Duitsland - Pfalz, 5 dagen Door de wijnheuvels

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

fietsvakantie vanuit sfeerhotel Sägmühle

Fietsen door de Pfalz vanuit het gastvrije hotel van Familie Hook, idyllisch ondergebracht in een oude watermolen en omgeven door uitgestrekte bossen. Tot buiten de regio is dit hotel bekend om haar ‘Feinschmecker-Restaurant’. Het is een prima uitgangspunt voor prachtige tochten: van pittoreske wijndorpen aan de voet van het Pfalzerwald tot aan de historische Rijnstad Speyer. Dit arrangement is ook mogelijk met een e-bike.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek keizerstad Speyer
 • Verblijf in omgebouwde watermolen
 • Wijn- en fruitboomgaarden
 • E-bike huur mogelijk
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Pfalz

Midden in de Pfalz, aan de rand van de uitgestrekte bossen ten zuiden Hassloch en boven de kristalheldere beek Rehbach, ligt rustiek en idyllisch je comfortabele hotel, met een uitstekende keuken. Het is een ideale uitvalsbasis, want in alle windrichtingen zijn fraaie ontspannen fietstochten mogelijk door de rijkgeschakeerde landschappen van de Pfalz, ook bekend als ‘Duits Toscane’. Ten westen bevinden zich uitgestrekte wijngaarden van de beste Duitse wijnen. Deze gaan oostwaarts over in respectievelijk fruitboomgaarden, akker- en weilanden, tabak en tenslotte de groene zomen van de Rijn. Langs de oevers van de Rijn bevinden zich talloze interessante overblijfselen uit het Romeinse en het Duitse keizerrijk. Bezoek hier keizerstad Speyer. De kuurliefhebber komt volledig aan zijn trekken in de fraaie kuurstad Bad Dürkheim. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je fiets een dagje rust te gunnen en vanuit het hotel een fraaie boswandeling te maken langs zes watermolens.

Dag 1

Aankomst in Haßloch. Ben je vroeg, maak dan een wandelingetje door dit fraaie stadje of door het fraaie aangrenzende bos.

Overnachting in

Haßloch - Hotel Sägmühle

Dag 2

Vanuit je standplaats Haßloch hebben wij een aantal zeer mooie en – zowel in lengte als in bestemming – afwisselende routes voor je uitgezet. Je kan je fietsvakantie dan ook zo licht of pittig maken als je zelf wil. In het dag-tot-dagprogramma vind je drie door ons beschreven routes. Er is tevens een wandel-/fietstocht beschreven van 23 km (60 m stijgen en dalen) door de bossen van Haßloch naar een zestal watermolens.

Rondrit Freinsheim (63 km, 200 m stijgen en dalen)
Vanaf Haßloch fiets je naar Meckenheim. Vanuit hier ga je via enkele gezellige dorpjes naar de historische plaats Freinsheim. Over de Weinstrasse via kuuroord Bad Dürckheim en wijnstadje Deidesheim keer je weer terug naar Haßloch. 

Overnachting in

Haßloch - Hotel Sägmühle

Dag 3

Rondrit Neustadt en Edenkoben (57 km, 270 m stijgen en dalen).
Vanaf Haßloch fiets je via de bossen naar Neustadt, deels via de Weinstrasse, naar Edesheim en vanaf hier weer terug naar Haßloch via de kleine plaatsjes Grossfischlingen, Freimersheim en Duttweiler.

Overnachting in

Haßloch - Hotel Sägmühle

Dag 4

Rondrit Speyer (63 km, 120 m stijgen en dalen).
Vanaf Haßloch volg je een deel van de Kraut & Rüben Radweg. Via enkele kleine gezellige plaatsen fiets je een stukje langs de Rijn naar Speyer. Na een bezoek aan de beroemde Dom in Speyer keer je via de bossen van het Böhlerwald weer terug naar Haßloch. Deze route is in te korten door een stuk per trein af te leggen.

Overnachting in

Haßloch - Hotel Sägmühle

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een comfortabel hotel met een uitstekende keuken. Het hotel is een omgebouwde watermolen. Je verblijft op kamers met douche/toilet.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Diners (bij te boeken)
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Je fietst door vlak tot lichtglooiend landschap. De fietstochten zijn hierdoor niet zwaar, waardoor je op je gemak de bezienswaardigheden kan bekijken. De routes die beschreven zijn bij dag 2 en 4 zijn in te korten.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement extra (rust)dagen bijboeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Haßloch is ca. 460 km. Je kan gratis parkeren bij de accommodatie.

Treinreis

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Haßloch laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Doorreis naar de accommodate: Vanaf het station Haßloch neem je een taxi naar het hotel (circa 3 km).

Trein schema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Hassloch  08:02 - 13:22 1
Hassloch – Amsterdam CS    16:37 - 21:56 1


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 170,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 248,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Extra's

Fietshuur

huurfiets_hybride.jpg

Hybride fiets

Uw huurfiets is een hybride met 24 versnellingen, bagagedrager, stuurtas, reparatiesetje en fietspomp.

huurfiets_e-bike.jpg

e-bike

U kunt bij deze reis ook een e-bike huren met 7 versnellingen, bagagedrager, fietstas, stuurtas, reparatiesetje en  fietspomp.

Praktische informatie

Je kan deze reis op elke dag starten van 1 april t/m 31 oktober.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

mooie_uitzichten_onderweg.jpg

Duitsland - Pfalz

Door de wijnheuvels

fietsvakantie vanuit sfeerhotel Sägmühle

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen