Frankrijk - Mercantour, 8 dagen Haut Verdon en Val d’Entraunes

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs boswachtershuizen, herberg en hotel

Wandelvakantie door de ongerepte bergwereld van de Mercantour, in de Alpes Maritimes, waar Alpen en Mediterrannée elkaar ontmoeten. Tijdens deze trektocht met bagagevervoer verblijven we in diep in de bossen verscholen boswachtershuizen. Een medewerker van het Franse Staatsbosbeheer zorgt voor uitstekende maaltijden en logistieke begeleiding. De tocht voert hoog door de bergen boven de rustige valleien van de Haut Verdon en de Entraunes en langs de oever van het azuurblauwe Lac d’Allos.

Uniek aan deze reis

 • Dwars door het prachtige hooggebergte van de Mercantour
 • Slotwandeling langs het azuurblauwe Lac d’Allos
 • Verblijf in afgelegen boswachtershuizen
 • Volledige logistieke verzorging inclusief uitgebreide diners en bagagevervoer
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Mercantour

De bergwereld boven de valleien van de Haut Verdon en Entraunes herbergen een ongekende landschappelijke schoonheid en biodiversiteit. Toch kennen maar weinig Nederlandse wandelaars de schoonheid van het Parc National du Mercantour, en ook de meeste Fransen laten deze afgelegen bergen op de grens van Alpiene en Mediterrane ecosystemen links liggen.
Eikenbossen bedekken de diepe valleien, dennenbossen en lariksen groeien hogerop de hellingen en nog hoger staan de alpenweiden vol bloemen. Geologisch gezien zijn de bergen bijzonder gevarieerd en dat vertaalt zich ook in een ongekende rijkdom aan bloemen. We komen langs het pad diverse steenbreeksoorten, orchideeën en ophryssen tegen. De wouden edelherten, everzwijnen bevolken de bossen, hogerop de hellingen zien we gemzen en misschien wel steenbokken. Vogels zijn er ook te over en met wat geluk zien we hoog aan de hemel indrukwekkende soorten als de steenarend, vale en lammergier. En wie weet komen we oog in oog met het indrukwekkende auerhoen of het fraai getekende Alpensneeuwhoen….De wandelingen voeren over kleine paden die vooral door wild, vee en herders worden gebruikt, en die op de meeste wandelkaarten niet terug te vinden zijn. Ze voeren ons over eenzame passen, onder indrukwekkende rotswanden, door fascinerende karstlandschappen en spiegelende bergmeertjes.
Onderweg verblijven we in gerestaureerde en ver van de bewoonde wereld gelegen boswachtershuizen. Onze bagage wordt elke dag vervoerd door een logistiek medewerker van het O.N.F. (het Franse Staatsbosbeheer), dat de eigenaar van de boswachtershuisjes is. Deze ‘cabanes’ zijn gezien hun geïsoleerde ligging opvallend comfortabel en dan komt de medewerker van het ONF ook nog elke avond een diner verzorgen en zorgt hij voor de inkoop van ontbijt en picknick! Een week genieten in de ongerepte bergwereld van de Mercantour!

Dag 1

Aankomst in het leuke stadje Digne-les-Bains. Je zit meteen in de relaxte sfeer van de Provence, van terrassen met rieten stoelen onder de platanen.

Overnachting in

Digne

Dag 2

’s Ochtends kan je Digne even verkennen, voordat we in de bus stappen voor een rit van 55 km naar Thorame-Haute Gare, dat op 1000m hoogte verscholen ligt in de beboste vallei van de Vaïre. Een korte, steile klim brengt ons naar het dorpje Colle st.Michel. Vandaar gaat het geleidelijk nog wat omhoog naar Peyresq, dat op 1550m als een waar adelaarsnest op een rotsrichel boven de vallei ligt. Zoals zoveel dorpjes in dit afgelegen berggebied was het dorpje geheel verlaten, totdat een Belgische culturele gemeenschap er in 1954 neerstreek, een aantal huizen restaureerde en het gehucht nieuwe leven in blies. Het romaanse kerkje is de moeite van een bezoekje waard. We overnachten en dineren in een van de gerestaureerde dorpshuizen. Wandeling ca.11 km, 600m stijgen, 50m dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Peyresq

