Actieve vakantie Peru

Wandelvakanties, trektochten en actieve rondreizen Peru

Reizen door Zuid-Amerika is niet compleet zonder een belevenis in Peru. Reizen in Peru doet natuurlijk denken aan Machu Picchu, Cusco en de legendarische Inca Trail. Een wandelvakantie of actieve rondreis in Peru brengt je meestal ook naar de Colca Canyon in Zuid-Peru, het Titicacameer tussen Peru en Bolivia, Tambopata in de Amazone en Lima, de hoofdstad van Peru. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Peru

SNP reis
Peru Zuid-Peru

wandelvakantie langs hotels, gastgezin en guesthouses

13 dagen v.a. € 1.669
Prijs per persoon bij min. 2 personen
SNP reis
Peru Zuid-Peru

rondreis langs hotels, guesthouses en homestay

14 of 16 dagen v.a. € 2.394
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Wandelen Incatrail Machu Picchu
SNP reis
Peru Incatrail naar Machu Picchu

trektocht met tenten

5 dagen v.a. € 1.654
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Salkantay trekking
SNP reis
Peru Verborgen Valleien van de Salkantay

trektocht met tenten

5 dagen v.a. € 1.054
Prijs per persoon bij min. 2 personen
reuzenotter_familie_in_salvador_meer.jpg
SNP reis
Peru Nationaal Park Manu

verblijf vanuit eco-lodges en kampeerhutten

9 dagen v.a. € 3.839
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakanties en trektochten in Peru

Door Peru reizen betekent in de voetsporen treden van de Inca's. Je volgt het eeuwenoude trail naar wereldwonder Machu Picchu en bezoekt Cusco, ooit de hoofdstad van het oude Incarijk. Peru kent ook vele andere trektochten in de Chachapoyas regio en de Cordillera Real. Vanuit Huaraz maak je de trektocht met tenten naar de mooiste berg op aarde: Alpamayo. Vanuit Cusco maak je de trektocht naar de zesduizender Ausangate, een vulkaan in Zuid-Peru. Overweeg ook de Lares trail, de lichte vierdaagse trektocht door de Lares vallei, op slechts enkele uren van Cusco. 
Voor ervaren bergwandelaars is er een mooie alternatieve groepsreis; een stevige trektocht in de Cordillera Blanca en de Huayhuash. Je wandelt tussen de zesduizenders, met fantastische uitzichten op iconische bergtoppen, zoals de Huascarán Sur, Yerupajá en de Alpamayo. Onder begeleiding van een lokale berggids en SNP-reisleider bedwing je bovendien enkele vierduizenders!

 
Bekijk alle wandelvakanties in Peru

Rondreizen door Peru

In hoofdstad Lima verken je het historisch centrum vol cultureel erfgoed. Ook aan natuurschoon heeft Peru geen gebrek. Het landschap wordt gevormd door de besneeuwe toppen van de Andes, uitgestrekte woestijnen en de Amazonewouden waar de natuur ongestoord zijn gang gaat. Op de grens met Bolivia ligt het immense Titicacameer, waar grote groepen watervogels en bijzondere endemische fauna hun leefgebied hebben. Indien je alle hoogtepunten wil zien, is een rondreis door Zuid-Peru een aanrader. Je hebt veel vrijheid maar tijdens excursies word je begeleid door een ervaren gids. 

Avontuurlijke reizigers die graag buiten de gebaande paden gaan, kiezen voor een individuele rondreis door het ontontdekte Noord-Peru. Hoog in de Andes maak je kennis met een wereld van voor de Inca-tijd; die van de Moche, Chachapoya en Lambayeque. De rijke grafvondsten uit deze tijd zijn te bezichtigen in diverse musea en bij de ommuurde nederzetting Kueláp. Natuurschoon is er ook in overvloed, met als hoogtepunt de spectaculaire Gocta-waterval. 

Bekijk alle rondreizen in Peru

Peru met SNP Natuurreizen

 • Individuele reizen en groepsvakanties in Peru
 • Ruim aanbod aan trektochten in Noord- en Zuid-Peru
 • Actieve rondreizen buiten de gebaande paden
 • Unieke wandelingen over de Inca-trail naar Machu Picchu
 • Ontdek de rust en schoonheid van Noord-Peru, met Gocta-waterval en de ommuurde nederzetting Kueláp
 • Bezoeken aan musea vol schatten uit de (pre-)Inca cultuur

Wist je dat

 • Peru heeft meerdere Unesco Werelderfgoed sites, waaronder Machu Picchu maar ook de koloniale steden Cusco en Lima.
 • Machu Picchu is één van de Zeven Wereldwonderen.
 • Ceviche is een rauwe visschotel die in Peru veel wordt gegeten. Een ware delicatesse is echter cavia.
 • Aardappelen komen oorspronkelijk uit Peru. Het land heeft 3.000 verschillende soorten.
 • De beste reistijd voor Noord-Peru is tussen juli en september en voor Zuid-Peru tussen december en april.
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is dit 6 uur.

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen

Sandra van der Linden

Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië

Er zijn heel veel mooie plekjes op de wereld. Vulkanische gebieden zijn mijn favoriet, maar ook andere, lege, ruige en uitgestrekte gebieden zoals Alaska, Patagonië, de Himalaya, Noord-Amerika hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het is geweldig om ook voor anderen een uitgebalanceerd reisplan te maken voor een bijzondere beleving in deze prachtige gebieden die de aarde rijk is!

Mail naar afdeling Verre Reizen