Engadin

Zwitserland - Engadin Guarda, 8 dagen Bergwandelen in de Silvretta en het Nationale Park

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel

Te gast in het fraaie, authentieke Ladiner bergdorp Guarda en een week lang bergwandelen in de uitlopers van de Silvretta en het Zwitsers Nationaal Park. Langs hooilanden en over almen, door dennen- en sparrenbossen en af en toe een bergtop. Regelmatig met de Rhätische Bahn en de Postbus door een gevarieerd en ongeëvenaard Alpenlandschap.

Uniek aan deze reis

 • Gebruik smalspoortreintjes en postbus
 • Vanuit mooi gelegen berghotel in het historische Guarda
 • Wandelingen in het oudste nationale park van Zwitserland
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Zwitserland - Engadin Guarda

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

• Dag 1: aankomst in Guarda waar je de hele week verblijft
• Dag 2: wandeling naar Chamanna Cler
• Dag 3: heen met OV, wandeling via het Val Tasnan terug naar Guarda
• Dag 4: heen met OV, wandeling in het Zwitserse Nationale Park, terug met OV
• Dag 5: wandeling in het Val Tuoi
• Dag 6: heen met OV, wandeling in Val Roseg bij Pontresina, terug met OV
• Dag 7: heen met OV, wandeling van S-Charl naar Ofenpass, terug met OV
• Dag 8: naar huis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het mooie dorpje Guarda op 1650 m hoogte in het Engadin, waar de historische Sgraffito gevels je welkom heten.

Overnachting in

Guarda

Dag 2

Vandaag maken we een mooie wandeling over de almen van Muntera d’Ardez. Nadat we Guarda verlaten hebben, is er een lange en pittige stijging naar de almhut Murtera-Dadoura. Via het bergmeer Lai Raduond (2337m) komen we bij het privéhutje Chamanna Cler. Je hebt hier een mooi uitzicht over het dal van de Inn, die hier nog En genoemd wordt. Een lange afdaling door almweiden, larix- en fijnsparbossen en bloemenrijke hooilanden brengt ons naar het gehuchtje Bos-cha. Dan is het nog een half uurtje naar Guarda. Wandeling: 14 km, 900 m stijgen en dalen, 5-6 uur lopen. 

Overnachting in

Guarda

Dag 3

De dag begint met een transfer naar het dorpje Ftan. Langzaam stijgen we naar de almen boven het Val Tasnan en via de mooi gelegen hut van Alp Laret (2202 m) komen we bij de hut van Alp Valmala. Hier steken we de kolkende bergbeek Tasnan over en lopen weer zuidwaarts het dal uit. Onderlangs de kliffen van Tulaide komen we weer in het dal van de En en komen we aan het einde van de middag terug in Guarda. Wandeling: 17 km, 700 m stijgen en dalen, 5-6 uur lopen.

Overnachting in

Guarda

Dag 4

Na het ontbijt gaan we met bus en trein van Guarda naar Zernez. Vervolgens rijden we met de postbus naar Buffalora (1968 m). Hier begint de wandeling naar de Munt La Schera die in de kernzone van het Nationale Park ligt. De wandeling eindigt bij Il Fuorn alwaar we de postbus nemen naar Zernez en dan per trein terug gaan naar Guarda. Wandeling: 13 km, 600 m stijgen en 800 m dalen, 4-5 uur lopen. 

Overnachting in

Guarda

Dag 5

Na het ontbijt wandel je via Alp Sura het Val Tuoi in, een prachtig dal dat het smeltwater van de Piz Buin gletsjers afvoert. Al snel passeer je de boomgrens en via de mooi gelegen almboerderij Alp Suot (2018 m) stijg je langzaam verder. Rond de lunch proberen we de hut Chamanna Tuoi (2250 m) te bereiken. Hier heb je een prachtig uitzicht over het dal. De route terug volgen we het pad over de dalbodem terug naar ons hotel. Wandeling: 17 km, 900 m stijgen en dalen, ca. 5-6 uur lopen.

Overnachting in

Guarda

Dag 6

Na het ontbijt verlaten we Guarda met bus en nemen de Rhätische Bahn voor een wat langere, maar erg mooie rit naar Pontresina (1770 m). Vanaf het station loop je zo het Val Roseg in. Eerst bebost, maar na 2 uur lopen, bij Hotel Roseg, waar de koffie klaarstaat, ontvouwt het panorama zich in volle schoonheid. Van de Piz Corvatsch (3451 m) tot de Piz Bernina (4048 m) schittert een hele rij bergen, met bijbehorende gletsjers, in de zon. Van Hotel Roseg lopen we verder het dal in langs de fraai vlechtende gletsjerrivier. Het doel is Lej da Vadret, een turkooizen meer, op de plek waar nog niet zo lang geleden een gletsjertong lag. Hier op 2160 m is het heerlijk pauzeren, met zicht op alle bergen en gletsjers. Omdat de terugweg hetzelfde is als de heenweg, kan je zelf bepalen tot hoever je doorloopt het dal in. Wandeling: 15-20 km, 300-500 m stijgen en dalen, 4-6 uur lopen. Met de Rhätische Bahn rijden we terug naar Guarda en lopen of bussen omhoog naar het dorp. 

Overnachting in

Guarda

Dag 7

Vandaag maken we een laatste wandeling in het UNESCO Biosferen park. Met de postbus rijden we naar het dorpje S-charl (1790 m). We wandelen door het hoogstgelegen aaneengesloten arvenbos van de wereld naar de Alp Astras. Vanaf hier stijgen we, inmiddels boven de boomgrens, naar het stille Valbella. Een drankje op de Ofenpass met uitzicht op het Ortler-massief is een mooie afsluiting van deze wandelweek. Postbus en Rhätische Bahn brengen ons weer terug naar Guarda. Wandeling: 15 km, 800 m stijgen en 400 m dalen, 4-5 uur lopen 

Overnachting in

Guarda

Dag 8

Na het ontbijt eindigt de reis en nemen we afscheid van Guarda.

NB Programma

Let op: de uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je bent in Guarda te gast van de familie Meisser. In 2019 is Benno Meisser in Guarda een tweede hotel begonnen aan de rand van het dorp, de Meisser Lodge. De kamers zijn modern ingericht en hebben natuurlijk eigen douche en wc. Op de tweepersoons kamer staat een groot bed met twee gescheiden matrassen en aparte dekbedden. Er zijn dus geen gescheiden bedden. Er is een sauna en een fitnessruimte aanwezig. De algemene verblijfsruimtes zijn gezellig en sfeervol ingericht.

Let op: De tweepersoonskamers voor gebruik door één persoon zijn duurder (en groter) dan de standaard eenpersoonskamers met eigen badkamer.

Over de maaltijden

De dag begint met een goed ontbijtbuffet. Voor de lunch kun je inkopen doen in de kleine supermarkt in het dorp. ’s Avonds is er een smakelijk driegangenmenu veelal met Engadiner specialiteiten.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten en diners van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • alle lokale transfers per trein en bus
 • Toeristenbelasting
 • Diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Eventuele entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn geschikt voor mensen met een goede conditie. Omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten. De wandelingen gaan vrijwel steeds over goed onderhouden bergpaden, al is een stenig stukje af en toe onvermijdelijk. Bij elke dag kan je lezen wat de lengte en zwaarte van de wandeling op die dag is.
Ter plaatse maken we op de meeste dagen gebruik van postbus en bergtrein om bij het beginpunt van onze wandelingen te komen. Omdat alle openbaar vervoer perfect op elkaar aansluit en je door de mooiste berglandschappen rijdt, zijn deze ritjes helemaal geen straf.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als voorbereiding kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Guarda is ca. 950 km. Je kunt je auto gratis parkeren op de openbare parkeerplaats bij het hotel. 

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Treininformatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Guarda Cumün (Guarda Dorf).
De prijs van de postbus van Guarda Staziun naar Guarda Cumün zit bij dit kaartje inbegrepen.

Met de Postbus rijd je in 10 min van treinstation Guarda Staziun omhoog naar het het dorp (Guarda Cumün). Meestal sluit de postbus aan op de trein.
Let op: kom je na 20.00u aan op Guarda Staziun, dan moet je minimaal 30 min. voor aankomst de Postbus telefonisch reserveren: +41.79.4448010 

NB. Als het niet lukt een ticket tot Guarda Dorf te kopen, dan koop je een retourtje naar Landquart. Hier koop je dan op het station een kaartje voor het vervolg naar Guarda Dorf (nog ca. 1u,15 min reizen) met de Rhätische Bahn. 

Klik hier voor bus- en treintijden in Zwitserland.

klik hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als de SNP groepsreis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label Voldoende Deelnemers.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Zwitserland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houd er wel rekening mee dat het prijsniveau in Zwitserland aanmerkelijk hoger ligt dan in Nederland. In Guarda is er geen gelegenheid om Zwitserse Franken te pinnen, dus dat kan je beter onderweg doen.

Vanwege de overstappen op de treinstations, adviseren wij je om je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Tijdens de dagwandelingen draag je een dagrugzak (minimaal 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel.

 • Warme en luchtige kleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Verder eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • EHBO-benodigdheden zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Voor de wandelingen:

 • Bergwandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en goed ingelopen
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • Regenjas, regenbroek en winddichte kleding (bijvoorbeeld Gore-Tex jack + broek en fleecevest)
 • Zonnebrandcrème en zonnehoedje
 • Goede zonnebril
 • Handschoenen, sjaal en muts
 • Dagrugzak (minimaal 25 liter)
 • Grote veldfles (minimaal 1 liter)
 • Lunchtrommel, zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Eventueel: uitschuifbare wandelstokken

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Zwitserland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zwitserland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/zwitserland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Engadin

Zwitserland - Engadin Guarda

Bergwandelen in de Silvretta en het Nationale Park

Wandelvakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.