Frankrijk - Mercantour & Vésubie, 8 dagen Klauteren, springen en glijden door prachtige canyons

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Family specials

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Neem een duik in het avontuur! Een week lang canyoning: klauteren, springen, waden, zwemmen en abseilen in de Mercantour en Vesubie. Hier bevinden zich mooiste canyons en is het bovendien lekker warm. Kom waar je anders nooit kunt komen en geniet van indrukwekkende natuur en schitterende watervallen. Prachtige natuur die je op een avontuurlijke manier beleeft, samen met andere kinderen. Onder deskundige begeleiding en inclusief alle uitrusting.

Uniek aan deze reis

 • Camping met zwembad
 • Canyoning met specialisten
 • Eigen tentenkamp
 • Ook voor beginners
 • Zwemmen klauteren springen
Zwaarte
Comfort

Family special 10 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Mercantour & Vésubie

Wat is canyoning?
Canyoning is het afdalen in diepe kloven die door eeuwenoude rivieren zijn uitgesleten tot ware pareltjes van moeder natuur. Elke canyoningtocht is anders. Sommige canyons zijn droog, door andere stroomt een heldere bergbeek. Onderweg moet je je voortbewegen door te springen, klauteren, abseilen, zwemmen of lopen. Elke canyon is weer een nieuwe, spannende en sportieve ontdekkingstochten door de diepste geheimen van onze aarde. 

Dicht tegen de Italiaanse grens vinden we het gebied van de Mercantour en Vésubie. Hier bevinden zich canyons van allerlei soorten en gradaties. Verticaal met schitterende watervallen, meer horizontaal met de mogelijkheden om te zwemmen en te springen, indrukwekkende kloven en couloirs. Dit is de perfecte locatie voor een week canyoning.
Deze reis is met name geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en hun ouder(s), die beschikken over een portie lef en goed kunnen zwemmen. Tijdens deze actieve week maken we 4 dagtochten door prachtige canyons: je waant je in elke canyon telkens weer in een andere wereld.

Alle reizen gaan gegarandeerd door, want ter plekke worden de canyoninggroepjes indien nodig aangevuld met ouders en kinderen die ter plaatse voor een activiteit inschrijven. Dit biedt ook ruimte voor flexibiliteit in niveau. Indien de SNP-groepjes groot genoeg zijn, gaan die natuurlijk altijd samen met eigen instructeurs op pad.

Dag 1

Rond 17.00 uur aankomst op camping Le Mas Fleuri in Sospel. Kennismaking en vooruitblik op de reis onder het genot van een welkomstdrankje.

Overnachting in

Sospel - Camping Le Mas Fleuri

Dag 2 - 7

De bedoeling is dat we deze week op zondag, dinsdag, woensdag en vrijdag een canyon afzakken.
Op maandag en donderdag kun je zelf de omgeving gaan verkennen.
Franser dan in deze streek kunnen we het niet maken: oude vestingstadjes, prachtige pleintjes met linden, terrasjes en oude mannetjes die Pétanque spelen onder het genot van hun Pastis. Op een uur rijden liggen de mondaine stranden van de Middellandse Zee of de Italiaanse Alpi Liguri. Al met al voor ieder wat wils. Wil je een 5e canyon doen, dan kan je dat regelen met de instructeurs op de camping.

Voorbeelden van canyons in de omgeving:

“Riou de Pierrefeu”. Een zeer mooie canyon met kleine poelen gevuld met kristalhelder water. Het is een korte canyon met veel kleine glijgootjes en kleine sprongetjes waar we goed kunnen oefenen voor de rest van de week. We komen ook gelijk de eerste dag twee abseiltjes tegen waarvan er eentje zelfs 12 meter is. Riou de Pierrefeu stroomt uit in de Esteron, drijvend door de Esteron komen we op het eindpunt van de canyon. Daar kleden we ons om en lopen terug naar het begin punt. Typering van de tocht: horizontale canyon, tijdsduur 5 uur, moeilijkheidsgraad *

“Ruisseau d’Audin”. Klauterend, wadend en zwemmend trekken we door deze kloof heen. Typering van de tocht: horizontale canyon, tijdsduur 4 uur, moeilijkheidsgraad */**

“Ruisseau de Planfae”. Ook dit is een prachtige diep uitgeslepen kloof waar we zwemmend en klauterend doorheen gaan. Glijgootjes en kleine sprongetjes vervolmaken dit waterparadijs. Er komt weinig zon in de canyon waardoor het water in deze canyon kouder is dan de eerdere dagen en we hebben onze neopreenpakken dan ook hard nodig in deze kloof. Halverwege deze prachtige canyon komen we in een paradijs, hier zullen we onze lunch nuttigen en genieten van de zon. Pakken kunnen voor deze keer uit. Typering van de tocht: horizontale canyon, tijdsduur 5 uur, moeilijkheidsgraad *

Clue des Mujouls. In 5 uur lopen we door deze horizontale, in kalksteen uitgesleten canyon. Hierbij moet een 10 meter hoge waterval overwonnen worden. Moeilijkheidsgraad canyon: **.

Crammassouri. Een korte canyon met veel speel mogelijkheden, vooral springen en glijden. Bijna alle passages zijn meerdere malen te doen doordat je erg makkelijk terug kan lopen. We eindigen deze dag met een spectaculaire glijgoot van 10 meter met een vrije val van 3 meter op het einde. Moeilijkheidsgraad canyon **

Overnachting in

Sospel - Camping Le Mas Fleuri

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en vertrekt ieder naar zijn volgende bestemming of onderneemt de weg terug naar het noorden.

NB Programma

Let op: Afhankelijk van weers- en/of andere omstandigheden kan het programma veranderd worden. Bij overvloedige regenval of in geval van onweer, is dit zelfs noodzakelijk. De instructeurs van Crux Outdoor Education nemen hierover de uiteindelijke beslissing en zullen zonodig alternatieven aanbieden. Uiteraard geschiedt dit zoveel mogelijk in overleg met de deelnemers.

Daar wij onze programma’s voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een programma tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Om naar en van de canyons te komen heb je je eigen auto nodig. Alle canyons liggen op maximaal ca. 1 uur (70 km) rijden van de camping.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We kamperen in een eigen kampement op een comfortabele familiecamping in de mediterrane uitlopers van de Franse Alpen. De camping La Mas Fleuri ligt in het karakteristieke plaatsje Sospel, ten noordoosten van Nice, op een uur rijden van de Middellandse Zee en vlakbij de Italiaanse grens. De camping is rustig gelegen en biedt ruime standplaatsen met voldoende schaduw. Het sanitair is goed verzorgd en de warme douches kosten niets extra. Buiten het programma om is er genoeg vertier op de camping om ook dan de kinderen te vermaken. Er is een zwembad en er zijn recreatiemogelijkheden als jeu de boules, tafeltennis, volleybal, tafelvoetbal.

Ons kampement bestaat uit een kooktent en een volledige kookuitrusting, incl. koelkast, borden, bestek, bekers etc.. De maaltijden kunnen gezamenlijk bereid worden. Aan het eind van de dag doen we daarvoor de nodige boodschappen. Je bent uiteraard vrij om ook eens samen met het gezin te eten. Geen zin om te koken? Dan is er op de camping altijd nog het restaurant en op loopafstand in Sospel is de keuze in eethuisjes groot.

Je slaapt in vierpersoons trekkerstenten, waarin je rechtop kunt staan (als je tenminste niet al te lang bent). Er is verlichting, een klein koelkastje en een stekkerdoos voor opladen telefoons etc.
In de tenten staan een tweepersoonsbed voor de ouders en 2 veldbedden voor de kinderen. Zelf neem je een slaapzak of ander beddengoed mee en evt. een kussen. 
Als je met meer dan vier personen bent kunnen we op verzoek een trekkerstentje bij de grote tent zetten (met extra slaapmatten), maar in de grote tent slapen zou ook nog kunnen met 5 personen. Dit is ter plekke in overleg te regelen en te betalen (€25 per bijzettent).

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Je kunt zelf koken in ons kamp of uit eten gaan op de camping of in Sospel (op loopafstand). Vaak wordt er ook gezamenlijk gekookt, maar dat is geen verplichting.
Er is een door iedereen te gebruiken kooktent, die volledig is ingericht en waar ook een koelkast voor gemeenschappelijk gebruik staat.

Inbegrepen

 • Verblijf in grote trekkerstent, incl. kampeergeld
 • Gebruik kooktent met kookuitrusting en serviesgoed
 • Begeleiding door 2 Crux-instructeurs
 • 4 canyoning tochten
 • Gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • Ongevallenverzekering met bergsportdekking voor de activiteiten tijdens het programma
 • SNP reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Transfers ter plekke (met eigen auto)
 • Alle maaltijden
 • slaapzak of ander beddengoed
 • Campingstoeltjes en -tafeltje. Bij de keukentent zijn wel grote tafel en banken aanwezig
 • Eventuele extra canyoning tocht (ter plekke te regelen)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en bagageverzekering

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Tijdens de tochten in de Mercantour komt het "sportieve" karakter van de reis naar boven. Lopend, klauterend en soms zwemmend zoeken wij ons een weg tussen enorme rotsblokken. Af en toe wagen we een sprong in een poel beneden ons, of gaan we abseilend langs de rotsen naar beneden. Het moge duidelijk zijn, dat je hoogte- noch watervrees mag hebben, wil je plezier aan deze tocht kunnen beleven.

De lengte van de tochten is in hoge mate afhankelijk van factoren als loop- en waadtempo en het aantal malen dat de touwen gebruikt worden. Om de warmte zoveel mogelijk te vermijden zullen we vaak vroeg op pad gaan. Ook aanrijd- en omrijd logistiek zal wat tijd vragen, alvorens met de canyontocht te kunnen beginnen. Als je met de auto bent aangekomen op de plaats van bestemming loop je 5 tot 45 minuten door de natuur naar het begin van de canyoning-tocht en vanaf het einde terug naar de auto.

Naast de 4 dagen met buitensport activiteiten zijn er 2 'vrije' dagen. Je kan dan gaan wandelen, zwemmen of er met de auto op uit trekken, bv naar de kust of de Alpi Liguri in Italië in, met pittoreske dorpjes op heuveltoppen, zoals Baiardo, Pigna en Apricale.

Over de groepssamenstelling

Je ontmoet je medereizigers op de camping. Overdag ben je met zijn allen op pad. Buiten het programma om ben je vrij om je eigen plan te maken.
In principe gaan de SNP groepen met eigen (vaste) instructeurs door de canyons. Indien een groepje maar uit één gezin bestaat, kan het voorkomen dat er ook andere ouders en kinderen meegaan, die ter plekke ingeschreven hebben. Dit doen we omdat het nu eenmaal leuker is om met meer mensen tegelijk door een canyon te gaan. Zo kun je elkaar ook beter helpen.

Speciale verzekering

Gedurende de buitensportactiviteiten deze week ben je aanvullend verzekerd voor risicosporten via de locale organisatie Crux Outdoor & Education. Voor de door deze organisatie uitgevoerde sportactiviteiten tijdens deze week hoeft u dus geen extra verzekering af te sluiten.
We raden u wel met klem aan een basis-reisverzekering te nemen voor uw gehele vakantieperiode. Deze verzekering kun je bij SNP afsluiten.

NB. Wilt u naast de binnen dit arrangement aangeboden activiteiten nog andere avontuurlijke activiteiten doen, dient u zich hiervoor zelf aanvullend te verzekeren.

Extra's

Aanvullende opties

Korting niet volgen programma

Gezinsleden die wel mee willen reizen en in de tent overnachten, maar het aangeboden programma niet willen of kunnen volgen, krijgen een korting op de reissom.

Voorwaarden: Bij uw boeking dient u aan te geven welke gezinsleden het programma niet volgen; voor hen wordt de korting verrekend.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om naar de beginpunten en van de eindpunten van de tochten te komen, is het bij deze reis alleen mogelijk om met de eigen auto of een huurauto naar uw bestemming te reizen. 
De afstand Utrecht – Sospel is ca. 1400 km. De algemene aanrijdroute volgt de autoroute du soleil naar de franse middellandse zee-kust en via Nice het nationaalpark de Mercantour in, zo’n 13 uur rijden vanuit het midden van Nederland.

je kan deze vakantie starten op een aantal zaterdagen in juli en augustus als het weer het meest geschikt is voor canyoning in dit gebied. In de zomer is er nog genoeg water in de canyons, maar zorgt de zon ervoor dat dit niet meer te koud is. Bovendien warm je in de warme lucht ook weer snel op.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Mercantour ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende de reizen. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuits, gordels, rugzakken en helmen. Zelf moet je o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (oude bergschoenen die wel nog voldoende profiel bezitten en voldoende enkelsteun geven voor de canyoning tocht of stevige sportschoenen die nat mogen worden). 
Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je twee paar stevige schoenen hebt, één paar dat nat mag worden en één paar dat de hele week droog blijft (NB. waadschoentjes en sandalen zijn niet geschikt!)

Mee te nemen:

 • lakens, kussenslopen en dekbedden (of slaapzak)
 • stoeltje
 • handdoeken
 • stevige sportschoenen die nat mogen worden en stevige wandelschoenen die droog blijven
 • eventueel nauwsluitende kunststof handschoenen (bv. latex tuinhandschoenen) 
 • sluitende zwemkleding
 • warme en luchtige kleding
 • zonnepet, zonnebril en middelen tegen zonnebrand
 • dagrugzakje (min. 25 l.) voor eventuele wandelingen en uitstapjes (voor activiteiten wordt een rugzak ter beschikking gesteld)
 • grote veldfles of plastic flessen (min 2 liter, geen glas of metaal)
 • zaklamp
 • anti-insectenmiddelen
 • EHBO materialen voor persoonlijk gebruik (kleine hulpmiddelen als pleisters, pincet, paracetamol, sporttape etc.)

Deze reis wordt geleid door ervaren Crux Outdoor Education-instructeurs. Dit zijn Nederlandse, gediplomeerde hoofdinstructeurs in de buitensport met ruime ervaring op het gebied van o.a. klimmen, raften, via ferrata en canyoning. Behalve hun liefde voor de natuur hebben zij ook het enthousiasme voor reizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens de reis en doen er alles aan jullie reisplezier zo groot mogelijk te maken. Ze hebben affiniteit en ervaring met Kids en snappen wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt. Er is minimaal 1 instructeur voor elke zeven deelnemers.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canyoning_smile.jpg

Frankrijk - Mercantour & Vésubie

Klauteren, springen en glijden door prachtige canyons

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)