Terug naar Peru

Trektocht met tenten en modern middenklasse hotel

Een nieuwe trekking door de verborgen valleien van de Salkantay. Weg van de gebaande paden! Met deze vijfdaagse trekking wandel je langs de zuid- en oostkant van de Salkantay die met zijn 6271 meter de hoogste berg is van de Cordillera Vilcabamba. Wandel door spectaculaire hooggebergte van gletsjers tot aan weelderige vegetatie met baardmossen en epifyten. Met deze trektocht bezichtig je de archeologische sites van Wayna Qente en Machu Qente, onlangs gerestaureerd en nauwelijks bezocht door toeristen. De trekking vangt aan in het dorpje Tomacaya op 3500 meter hoogte. Nadat je de hoogste pas op 4800 meter hoogte bent gepasseerd, daal je langzaam af langs oude Inca-kanalen door de Pampacahua-vallei. Je wandelt zelfs een klein stukje op de Inca-trail in de Heilige Vallei. Nadat je met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes reist, verken je op de laatste dag Machu Picchu, de stad die nimmer door de Spanjaarden is ontdekt. Het zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Met deze vijfdaagse trekking wandel je in een internationale groep van maximaal 12 deelnemers. Je persoonlijke bagage wordt gedragen op de rug van een paard/muilezel. De kwaliteit van de berggids, de tenten en de voedzame maaltijden maken deze trekking naar Machu Picchu onvergetelijk.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260632
5 dagen

Dag 1

's Ochtends vroeg vertrekken we vanuit Cusco voor de drie uur durende busrit naar Tomacaya (3500 m). Eenmaal voorbij de Tika Tika pas verschijnen de Salkantay en de Humantay voor het eerst aan de horizon. Voorbij het plateau van Anta, een gebied dat de graan- en veeschuur vormt van Cusco, komen we aan bij de ruïnes van Tarwasi. We bezoeken dit Inca ceremoniële centrum met zijn lange asymmetrisch stenen muren. We rijden  langzaam omhoog naar het dorpje Tomacaya waar de trekking gaat beginnen. De bagage wordt op paarden geladen, zelf wandel je alleen met je dagrugzakje. We stijgen gestaag naar het eerste kampement Tinko op 4.154 meter hoogte.

Gegevens: 3 uur busrit ; 5 uur wandelen (11,4 km)

Inbegrepen: lunch en diner

Overnachting in

Tinko (4154 m) - kamperen

Dag 2

Na een vroeg ontbijt, staat er een pittige wandeldag op het programma de Tinko-pas over. Naarmate de ochtend vordert en het warmer wordt, neemt de kans toe roofvogels en condors in het luchtruim te zien. Na een pittige klim van ongeveer 3 a 4 uur bereik je de Tocto-pas op 4900 meter hoogte. Elke pas wordt beloond met een fraai uitzicht, zo ook deze met zicht op de zuidflank van de Salkantay. De lange afdaling de Pampacahuana-vallei kan beginnen met voortdurend zicht op de oostflank van de Salkantay. In het Pampacahuana kamp (3902 m) staan de tenten weer opgezet en geniet je van je welverdiende rust en een heerlijke voedzame avondmaaltijd.

Wandelgegevens: 14,2 km, 8 uur wandelen, maximale hoogte 4900 m

Inbegrepen: ontbijt, lunch, snack, middagthee en diner

Overnachting in

Pampacahuana (3902 m) - kamperen

Dag 3

We nemen afscheid van de Salkantay, langzaam verdwijnt hij achter de horizon. Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan en beginnen met de lange afdaling langs een oud Inca-kanaal. Naarmate we verder de Pampacahua vallei afdalen zien we steeds meer begroeiing. De boomgrens wordt weer bereikt. Bij Paucarcancha lunchen we, een afgelegen Inca-ruïne op de grens waar twee valleien samenkomen. We dalen verder af totdat we op de Inca-trail terecht komen die we in tegengestelde richting naar beneden bewandelen.We brengen de nacht door in het privé kamp Chamana tegenover de LLactapata ruïnes (260 m).

Wandelgegevens: 17 km, 7 uur

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Chamana (2668 m) - kamperen

Dag 4

Na een vroeg ontbijt dalen we deze vierde dag af naar de Heilige Vallei langs de fameuze Inca-trail. We wandelen een kort stukje door het Machu Picchu Historic Sanctuary. Je wandelt langs de ruïnes van Huayna Q' ente met zijn ingenieus aangelegde terrassen. We wandelen verder door de gemeenschap Qoriwairachina richting Piscacucho. Hier bevindt zich de hoofdentree tot de Inca-trail. We wandelen langs de Vilcanota rivier naar het km-82 punt vanaf waar we worden opgepikt met de auto. We rijden een klein stukje naar Ollantaytambo alwaar we de trein pakken naar Aguas Calientes (2000 m). In Aguas Calientes overnacht je in een prima hotel vlakbij de ambachtelijke markt en op voldoende afstand (ongeveer 500 meter) vanaf het 'drukke' centrum van Aguas Calientes.

Wandelgegevens: 11 km, ca. 6-7 uur

Inbegrepen: ontbijt en lunch

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 5

In de ochtend nemen we de bus naar Machu Picchu en staat ons een gegidste tour te wachten van ongeveer drie uur door een Engelssprekende gids. De gids neemt ons mee terug in de tijd en ontrafelt een paar mysteries van het Inca-rijk. Rond de middag keer je terug in Aguas Calientes. In de namiddag neem je de trein terug naar Ollantaytambo vanaf waar je met de bus terugreist aar Cusco.

Inbegrepen: ontbijt

NB Programma

 • wij raden je aan deze trail minimaal 4 maanden van te voren te boeken
 • voor deze trail zijn geen permits noodzakelijk 
 • de Nieuwe Salkantay-trail wordt in de periode maart tot en met december aangeboden 1x per week op een vaste vertrekdag, de woensdag

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Drie van de vier overnachtingen vinden plaats in ruime tweepersoonstenten. Mocht je alleen boeken dan deel je de tent met iemand van gelijke sexe of je boekt tegen een bescheiden meerprijs een tweepersoonstent voor alleengebruik. Tevens gaat er een dinertent mee en bij iets grotere reisgezelschappen ook een kooktent waar de maaltijden door de Peruaanse kok worden bereid. De sanitaire voorzieningen bij de kampementen zijn minimaal (geen douches, alleen 's ochtends warm water in kommetje bij de tent, WC's matig). De laatste nacht overnacht je in een mooi middenklasse hotel in Aguas Calientes met een privé douche/WC.

Over de maaltijden

De Peruaanse keuken staat de laatste jaren in hoog aanzien dankzij vermaarde chef-koks en restaurant die tot de beste in de wereld behoren. Peru heeft een grote culinaire rijkdom en traditie. Tijdens deze trekking zul je genieten van voedzame en gezonde maaltijden die passen bij de activiteiten. Ingrediënten zijn zoveel mogelijk streekproducten. Het duurzaamheidsbeleid van de lokale partner van SNP is erop gericht dat zoveel mogelijk lokale mensen betrokken worden bij het toerisme. Tevens verlaagt het de CO2-voetafdruk. Of je nu 'flexitariër' of vegetariër bent, glutenvrij eet, wel of geen vis of veganistisch eet, men houdt hiermee rekening! Geef je voorkeur voor eten op bij je boeking. Het spreekt voor zich dat er geen plastic flessen worden verstrekt. Neem je hervulbare veldfles mee en deze wordt tijdens de tocht bijgevuld met drinkbaar water.

Duurzaamheid

De partner van SNP die deze trekking uitvoert heeft in de jaren 2013-2016 elk jaar de World Travel Award gewonnen voor ‘South America’s Leading Green Touroperator’. Deze prijs is een erkenning voor de verduurzaming van hun trektochten. Deze worden uitgevoerd door een team van enthousiaste gidsen, koks en dragers (of muilezeldrijvers). Er is veel aandacht voor biologisch en uitgebalanceerd eten. De afvalscheiding begint al buiten je tent met een groene en rode vuilniszak. Het afval wordt meegenomen en indien mogelijk gecomposteerd of gerecycled. Alle leden van het trekkingsteam zijn op de hoogte hoe kwetsbare ecosystemen behouden blijven, dat water niet moet worden verspild en hoe je omgaat met bewoners uit vaak kleine rurale leefgemeenschappen die ‘bloot’ worden gesteld aan het toerisme. Zonnecollectoren laden de lampjes op voor in de tenten. Daarnaast heeft men voor alle trekkings veiligheidsprotocollen opgesteld. Bij een ongeval weet men direct te handelen. Er gaat natuurlijk een satelliettelefoon mee. Onze partner is tevens aangesloten bij Rainforest Alliance.

Inbegrepen

 • briefing (in Cusco)
 • transport Cusco naar begin van de trail (dag 1)
 • trein Ollantaytambo - Aguas Calientes (dag 4)
 • entree Machu Picchu (dag 5)
 • paard voor persoonlijke spullen (tot max. 10 kilo pp)
 • paardenmannen en koks
 • Engelstalige trekking gids
 • Engelstalige gegidste tour Machu Picchu
 • 3 nachten verblijf tweepersoonstent
 • 1 nacht verblijf hotel Aguas Calientes o.b.v. logies & ontbijt
 • thermarest selfinflatable matrasje (63 cm x 196 cm x 3,8 cm)
 • maaltijden (4x ontbijt, 5x lunch en 3x diner)
 • vergoedingen en entrees gebruik privé terrein gemeenschappen
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Slaapzak (kan gehuurd worden)
 • Tent voor eenpersoonsgebruik (kan gehuurd worden)
 • Wandelstokken
 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Transport Aguas Calientes - Ollantaytambo/Cusco (dag 5)
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes en fooien)

