Zwitserland - Braunwald, 8 dagen In alle rust genieten

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit gastvrij hotel

U bent een week te gast in een zeer rustig gelegen en gastvrij familiehotel met prachtig uitzicht over het kanton Glarus. Er is een aantal zeer gevarieerde, niet al te zware, wandelingen voor u uitgezet door het parkachtige landschap rond het autovrije dorp Braunwald, dat een uitbundige bloemenpracht en schitterende herfstkleuren kent. De perfecte plek om in alle rust te genieten..

Uniek aan deze reis

 • Autovrij dorp
 • Schitterende bloemenpracht
 • U wilt niet meer weg
 • Fantastisch uitzicht
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Zwitserland - Braunwald

Het kleine en onbekende kanton Glarus bestaat al sinds 1387. Traditiegetrouw komt de bevolking er op de eerste zondag in mei samen om over belangrijke thema’s te beslissen. In dit hart van Zwitserland ligt op 1300 meter hoogte het dorp Braunwald op een zogenaamd Sonnenterrasse, een wat vlakker gebied ver boven de dalbodem. Braunwald is lid van de Gemeinschaft Autofreier Schweizer Tourismusorte, waartoe bijvoorbeeld ook Zermatt en Saas Fee behoren. Hier echter geen bontjassen en rolexen, maar eenvoudige houten huizen en boerderijen, verspreid in een parkachtig landschap met op de achtergrond grillige, grijswitte kalkrotsen. Vervoer vindt plaats met paard en wagen en elektrische karretjes, het enige dat de rust verstoord zijn koeienbellen. Plantenliefhebbers halen hun hart op aan de bijzondere alpiene rozentuinen en het speciale reservaat voor bergflora. In de herfst, met zijn roodkleurende Ahorns, is wandelen over het uitgebreide padennetwerk zo mogelijk nog mooier. U overnacht in een zeer rustig gelegen en comfortabel familiehotel waar veel aandacht aan het eten wordt geschonken, ook vegetarisch. Vanaf het balkon van uw smaakvol ingerichte kamer heeft u fraai uitzicht op de Glarner Alpen. De perfecte plek om in alle rust te genieten..

Dag 1

Aankomst in het autovrije Braunwald. Na aankomst kunt u het heerlijk stille, ruim opgezette en groene dorp verkennen. De uitzichten zijn geweldig.

Overnachting in

Braunwald

Dag 2

Uw vakantie kan beginnen met een mooie, eenvoudig te wandelen verkenning van Braunwald en omgeving. U maakt een rustige rondwandeling over voornamelijk steenslagpaden. Door het glooiende landschap loopt u naar het bergrestaurant bij Grotzenbüel op 1561m hoogte. Dit is overigens ook het eindstation van een kabelbaan uit Braunwald. U daalt van hier vervolgens af naar de onderkant van het dorp, om via de Höhenklinik (1180m), het station en het centrum van Braunwald naar Tödiblick terug te lopen. Deze wandeling geeft u een goed beeld van de bijzondere sfeer in dit hooggelegen, autovrije dorp. Wandeling: 10 km, 370 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 3

Boven Braunwald ligt een groot Pflanzenschutzgebiet, als een amfitheater onder de steile rotswand. Een heerlijke plek om te genieten van de Alpenflora. Op de weg er na toe passeert u de bruisende Brumbachfall. Na een flinke klim bereikt u Berghaus Gumen (1910m), het hoogste punt van de wandeling. Tijdens de afdaling kunt u nog een uitstapje maken naar het lieflijke Bergetenseeli. Wandeling: 13 km, 680 m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 4

Vanuit Braunwald maakt u een afwisselende wandeling bovenlangs het dal van de Linth naar Glarus, hoofdstad van het gelijknamige kanton. Steeds heeft u uitzicht op de dorpen in de diepte of de indrukwekkende rotswanden boven u. Geleidelijk ziet u de vegetatie veranderen en de bodem van het dal dichterbij komen. Vanuit het aardige plaatsje Glarus neemt u de trein en de Braunwaldbahn terug naar het hotel. De wandeling kan op meerdere plekken ingekort worden. Wandeling: 18 km, 100 m stijgen en 1010 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 5

Het wordt tijd voor een verkenning van het rotsachtige achterland. Via een steile pas begeeft u zich naar een gebied dat totaal afwijkt van de lieflijke hellingen rond Braunwald. Bij Erigsmatt vindt u enorme karrenvelden, waar de kalksteen door regenwater is gebeeldhouwd tot grillige vormen. Vanuit Erigsmatt kunt u via de spectaculaire Bärentritt afdalen naar Braunwald. Wandeling: 16 km, 850 m stijgen en dalen, 6,5 uur.
U kunt ook via de Brunalpelihöchi van 2252m doorlopen naar de fjordachtige Klöntalersee, een schitterende maar zware tocht. Met postbus en trein keert u terug naar Braunwald. Wandeling: 19 km, 400 m stijgen en 1450 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 6

Al kort nadat u bent begonnen aan de klim heeft u schitterend zicht op Braunwald. Duidelijk ziet u het centrum rond het 'station' en de weid verspreide bebouwing. U vervolgt de pittige klim naar de Rietstöckli, maar de beloning is een ongekend uitzicht op de Urner Boden. De lange afdaling is eerst wat steil, maar gaat dan door een fraai beukenbos. Naar keuze kunt u via een berggasthaus teruglopen naar Braunwald of verder dalen naar Linthal, vanwaar u met de Braunwaldbahn terugkeert naar boven. Wandeling: max. 14 km, 720 m stijgen, 1220 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 7

