Frankrijk - Côte d'Azur, 8 dagen Meesterwerken in mediterraan landschap

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Kunst en cultuur

Groene cultuurreis vanuit twee goede hotels

Vanuit twee in het binnenland gelegen, goede hotels, bezoeken we elke dag een museum, waar we meesterwerken van o.a. Picasso, Matisse en Chagall kunnen bewonderen. Na een heerlijke lunch op een sfeervol terras maken we in de middag een korte wandeling door de zonovergoten Côte d'Azur, bekleed met cypressen, mimosa en parasoldennen. Het mediterrane landschap dat zovele kunstenaars geïnspireerd heeft. Dit alles onder deskundige begeleiding van Vrije Academie docent Karin Braamhorst en een ervaren SNP reisleider.

Uniek aan deze reis

 • Antibes en Nice
 • Begeleiding door docent Vrije academie én SNP reisleider
 • Bezoek aan vele fraaie musea inbegrepen
 • Bezoek het mondaine Saint Tropez
 • Boottocht naar Ile St.Marguerite
 • Unieke combinatie cultuur en lichte wandelingen
 • Verblijf in sfeervolle hotels
 • Wandelingen aan de kust en in het stille binnenland
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Academie

SNP Natuurreizen en de Vrije Academie organiseren samen de Groene Cultuurreis in Italië, Spanje en Turkije. Wandelen, musea bezoeken en andere mensen ontmoeten met rustieke accommodaties als uitvalsbasis. 'De mix van natuur en cultuur zorgt voor een ultiem vakantiegevoel.'

Dag tot dag

Frankrijk - Côte d'Azur

Sinds de tweede helft van de 19e eeuw ontdekten steeds meer kunstenaars het mediterrane landschap: van impressionisten als Monet tot expressionisten als Fernand Léger en Marc Chagall.
Tijdens deze achtdaagse Groene cultuurreis gaan we deze kunstenaars achterna. U bezoekt  de mooiste musea èn het prachtige landschap van de Côte d'Azur, zowel de kust als het achterland. We overnachten in twee mooi gelegen hotels en verplaatsen ons in een ruime touringcar. De begeleiding is in handen van een docent van de Vrije Academie en een SNP reisleider. Zij dragen zorg voor een leerzame en vlekkeloos georganiseerde week.
Na St.Tropez wandelen we in alle rust rond Cap Lardier, over een paadje boven de blauwe zee. In het mondaine Antibes bekijken we de werken van Picasso en varen naar het met eucalyptus en dennen begroeide Ile St Marguerite voor een fraaie kustwandeling. Na Fernand Léger in het pittoreske Biot wandelen we vanuit het rotsachtige binnenland naar Vence, waar we vier dagen zullen verblijven. We wandelen er van Chapelle du Rosaire Matisse naar Fondation Maeght, met een uitgebreide collectie kunstwerken van Georges Braque en Marc Chagall tot hedendaagse kunst van o.a. Christo. Dan wordt het tijd voor Nice met zijn geweldige musea, leuke oude stad en heerlijke boulevard. Om de week te beindigen met het Musée National Picasso en de imposante Gorges du Loup.

Dag 1

U vliegt naar Nice. Na aankomst rijden we in de middag met de bus van het vliegveld naar Les Adrets d’Esterel (ca. 40 km), een nederzetting op 300m hoogte in het rustige binnenland achter de Côte d'Azur. We nemen onze intrek in een comfortabel hotel, waar we 's avonds een heerlijke maaltijd krijgen voorgeschoteld.
Als we vroeg aankomen, kunnen we al een inloopwandeling in de omgeving maken.

Overnachting in

Les Adrets d’Esterel

Dag 2

We rijden naar Biot (40 km) en bezoeken Musée Fernand Léger. Léger was kunstschilder en beeldhouwer in de eerste helft van de 20ste eeuw en gebruikte oa. het werk van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg als inspiratiebron. Het pittoreske bergstadje Biot is ook de plek waar Pablo Picasso het vak van glasbewerking en keramiek heeft geleerd. Na de lunch rijden we naar Col de Testanier (40 km) en wandelen van daar door de heuvels met mooie vergezichten naar het hotel (ca. 9 km, 250m stijgen en 300m dalen, 3,5 uur)

Overnachting in

Les Adrets d’Esterel

Dag 3

We rijden naar St Tropez (75 km) waar we een bezoek brengen aan Musee L’Annonciade, gelegen aan de haven, met werken van oa. Seurat, Signac, Matisse, Marquet, van Dongen, Camoin en Derain.  We kopen wat etenswaar in om tijdens de wandeling te picknicken en rijden naar La Croix-Valmer (15 km) en beginnen daar een fraaie kustwandeling rond Cap Lardier (10 km, 100m stijgen en dalen, 3,5 uur). De bus haalt ons op aan het eindpunt voor de rit terug naar het hotel.

Overnachting in

Les Adrets d’Esterel

Dag 4

Na een ritje van 45 km bezoeken we Musée Picasso in het Chateau Grimaldi te Antibes, ook weer gelegen aan zee. In het museum uiteraard veel meesterwerken van de Spaanse grootmeester, maar ook van de schilder Nicolas de Staël, de Rus van geboorte, die in 1955 in Antibes een eind aan zijn leven maakte door uit het raam van zijn atelier te springen.
Tegen lunchtijd rijden we naar Cannes of Juan les Pins, waar we kunnen lunchen in afwachting van de boot naar Ile St Marguerite (Iles Lérins). Op dit autovrije en vlakke eiland, geliefd om in de zomer verkoeling te zoeken, maken we in ca. 2,5 uur een wandeling van 7 km met heerlijke vergezichten over de Côte d'Azur.
Aan het eind van de middag varen we terug naar Cannes, waar de bus wacht om ons naar het hotel in Vence te brengen (35 km).

Overnachting in

Vence

Dag 5

Vandaag is de bus niet nodig en verkennen we Vence te voet. In de ochtend lopen we 1,5 km naar La Chapelle du Rosaire. Deze kapel is ontworpen door de schilder Henri Matisse; met name de gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog.
Na de lunch is het een wat langere wandeling (4 km enkele reis) door een mooi dal met dennenbossen en een villawijk naar Fondation Maeght in St.Paul-de-Vence. Dit bijzondere museum is opgericht door Aimé en Marguerite Maeght en bezit schilderijen en beeldhouwwerken van vele Europese kunstenaars. Je kunt ervoor kiezen om Fondation Maeght te bezoeken of een stukje door te lopen naar het historisch centrum van St.Paul de Vence en daar rond te kijken. Aan het eind van de middag wandelen we terug en gaan eten in een restaurant in Vence.

Overnachting in

Vence

Dag 6

We rijden naar Nice (20 km) en brengen in de ochtend een bezoek aan Musée Matisse in de Villa d’Arènes, en het erbij gelegen archeologische park van Cimiez. Om bij te komen van de indrukken wandelen we 2 km door rustige buitenwijken naar het Musée National Marc Chagall. Van deze van oorsprong Russische schilder worden in dit Museum vele kleurrijke bijbelscènes getoond.
Na Chagall lopen we in 1,5 km naar het MAMAC (le Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain de Nice). Dit museum kun je op eigen gelegenheid bezoeken. Degenen die dit niet doen wandelen naar het park op de heuvel, met het schitterende uitzicht over de baai van Nice en dalen vandaar af naar de Vieille Ville, het middeleeuws centrum van Nice aan zee, met vele winkeltjes en terrasjes. Na ca 2,5 km wandelen, stapt iedereen aan het begin van de avond bij het MAMAC op de bus terug naar Vence.

Overnachting in

Vence

Dag 7

We rijden naar Vallauris (25 km) waar het Musée National Picasso staat, ondergebracht in een Romaanse kapel uit de 12e eeuw. Het thema is 'la Guerre et la Paix'. In het aanpalende Musée Magnelli, bekijk je werken van de Italiaanse schilder en tijdgenoot van Picasso, Alberto Magnelli. Hierna rijden we naar Gourdon (30 km) een dorpje schitterend gelegen, hoog boven de imposante Gorges du Loup, waar we lunchen.
Begin van de middag rijden we via een mooie weg door het lege achterland naar Col de Vence. Vandaar wandelen we, langzaam dalend en met mooie vergezichten, naar Vence (9 km, 250m stijgen en 650m dalen).

Overnachting in

Vence

Dag 8

We rijden naar het vliegveld van Nice (20 km) en keren huiswaarts.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste 3 dagen verblijft u in Les Adrets d’Esterel in een comfortabel familiehotel met een mooie tuin in een groene omgeving, met mooi uitzicht over de bergen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en het is er heerlijk rustig. Er is een zwembad, maar het is niet zeker of dit in april en Oktober open is, dat hangt af van het weer.
Het tweede deel van de week verblijft u nabij het oude centrum van Vence in een goed stadshotel met vanuit de eetzaal en het terras mooi uitzicht over de Cote d'Azur en de zee (in de verte). Op het zonneterras vind je ligstoelen en een jacuzzi. De kamers zijn sfeervol ingericht.
Beide hotels hebben alle voorzieningen die je zou verwachten.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitstekend ontbijt klaar.
Voor de lunch kunt u meestal in een restaurantje terecht. Maar u kunt onderweg ook wat inkopen doen voor een picknick. U wordt dagelijks door de reisleider geïnformeerd over de lunchmogelijkheden en mogelijkheden om inkopen voor een picknick te doen.
In Les Adrets d’Esterel verzorgt het hotel een meer dan uitstekend diner. In Vence dineren we in een goed restaurant op loopafstand van het hotel.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen op een kamer met eigen badkamer
 • 7 ontbijten en diners
 • transfers met touringcar conform programma
 • boot naar Ile St. Marguerite
 • entrees voor l'Annonciade, Musée Picasso Antibes, Musée Fernand Léger, Chapelle du Rosaire, Musée Matisse en Musée National Marc Chagall in Nice, Musée National Picasso in Vallauris
 • diensten SNP reisleider en docent Vrije Academie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • overige maaltijden
 • eventuele overige entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

Op deze groene cultuurreis ligt de nadruk op bezoeken aan musea, dorpjes en steden, alsmede lichte wandelingen door het afwisselende landschap. De wandelingen duren max. 4 uur met relatief geringe hoogteverschillen en gaan over (on)verharde wegen en (soms stenige) wandelpaden. Stevige wandelschoenen met een goede (vibram) zool zijn voor iedereen gewenst. Meedoen aan de wandelingen is uiteraard geheel vrijblijvend.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op de luchthaven van Nice of in het eerste hotel.

Vlucht informatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Nice v.v.

Vluchtschema
KL1253 Amsterdam - Nice vertrek om 09.25 aankomst 11.25 uur
KL1254 Nice - Amsterdam vertrek om 12.10 aankomst 14.15 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

NB. Bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jouw bestemming.

Praktische informatie

De Cote d'Azur heeft een mediterraan klimaat. ‘s Zomers is het hier warm tot heet, maar in voor- en najaar is de temperatuur aangenaam en het weer stabiel. Uiteraard kan er ook een bui vallen en kunnen frissere dagen met wat wind voorkomen. Een trui en een wind- en waterdicht jack mogen dus niet ontbreken.

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de lunches en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. In de grotere plaatsen die we bezoeken zijn geldautomaten en in de hotels kunt u met een kaart afrekenen. Reken voor de gehele reis op ca. € 150-200,- aan persoonlijke uitgaven, afhankelijk van hoe uitgebreid u luncht.

Op het vliegveld van Nice staat een comfortabele touringcar om ons naar het hotel te brengen. De bus brengt ons dagelijks naar de verschillende excursies en wandelingen, behalve op dag 5. Aan het eind van de reis worden we weer terug naar het vliegveld van Nice gebracht.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij u voorafgaand aan de reis een paar wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat uw schoenen goed ingelopen zijn.

Je wandelt dagelijks met een licht dagrugzakje, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee veldflessen en wat versnaperingen.

Denk verder aan:
• Max 20 kg bagage
• GELDIG paspoort
• Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
• Pinpas

 Voor de wandelingen
• Goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
• Warme en luchtige wandelkleding
• Regenkleding en klein parapluutje (handig bij stadsbezoek)
• Lichte lange wandelbroek
• Zonnebrandolie en zonnebril
• Dagrugzakje (min 25 liter)
• Waterfles
• Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv. : rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die zijn/haar grote kennis van het culturele thema van deze reis graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor de inhoudelijke kant van deze reis zorgt Karin Braamhorst, docent aan de Vrije Academie.  Voor de Vrije Academie maakte ze oa. furore met de vele malen uitverkochte lezing over de zin en onzin van De Da Vinci Code. Tijdens de reis zult u van Karin regelmatig enkele "mini-colleges" over de te bezoeken plaatsen kunnen verwachten.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

st-paul-de-vence.jpg

Frankrijk - Côte d'Azur

Meesterwerken in mediterraan landschap

Groene cultuurreis vanuit twee goede hotels

Zwaarte
Comfort
Kunst en cultuur
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen