Treinreizen

Top 10 treinreizen Vliegen is voor vogels!

Vanwege onze duurzame ambities zijn we bij SNP een gróót voorstander van reizen per trein - zeker binnen Europa! Daarom vind je nu bij onze reizen ook informatie over hoe je er comfortabel en snel per trein komt. Laat je inspireren door deze tien topbestemmingen voor het voor- of najaar. Er even helemaal tussenuit - met de trein!

Alle reizen met de trein

Op zoek naar de bron van de Donau

Duitsland 

Even een korte week ‘ertussenuit’ kan voelen alsof je drie weken weg bent. Zeker als je in zes dagen op twee verschillende plekken logeert, zoals bij deze wandelreis in het Kinzigtal. Je wandelt onder meer over de Westweg, een lange afstandswandeling dwars door het Zwarte Woud. De goedgemarkeerde wandelpaden voeren langs vriendelijke vakwerkstadjes en weidse uitzichten - op heldere dagen zie je in de verte de Alpen liggen. Het Kinzigtal ligt in de zuidwestpunt van Duitsland, zo’n 650 kilometer van Utrecht, bij vertrek om 8 uur vanaf Amsterdam zit je (met één overstap) om 14.15 aan de Kaffee mit Kuchen in Haslach.

Bekijk hier de reis

Een weekje zon pakken in de Queyras

Frankrijk 

De Queyras, in het oosten van de Franse Alpen tegen de grens met Italië aan, staat bekend als een van de zonnigste streken van Frankrijk. De zon schijnt hier maar liefst 300 dagen per jaar. Een echte zonpakker dus, deze 8-daagse wandelvakantie, en perfect voor het voor- en najaar. Je verblijft in kleine berghotels en één nacht in een hooggelegen berghut. Het landschap is van een betoverende schoonheid, let onderweg ook op of je gemzen ziet. De vakantie begint al tijdens de heenreis, via Parijs naar het aankomststation Montdauphin-Guillestre. Alleen voor die naam zou je al meteen in de trein springen.

Bekijk hier de reis

Een rondje om de Bodensee

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland 

Behoefte aan een weekje licht en lucht? Dan is deze reis een aanrader. Een rondje Bodensee is een echte fietsklassieker. De route voert over rustige wegen en er is tijdens deze 7-daagse reis ook volop tijd en gelegenheid om het fietsen af te wisselen met een boottochtje, een duik in de Bodensee, of een bezoek aan een van de historische stadjes op de route, zoals het middeleeuwse Stein am Rhein. Een tourfiets of e-bike kun je ter plaatse huren, bagagevervoer is ook geregeld. Naar startplaats Konstanz is het trouwens zo’n 740 kilometer, dat kan per auto (parkeren kan bij het eerste hotel) maar ook prima per dagtrein: in zo’n acht uur, met overstap in Frankfurt en Offenburg.

Bekijk hier de reis

Verwenweek in de Rozentuin

Italië

Het kalkmassief van de Rosengarten is een van de mooiste wandelgebieden in de Italiaanse Dolomieten. Het gebied is niet voor niets uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Tijdens deze individuele wandelweek kun je elke dag kiezen uit twee wandelingen - relaxed of een tikje uitdagend. Tussendoor een dagje stadten? Kan ook, Bolzano is goed bereikbaar. Je verblijft in een hotel met wellness-opties, dus met de ontspanning na het wandelen, zit het goed. De reis erheen is trouwens ook best relaxed: met de trein naar Bolzano (twee keer overstappen) en vandaar een transfer naar het hotel.

Bekijk hier de reis

Wandelen door het hart van de Eifel

Duitsland

Restanten van oude vulkanen, bloemrijke akkers, bossen, beekjes, hoogveen, afwisselender dan in het Oberes Kylltal, in het hart van de Duitse Eifel, vind je het bijna niet. Tijdens deze 4-daagse reis wandel je drie etappes van in totaal zo’n 60 kilometer. Dat is best pittig, maar vanwege het geringe hoogteverschil is het toch relaxed wandelen. Neem trouwens zeker de hond mee, als je die hebt, want die mag op de meeste plekken gewoon lekker los. Startplaats Lissendorf ligt pakweg 90 kilometer ten zuiden van Keulen, is prima per trein te bereiken (met een uurtje overstap in Keulen), en de ticketprijs valt mee, je bent er vaak nog goedkoper dan met de auto. Vraag onze adviseurs even om een berekening!

Bekijk hier de reis

Wandelen in het Heuvelland

België 

Het West-Vlaamse Heuvelland is een ideaal wandelgebied vanwege het ‘schone landschap’ (met akkers, verwilderde weilanden en beboste heuveltoppen) maar ook vanwege de geschiedenis. De loopgraven en bomkraters ten zuiden van Ieper brengen de recente geschiedenis plotseling heel dichtbij, terwijl de Kemmelberg en de Zwarteberg (bekend van de Vlaamse wielerklassiekers) getuigen van een spectaculair stukje geologische geschiedenis. Je verblijft in een kleinschalig hotel op de Rodeberg (uit de recensies: ‘Je wordt verwelkomd als klant en gaat weg als familielid’). Het Heuvelland is eenvoudig en goed bereikbaar per trein, met een overstap in Antwerpen.

Bekijk hier de reis

In alle rust genieten in het Braunwald

Zwitserland 

Reizen per trein heeft als extra voordeel dat je eens kunt ondervinden hoe perfect het openbaar vervoer in Zwitserland op elkaar aansluit. Neem bijvoorbeeld deze 8-daagse wandelreis naar het Braunwald. Na aankomst op station Linthal (als je om acht uur uit Amsterdam vertrekt, ben je er begin van de avond) neem je voor het laatste stukje de Braunwaldbahn, een kabeltreintje steil omhoog, dat is op zich al een belevenis. Als je in Linthall even het hotel belt, staan ze boven klaar om je op te vangen en ben je nog mooi op tijd voor de kaasfondue. De volgende dag wachten prachtige wandelingen over de Alpenweiden - bloemenzee in de lente, feestelijk herfstpalet in het najaar. Begint het al te kriebelen?

Bekijk hier de reis

Fietsen in het Toscane van Duitsland

Duitsland 

De Pfalz staat bekend als het Toscane van Duitsland, het milde klimaat is er namelijk perfect voor de wijnbouw. Tijdens deze 5-daagse reis fiets je langs wijngaarden, maar ook temidden van fruitboomgaarden en langs de groene zomen van de Rijn. Heerlijk in het voorjaar (bloeiende amandelbomen) of het najaar (wijnoogst!). Tourfietsen en e-bikes zijn ter plaatse te huur. Startplaats Edenkoben ligt een kleine 500 kilometer van Utrecht, je bent er per trein in pakweg vijf uur. Precies genoeg om een goed boek in één ruk uit te lezen.

Bekijk hier de reis

8-daagse groepswandelreis naar het Grossarltal

Oostenrijk

Echt even weg van de wereld. Daarvoor hoef je dus echt niet met het vliegtuig. Tijdens deze 8-daagse groepsreis in het Oostenrijkse Grossarltal wandel je van berghut naar berghut, in een gebied dat letterlijk tussen hemel en aarde ligt. Dit is een van onze populairste reizen, je zou ‘m best elk jaar opnieuw kunnen maken, dit landschap verveelt nooit. En de heenreis? Overdag per trein via Düsseldorf, München en Salzburg naar St. Johann in Pongau. Je ziet het landschap veranderen. Dát is reizen.

Naar Marseille? Neem de TGV

Frankrijk 

Overdag wandelen over krijtrotsen en ’s avonds bouillabaisse eten op een terrasje. Klinkt goed, of niet? Tijdens deze 5-daagse wandelvakantie naar de Côte d’Azur wandel je van Marseille naar het kustplaatsje Cassis, over het kustpad door het natuurgebied Les Calanques. Je loopt echt pal langs de kust, met uitzicht op de azuurblauw zee, witte kalksteenkliffen en diepe baaien (zwemkleding mee!). Het ruikt er ook heerlijk, naar wilde kruiden. Tip: plak er op de heen- of terugreis een dagje Parijs aan vast, je komt er tóch langs. Wist je trouwens dat je vanaf het Gare de Lyon met de TGV in minder dan 3,5 uur in het centrum van Marseille bent? (3 uur 11, om precies te zijn).

Bekijk hier de reis