U stijgt naar de smalle Chnügrat (1854m) met bijzonder fraai uitzicht op de steile rotswanden met gletsjers onder de Bächistock (2914m). De afdaling eindigt bij een Gasthaus op de grote morenewallen van het Bächital. Na een bezoek aan de Oberblegisee loopt u via een mooie Höhenweg terug naar Braunwald. Wandeling: max. 17 km, 710 m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Braunwald

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Braunwald is een ruim opgezet, autovrij dorp. Rond het bergstation van de Braunwaldbahn bevindt zich het ’centrum’ met enkele winkeltjes. Daaromheen liggen houten huisjes en boerderijen, half verscholen tussen de bomen. Goederenvervoer gaat met paard en wagen of elektrokarretjes en mensen lopen. Het enige dat wellicht de rust verstoord, zijn koeienbellen.

Deze plek is vanwege bovenstaande zeer geschikt om met kinderen op vakantie te gaan. Zij kunnen op zoek naar Zwäärg Baartli, uit het lang geleden in Braunwald ontstane sprookje. Ook het hotel is ingericht op kinderwensen.

U overnacht in een schitterend gelegen familiehotel op een kamer met eigen badkamer, balkon en uitzicht op de Glarner Alpen. Dit hotel is niet groot en er wordt veel aandacht aan de gasten geschonken, een perfecte plek om in alle rust te genieten.
NB. de eenpersoonskamers zijn relatief klein en hebben niet altijd een balkon. Vandaar ook de schappelijke prijs.

Over de maaltijden

’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De 5-gangen avondmaaltijden zijn met liefde gemaakt en op verzoek vegetarisch. De lunch kunt u zelf kopen in het winkeltje of u bestelt een uitgebreid lunchpakket in het hotel. Het is daarnaast vaak mogelijk om onderweg in een bergrestaurant iets te eten en/of drinken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • transfers per trein
 • postbus en kabelbaan
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (CHF 3,20 volwassenen, CHF 1,60 kinderen 6-16 jaar)

Over de activiteiten

U maakt bergwandelingen over goede paden vanuit het op 1300m hoogte gelegen Braunwald. Om de actieradius te vergroten wordt een aantal keren gebruik gemaakt van kabelbanen en trein. Er zijn wandelingen uitgezet in verschillende lengtes en zwaartes (niveau 2 en 3). In de bergen moet natuurlijk altijd flink geklommen en gedaald worden. Het is vaak mogelijk om de wandeling minder zwaar of juist zwaarder te maken door meer of minder gebruik te maken van kabelbanen of de wandelingen in te korten of met een extra lus te verlengen. Het is zelfs mogelijk de ’huisberg’ van Braunwald, de 2716m hoge Ortstock, te beklimmen, een pittige bergtocht. De opgegeven wandeltijden zijn dan ook slechts indicaties. In aanvulling op de kaarten die u bij de routebeschrijving krijgt, kunt u ter plekke in Braunwald een wandelkaart schaal 1:25.000 kopen met alle routes in de omgeving.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Braunwald is een heerlijke plek om nog wat rond te kijken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Braunwald is ca. 865 km. U kunt uw auto in Linthal onderaan de Braunwaldbahn betaald parkeren.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Linthal Braunwaldbahn.

Vanaf station Linthal Braunwaldbahn vertrekt de Braunwaldbahn, een steil bergtreintje dat je binnen 10 minuten naar Braunwald brengt. Vanaf het bergstation van de Braunwaldbahn is het 15 min lopen naar het hotel. Je kunt in Linthal echter ook het hotel bellen en vragen je op te halen bij het bergstation van de Braunwaldbahn. Deze transfer is tot 18.00 gratis. Daarna kost het 25 Zwitserse Frank.

Klik hier voor bus- en treintijden in Zwitserland. 
NB. Mogelijk kan je een internationaal treinretour kopen naar Braunwald, dus inclusief de Braunwaldbahn.

SNP kan de treinreis voor je reserveren, maar enkel tot aan Zürich, daar het laatste stuk (1 1/2 uur) naar Linthal Braunwald wordt uitgevoerd door een lokale vervoerder waarbij we helaas geen treinticket kunnen inboeken. Geef in het opmerkingenveld aan het einde van het boekingsformulier aan dat je een treinvoorstel wilt ontvangen en wij sturen je vrijblijvend een schema en prijs.
NB. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis. Zij betalen alleen een zitplaatsreservering van 4 euro per traject.

Klik hier hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Treintickets kun je eventueel ook zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu.

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is! Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

U kunt dit arrangement starten van 15 mei t/m 31 okt. Van 15 mei tot ca. 20 juni (afhankelijk van weer en sneeuwhoeveelheden) zijn niet alle beschreven wandelingen te doen, maar in en om Braunwald is het in deze tijd van het jaar één kleurige bloemenweide en erg rustig. Indien u minder behoefte heeft aan wandelingen boven de 2000m, is dit een goede periode om te gaan. In juli verhuist de bloemenrijkdom naar de hogere weiden. De herfst is mooi vanwege het stabiele, heldere weer en de schitterend verkleurende Ahorn bomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Braunwald ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Juli 2022 : vanwege werkzaamheden is de route van dag 4 na ca. 5 km geblokkeerd vanwege werkzaamheden die wrs het hele zomerseizoen duren. Er is een omleiding aangegeven. Hierdoor wordt de wandeling wat langer (maar kan nog steeds ingekort worden).

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

braunwald.jpg

Zwitserland - Braunwald

In alle rust genieten

Bergwandelvakantie vanuit gastvrij hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten