Top 10 Korte wandelvakanties in Europa

Onze korte wandelvakanties in België

België - Vlaams Heuvelland, 4-daagse wandelvakantie vanuit gastvrij hotelletje
Nabij Ieper, de stad van de schitterende Lakenhal, de Menenpoort en de Last Post, maak je wandelingen door het glooiende heuvelland van Vlaanderen. Drie jaar lang heeft de Eerste Wereldoorlog er gewoed en de loopgraven en bomkraters zijn nog herkenbaar. Hier, op de taalgrens, beklim je beboste heuvels als de Kemmelberg en de Mont-Noir. Het kleine, vriendelijke en comfortabele hotel waar je overnacht ligt op de Rodeberg en biedt een fraai uitzicht over de omgeving. Een heerlijke plek om tot rust te komen. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar België

België - Semois, 5-daagse wandelvakantie langs hotels
Ontspannen wandelen door de mooiste vallei van de Ardennen, waar de Semois in ontelbare bochten doorheen meandert. Onderweg rijk begroeide hellingbossen, vriendelijke dorpjes en imposante burchten, waaronder die van Godfried van Bouillon. Enkele malen klim je naar het Ardenner Plateau met akkerland en weids uitzicht. Je overnacht in prima hotels met uitstekend eten. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar België

België - Maas & Lesse, 5-daagse wandelvakantie vanuit hotel en chambres d'hôtes
Korte wandelreis door de Ardennen, vanuit Falmagne en Celles. Wandel langs de meanderende Lesse, over het Ardenner plateau, afwisselende loofbossen en langs de door steile wanden omzoomde Maas. Onderga de rust van dit oude land van boerendorpjes en kastelen, zoals het indrukwekkende Château de Vêves.

Bekijk deze korte wandelvakantie naar België


Of bekijk direct alle korte wandelvakanties naar België

Onze korte wandelvakanties in Frankrijk

Frankrijk - Cantal, 5-daagse wandelvakantie langs oude vulkanen en thermen
Natuur, actief, oude vulkanen, rust en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een wandelvakantie in het Parc naturel regional des volcans d'Auvergne. Toppen tot ruim 1800 meter, diepe ravijnen en de schoonste lucht van Frankrijk zorgen voor een intense wandelervaring. Na afloop een goed boek, glas wijn of saunabezoek.

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Frankrijk

Frankrijk - Morvan, 5-daagse wandelvakantie door een gevarieerd landschap
De bebost heuvels van Morvan zijn een wandelparadijs vol met cultuur. Op de hoogste top leefden de Kelten in een nederzetting, en in het Romeinse theater Autun waan je je in een voorstelling die zo'n 1500 jaar geleden werd opgevoerd. Tijdens deze Tour de France geniet je van het bourgondische leven.

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Frankrijk

Frankrijk - Champagne, 5-daagse wijnwandelvakantie door de wereldberoemde Champagnestreek
Twee champagneproeverijen staan er op het programma, met behalve mousserende, ook vaak "stille" wijn. Verblijf in een mooie chambres d'hôtes, rustig gelegen aan het riviertje de Ource. Niet te ver weg, dus ideaal voor een lekker lang weekend ertussenuit.

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Frankrijk


Of bekijk direct alle korte wandelvakanties naar Frankrijk

Onze korte wandelvakanties in Duitsland

Duitsland - Teutoburger Woud, 3-daagse wandelvakantie langs hotels
Tijdens de wandelreis door het Teutoburger Woud volg je een deel van het lange afstandspad Hermannsweg over een langgerekte beboste heuvelrug met scherpe zandsteenkliffen. Het gebied kent een lange historie, getuige de sagen en legenden over de strijd tussen Germaanse stammen en Romeinse legers die hier ooit plaatsvond. Nu is het rustig in de oude beukenbossen. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland

Duitsland - Eifel, 4-daagse wandelvakantie langs hotels en pensions
Een mooie wandeling door het hart van de Eifel, langs de lieflijke Kyll en de restanten van oude vulkanen. De wandelroutes voeren door dichte bossen, beekdalen en hoogveengebieden met bijzondere vegetatie. De rijke historie van dit gebied blijkt wel uit de burchtruïnes en watermolens onderweg. En niet te vergeten het prachtige, hooggelegen vestingstadje Kronenburg. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland

Duitsland - Vulkaaneifel, 5-daagse wandelvakantie langs hotels en pensions 
Een zeer afwisselende wandeltrektocht, dwars door het meest vulkanische deel van de Eifel, van Wittlich naar het kuuroord Daun. De route voert langs ronde ’maaren’ - de blauwgroene kratermeren -, de beboste oevers van de prachtige rivier de Lieser, over voormalige lavastromen en gedoofde vulkaankegels. Je overnacht in vriendelijke familiehotels en pensions. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland

Duitsland - Meerfelder Maar, 4-daagse wandelvakantie vanuit comfortabel hotel
Tijdens deze geologische reis maak je rustige dagwandelingen naar een aantal bijzondere fenomenen, zoals de koud-water-geiser van Wallenborn. In de routebeschrijving is uitleg over vulkanisme en het hierdoor ontstane landschap opgenomen. Je overnacht in een klein, maar zeer gastvrij familiehotel, gelegen aan het mooiste maar, kratermeer, van de Eifel. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland

Duitsland - Ahrtal, 5-daagse wandelvakantie langs hotels
Het microklimaat in de lieflijke vallei van de Ahr zorgt ervoor dat er in dit dal, in de noordelijk Eifel, op uitgebreide schaal wijnbouw mogelijk is. De mooie wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler zijn beroemd om hun heerlijke rode Spätburgunder. Geen wonder dat een deel van de wandelroute de Rotweinwanderweg wordt genoemd. Je overnacht in prima hotels in levendige plaatsjes. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland

Duitsland - Rothaargebirge, 4-daagse wandelvakantie vanuit mooi gelegen hotel
Even lekker een paar dagen bijtanken dichtbij huis. Vanuit een zeer rustig gelegen, vriendelijk hotel verken je het Sauerland. Het hotel ligt aan de Rothaarsteig, een goed gemarkeerde langeafstandwandelroute door het Rothaargebirge. Je maakt mooie wandelingen naar de Bruchhauser Steine, de Hochheide en de Langenberg, met 843 m de hoogste top van het Rothaargebirge. Bij terugkomst is het heerlijk ontspannen in de sauna, het zwembad of met een boek bij de open haard. 

Bekijk deze korte wandelvakantie naar Duitsland


Of bekijk direct alle korte wandelvakanties naar Duitsland