Wandelvakantie vanuit hotel
Uniek aan deze reis
- Gebruik smalspoortreintjes en postbus
- Vanuit mooi gelegen berghotel in het historische Guarda
- Wandelingen in het oudste nationale park van Zwitserland
Je bent in Guarda te gast van de familie Meisser. In 2019 is Benno Meisser in Guarda een tweede hotel begonnen aan de rand van het dorp. De kamers zijn modern ingericht en hebben natuurlijk eigen douche en wc. Op de tweepersoons kamer staat een groot bed met twee gescheiden matrassen en aparte dekbedden. Er zijn dus geen gescheiden bedden. Er is een sauna en een fitnessruimte aanwezig. De algemene verblijfsruimtes zijn gezellig en sfeervol ingericht.
Let op: De tweepersoonskamers voor gebruik door een persoon zijn duurder dan de standaard eenpersoonskamers met eigen badkamer. Daarnaast is er nog een ruime 'familiekamer' met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Deze kamers bieden we aan voor één persoon voor een lagere prijs.
De dag begint met een goed ontbijtbuffet. Voor de lunch kun je inkopen doen in de kleine supermarkt in het dorp. ’s Avonds is er een smakelijk driegangenmenu veelal met Engadiner specialiteiten.
De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn geschikt voor mensen met een goede conditie en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten. De wandelingen gaan vrijwel steeds over goed onderhouden bergpaden, al is een stenig stukje af en toe onvermijdelijk. De wandelingen duren 4 tot 6 uur en de hoogteverschillen blijven beperkt tot maximaal 800 m stijgen en dalen.
Ter plaatse maken we gebruik van postbus en bergtrein om bij het beginpunt van onze wandelingen te komen.
Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als goede voorbereiding kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
De afstand Utrecht - Guarda is ca. 950 km. Je kunt je auto parkeren op de openbare parkeerplaats bij het hotel.
Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nl
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
Met de Postbus rij je in 15 min van station Guarda Staziun omhoog naar het het dorp (Guarda Cumün). Meestal sluit de postbus aan op de trein, kijk op www.postauto.ch
Bestemming | Tijd | Overstap |
Arnhem CS – Guarda | 09:07 - 19:01 | 3 |
Guarda – Arnhem CS | 08:54 - 19:28 | 2 |
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Zwitserland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd er wel rekening mee dat het prijsniveau in Zwitserland aanmerkelijk hoger ligt dan in Nederland. In Guarda is er gelegenheid om geld te pinnen.
Vanwege de overstappen op de treinstations, adviseren wij je om je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Tijdens de dagwandelingen draag je een dagrugzak (minimaal 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel.
Voor de wandelingen:
Er zijn momenteel geen mededelingen.
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten