Spanje - Andalusië - Sierra Morena, 8 dagen Per mountainbike door de groene Andalusische heuvels

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Mountainbike vakantie langs drie bijzondere accommodaties

Tijdens deze fietsvakantie maak je afwisselende maar pittige tochten per mountainbike door de heuvels van de natuurparken Sierra Norte de Sevilla en Sierra de Aracena y Picos de Aroche, die deel uitmaken van de Sierra Morena. Hier wordt de wereldberoemde Iberico-ham geproduceerd. Je passeert prachtige, maar relatief weinig bezochte witte dorpjes en stadjes. Je verblijft in drie prachtige en bijzonder sfeervolle accommodaties, elk met zijn eigen charme en alle drie prachtig gelegen. Mountainbikehuur is mogelijk.

Uniek aan deze reis

 • Land van de beroemde Iberico-ham
 • Langs drie bijzondere landelijk gelegen accommodaties
 • Ook huur e-mountainbikes mogelijk
 • Pittig mountainbiken door de groene heuvels van de Sierra Morena
 • Prachtige witte dorpen en stadjes
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Mountainbiken door de Sierra Morena

In het noordwesten van Andalusië ligt de Sierra Morena, een relatief onbekend gebied dat geknipt is voor wie houdt van pittige fietstochten door de natuur. Ilse Janneman zette de routes uit. Haar eerste indruk: ´Wat een heerlijk gebied!´ Lees verder...

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Spanje - Andalusie - Sierra Morena

De Sierra Morena is het uitgestrekte heuvelland ten noorden van de steden Sevilla en Córdoba en vormt de natuurlijke grens tussen Andalusië en de hooglanden van Castilië. Dit uitgestrekte gebied wordt maar weinig door toeristen bezocht, ondanks de ligging dicht bij deze beroemde steden. Hier tref je nog rust en ruimte en het authentieke Andalusië. De dorpjes en stadjes, zoals Zufre, Aracena en Alajar, zijn minstens zo mooi als de beroemde 'pueblos blancos' in het zuiden, maar veel minder bezocht. Het heuvellandschap is bedekt met uitgestrekte halfopen steeneikbossen, de dehesa. Het oogt vriendelijk en vormt met zijn stille weggetjes en zandpaden een perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Je kunt het beste een mountainbike meenemen (of huren), omdat je grote stukken over onverharde wegen en paden rijdt. Technisch is het niet moeilijk, maar je legt behoorlijke afstanden af en de hoogteverschillen zijn aanzienlijk.
Je fietst door een landschap met indrukwekkende rotsformaties en gevarieerde vegetatie. Zo groeit er de kurkeik die kurk levert en de steeneik die de eikeltjes voor de varkens levert. Ook fiets je door kastanjebossen en olijfboomgaarden en doorkruis je geregeld een diepe vallei. Her en der zijn in het landschap stuwmeren aangelegd. Dit is ook het land waar de wereldberoemde Iberico-ham wordt geproduceerd. Je passeert prachtige, maar relatief weinig bezochte witte dorpjes en stadjes. Overal zie je onderweg de karakteristieke zwarte varkentjes in de dehesa rondscharrelen, op zoek naar eikels die de Iberico-ham haar karakteristieke smaak geven. Behalve prachtige dorpjes, kloosters, Moorse kastelen en kerkjes tref je onderweg ook een aantal natuurlijke bezienswaardigheden: de waterval van Hueznar, de Cerro del Hierro (ruige bergen waar ijzer werd gedolven) en de Grutas de las Maravillas, de grotten in Aracena. Je leert de eerlijke traditionele Andalusische keuken kennen en de kans is groot dat je onderweg op een van de vele kleurrijke ferias of fiestas stuit.
Maar misschien vormen de drie bijzondere accommodaties in de reis nog wel de belangrijkste reden om deze fietsvakantie te boeken… Alle drie prachtig gelegen in de stille natuur en met een unieke en bijzonder gastvrije ontvangst en ambiance….

Dag 1

Aankomst in de accommodatie Molino Rio Alajar, die bijzonder sfeervol is en op een rustige, groene locatie ligt. Als je per openbaar vervoer reist, word je na een telefoontje opgehaald bij de bushalte in het dorp. Het diner is vanavond inbegrepen.

Overnachting in

Alajar - Molino Rio Alajar

Dag 2

Na het ontbijt wacht je eerste fietstocht in de omgeving van Alajar. Als je mountainbikes hebt gehuurd, is er eerst een korte uitleg over de huurfietsen. Je tocht begint in de heuvels van de Sierra de Aracena, naar de dorpjes Los Santa Ana en Romeros. Daarna fiets je naar het dorpje Almonaster la Real, waar je een van de oudste en mooiste moskeeën uit de Moorse tijd kunt  bezoeken. Deze is gelegen op een heuveltop met uitzicht over het dorp. ’s Middags fiets je via een andere, rustige route terug naar Alajar.
Fietstocht: 37 - 42 km, totaal circa 750 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Alajar - Molino Rio Alajar

Dag 3

Vandaag fiets je langs een aantal prachtige witte dorpjes die her en der in de heuvels van de Sierra de Aracena verspreid liggen. Je kunt kiezen uit twee opties: een korte en een lange route. De korte route voert je via Alajar en Linares naar Aracena, met haar prachtige, boven het stadje gelegen Moorse kasteel. Hier kun je ook het Hammen-museum bezoeken en de natuurlijke grot Grutas de las Maravillas. De rit gaat verder via Los Marines en Fuenteheridos. De lange route bezoekt ook het plaatsje Galaroza. Na Fuenteheridos fiets je naar Alajar terug. Na de fietstocht kun je heerlijk bijkomen in de tuin en aan het zwembad van Molino Rio Alajar.
Fietstocht 40 - 51 km, maximaal 880 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Alajar - Molino Rio Alajar

Dag 4

Na het ontbijt neem je afscheid van de eigenaren van Molino Rio Alajar en maak je een tocht via Aracena naar het prachtige bergdorp Zufre, dat boven de vallei van de Huelva-rivier ligt. Je bagage wordt vandaag vervoerd. Je bent vanavond  te gast in een sfeervolle accommodatie in het historische centrum van Zufre.   
Fietstocht 40 km, 400 m stijgen en 500 m dalen.

Overnachting in

Zufre

Dag 5

Om de rit van vandaag niet al te lang te maken, wacht je na het ontbijt een korte transfer (met je fietsen) naar het dorpje El Real de la Jara. Hier begint je fietsroute door de stille heuvels van de Sierra del Norte de Sevilla. Je fietst langs het stuwmeer van El Pintado voordat je de mooi gelegen cortijo bereikt van Las Navazuelas, nabij het dorp Cazala de la Sierra. In deze afgelegen accommodatie is het diner elke avond inbegrepen. Ook vandaag wordt je bagage vervoerd.
Fietstocht: 52,5 km, circa 600 m stijgen en 530 m dalen.

Overnachting in

Cazalla de la Sierra - Agriturismo Las Navezuelas

Dag 6

Je maakt een rit via het dorp Cazalla de la Sierra en vervolgens over de tot fietspad omgebouwde via verde, door de vallei van de Huéznar-rivier naar het dorpje San Nicolas del Puerto. Hier kun je wat extra kilometers fietsen door naar de markante rotsen van de Cerro del Hierro te gaan. Deze kun je te voet verkennen. De naam geeft al aan dat hier eeuwenlang ijzer werd gewonnen. Via een rustige asfaltweg door de vallei fiets je via Cazalla terug naar de accommodatie.
Fietstocht: 48 - 60 km, maximaal 520 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Cazalla de la Sierra - Agriturismo Las Navezuelas

Dag 7

Op je laatste vakantiedag fietst je door het hart van de stille Sierra Norte langs een oude spoorweg en de rivier de Hueznar. Door het groene en vriendelijke dehesa-landschap fiets je terug naar Cazalla. Voor de laatste maal geniet je vanavond van de heerlijke keuken van La Navazuela.
Fietstocht: 50 km, 500 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Cazalla de la Sierra - Agriturismo Las Navezuelas

Dag 8

Na het ontbijt eindigt je arrangement.

NB Programma

Als de reis niet bevestigd kan worden in de standaard reisrichting, dan kan de reis kan ook in omgekeerde richting worden uitgevoerd, met de start in Cazalla de la Sierra en het einde in Alajar. Op dag 4 word je dan naar Santa Olalla gebracht, vanwaar je naar Zufre fietst. Op dag 5 fiets je dan van Zufre naar Alajar. Deze twee etappes zijn in het reispakket namelijk in twee richtingen beschreven.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in drie bijzondere accommodaties.
Nabij Alajar verblijf je op een ruim terrein, met in totaal zes verschillende robuust gebouwde stenen huizen, in een landelijke omgeving, omringd door bossen en het karakteristieke landschap van de Dehesa. De huizen zijn allemaal uniek en in rustieke stijl en met grote zorg gemeubileerd. Er is veel privacy en je hebt mooi uitzicht op de vallei en de omringende heuvels. Alle huizen beschikken over een badkamer (met douche; alleen huis Aquila heeft bad), televisie, kookgelegenheid, airco, vloerverwarming en houtkachel of haard. Je kan gebruik maken van de tennisbaan (hard court), de jeu de boules baan en het zwembad (hele jaar geopend, maar onverwarmd). Alle huizen beschikken over (gratis) wifi. De eigenaren weten alles over de omgeving en kunnen je goed adviseren.  Als je samen reist, maar elk een eigen kamer boekt, dan verblijf je hier in een groter huis met twee slaapkamers, elk met een eigen badkamer.
In Zufre ben je 1 nacht  te gast in een Casa Rural die gesitueerd is in een 15e eeuws huis in het historsche centrum van Zufre. De kamers zijn standaard ingericht, maar beschikken over een eigen badkamer. Het huis beschikt over een woonkamer en  keuken.
De laatste 3 nachten ben je te gast op een idyllisch gelegen boerderij met 136 ha grond in de bosrijke heuvels van het Natuurpark Sierra Norte de Sevilla, nabij de plaats Cazalla de la Sierra. Hier verblijf je in een kleine tweepersoons studio met eigen badkamer (boek je met 3 of meer dan verblijf je in 2 studio's).

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten en 4 diners inbegrepen. De eerste avond in Alajar wacht je een smaakvol welkomstdiner in de accommodatie: de gastvrouw maakt dan een maaltijd klaar, die in de oven van je huisje voor je klaar staat. Het ontbijt is in je eigen huisje. De koelkast is daartoe rijkelijk gevuld. De laatste 3 avonden in Las Navazuelas is het diner ook inbegrepen, omdat in de nabijheid van de accommodatie geen andere restaurants is. Je proeft dan van de eerlijke traditionele Andalusische keuken.  In Zufre kun je in de casa rural waar je verblijft niet dineren, maar hier zijn op loopafstand verschillende restaurants te vinden. Het ontbijt is hier geregeld in een op 100m afstand gelegen barretje.
Voor de lunch dien je zelf zorg te dragen. Je kunt op sommige dagen lunchen in de dorpjes waar je doorheen fietst; op andere dagen moet je lunchinkopen doen. Dat is niet op alle dagen even gemakkelijk. Wel kun je in alle accommodaties een lunchpakket bestellen.

Inbegrepen

 • 7 nachten in cortijo en casa rurales op tweepersoonskamer met badkamer
 • 7x ontbijt
 • 4x diner (3x in Las Navezuelas, 1x in Molino Rio Alajar)
 • telefonische assistentie voor de week
 • bagagevervoer Cazalla - Zufre - Alajar
 • transfer incl (huur) fietsen op dag 5 Zufre - El Real de la Jara (indien programma omgekeerd dan op dag 4 Cazalla - Santa Olalla)
 • digitale reisinformatie
 • mountainbikeroutes in navigatie-app

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • overige diners
 • overige transfers
 • fietshuur (zie materiaalhuur)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Tijdens deze fietsvakantie maak je pittige tochten over stille weggetjes en onverharde zandwegen (ca 30% van de route). Daarom is een mountainbike onmisbaar op deze reis. De routes zijn technisch niet lastig, maar de afstanden en hoogteverschillen zijn aanzienlijk. De afstanden lopen uiteen van 40 tot 60 km. De hoogteverschillen lopen op tot maximaal 1000m stijgen en dalen per dag (verdeeld over meerdere klimmen en dalingen). Een dag is er keuze uit een lastiger en een gemakkelijker parcours.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Naast mountainbikes kun je bij boeking ook een e-mountainbike reserveren!

Extra dagen

Je kunt tijdens deze reis in alle accommodaties extra nachten bijboeken. In Alajar geniet je van de stilte en het zwembad bij de accommodatie. De Nederlandse eigenaren hebben ook wandelroutes vanuit de accommodatie uitgezet. De accommodatie in Zufre is prachtig gelegen.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Alcazar

Hotel Alquézar is een modern *** hotel, dat onlangs geheel is gerenoveerd. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht. Het hotel ligt in het centrum van Sevilla, tegenover het mooie Parque Murillo. In het hotel wordt een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd; en er is een grote, moderne lobby. Parkeren kun je in de parkeergarage onder het Parque Murillo, vlakbij het hotel dus.

Transfers

Vliegveld Sevilla - Alajar (geen fietsen) (vanaf € 352,- per boeking)

Optionele transfer van vliegveld Sevilla naar de eerste accommodatie in Alajar (zonder fietsen).

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. De prijs is per boeking.

Cazalla - Vliegveld Sevilla zonder fietsen (vanaf € 276,- per boeking)

Optionele transfer van de laatste accommodatie in Cazalla naar vliegveld Sevilla (zonder fietsen).

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. De prijs is per boeking.

Vliegveld Sevilla - Alajar (inclusief fietsen) (vanaf € 418,- per boeking)

Optionele transfer van vliegveld Sevilla naar de eerste accommodatie in Alajar, inclusief transport van uw eigen fietsen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. De prijs is per boeking.