Dag 3

Na het afscheid van het charmante dorpje Peyresq laten we de bewoonde wereld voor een aantal dagen achter ons en trekken de bergen in. Een pittige klim door larixbossen en over grashellingen leidt ons in het spoor van herders en hun kuddes over de Courradour (2157m) en de Plan du Rieu naar het boswachtershuis van Pasquier. Na een rustige picknick wandelen we door een prachtig halfopen bos, hoog boven het ravijn van Grosses en over de Col Baisses de l’Orgeas (1992m) naar het in een prachtig bos verscholen Cabane de Congerman (1867m). De hut ligt op een heuvelrug hoog boven de spectaculaire kloof van St.Pierre. De hut is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd om bosbouwers te huisvesten die hier aan een groot herbebossingproject werkten. Wandelduur 6 uur, 16 km, 700m stijgen en 300m dalen.

Overnachting in

Cabane de Congerman

Dag 4

Na het ontbijt nemen we meteen het steil stijgende en slingerende pad dat achter de hut door het bos omhoog voert, tegen de flanken van de Petit Coyer. Als we boven de boomgrens zijn, verandert het landschap abrupt. Over grillige steenhellingen klimmen we verder tot we uiteindelijk de Col Baisse du Détroit (2472) bereiken. Rechts van ons ligt de rotspiek van de Grand Coyer en voor ons ligt het kale maanlandschap van het Combe du Lignin, waarin 2 prachtige bergmeertjes verscholen liggen; een heerlijke pauzeplek. Daarna volgt een geleidelijke afdaling door het door een brede gletsjer uitgesleten dal van het ravin de Bressegne. Via de oude schuren van de zomerboerderijen van Bressenges en Juges bereiken we uiteindelijk het boswachtershuis van la Fruchière, dat op 1700m in een groene vallei ligt. Deze oude schapenstal is fraai gerenoveerd en heeft een mooi zonneterras met prachtig zicht op de omringende bergen. Wandelduur 6 uur, 700m stijgen 800m dalen, lengte 17 km.

Overnachting in

Cabane de la Fruchière

Dag 5

We wandelen door het indrukwekkende woud van St Jean, dat in de 19e eeuw als wapen tegen de bodemerosie is aangeplant, is bekend vanwege zijn indrukwekkende lariksen. Bij het kapelletje van St. Jean staat een van de grootste exemplaren. Uiteindelijk beginnen we door een steeds opener wordend landschap te stijgen tot we de brede Col des Champs bereiken (2045m). Het landschap bestaat uit lagen zachte en snel eroderende ‘marnes noires’. Vanaf de col is het nog een stukje klimmen tot we de prachtig gesitueerde Cabane de Couesto bereiken (2050m). Vanaf deze voormalige boswachterswoning hebben we een adembenemend uitzicht op de grillige pieken van de Aiguilles de Pelens aan de zuidelijke horizon. Diep onder ons ligt de vallei van Etraunes. Lengte 14 km, 750m stijgen en 400m dalen, 6 uur wandelen.

Overnachting in

Cabane de Couesto

Dag 6

Als het weer en de omstandigheden meezitten, blijven we de hele dag op hoogte en volgen de flanken van de Vallée d’Entraunes (ofwel Haut Var). We volgen een spectaculair paadje onderlangs de rotsmassieven van de Tête de l’Encombrette, le Grand Tour en de Tête du Lac. Steeds hebben we prachtig uitzicht over de vallei en de bergen aan de overzijde, die het centrale deel van het Parc National du Mercantour vormen. Aan het eind van de dag bereiken we het prachtige glaciale meertje van Lausson, alvorens we het bos van Garret induiken. Als we het boswachtershuis bereiken (2050m) moeten we nog een klein stukje verder afdalen tot we de asfaltweg bereiken, om hier de bagage voor één overnachting op te pikken. De gîte van Garrets ligt in de strikt beschermde centrale zone van het Nationale Park, waar geen auto’s mogen komen. Met wat extra bagage in de rugzak is het dan weer 20 minuten terug omhoog naar de cabane die eveneens in de 19e eeuw is gebouwd om bosbouwers te kunnen huisvesten. Lengte 15 km, 700m stijgen en dalen, wandelduur 7 uur. Vanaf de cabane lopen we nog 10 minuten om de bagage op te halen.
Bij minder gunstige omstandigheden, dalen we eerder af naar het dal en lopen via het plaatsje Entraunes boven de rivier de Var naar het fraaie dal van Estenc. Hier lopen we omhoog naar Garrets, met medeneming van de bagage. Deze wandeling gaat over betere paden, maar kent wat meer hoogteverschil.

Overnachting in

Cabane des Garrets

Dag 7

Vandaag wacht onze laatste wandeling door de prachtige bergwereld van de Mercantour. We gaan vroeg op pad en klimmen via de, bij wielrenners beruchte, Col de Cayolle naar de 2639m hoge Col de Petit Cayolle. Boven ons torenen de rotsen van de Trou de l’Aigle ongenaakbaar naar de hemel. Dit is het hoogste punt van onze wandeltocht. Voor ons ligt het kleine, helderblauwe bergmeertje Lac de Petit Cayolle. Langs het meertje dalen we steil af door een landschap van steen en rotsen en krijgen rechts van ons de hoogste berg van de bergreeks in beeld: de 3050m hoge Mt Pelat. Uiteindelijk bereiken we het op 2200m hoogte gelegen Lac d’Allos, het grootste kaarmeer van de Franse Alpen, dat omcirkeld wordt door een indrukwekkende reeks pieken. Na een pauze gaan we verder met een klim naar de Col de l'Encombrette (2527m), waar we genieten van een laatste blik over de bergwereld. De afdaling naar Clignon is schitterend, met een spectaculaire, rotsachtige passage Pas de l'Echelle. Wandeling: ca. 20 km, 1000m stijgen, 1400m dalen, 8 uur wandelen.
We stappen in de bus en na een rit van 75 km bereiken we Digne. 

 

 

Overnachting in

Digne

Dag 8

Je reist terug naar huis of een andere bestemming.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Digne verblijf je de eerste en de laatste nacht in een eenvoudig dorpshotel. In het kleine dorpje Peyresq zijn we 1 nacht te gast in een volledig en in lokale stijl gerenoveerd dorpshuis. De overige nachten zijn in prachtig gelegen boswachtershuizen, die gerestaureerd zijn tot kleine groepsaccommodaties. Deze boswachtershuizen zijn alleen voor ons gereserveerd en er zijn dus geen andere gasten. We verblijven in twee- tot vierpersoonskamers. Dekens zijn aanwezig, lakenzak en kussensloop krijg je ter plekke in bruikleen. Wel zelf handdoeken meenemen. De boswachtershuizen hebben stroomvoorziening op basis van zonne-energie, zodat kleine apparaten zoals mobieltjes en fotocamera’s opgeladen kunnen worden. In elk boswachtershuis is tenminste één goede badkamer met douche, wc en warm water.

Over de maaltijden

In Digne eten we in het hotel of een restaurantje. Op de overige dagen verzorgt een Franse medewerker van het ONF de maaltijden. Hij doet inkopen voor het ontbijt en zorgt voor lunchpakketten (dag 3 t/m 7). Het avondeten wordt  bij restaurants in de omgeving opgehaald en naar de afgelegen boswachtershuizen gebracht. NB. Voor de lunch heb je twee afsluitbare plastic bakjes nodig van samen 1 liter. 

Inbegrepen

 • verblijf in hotel en en boswachtershuizen op 2- tot 4 persoonskamers
 • alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8 (uitgezonderd lunch op dag 2)
 • vervoer van bagage
 • lokale transfers per midibus op dag 2 en 7
 • diensten 1-SNP reisleider en 1 lokale assistent/bagagevervoerder

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Digne
 • lunch op dag 2
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

De voettocht in de Mercantour is stevig te noemen. Een gezond mens met een goede bergwandelconditie kan de wandelingen zeker aan. We volgen kleine, goed begaanbare paden, die echter vaak stenig, steil en smal zijn. Er zijn enkele passages die voor wandelaars met hoogtevrees minder aangenaam zijn. Soms lopen we stukken cross country over grashellingen of stenig terrein. De opbouw is goed: de eerste wandeling is kort en eenvoudig, de laatste een pittige uitsmijter. Je overbrugt dagelijks fikse hoogteverschillen en in juli kunnen er nog sneeuwvelden op de route liggen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Digne-les-Bains is ca. 1200 km. Gedurende de week kan je parkeren op een openbare parkeerplaats in Digne.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Aix-en-Provence-TGV .

Van Aix-en-Povence-TGV ga je verder met de bus naar Digne-les-Bains (ca. 2 uur rijden).
Dit is een bus van de Franse Spoorwegen SNCF en kan je daar ook boeken, zie www.ter.sncf.com/sud-provence-alpes-cote-d-azur.
Misschien kan je deze bus ook al boeken inclusief in je internationale treinticket. Zoek daarvoor op een verbinding naar Digne-les-Bains.

Van het trein/busstation van Digne-les-Bains is het een kleine kilometer lopen naar het hotel. 
Op de laatste dag maak je deze reis in omgekeerde richting.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als de SNP groepsreis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label Garant Vertrek.

NB. Check voor je de treinreis naar Aix-en-Provence boekt of er een aansluitende bus naar Digne-les-Bains gaat op die dag.

Het grootste deel van deze trektocht speelt zich af tussen de 1800 en 2800m hoogte. Hier kunnen de weersomstandigheden snel wisselen: van vorst in de vroege ochtend tot hoge temperaturen overdag in de volle zon. Ook slecht weer kan snel opsteken. Over het algemeen kan echter gesteld worden dat de zomer in dit deel van de Alpen bijzonder stabiel is. Lange perioden met een strakblauwe lucht zijn eerder regel dan uitzondering, zo dicht bij de Middellandse Zee, en het zonnige klimaat is dan ook een van de grote pluspunten van de Mercantour. Wel is een plotseling opkomend onweer altijd mogelijk. Omdat de zon op deze hoogte en breedtegraad een opmerkelijke kracht heeft en er tijdens de wandeling bijna nooit schaduw is, dien je goede beschermende kleding mee te nemen, zoals een zonnehoed en een luchtige blouse met lange mouwen. In de volle zon kan het erg warm worden, maar door de grote hoogte is de lucht droog en wordt het nooit drukkend benauwd. ´s Nachts koelt het behoorlijk af, zodat je goed kan slapen. Door het vele zweten en de extreem droge lucht verlies je veel vocht en mineralen. Het is verstandig om (PET)flessen met een totale inhoud van 3 liter mee te nemen en sportdrank in poedervorm, om alle verliezen tijdig aan te vullen. NB. Het bovenstaande wil echter niet zeggen dat het nooit slecht weer kan zijn! De regenjas en warme fleece moeten dan ook zeker meegenomen worden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 

Over de accommodaties

De elektriciteitsvoorziening in de boswachtershuizen is volledig gebaseerd op zonne-energie.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Je kan eventueel in Digne nog pinnen.

Terwijl je van de ene naar de andere verblijfplaats wandelt, wordt de bagage vervoerd. Je draagt alleen een dagrugzakje met daarin een lunchpakket, een warm kledingstuk, een of meerdere grote veldfles(sen), een regenjack en eventueel een fototoestel en verrekijker. De rest van de bagage kan je het best in een grotere rugzak stoppen, dat is handig bij de wandeling tussen hotel en station in Digne (1000m). Er is maximaal 1 tas of rugzak toegestaan, van maximaal 10 kg. Dit in verband met de beperkte bagageruimte van het bagagebusje. Eventuele overtollige bagage kan in de eerste accommodatie (die tevens de laatste accommodatie is) achterblijven.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige wandelkleding
 • hutsloffen of slippers
 • goede regenkleding (regenbroek, regenjas, géén poncho)
 • zonnebrandolie, lippenballsem, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzak (ca. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes, vork, lepel, 2 afsluitbaar bakjes voor de lunches (vaak salades, totaal 1 liter)
 • zitmatje
 • handdoeken
 • eventueel zwemkleding
 • zaklamp
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lac-d'allos.jpg

Frankrijk - Mercantour

Haut Verdon en Val d’Entraunes

Wandelvakantie langs boswachtershuizen, herberg en hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten