Bergwandelen met een groep

9 x de mooiste bestemmingen voor een groepsreis

Een groepsreis is de perfecte manier om met gelijkgestemden een nieuwe bestemming te ontdekken of om een oude en vertrouwde bestemming door nieuwe ogen te zien. Onder leiding van onze deskundige en ervaren reisleiders bezoek je de spectaculairste plekken. Wij tippen onze mooiste groepsreizen voor 2022. 

1. De weerbarstige Schotse Hebriden

Voor natuurliefhebbers zijn de Hebriden, een eilanden-archipel voor de westkust van Schotland, een pareltje. Het landschap is er ruig en verlaten, met uitgestrekte heidevelden, mooie stranden, zompige veenmoerassen, woeste bergen en een kustlijn die altijd te zien is. Je wandelt tijdens deze groepsreis door dit bijzondere landschap dat is vormgegeven door het onstuimige klimaat en leert van alles over de ontstaansgeschiedenis en bijzondere flora en (zee)fauna. 

Bekijk deze groepsreis

2. De toppen van de Balkan

Ontdek de ongerepte Albanese Alpen tijdens deze pittige wandelreis langs de mooiste trajecten van de Peaks of the Balkan-route. Je wandelt dwars door en rond het hoogste gebergte van de Balkan, dat verspreid ligt over drie landen: Albanië, Kosovo en Montenegro. Je trekt diep de bergen in, beklimt de hoogste top van Kosovo, en wandelt dwars valleien en kloven. De authentieke ontmoetingen met de gastvrije bevolking maken deze reis helemaal af. 

Bekijk deze groepsreis

3. Subtropisch paradijs Sao Miguel

Het grootste eiland van de Azoren-archipel, São Miguel, is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke wandelreis. Tijdens deze reis leer je het eiland echt goed kennen. Zo ontdek je te voet zowel de highlights zoals de Sete Cidades, als de onbekendere wandelpaden diep in het hart van dit groene eiland. Geniet van de uitbundige subtropische flora en het bijzondere vulkanische landschap, met regelmatig een waanzinnig uitzicht op zee. Daarnaast kun je ook een dag relaxen op een fijn strand of een bijzondere walvissafari maken.

Bekijk deze groepsreis

4. Eilandhoppen op De Griekse Cycladen

Op de Griekse Cycladen kun je heerlijk wandelen. Tijdens deze groepsreis hop je naar drie verschillende wandeleilanden; Amorgos, Naxos en Andros. Op Amorgos heeft de tijd stil gestaan, en wordt het landschap gekenmerkt door ruige bergen en hoge kliffen. Met de boot ga je naar het groene Naxos, waar je hoge toppen beklimt en dwaalt door olijfgaarden en witte dorpjes. Andros is nog een onontdekte parel, en één van de meest boeiende Cycladen. Het netwerk van muilezelpaden maakt dit eiland tot een perfecte wandelbestemming. 

Foto: Willem Keesom

Bekijk deze groepsreis

5. Door de almen in het Zwitserse Engadin

Het Engadin, aan de zuidzijde van de Alpen in Zwitserland, is een echt wandelparadijs. Het uitzicht op de dalen, die wild en bosrijk zijn, vanuit de verschillende almhutten is prachtig. Na stevige en pittige klimmetjes daal je weer af door almweiden, larix- en fijnsparbossen en bloemrijke hooilanden. Vanuit het hotel wordt je met een postbus of bergtrein naar het begin van de wandeling gebracht. Deze ritjes door de mooiste berglandschappen zijn zeker geen straf, en zijn slechts het begin van spectaculaire wandelingen door de bergen. 

Bekijk deze groepsreis

6. Naar de hoogste top van Slovenië

Tijdens deze groepsreis wandel je rond de legendarische Triglav, die met zijn 2864 meter de hoogste berg van Slovenië is. Vanaf de wandelpaden rond deze populaire berg kun je in alle rust genieten van zijn schoonheid. Hoe meer je de Julische Alpen in trekt, hoe meer de paden veranderen van bospaden in stenige en steile bergpaden. De reis eindigt met een onvergetelijk uitzicht vanaf een van de mooiste punten van de Julische Alpen, de Slemenova Spica (1909m). 

Bekijk deze groepsreis

7. Natuur en bergen in Bulgarije

De drie natuurparken die je tijdens deze groepsreis naar Bulgarije bezoekt zijn ongerept. Hier lopen beren en wolven nog vrij rond en strekken de bossen en bergkammen zich zo ver als je oog reikt voor je uit. Het Central Balkan National Park is zowel bloemrijk als ruig, met diepe kloven, steile kliffen, grottenstelsels en subalpiene weiden. Vanaf de schitterende paden die het Rila National Park doorkruisen krijg je een goede indruk van het spectaculaire landschap, dat het brongebied is van verschillende rivieren. In het indrukwekkende Pirin Nationaal Park vind je het Piringebergte, één van de mooiste bergketens van het land, en een uitzonderlijk rijke flora. In de guesthouses waar je verblijft, maak je kennis met de bijzonder gastvrije Bulgaren.

Bekijk deze groepsreis

8. Natuurschoon in Costa Rica en Nicaragua

De natuur in Costa Rica en Nicaragua is overweldigend mooi. Schitterende dagwandelingen brengen je dwars door nevel- en regenwouden, langs klaterende watervallen en over de flanken van hoge vulkaankegels. In Costa Rica en Nicaragua kun je niet anders dan de tijd nemen om te genieten van de flora en fauna. Met enig geluk zie je toekans, verschillende apensoorten, neusbeertjes, luiaards, gifkikkers en bijzondere vlinders. Over hangbruggen ontdek je de wereld vanaf een hele andere kant. Op de hagelwitte stranden geniet je van de ‘pura vida’. 

Bekijk deze groepsreis

9. Uitwaaien op Terschelling

Wandelen en fietsen op Terschelling betekent het volgen van kronkelige paadjes die leiden door verschillende landschappen, zoals duinvalleien, bossen en kwelders. Tijdens deze groepsreis ga je van de gebaande paden van het eiland, en ontdek je de plekken waar andere toeristen niet snel komen. Op Terschelling is het genieten van het eilandleven, waar veel vogels broeden en een rijke plantendiversiteit is. De lokale boswachter neemt je mee naar een Dark Sky reservaat, waarvan er maar twee in Nederland zijn. Tijdens deze avond leer je alles over de nachtelijke sterrenhemel. 

Bekijk deze groepsreis