Cazalla - Vliegveld Sevilla (inclusief fietsen) (vanaf € 386,- per boeking)

Optionele transfer van de laatste accommodatie in Cazalla naar vliegveld Sevilla, inclusief transport van uw eigen fietsen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. De prijs is per boeking.

Fietshuur

mountainbike (vanaf € 248,- per persoon)

Huurfietsen zijn goede basismountainbikes van het merk Orbea. De fietsen zijn voorzien van 24 versnellingen, voorvering die aan/uit gezet kan worden, Shimano schijfremmen en Shimano Deore versnellingen. 29 inch wielen. Er zijn 2 maten: medium en large. Bij boeking dien je je geslacht en lengtemaat door te geven.

Materiaal en uitrusting
Het dragen van een helm is in Spanje buiten de bebouwde kom verplicht. Voor een fietshelm dien je zelf te zorgen, deze is niet bij de fietshuur inbegrepen. Er zitten geen dragers of fietstassen op de fiets; je hebt dus een dagrugzakje nodig. Bij de fietshuur is een bandenplakset inbegrepen.

Je kunt bij boeking ook een GPS reserveren.

Voorwaarden:  Je dient bij boeking geslacht en lengtemaat door te geven. Bij de fietshuur is een persoonlijke uitleg, permanente telefonische assistentie en het transport van de fietsen terug naar de eerste accommodatie inbegrepen.

e-mountainbike (vanaf € 418,- per persoon)

De e-mountainbike is een robueste BH Model ER608 ATOM 27,5. 10 versnellingen, actieradius is 100 km. Er zijn 2 maten: medium en large.

Materiaal en verzekeringen
Inbegrepen: helm ,slot, banden repairset,mobile telefoonhouder,oplader, verzekering voor schade aan derden bij ongelukken.
Niet inbegrepen: verzekering voor schade aan de fiets, diefstal

Je kunt bij boeking ook een GPS reserveren.

Voorwaarden:

 Je dient bij boeking geslacht en lengtemaat door te geven. Bij de fietshuur is een persoonlijke uitleg, permanente telefonische assistentie en het transport van de fietsen terug naar de eerste accommodatie inbegrepen.

Let op: Ter plekke wordt €200,- borg per fiets van uw CC afgeschreven, die na de reis weer wordt teruggestort.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een vlucht op Sevilla.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van het vliegveld van Sevilla kan je op twee manieren in Alajar komen (110 km).
Wanneer je je je eigen mountainbike meeneemt, dan kunnen we een huurauto voor je reserveren of kun je een taxirit bij ons boeken vanaf het vliegveld Sevilla naar Alajar .Deze rit kun je optioneel bijboeken (zie onder 'Extra's').
Wanneer je voor een huurfiets hebt gekozen dan reis je rechtstreeks met de lijnbus vanaf het busstation van Sevilla (Plaza de Armas). Vertrek Sevilla naar Aracena is om 9.00 uur en 16.00 uur op werkdagen en op zaterdag /zondag alleen om 9.00 uur 
De bus van 16.00 uur heeft aansluiting om 17.20 in Aracena op de bus naar naar Alajar, waar je (na een telefoontje naar de accommodatiehouder) gratis worden afgehaald van het dorpsplein. Op zaterdag en zondag word je opgehaald in Aracena (hier wordt €25,- voor in rekening gebracht). 
Klik hier voor informatie over bustijden Sevilla – Alajar. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen naar Aracena of Alajar.

Voor de terugreis vanuit Cazalla de la Sierra naar Sevilla kun je ook een taxi nemen (kosten voor 2 personen en 2 fietsen ca €140,-). Een tweede mogelijkheid is de bus. Je kunt je voor €10,- vanaf de laatste accommodatie naar de bushalte in Cazalla laten brengen, waar je de rechtstreekse bus naar het busstation van Sevilla (Plaza das Armas neemt. Deze bus rijdt dagelijks 3x (ma-vrij: om 6.45, 9.15 en 15.55 uur; op za 9.25 en 16.00 uur; op zo 12.55 en 17.15 uur) en doet er ca 2 uur over. Voor meer info, klik hier  en hier

Autohuur

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement dagelijks starten in de periode van 1 maart t/m 15 december, met uitzondering van de maanden juli en augustus (omdat het dan te heet is). Houd er rekening mee dat de zomermaanden juni en september erg warm zijn. In de wintermaanden is er kans op koude en natte dagen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sierra Morena ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Alleen op dag 5 is er een korte verplaatsing per auto, omdat de fietsroute anders te lang zou worden..

In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm wettelijk verplicht. De accommodatiehouder die de fietshuur verzorgt heeft geen eigen helmen. Je dient dus zelf fietshelmen mee te nemen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Sierra Morena

Spanje - Andalusië - Sierra Morena

Per mountainbike door de groene Andalusische heuvels

Mountainbike vakantie langs drie bijzondere accommodaties

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)