Over de activiteiten

Tijdens de vijfdaagse Salkantay trektocht wandel je in vier dagen ongeveer 53 km, iets meer dan 13 km gemiddeld per dag. Tijdens de trektocht passeer je één pas op 4900 meter hoogte. Dit betekent dat deze trektocht alleen voor de geoefende fitte wandelaar geschikt is. Omdat je op grote hoogte komt, dien je voor aanvang reeds een paar dagen op hoogte te zijn (zoals bijvoorbeeld in Cusco) en het liefst een acclimatisatie-wandeling in de omgeving van Cusco te hebben gemaakt (vraag naar het ruime aanbod aan wandelingen!). Tijdens de trektocht word je begeleid en ondersteund door een team van professionals. Uiteraard gaat er een lokale berggids (Spaans- en Engelssprekend) mee voor jouw veiligheid, maar vooral om je optimaal te laten genieten. De berggids wordt vergezeld door paardenmannen en hun paarden om de bagage te vervoeren. Tevens gaat er een kok mee die elke dag drie maaltijden zal bereiden om je nodige energiereserves aan te vullen. Het enige wat jij hoeft te doen is wandelen. De trektocht is volledig verzorgd met kook- en kampeeruitrusting.

Geschikt voor kinderen

Deze trektocht is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar.

Praktische informatie

Voor deze tocht vindt op de dag van vertrek een korte briefing plaats. De paklijst wordt met je doorgenomen en je hebt de mogelijkheid allerlei vragen te stellen. Tijdens de briefing word je geacht de green commitment paper te ondertekenen waarmee je onderkent alleen maar je voetstappen achter te laten en geen schade berokkent aan de wandelpaden en de natuur. Ook geef je hiermee aan geen gebruik te maken van plastic (water)flessen. Tijdens deze gehele tocht word je voorzien van schoon drinkwater. In het SNP-informatiepakket lees je meer over deze briefing.

 • Goed ingelopen bergwandelschoenen (waterdicht, goed profiel, enkelbescherming)
 • Katoenen T-shirts / katoenen overhemden (korte mouwen)
 • Pullover(s)
 • Kleding met thermische isolatie (o.a. ondergoed van merinowol)
 • Fleece
 • Trekkingsbroek (licht, luchtig, sneldrogend)
 • Goede trekkingsbroek (stretchstof ideaal voor meer bewegingsvrijheid)
 • Gevoerde (dons) trekkingjas/parka
 • Pet (goede bescherming tegen zon en regen)
 • Warmje muts (voor de koude nachten)
 • Handschoenen
 • Regenponcho/regenjas
 • Veldfles (minimaal 1 liter) gevuld met water voor eerste dag
 • Waterzuivering tabletjes/waterzuiveringssysteem (o.a. GRAYL fles)
 • Voldoende trekkingsokken
 • Lichte sokken (voor ’s avonds)
 • Slippers (na afloop wandeling) 
 • Slaapzak (minimaal comfortniveau -5 °C)
 • Dagrugzak (eventueel camelbag)
 • Waterdichte duffelbag
 • Zonnebril  (100% UV-werend)
 • Zonnebrand (blockfactor minimaal 30)
 • Lippenbalsem (100% UV-werend)
 • Hoofdlamp (bijv. Petzl)
 • Kleine reishanddoek of sarong 
 • Camera (plus reservebatterijen/powerbank)
 • Snacks, koekjes, energybars, chocolade, muesli, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
 • Persoonlijke medicijnen, paracetemol, second scin voor blaren, pleisters, enz 
 • Wat cash geld (voor o.a. fooi gids, kok en dragers/paardenmannen)
 • Paspoort
 • Wandelstokken
 • Eventueel verrekijker
 • Goed humeur! 

Je dient zelf een slaapzak (minimaal comfortniveau -5°C) en een slaapmatje mee te nemen. Zowel de slaapzak als het slaapmatje kun je bijhuren mits je dit hebt aangegeven tijdens je boeking. Je persoonlijke bagage wordt tot een maximum van 10 kg per persoon door een drager gedragen. Zelf draag je overdag alleen een dagrugzak met daarin je camera, regenjas, extra warm jack, je veldfles (of camelbag) en wat energierepen (en andere versnaperingen). Als het overdag te warm wordt kun je natuurlijk je fleece hierin stoppen. De lunches  worden door de kok ter plaatse bereid.  Neem een extra plastic tas mee (of koop in Peru een fraaie handgemaakte!) waarin je spullen, die je niet nodig hebt tijdens deze trail, in je hotel in Cusco kunt achterlaten. 


 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs