Ontdek de Zuidelijk Franse Alpen Wandelvakanties door ongerepte natuur

Trek door ongerepte berggebieden

De Franse Alpen kent iedereen. Het is een steeds populairder wordend wandel- en trekgebied. Maar ook hier zijn nog onontdekte stukjes natuur te vinden. Wat denk je van de Zuidelijk Franse Alpen?

Hier liggen onder meer nationaal park Les Écrins, de Mercantour en het regionaal natuurpark van Queyras. Het zijn stuk voor stuk weide en ongerepte berggebieden met gemiddeld 300 zondagen per jaar. Toerisme kennen ze hier nauwelijks en de lokale bevolking woont in traditionele dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De Zuidelijk Franse Alpen lenen zich bij uitstek voor prachtige wandeltochten, alleen of met het gezin.

Ontdek de Zuidelijk Franse Alpen samen met SNP en laat je inspireren door de mooiste regio's.

NB: deze tekst is mede mogelijk gemaakt door #ExploreFrance

Queyras

In de Hautes-Alpes, tegen de Italiaanse grens, ligt het zonovergoten Queyras. Dit wandelgebied van 65.000 hectare bestaat uit besneeuwde drieduizenders, diepe kloven, dichte bossen, heldere bergmeren en verstilde dorpen. Een schitterend gebied voor een trektocht. Onderweg kom je met wat geluk fluitende alpenmarmotten en gemzen tegen, en spot je mogelijk zeldzame edelweiss.

Bekijk onze wandelvakantie in de Queyras

Provencaalse Alpen

In de Provençaalse Alpen tussen de Écrins en Mercantour liggen de Provençaalse Alpen en het vrij onbekende Dévoluymassief. In dit onbewoonde gebied maakt de natuur de dienst uit en wandel je tussen de ruige kalkmassieven en een bijzonder rijke planten- en dierenwereld. Je verblijft in unieke accommodaties zoals gerestaureerde boswachtershuizen.

Bekijk onze wandelvakantie in de Provencaalse Alpen

Ecrins

In nationaal park Écrins, in het meest zuidelijke massief van de Franse Alpen, bedwing je ongenaakbare bergtoppen en passen van ruim 2000 meter hoog. Een bijzonder bergavontuur in een ongetemd berglandschap vol steile hellingen, majestueuze gletsjers en adembenemende vergezichten. 's Avonds kom je bij in een sfeervol berghotel. Bagagevervoer is mogelijk.

Bekijk onze wandelvakantie door de Ecrins

Alpes Maritime

In het zuiden van Frankrijk, waar de Alpen en Middellandse Zee samenkomen, liggen de Alpes-Maritimes, oftewel Zee-Alpen. Tijdens een cultuurwandelvakantie langs de zogeheten Villages Perchés, de hooggelegen bergdorpen van de Provence, bezoek je eeuwenoude kerken en kloosters. Via de Vallée de la Roya eindig je aan de bruisende Côte d'Azur.

Bekijk onze wandelvakantie door Alpes Maritimes

Benieuwd naar alle reizen in de Franse Alpen?

SNP biedt naast bovenstaande reizen nog veel meer mogelijkheden in de Franse Alpen. Benieuwd naar het aanbod? Kijk snel verder!

Bekijk alle reizen in de Franse Alpen