Korte wandelvakanties een paar dagen België, Duitsland of Nederland

Onze korte wandelvakanties in België

België - Vlaams Heuvelland, 4-daagse wandelvakantie vanuit gastvrij hotelletje
Nabij Ieper, de stad van de schitterende Lakenhal, de Menenpoort en de Last Post, maak je wandelingen door het glooiende heuvelland van Vlaanderen. Drie jaar lang heeft de Eerste Wereldoorlog er gewoed en de loopgraven en bomkraters zijn nog herkenbaar. Hier, op de taalgrens, beklim je beboste heuvels als de Kemmelberg en de Mont-Noir. Het kleine, vriendelijke en comfortabele hotel waar je overnacht ligt op de Rodeberg en biedt een fraai uitzicht over de omgeving. Een heerlijke plek om tot rust te komen. 

België - Semois, 5-daagse wandelvakantie langs hotels
Ontspannen wandelen door de mooiste vallei van de Ardennen, waar de Semois in ontelbare bochten doorheen meandert. Onderweg rijk begroeide hellingbossen, vriendelijke dorpjes en imposante burchten, waaronder die van Godfried van Bouillon. Enkele malen klim je naar het Ardenner Plateau met akkerland en weids uitzicht. Je overnacht in prima hotels met uitstekend eten. 

België - Maas & Lesse, 5-daagse wandelvakantie vanuit hotel en chambres d'hôtes 
Korte wandelreis door de Ardennen, vanuit Houyet en Falmagne. Je wandelt  langs de meanderende Lesse, over het Ardenner Plateau en naar de Maas die hier tussen steile wanden stroomt. De rust van dit oude land is een verademing. Onderweg boerendorpjes en kastelen, zoals het indrukwekkende Château de Vêves. Laat je gastvrij onthalen in een vriendelijk hotel en chambres d’hôtes. 

Onze korte wandelvakanties in Nederland

Nederland - Twente, 4-daagse wandelvakantie langs hotels 
Het vriendelijke heuvelland van noordoost-Twente is een kleinschalig essenlandschap met fraaie Saksische boerderijen en kleine dorpjes. Je kunt er nog heerlijk rustig wandelen. Je passeert gerestaureerde watermolens, verstilde dorpjes, heidevelden, oude grafheuvels en aardige stadjes, zoals Ootmarsum. 

Nederland - Zuid-Limburg, 4-daagse wandelvakantie langs hotels
Wandelen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. De tocht begint op het plateau van Margraten, loopt langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en klimt door prachtige hellingbossen naar het Belgische Teuven. Hier verken je de vallei van de Geul, een prachtig dal met witte vakwerkhoeven en uitbundig bloeiende bloemen. 

Onze korte wandelvakanties in Duitsland

Duitsland - Teutoburger Woud, 4-daagse wandelvakantie langs hotels
Tijdens de wandelreis door het Teutoburger Woud volg je het langeafstandswandelpad Hermannsweg over een langgerekte beboste heuvelrug met scherpe zandsteenkliffen. Het gebied kent een lange historie, getuige de sagen en legenden over de strijd tussen Germaanse stammen en Romeinse legers die hier ooit plaatsvond. Nu is het rustig in de oude beukenbossen. 

Duitsland - Zuid-Eifel, 5-daagse wandelvakantie langs boerenhoeve en pensions
Het vriendelijke, kleinschalige heuvelland in het Duits-Luxemburgse Natuurpark Zuid-Eifel bestaat uit een bloemenrijk plateau met veel akkerland, doorsneden door dichtbeboste valleien. Je wandelt in een lus door dit gebied, dat niet ver van Nederland ligt en toch opvallend rustig is. De bijzondere gastvrije accommodaties liggen soms in een boerengehucht, dan weer in een levendig stadje. 

Duitsland - Eifel, 4-daagse wandelvakantie langs hotels en pensions
Een mooie wandeling door het hart van de Eifel, langs de lieflijke Kyll en de restanten van oude vulkanen. De wandelroutes voeren door dichte bossen, beekdalen en hoogveengebieden met bijzondere vegetatie. De rijke historie van dit gebied blijkt wel uit de burchtruïnes en watermolens onderweg. En niet te vergeten het prachtige, hooggelegen vestingstadje Kronenburg. 

Duitsland - Vulkaaneifel, 5-daagse wandelvakantie langs hotels en pensions 
Een zeer afwisselende wandeltrektocht, dwars door het meest vulkanische deel van de Eifel, van Wittlich naar het kuuroord Daun. De route voert langs ronde ’maaren’ - de blauwgroene kratermeren -, de beboste oevers van de prachtige rivier de Lieser, over voormalige lavastromen en gedoofde vulkaankegels. Je overnacht in vriendelijke familiehotels en pensions. 

Duitsland - Meerfelder Maar, 4-daagse wandelvakantie vanuit comfortabel hotel
Tijdens deze geologische reis maak je rustige dagwandelingen naar een aantal bijzondere fenomenen, zoals de koud-water-geiser van Wallenborn. In de routebeschrijving is uitleg over vulkanisme en het hierdoor ontstane landschap opgenomen. Je overnacht in een klein, maar zeer gastvrij familiehotel, gelegen aan het mooiste maar, kratermeer, van de Eifel. 

Duitsland - Ahrtal, 5-daagse wandelvakantie langs hotels
Het microklimaat in de lieflijke vallei van de Ahr zorgt ervoor dat er in dit dal, in de noordelijk Eifel, op uitgebreide schaal wijnbouw mogelijk is. De mooie wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler zijn beroemd om hun heerlijke rode Spätburgunder. Geen wonder dat een deel van de wandelroute de Rotweinwanderweg wordt genoemd. Je overnacht in prima hotels in levendige plaatsjes. 

Duitsland - Rothaargebirge, 4-daagse wandelvakantie vanuit mooi gelegen hotel
Even lekker een paar dagen bijtanken dichtbij huis. Vanuit een zeer rustig gelegen, vriendelijk hotel verken je het Sauerland. Het hotel ligt aan de Rothaarsteig, een goed gemarkeerde langeafstandwandelroute door het Rothaargebirge. Je maakt mooie wandelingen naar de Bruchhauser Steine, de Hochheide en de Langenberg, met 843 m de hoogste top van het Rothaargebirge. Bij terugkomst is het heerlijk ontspannen in de sauna, het zwembad of met een boek bij de open haard. 

Duitsland - Islek, 4-daagse wandelvakantie vanuit twee hotels
Je wandelt door een prachtig kleinschalig landschap met verstilde dorpjes en witte boerenhoeves. Elke dag word je gastvrij onthaald in een mooi gelegen en comfortabel onderkomen. Het bijzondere aan deze reis is het culinaire menu dat je ’s avonds wordt voorgeschoteld. De jonge eigenaren van de pensions waar je overnacht bereiden met passie bijzondere maaltijden voor je.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 308 klanten