhard terrein rijdt. De fiets is voorzien van 21 versnellingen, licht, slot, helm, kaarthouder, bagagedrager, kleine fietstasjes achter (bij Ile d'Yeu een mand op aanvraag) en bidonhouder met eigen drinkfles (behalve op Ile d'Yeu).

De kinderfietsen zijn te huur in frame-maten 16, 20 en 24 inch. De fietsen zijn van het type mountainbike.

Extra dagen

Een extra (rust)dag boeken is tijdens dit arrangement niet mogelijk. Eventueel kan je aan het begin of eind van het verblijf een extra nacht boeken in Notre-Dame-de-Monts (aan zee) bijvoorbeeld als dit beter uitkomt met je reisschema.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Restaurant l'Orée du Bois (Notre Dame des Monts)

Modern hotel, met groot zwembad, gelegen in rustige buitenwijk op 1 km van zee.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht – Beauvoir sur Mer is ca. 900 km. Je kunt gratis parkeren bij de eerste accommodatie. Op de laatste dag van het arrangement reis je per boot vanaf Ile d'Yeu terug naar het vasteland. Het tijdstip van vertrek is afhankelijk van de boottijden. Indien mogelijk wordt de snelle boot geboekt, met vertrek tussen 8.00 en 11.00 uur, je bent dan ca. 30 minuten onderweg. Aangekomen in Fromentine op het vasteland word je per taxi naar de plek gebracht waar je auto staat (ca. 20 km).

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Om van Nantes naar de eerste accommodatie te reizen zie hieronder bij Vluchtinformatie. Op de terugweg zul je met de trein niet in 1 dag thuis kunnen komen. Wij raden aan om een extra nacht boeken in Notre-Dame-de-Monts (aan zee) of in Nantes, een leuke (fiets)stad aan de Loire.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Nantes 09:15 - 15:50 1
Nantes– Amsterdam CS   11:02 - 17:44   1

Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar het zuiden van Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Op dag 5 ga je per boot naar het Ile d'Yeu en op dag 7 terug. In het hoogseizoen (juni-september) gaan er dagelijks een of meerdere boten in de ochtend; deze worden dan voor je gereserveerd. In het voor- of naseizoen kan het voorkomen dat er geen ochtendboot op een gunstige tijd vaart, zodat je dan pas vroeg in de middag de overtocht kunt maken.

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

a

Frankrijk - Îles de la Vendée

Eilandhoppen ‘au bord de la mer’

(gezins)fietsvakantie langs chambres d'hôtes en kleine hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten