Slovenië - Groepswandelreis, 10 dagen Rond de Triglav

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en berghutten

De legendarische Triglav, met 2864m de hooste top van Slovenië en het vroegere Joegoslavië, staat op zoveel bucket lists dat er vaak een file op het pad naar de top staat. Daarom kiest SNP ervoor om rónd de Triglav te lopen, zodat je de berg vanaf rustige wandelpaden in al zijn schoonheid kan bewonderen. We wisselen comfortabele hotels in leuke dorpjes af met fraai gelegen berghutten en in de wandelingen zit een mooie opbouw, met een spetterend einde in het ruigste gedeelte van de Julische Alpen.

Uniek aan deze reis

 • De spectaculaire Julische Alpen
 • 2x een doorsteek met overnachting in berghut
 • De rest van de nachten in comfortabele hotels
 • Het beroemde Meer van Bohinj
 • Optioneel raften op de Soca
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Dag tot dag

Slovenië - Rond de Triglav

In het kort ziet ons programma voor de komende 10 dagen er als volgt uit:

 • Dag  1: aankomst en overnachting in Villach
 • Dag  2: transfer, wandeling naar Ribcev Laz, overnachting Ribcev Laz
 • Dag  3: wandeling door Mostnica Kloof, overnachting Ribcev Laz
 • Dag  4: gondelbaan omhoog, wandeling naar Dom na Komni, overnachting Dom na Komni
 • Dag  5: wandeling naar Klementa Juga, transfer, overnachting Bovec
 • Dag  6: rustdag, overnachting Bovec
 • Dag  7: transfer, wandeling naar Pogacnikov Dom, overnachting Pogacnikov Dom
 • Dag  8: wandeling naar Aljazev Dom, transfer, overnachting Kranjska Gora
 • Dag  9: transfer, wandeling Slemenova Spica, overnachting Kranjska Gora
 • Dag 10: naar Villach, terugreis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

We ontmoeten elkaar in het Oostenrijkse stadje Villach. Villach ligt mooi aan de rivier de Drau op een steenworp van de grens met Slovenië.

Overnachting in

Villach

Dag 2

Na het ontbijt rijden we in een dik uur naar het begin van de wandeling. Je wordt afgezet in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. Over smalle asfaltweggetjes gaat het langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en je krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Dan volgt er een klim naar het almdorp Zajamniki. Deze houten huisjes, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daal je van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, naar het hotel. Wandeling: 17,5 km, 440m stijgen en 860m dalen, 6 uur lopen

Overnachting in

Ribcev Laz

Dag 3

Langs het meer lopen we naar Stara Fuzina en vandaar de Mostnica Kloof in, waar de rivier zich op kunstzinnige wijze door de harde kalksteen heen heeft gesleten, tot en smalle canyon vol kolkgaten. Je komt uit in het verstilde Voje dal, met bergweiden vol houten huisjes, waarin vroeger het hooi werd opgeslagen. Bij een mooi gelegen berghut kunnen we op het terras aansterken voor de steile klim naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, ook weer bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. Door fraaie beukenbossen daal je af naar de vallei. Wandeling: 17,5 km, 660m stijgen en dalen, 7 uur lopen.

Overnachting in

Ribcev Laz

Dag 4

Vandaag beginnen we aan de eerste minitrek in deze wandelvakantie. Je stopt wat extra spullen voor de overnachting in de rugzak en dan nemen we de bus (10 min) en vervolgens een gondelbaan om snel hoogte te winnen. Hier begint een panoramische wandeling, grotendeels boven de boomgrens, met zicht op de grote Triglav. Met mooi weer kunnen we de top van de Vogel (1922m) beklimmen en een stuk over de bergkam lopen, alvorens af te dalen naar de uit de kluiten gewassen berghut, op 1520m hoogte boven het meer van Bohinj. Wandeling 15 km, 850 m stijgen en dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Dom na Komni

Dag 5

We beginnen aan een doorsteek over het uitgestrekte karstplateau in het hart van de Julische Alpen. Tussen de dolines en verdwijngaten heb je grote kans op het zien van gemzen, steenbokken en marmotten. We maken er een avontuurlijke tocht van met wat klauterstukjes naar uitzichttoppen, zoals de 2000m hoge Mahavscek. Na een kilometer of 10 komen we bij een berghut aan een meertje, waar we wat kunnen drinken, voor de afdaling naar het ophaalpunt bij Dom Klementa Juga op 700m.
In ca. 20m min rijden we naar het levendige plaatsje Bovec. 
Wandeling 14 km, 800 m stijgen en 1300 m dalen, 6,5 uur lopen. 

Overnachting in

Bovec

Dag 6

Als je het turkooizen, snelstromende water van de Soca rivier ziet snap je dat Bovec de raft hoofdstad van Slovenië is. Je kan dus je kans grijpen om dar gebruik van te maken. Andere optie is om toch nog een mooie wandeling te maken met de reisleider. Maar niets doen, mag ook. 

Overnachting in

Bovec

Dag 7

Opnieuw stoppen we wat extra spullen in de rugzak voor de tweede minitrek. Met het busje rijden we 25 km langs de Soca naar Trenta, een nederzetting met een mooi bezoekers centrum in het Triglav Nationaal Park. Na een kort bezoek rijden we door naar het afzetpunt en beginnen aan een lange klim. Eerst door bos, maar allengs meer uitzicht op de steeds ruiger wordende toppen. Het is een flinke klim, maar we hebben er de hele dag de tijd voor. Pogacnikov Dom (2050m) is een van de mooist gelegen berghutten in de Julische Alpen, gelegen in een maanlandschap tussen de steilste toppen en met een fenomenaal uitzicht. Vlakbij kun je afkoelen in een bergmeertje. Wandeling: 9 km, 1450m stijgen, 100m dalen, 6 uur lopen.  

Overnachting in

Pogacnikov Dom

Dag 8

Vanuit de hut lopen we richting de Stenar. Deze top van 2501m kan beklommen worden, maar ook als je dat niet doet sta je oog in oog met de imposante noordwand van de Triglav.op slechts 5 km hemelsbreed. Dan volgt de afdaling in de Vrata vallei, waar we wat kunnen drinken in afwachting van het busje dat ons naar het berg- en wintersport plaatsje Kranjska Gora brengt.
Wandeling: 14 km, 200m stijgen en 1200m dalen, 6 uur lopen (met beklimming van Stenar 300m meer stijgen en dalen).

Overnachting in

Kranjska Gora

Dag 9

Door het busje worden we een stukje op weg gebracht en beginnen aan de wandeling naar een van de mooiste punten van de Julische Alpen, de 1909m hoge Slemenova Spica. De berg is makkelijk te beklimmen en het uitzicht op de loodrechte rotswanden en in de diepe valleien is onvergetelijk. Via een weinig belopen pad, door een stille vallei lopen we terug naar ons onderkomen in Kranjska Gora, Wandelingf: 17 km, 900m stijgen, 1200m dalen, 7 uur lopen.

Overnachting in

Kranjska Gora

Dag 10

Na het ontbijt worden we in ca. 45 min naar Villach gebracht, waar we de thuisreis aanvaarden.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze wandelreis verblijf je meestal in goede hotels op een kamer met douche en wc, gelegen in of nabij een gezellig plaatsje.
Twee keer trek je de bergen in en verblijft dan een nacht in een schitterend gelegen berghut op meerpersoons kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen.
Je hebt hier een lakenzak, kussensloop en handdoek voor nodig. Verder neem je voor deze minitreks een toilettas en wat droge kleren mee in je rugzak.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een stevig ontbijt klaar. In de berghutten krijg je een lunchpakket mee, op de andere dagen kan je zelf wat inkopen doen in het dorp voor de picknick.
Het avondeten is elke avond inbegrepen, in het hotel waar je overnacht, of op loopafstand in het dorp.
De Sloveense keuken is een prettige mix tussen de stevige Oostenrijkse en verfijnde Italiaanse keuken.

Inbegrepen

 • 7 hotel overnachtingen
 • 2 overnachtingen in een berghut
 • 9x ontbijt en diner
 • 2x lunchpakket in de berghutten
 • transfers per midibus volgens programma
 • bagagevervoer, behalve naar en van de 2 berghutten
 • gondelbaan
 • entree Mostnica Kloof en Nationaal Park
 • diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige entrees en excursies (bv. raften)
 • persoonlijke uitgaven
 • eventuele transfers naar of van verlengingshotels
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De eerste dagen loop je over al dan niet verharde weggetjes, karrensporen, bos- en bergpaden, Naarmate je dieper de Julische Alpen intrekt, worden de paden steniger en steiler. In combinatie met de grote hoogteverschillen is deze wandelreis daarom pittig te noemen. Een goede bergwandelconditie en dito bergwandelschoenen zijn voor deze reis dan ook een vereiste. Hoogtevrees kan je daarentegen niet gebruiken. Ofschoon de meeste wandelingen hoog in de bergen zijn, kan de warmte in de zomermaanden toch een verzwarende factor zijn, waar terdege rekening mee moet worden gehouden. Voldoende water (minimaal 1,5 tot 2 liter) en goede bescherming tegen de zon (petje, zonnebrandcrème, lange mouwen, etc.) zijn onontbeerlijk.

Tijdens deze wandelreis loop je op 4 dagen met wat extra bagage voor een berghut-overnachting in je rugzak, de rugzak moet dus wat groter zijn (ca. 40 liter) dan een standaard dagrugzakje.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Villach is ca. 1130 km. Je kan betaald parkeren voor ca. 5 euro per dag in of nabij het centrum, of buiten het centrum een gratis plek zoeken.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan koop je een ticket naar Villach Hbf.
T
reintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl , www.reiseauskunft.bahn.de of www.happyrail.com/nl

Hieronder staat een mogelijk reisschema, maar voor de beste verbinding op de dag van vertrek, verwijzen we je naar bovenstaande websites.
Let er op dat er voldoende overstaptijd is om vertragingen te absorberen.

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Het hotel in Villach ligt vlakbij het treinstation

Trein schema

Heenreis Tijden Treinnr.
Arnhem CS - Düsseldorf Hbf                     09:07 - 10:20   ICE 105    
Düsseldorf Hbf - München Hbf         11:08 - 16:06 ICE 625    
München Hbf - Salzburg Hbf       16:17 - 17:59 EC 219    
Salzburg Hbf - Villach Hbf 18:12 - 20:43 RJ 698     

Terugreis Tijden             Treinnr.
Villach Hbf - Würzburg Hbf 09:16 - 16:01   EC 114    
Würzburg Hbf - Frankfurt luchthaven         16:24 - 17:56 ICE 26     
Frankfurt luchthaven - Arnhem CS     18:09 - 20:58 ICE 104   

Vluchtinformatie

Je kiest het best voor een vlucht op Klagenfurt in Oostenrijk.
Op 10 min lopen van het vliegveld kan je op Klagenfurt Annabichl Bahnhof de rechtstreeks trein naar Villach Hbf nemen (ca. 45 min, 2x per uur, zie www.oebb.at )

Over het algemeen zijn de zomer en het najaar prima om te wandelen in de Julische Alpen. In de dalen is het soms warm en hogerop kan het juist fris zijn. Een korte regenperiode of onweersbuien zijn altijd mogelijk. Kortom, je moet op alles voorbereid zijn, qua kleding.

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. In Slovenië betaal je met euro's en je kan bijna overal pinnen.

Tijdens deze wandelreis zijn er diverse kortere ritten per gecharterde mini- of midibus (afhankelijk van de groepsgrootte).

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat je vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kun je evt. je wandelconditie bijspijkeren. Bovendien kunnen je voeten en schoenen weer aan elkaar wennen.

Tijdens de reis wordt onze bagage tussen de meeste overnachtingsplaatsen vervoerd. Gedurende de wandelingen loop je met een (dag)rugzak met daarin de lunch, een warm kledingstuk, een grote veldfles van minimaal 1,5 liter, goede regenkleding en eventueel een fototoestel of lichtgewicht verrekijker.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bij voorkeur regenbroek, gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • (dag)rugzak van ca. 40 liter
 • regenhoes voor (dag)rugzak
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken (alleen als je hier ervaring mee hebt)
 • gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel zwemkleding
 • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
 • kussensloop, lakenzak
 • zaklamp
 • handdoeken
 • euro's en pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • enige EHBO-benodigdheden zoals bijv.: rekverband, sporttape

Juli 2020

Voor het vervoer ter plekke zullen we busjes inzetten met meer ruimte per persoon, maar het kan ook zijn dat de regels in Slovenie aangepast worden (naar analogie van vliegtuigen) zodat alle stoelen bezet kunnen worden, met mondkapjes.

In de hotels dien je, als je alleen boekt, een eigen kamer te reserveren.
Als je met zijn tweeën boekt, deel je een kamer.

In Sloveense berghutten worden max. 30 gasten toegelaten, die verdeeld worden over zoveel mogelijk meerpersoons kamers. Hier overnacht je dus met meerdere mensen op een ruime kamer. Uiteraard wel met gedeeld sanitair.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Slovenië - Groepswandelreis

Rond de Triglav

Wandelvakantie langs hotels en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten