Maleisië - Oostkust en Kelantan, 15 of 21 dagen Familiereis door landelijk Oost-Maleisië & eilanden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Gezinsvakantie met vijfdaagse fietstrektocht, langs resorts en homestays

Avontuurlijke vakantie voor stoere gezinnen die het fascinerende dagelijkse leven van Azië op een actieve manier willen ontdekken. Anders dan anders...Deels per fiets, voert de tocht vanaf de kust langs kampongs over rustige weggetjes het binnenland in. Onderweg is van alles te beleven: lokale marktjes, een batik-workshop, de hoogste waterval van Maleisië, jungle, rijstvelden, theeplantages en natuurlijk ook strand... Je volgt de Kelantan-rivier, waarvan ook een stukje per 'longboat' (prau). Vanaf Dabong bezoek je het Gunung Stong State Park, waarna je met de 'jungletrein' terugreist naar Kota Bharu. De laatste dagen bijkomen op de paradijselijke Perhentian-eilanden. Afwisselend verblijf in kleinschalige resorts en enkele 'homestays' bij de lokale bevolking thuis.

De 21-daagse variant heeft als extra een verblijf in de stad Kuala Lumpur, de koelte van Bukit Fraser en de jungle van Taman Negara.

Uniek aan deze reis

 • 15- of 21-daagse variant
 • Vijf of zes dagen fietsen over rustige routes
 • Fietsroute in GPS en beschrijving
 • Kleine resorts en homestays
 • Snorkelparadijs Perhentian-eilanden
 • Strand-kampongs-plantages-jungle
Zwaarte
Comfort

Maleisië - Azië voor instappers

Mooie natuur, interessante steden, gastvrije mensen, zon en lekker eten. Maleisië heeft al die troeven in huis. 'Een fantastische ‘instap‘-bestemming voor wie wil kennismaken met Azië', aldus product-manager Frank Maas van SNP. Lees verder...


SNP Family Special 6 jaar en ouder

Dag tot dag

Maleisië - oostkust en Kelantan

Een echt actieve vakantie in de tropen: op de fiets dring je pas tot het ware Maleisië door. Onderweg maak je makkelijk contact met de plaatselijke bevolking, bij wie je ook enkele nachten in huis slaapt. De eerste dagen kun je bij Kota Bharu rustig acclimatiseren in prachtige traditionele bungalows. Een fietstochtje door de groene velden, een zwempartij in het waterpark, een cursus vliegers maken of batikken…

Daarna gaat het avontuur beginnen en fiets je via een rustige route het binnenland in langs diverse kampongs. Hier maak je het dagelijks leven van Maleisië mee, ver van de toeristenstranden. Je volgt de Kelantan-rivier steeds verder landinwaarts. Als het fietsen te zwaar wordt, reis je verder over de rivier per prau (lange boot). Bij Dabong kom je dicht bij de jungle en watervallen, waar je met een gids het oerwoud van Gunung Stong State Park verkent.

Vanuit Dabong neem je de jungletrein naar de kust, naar je onderkomen bij Kota Bharu. Van Kota Bharu reis je naar het haventje waar je je kunt inschepen voor een afsluitend verblijf op de parels van de Maleise oostkust: de Perhentian-eilanden.

Onderweg wordt je bagage vervoerd en zijn alle onderkomens en transfers geregeld. Nabij de kust en op de Perhentian-eilanden overnacht je in comfortabele kleine resorts. In het binnenland zijn de accommodaties eenvoudiger, maar stuk voor stuk bijzonder: je overnacht daar bij de plaatselijke bevolking thuis, dus het is een mooie gelegenheid om ècht in contact met ze te komen.

Maleisië is een goed georganiseerd land. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en je kunt je er volkomen veilig voelen, ook op een fiets in de binnenlanden.

NB: bij deze reis is een 15- en 21-daagse variant mogelijk.

Dag 1

Na een overstap op Kuala Lumpur kom je aan in Kota Bharu, de culturele hoofdstad van de oostkust van Maleisië. Hier is de sfeer heel anders dan in de drukke metropool Kuala Lumpur. Kota Bharu is namelijk de hoofdstad van de islamitische deelstaat Kelantan. Het leven gaat hier in een wat rustiger tempo, de sfeer is relaxed en het platteland is nog veelal authentiek.

Je wordt vanaf het vliegveld naar de accommodatie gebracht. Drie dagen verblijf je in een kleine kampong (dorp) in een authentiek houten huisje net buiten de stad.
Je kunt bijkomen van de vlucht in de heerlijke tuin. Of hebben jullie al zin om een kort stukje te fietsen in de omgeving?

Overnachting in

Kota Bharu - Pasir Belanda Resort

Dag 2

Je wordt wakker in je huisje met de geluiden die horen bij een kleine 'kampung' (dorp). Een kraaiende haan, de imam die tot een gebed oproept, lachende kinderen die naar school lopen. Na een rustig ontbijt op je veranda kun je je huurfiets in ontvangst nemen en je klaarmaken voor een eerste fietstochtje. Aan de hand van onze routebeschrijving maak je een fietsrondje van ongeveer 19 kilometer, over voornamelijk kleine weggetjes door rustige kampongs en plantages in de delta van de rivier de Kelantan. De rivier en de vissersboten bij de monding van de zee in het plaatsje Kuala Besar zorgen voor prachtige plaatjes. In Kota Bharu fiets je op je gemak langs het koninklijk paleis Istana Besar en het fraaie museum Istana Jahar en geniet je van de geluiden en geuren.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kota Bharu - Pasir Belanda Resort

Dag 3

Bij Pasir Belanda kun je verschillende workshops volgen. Decoreer bijvoorbeeld je eigen ‘wau’ – een typisch Maleise vlieger, of doe mee aan een batik-workshop. Daarbij ontwerp je met was je eigen stof en kleurt daarna het ontwerp in. Of leer Maleis koken bij de buurvrouw en geniet als gezin van je eigengemaakte diner in een tropische tuin met krekelconcert. Een fietstochtje naar Kota Bharu zorgt weer voor een andere leuke invulling van de dag. De Siti Khadija-markt is een grote, kleurrijke groenten-en fruitmarkt waar je ook talloze kraampjes met batikdoeken en andere handnijverheid tegenkomt. Op de eerste verdieping van het aangrenzende gebouw kun je ook lekker eten! De stad heeft een oud centrum met verschillende musea en 'bazars'.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kota Bharu - Pasir Belanda Resort

Dag 4

Vandaag wordt een mooie etappe van 28 kilometer in zuidelijke richting over vlak gelegen terrein. Je fietst langs tabaksplantages, door kleine kampongs en af en toe langs het strand. Onderweg kom je langs een Thaise tempel met een enorm groot, wit Boeddhabeeld – open voor bezoekers. Je hebt alle tijd, dus doe rustig aan. De fietstocht eindigt in het kleine dorpje Bachok. Je overnacht in een privé-vakantiewoning met tuin aan het strand, bij het huis van een Belgisch-Maleise familie. Hier kun je je lekker opfrissen en relaxen na deze inspanning.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Bachok - Villa Haiku

Dag 5

Je verlaat vandaag het kustgebied en fietst een route van 33 kilometer landinwaarts door het binnenland van de provincie Kelantan. Deze provincie beslaat een oppervlakte van een derde van Nederland! Genoeg te beleven dus voor de komende dagen! De route voert je langs uitgestrekte rijstvelden en dorpjes met prachtige heuvels als achtergronddecor. Zelf rubber tappen en een excursie naar een rijstfabriek staan op het programma in Kampung Melor. Je overnacht in een 'homestay' dus bij een vriendelijke lokale familie thuis. Zij verzorgen ook het diner en ontbijt. Het verblijf in de homestays is een leuke manier om het land en zijn bevolking ècht te leren kennen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Kampong Melor - Homestay Teratak Mas

Dag 6

Vandaag een rustige dag, met een korte fietsroute van twaalf kilometer naar de eerste heuvels. Je overnacht in een prachtig klassiek Maleis huis met privézwembad, gelegen aan de voet van een heuvel. In de middag kun je nog een tweede verkenningstochtje van een kilometer of dertien in de omgeving maken. Jullie gastvrouw verzorgt het avondeten en het ontbijt.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Selising - Rumah Dusun

Dag 7

Je fietst een route van ongeveer 42 kilometer door prachtig landelijk gebied met rijstvelden en op de achtergrond echte bergen. Tijdens de tocht kom je bij een warmwaterbron: Tok Bok. De lokale bevolking verzamelt zich hier 's avonds voor een bad. De route voert nu langs palmolieplantages en bij een Chinese tempel duikt opeens de rivier de Kelantan op. Vannacht verblijf je in een klein dorpje bij een Maleise familie. Zij verzorgen alle maaltijden en zullen je introduceren in het Maleise dorpsleven.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Kampong Kemunchup – Machang - Homestay Machang

Dag 8

De fietstocht van vandaag (37 kilometer) voert je deels door oliepalmplantages dieper de binnenlanden in. De wegen worden langzamerhand wat heuvelig. Eindpunt is Kuala Krai. Vanuit Kota Bharu hield vroeger de weg op bij Kuala Krai. Het was een uitvalsbasis voor de planters. Er bestond toen een Engelse club, een 'Resthouse' en zelfs een kleine dierentuin. Daarna kon je alleen dieper de binnenlanden in per boot of, vanaf de jaren dertig, per trein. Nu word je hartelijk ontvangen in het stadje bij een Chinese familie, eigenaren van plantages in deze streek. Hier lever je de fietsen rond 17.00 uur in en reis je de komende dagen verder met andere vervoermiddelen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchpakket, diner

Overnachting in

Kuala Krai - Homestay Kuala Krai

Dag 9-10

Het gaat per taxi van Kuala Krai naar Dabong. Onlangs ging dit nog per boot, maar helaas is deze vanwege de Corona-crisis niet meer beschikbaar in 2022.

In Dabong word je opgewacht door Abang Din, die je naar zijn prachtige Rosehouse begeleidt en ervoor zorgt dat je je thuisvoelt in dit rustige dorpje, diep in de binnenlanden van Kelantan. Als je tijd hebt, kijk dan ook even in het kantoortje van de stationschef bij het treinstation. Het is daar een prachtige mix van moderne communicatiemiddelen en museumstukken, die nog altijd in gebruik zijn.

In Dabong maak je 's middags kennis met je gids. Hij neemt je mee naar de jungle. Op rubber banden laat je je met de rivier (wees gerust, geen gevaarlijke stroomversnellingen of beesten) meenemen voor een tochtje over de rivier. Wat een genot om midden in de jungle te dobberen!

De volgende dag staat een wandeltocht op het programma door de interessante grotten van Gua Keris, Pagar en Gelap vlak bij Dabong. Na de lunch neemt de gids je mee naar het Gunung Stong State Park. Neem je zwemspullen mee, want na een wandeling omhoog, door de jungle bij deze watervallen (een van de hoogste van Zuidoost-Azië), kun je heerlijk afkoelen in de bergmeertjes.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Dabong - Homestay Rosehouse

Dag 11

Deze ochtend is het vroeg opstaan. Om 7.30 uur (onder voorbehoud) vertrekt de trein terug naar Kota Bharu. Treintickets moet je ter plaatse kopen, maar dat is geen probleem. Deze trein heeft de bijnaam 'jungletrein', omdat hij in de jaren dertig van de vorige eeuw is aangelegd dwars door de oerwouden van Maleisië. Nu zijn er inmiddels wegen aangelegd, maar voor de vele dorpjes die langs het spoor liggen, is de trein nog altijd de belangrijkste verbindingslijn. Bij alle stationnetjes zie je dan ook veel mensen bepakt en bezakt in- en uitstappen. Rond 11.00 uur kom je aan op het station van Kota Bharu, waar je wordt opgehaald. Je overnacht wederom in het prettige Pasir Belanda.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Overnachting in

Kota Bharu - Pasir Belanda Resort

Dag 12

Na het ontbijt word je met de auto naar Kuala Besut gebracht. Hier vaar je met een speedboot in een half uur naar de Perhentian-eilanden, een van de grootste trekpleisters aan de oostkust. Op deze tropische eilanden liggen de mooiste zandstranden van Maleisië. De zee om de eilanden is beschermd gebied en je kunt er fantastisch snorkelen of zelfs duiken. Bij de jetty betaal je alleen nog een kleine bijdrage aan de het Marine Park (Rm 30.- p.p.).

Je overnacht op het grootste eiland, Perhentian Besar, in een bungalow vlak bij het strand. Het resort is bijzonder fraai gelegen aan een baai met prachtige zandstranden en rotsen. Je wordt met je bagage bij de accommodatie ‘voor de deur’ aan land gezet.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Perhentian Islands - Bubbles Dive Resort

Dag 13-14

Er is deze dagen volop tijd om heerlijk te spelen op de witte stranden, te zwemmen en te snorkelen in de kristalheldere zee. Onder water kun je de koralen en de exotische vissen bewonderen. Wie weet zwem je zelfs een stukje mee met een reuzenschildpad. Je kunt hier ook duiken, een bootje huren en kanoën.

Er valt nog meer te doen: met de watertaxi een tochtje maken naar bijvoorbeeld een volgende baai met strandje op het eiland zelf, of vaar met een van de vele watertaxi’s naar het kleinere eiland Kecil. Je kunt op beide eilanden wandelen door de jungle. Deze gemarkeerde tochten kun je zelfstandig maken: spannend.... Er zijn enkele kleine resorts, maar allemaal laagbouw en midden tussen de begroeiing. Het idyllische en tropische karakter van de Perhentian is daardoor goed bewaard gebleven.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Perhentian Besar - Bubbles Dive Resort

Dag 15

Programma 15-daagse reis 
Deze ochtend kun je voor het laatst zwemmen in de Zuid-Chinese zee. 's Middags is het tijd om afscheid te nemen van de Perhentian-eilanden en vaar je terug naar het vasteland. Met een transfer word je teruggebracht naar Kota Bharu. Dit is het einde van je reis.

Mogelijk vlieg je vandaag al naar Kuala Lumpur en 's nachts door naar Amsterdam, maar je zou ook een extra nacht in Kuala Lumpur kunnen bijboeken.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Programma bij 21-daagse reis
Deze ochtend kun je voor het laatst zwemmen in de Zuid-Chinese zee. 's Middags is het tijd om afscheid te nemen van de Perhentian-eilanden en vaar je terug naar het vasteland. Met een transfer word je teruggebracht naar Kota Bharu. Je neemt een vlucht naar Kuala Lumpur (niet inbegrepen). Op het vliegveld van KL wordt je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel in de stad brengt.


Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kuala Lumpur (alleen 21-daagse reis) - Anggun Boutique Hotel

Dag 16-17

Programma 21-daagse reis 
In de ochtend wordt je opgehaald bij je hotel voor een privé-transfer naar Bukit Fraser.
Op slechts 2 uur rijden van Kuala Lumpur ligt Bukit Fraser, oftewel Fraser Hill. In de tijd van de Britse overheersing, aan het begin van de 20e eeuw, werd de koele, 1200-1500 meter hoge bergrug erg populair als buitenverblijf voor de rijke Britse kolonisten. Talrijke cottages in Victoriaanse stijl werden gebouwd en geven het gebied nu nog steeds een bijzondere sfeer. Onder vogelaars is het 'hillstation' erg interessant vanwege de vele vogelsoorten die in de nevelwouden voorkomen. Het is dan ook mogelijk met een lokale vogelgids op pad te gaan. Er is een netwerk van uitstekend bewegwijzerde wandelpaden voor een zelfstandige 'hike' in de jungle. Een letterlijk verfrissend koel arrangement met verblijf in een authentiek landhuis in cottage-stijl.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Overnachting in

Bukit Fraser - Ye Olde Smokehouse Hotel

Dag 18-19

Programma 21-daagse reis
J
e wordt opgehaald voor de gedeelde transfer naar Labu Sentral. Hier vertrek om 11.30 per boot richting Kuala Tahan, het hoofdkwartier van het Taman Negara NP. De avontuurlijke boottocht duurt ongeveer 2 uur en onderweg vaar je door dicht tropisch regenwoud en af en toe langs een klein dorpje waar nog Orang Asli wonen, de oorspronkelijke bewoners. Om ongeveer 13.30 uur kom je aan bij Kuala Tahan, hoofdkwartier van het nationale park Taman Negara. Hier neem je nog een lokale boot naar de overkant van de rivier waar je accommodatie is gelegen. Je kunt lunchen op eigen gelegenheid.

Na het diner ga je met een lokale natuurgids op stap voor een nachtelijke wandeling door het regenwoud. Spannend en verrassend!
De volgende dag 
ga je samen met een lokale gids op pad richting het uitzichtspunt Teresik Hill. Deze wandeling van 1,5 uur breng je verder het park in en je krijgt nu echt het gevoel helemaal in de natuur te zijn. Vanaf Teresik Hill heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving en op een heldere dag kun je de hoogte berg van West-Maleisië zien, de Mount Tahan. Na de afdaling loop je over de ‘canopy walk’ van Taman Negara: een 530 meter lange en 40 meter hoge boomtoppenwandeling. Na de lunch ga je per motorboot richting Lake Berkoh. Hopelijk laat zich wild en vogels langs de rivier zien. Er is een prachtige zwemplek met een mooi uitzicht over de rivier. Daarna keer je terug naar de natuurlodge.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Taman Negara - Mutiara Taman Negara National Park Resort

Dag 20

Programma 21-daagse reis
Rond 13.30 vertrekt je busje (gedeeld met anderen) terug naar Kuala Lumpur, waar je rond 17.00 aankomt. Je overnacht opnieuw in hetzelfde hotel.

Kuala Lumpur (ook wel KL genoemd) is de kosmopolitische hoofdstad van Maleisië. Er valt veel te ontdekken in de authentieke Chinese en Indiase wijken, waar een echte Aziatische sfeer hangt. Dwaal hier door kleine steegjes en straatjes en proef het lokale eten in de straatstalletjes. Ook de wijk Kampong Baru met haar oude houten huizen mag niet ontbreken aan je bezoek.

Voor een adembenemend uitzicht over Kuala Lumpur ga je naar de top van de hoogste communicatietoren ter wereld, de Menara Tower (421 meter). En natuurlijk mag je hèt symbool van Kuala Lumpur niet missen, de Petronas Twin Towers (bezoek ruim tevoren reserveren). Breng verder een bezoek aan een van de vele moskeeën, zoals de Masjid Jamek, Masjid Negara en Merdeka Square. Bijzonder is ook een bezoekje aan de Hindoetempel in de Batu Caves.

Ook kun je natuurlijk gaan shoppen in een van de vele moderne winkelcentra in Bukit Bintang. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kun je naar Lake Gardens gaan, met een vlindertuin, bloementuin, vogelpark en hertenpark. KL is ook een van de groenste steden in Azië!

 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Overnachting in

Kuala Lumpur - Anggun Boutique Hotel

Dag 21

Programma 21-daagse reis
Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht, meestal in de avond, heb je nog een ruim dagdeel om de stad te verkennen. Een transfer brengt je naar het vliegveld van Kuala Lumpur. Eindpunt van je reis door Maleisië.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachtingsplekken op deze reis zijn behoorlijk uiteenlopend. Daarmee krijgen jullie gegarandeerd de beste ervaring van het hedendaagse Maleisië. In Kota Bharu verblijf je in een houten chalet in een mooie tuin. Dan volgen een aantal prive vakantiewoningen (1 met zwembad) aan het strand tot gastvrije onderkomens bij mensen thuis (Homestay). Houd er rekening mee dat behalve het comfort ook de hygiëne bij de accommodaties in het binnenland doorgaans wat minder zal zijn; je dient hier je Westerse normen op dat gebied bij te stellen. Je krijgt er echter een onvergetelijke ervaring en leuke contacten met de plaatselijke bevolking voor terug!
Met name in de homestays is het niet zeker dat er altijd een muskietennet hangt boven het bed. Voor alle zekerheid kun je zelf een muskietennet meebrengen. Check met je GGD want in principe komt in dit reisgebied geen malaria voor.
Bij de homestays en in de chalets in het binnenland zul je meestal met het gezin op één kamer slapen. In Kota Bharu kunnen 2-3 personen in een chalet, dus mogelijk heb je 2 chalets nodig.

In de verlengde reis overnacht je in Kuala Lumpur en Bukit Fraser in een hotel en in de jungle van Taman Negara in een mooie bungalow.

Voor een uitgebreide beschrijving van de accommodaties, zie de link in het dag-tot-dag-programma.

Over de maaltijden

Het ontbijt is elke ochtend inbegrepen. Onderweg kun je altijd in een van de kleine stalletjes iets te eten en drinken kopen. Bij sommige homestays is ook het avondeten inbegrepen; zo proef je echt de lokale keuken. In de overige plaatsen waar je overnacht zijn voor het avondeten genoeg mogelijkheden. Soms is er ook een restaurant bij je onderkomen.

Info kindvriendelijkheid

De routes zijn rustig qua verkeer en daardoor geschikt voor kinderen. Verder valt er onderweg genoeg te beleven aan voor kinderen onbekende indrukken en contacten met de plaatselijke bevolking. Op sommige dagen reis je ook een stukje met de trein of boot, zodat de fietstocht dan niet lang is. Ook hoeft er niet elke dag gefietst te worden, want je kunt desgewenst onderweg rustdagen bijboeken. Natuurlijk is er tijd voor strand- en zwemgenoegens. De accommodaties zijn geselecteerd op het verblijf met kinderen. Echter in het binnenland zijn dermate weinig onderkomens dat daar geen specifiek kindvriendelijke overnachtingsplekken beschikbaar zijn. Het overnachten bij mensen thuis zullen kinderen daarentegen waarschijnlijk weer erg leuk vinden.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar vliegveld in Kota Bharu
 • Transfers volgens programma
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners in de homestays in Kampog Melor, Kampong Kemunchup en Kuala Krai 
 • Diner in vakantiewoning Selising
 • 7 dagen fietshuur
 • Bagagevervoer
 • Boottocht op dag 9
 • Transfers en excursies met gids op dag 9 en 10
 • Ferry-tickets van/ naar Perhentian eilanden
 • Digitale reisinformatie

Bij de 21-daagse variant extra

 • Transfer in Kuala Lumpur van vliegveld naar hotel retour
 • Transfers per busje en boot naar Bukit Frasir en Taman Negara
 • Excursie met gids op dag 19

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • eventuele binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • vaccinaties, verzekeringen
 • entrees en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

Ter plaatse te betalen

 • Tickets Jungletrein dag 10 alleen ter plaatse te koop (Rm 8.-/volwassene, Rm4.-/kind)
 • Lokale toeristbelastingen, ongeveer MYR 20 per kamer per nacht
 • Over de activiteiten

  Je fietst over goed begaanbare wegen. De routes rondom Kota Bharu volgen in hoofdzaak vlakke rustige wegen en zijn daarom zeer geschikt om te fietsen met kinderen. Wel rijdt  men links dus dat is wel even wennen. Slechts af en toe zijn er geringe hoogteverschillen te overbruggen. In het tweede gedeelte, als we het binnenland in trekken wordt het geleidelijk aan wat heuvelachtiger. Omdat we het rivierdal volgen worden de hoogteverschillen nooit echt groot, terwijl op afstand toch bergen van boven 1000 m. zichtbaar zijn. In het binnenland is relatief weinig verkeer, maar je moet er toch rekening mee houden dat we fietsen op wegen waar ook auto's rijden, die niet altijd verdacht zijn op fietsers. Jongere kinderen moeten dus wel echt goed zelfstandig kunnen fietsen voor ze hier op een eigen fiets kunnen rijden. Voor peuters/ kleuters hebben we daarom kinderzitjes en voor kinderen tussen ca. 5 en 8 jaar zijn er aanhangfietsen.
  Kinderen zelfstandig laten fietsen kan vanaf ca.12  jaar.
  De zwaarte wordt voor een groot deel bepaald door de hitte van het tropische klimaat. Vertrek vroeg en drink veel water is het motto!
  Al met al is dit een reis voor gezinnen die het avontuur en wat afzien niet schuwen.

  In het reispakket vind je per fietstraject een beschrijving en een routekaart. Tevens is de gehele route in GPS opgenomen, die je via 'Mijn SNP' kunt downloaden.

  Extra dagen

  Wil je meer rust in het programma inbouwen dan kun je op elke overnachtingsplaats extra dagen bijboeken. Als tip geven we een extra overnachting in Pasir Belanda om even bij te komen van het volle programma in de jungle de dagen daarvoor, of natuurlijk een langer verblijf op de relaxte Perhentian eilanden. Ook een dagje bij een van de homestays kan erg leuk zijn, met name Rumah Dusun of Kuala Krai. De prijs voor extra rustdagen is op aanvraag.

  Speciale verzekering

  Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

  LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een vlucht naar en vanaf Kota Bharu  v.v. bij de 15-daagse variant en met een stopover in Kuala Lumpur bij de 21-daagse variant. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op uw bestemming.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


  Fiets huren of mee in het vliegtuig
  Geef bij boeking duidelijk aan of u een fiets huurt of uw eigen fiets wilt meenemen in het vliegtuig. Indien u uw eigen fiets meeneemt in het vliegtuig dient u dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. U dient te fiets goed te verpakken in een hoes of een doos.

  Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

  Elke maatschappij kent haar eigen voorwaarden en het aantal kilo’s dat u mag inchecken kan per maatschappij verschillen. SNP heeft met een aantal maatschappijen goede afspraken gemaakt over het meenemen van de fiets in het vliegtuig, echter: vervoer van uw fiets geschiedt altijd op eigen risico. Als u uw eigen fietsen meeneemt, kunt u het beste kiezen voor een vlucht met Malaysian Airlines. Bij Malaysian Airlines heeft u standaard 30kg bagagevrijdrom, waarbinnen 1 fiets (geen tandem) mag worden meegenomen.

  Bagageregelingen voor het meenemen van de fiets worden regelmatig gewijzigd. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Malaysian Airlines

  SNP is niet aansprakelijk voor de gevolgen van door vervoerders nieuw ingevoerde dan wel gewijzigde voorwaarden die op het moment van boeken van uw reis nog niet bekend waren.

  Je kunt dit arrangement elke dag starten in de droge maanden april t/m oktober. De overige maanden is het regentijd, met vooral in december/januari veel kans op neerslag en ook veel wind. In deze periode zijn dan ook de accommodaties op de eilanden voor de oostkust gesloten.

  Zowel Borneo als het vasteland van Maleisië hebben een tropisch klimaat, en worden gekenmerkt door een hoge temperaturen met een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag. Het regent het hele jaar rond, maar er wordt wel onderscheid gemaakt tussen de droge en de natte tijd. Het regenseizoen loopt van november tot maart en is het heftigst aan de oostzijde van het vasteland. Tijdens deze moesson regent het veel en vaak ook lang achter elkaar. In de wintermaanden zijn vanwege de hevige regenval sommige accommodaties gesloten. De beste reistijd voor Maleisië is daarom de drogere tijd, van april tot en met oktober. Ook in deze droge tijd kan er af en toe een hevige tropische bui vallen, maar verder is het overwegend zonnig. De temperatuur zakt haast nooit onder de 20 °C, en ligt meestal rond de 30 °C. Onze zomermaanden zijn dus uitermate geschikt voor een bezoek aan Maleisië. In de maanden november t/m maart zijn verscheidene accommodaties aan de oostkust gesloten en moet je voor een strandverblijf dus aan de westkust zijn, bijvoorbeeld Langkawi Islands..

  Ramadan 2022
  Omdat Maleisië een moslimland is, dien je hier rekening mee te houden. De Ramadan vindt in 2022 plaats van 2 april t/m 2 mei. Het openbare leven van de Moslims is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle Moslim restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Wel zijn de Indiase en Chinese restaurantjes vaak gewoon open. Je kunt overdag ook gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. 

  Het afsluitende suikerfeest is op 2 en 3 mei. Dan wordt er overal feest gevierd en is er overdag weer overal eten en drinken verkrijgbaar. Wel is het dan, vooral in en rond de steden, zeer druk.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar west-Maleisië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 15-daagse en de 21-daagse reis.
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  De Maleise munteenheid is de Ringgit (RM). Met een pinpas met het Cirrus-logo (op giromaat en bankpas) kun je bij de geldautomaten met het Cirrus-logo pinnen. Bij aankomst in Kuala Lumpur (waar je overstapt) kun je op het vliegveld bij een geldautomaat (ATM) pinnen. Deze automaat vindt je in internationale terminal waar jullie aankomen. In de binnenlandse terminal waarvandaan jullie vlucht naar Kota Bharu vertrekt zijn geen geldautomaten. Rond het PCB Resort zijn geen banken of geldautomaten. Deze geldautomaten kom je op de route alleen tegen in Kota Bharu en Kuala Terengganu. Je kunt het beste per keer een groot bedrag opnemen (b.v. minimaal RM 1000) omdat je per keer bankkosten moet betalen. Contant euro’s kun je ook omwisselen. Neem gave biljetten mee. Traveller cheques in euro’s kun je bij de banken ook omwisselen. De banken zijn zaterdag t/m woensdag van 10:00 tot 15:00 uur en op donderdag van 10:00 tot 11:30 uur open. Een creditcard is altijd handig om mee te nemen. Je kunt er bij de duurdere accommodaties vaak mee betalen.

  Voor lunch en diner heb je aan ongeveer RM 50-75,- pp per dag voldoende. Voorts zul je geld nodig hebben voor ansichtkaarten, fooien en souvenirs.Maleisie is nog steeds een erg goedkoop land, zeker als je lokale gerechten en niet-alcoholische drankjes neemt. Alcoholische drankjes zijn meteen een stuk duurder.
  Het is niet vanzelfsprekend om tipgeld te geven in eenvoudige restaurants en foodstalls. Waar bediening is, of als je koffer naar je kamer gebracht wordt, of bij een taxirit, of voor een gids/chauffeur, dan wordt het wel gewaardeerd.

  Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Maleisië is een goed georganiseerd land, echter niet alles is er zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een beetje een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen. En als je zelf een band kunt plakken, komt dat beslist van pas.

  Huurfiets
  Het gebruik van een huurfiets is inbegrepen. Dit betreft een hybride fiets met 21 versnellingen, bagagedrager (achter), pomp, verloopnippel (Frans naar Hollands ventiel), slot, reparatiesetje, bidonhouder. Kinderfietsen zijn er in de maten 20 inch, 24-26-28. Aantal versnellingen is variabel van model, tussen 6 en 21 versnellingen. Je dient zelf voor een bidon te zorgen. Er zit geen helm bij de fietshuur. dus wij raden aan zelf een goed passende helm mee te nemen. Bagagevervoer is ook inbegrepen in het arrangement dus je neemt alleen wat bagage voor overdag mee op de fiets (zelf voor rugzakje of fietstas zorgen). Op aanvraag zijn 2 losse Ortlieb achtertassen te reserveren. Neem een potje/tube kettingolie/vet mee zodat je enkele keren onderweg de ketting wat kunt smeren.

  We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Zorg ervoor dat je kleine reparaties zoals een band plakken zelf kunt uitvoeren, want fietsenmakers zijn schaars in dit land. Fietsen zijn niet uitgerust met betrouwbare verlichting. In principe fiets je niet in de avonden, maar je kunt voor de zekerheid altijd een verlichtingssetje zelf meenemen.

  Uitrustingslijst

  • GELDIG paspoort (maak een kopie van je paspoort, in geval van verlies.
  • Bij fietshuur via SNP: wel zelf meenemen bidon, evt verlichtingssetje, fietshelm
  • Geld, betaalkaarten en pasje, eventueel creditcard
  • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
  • Zaklamp
  • Zonnebrandcrème, zonnebril, zonneklep of -pet
  • Dagrugzakje tijdens fietsen
  • Fietskleding en -handschoentjes
  • Fietsschoenen of gympen
  • Dunne warme trui, jack of fleece
  • Regenkleding
  • Zakmes
  • Kopje of beker voor frisdrank of sap onderweg
  • Enkele eenvoudige EHBO-middelen
  • Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)
  • Eventueel muskietennet voor boven het bed in homestays (check met GGD: geen malaria in reisgebied)

  • In de nasleep van de coronacrisis is het vooralsnog niet mogelijk deze reis in 2023 aan te bieden. Wij gaan er vanuit dat deze reis in 2024 weer gewoon mogelijk is.

  Voor een verblijf in Maleisië hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Maleisië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen (minstens USD 500,00).

  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Maleisië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Maleisië

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Bij een reis door de tropen, is er altijd het risico van ziektes die we in Nederland niet (meer) tegenkomen. De gezondheidsvoorzieningen in Maleisië zijn niet overal te vergelijken met die in de Westerse wereld. Slaap in muggenrijke gebieden onder een muskietennet en gebruik een goed muggenwerend middel. Zowel Malaria als Dengue komen voor in Maleisië. Vraag voor vertrek advies aan uw arts of GGD.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. Maleisië is een relatief modern land, waar meestal verstandig met voedsel en hygiëne wordt omgegaan, maar met name in de binnenlanden is het een goed idee om toch enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
  Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.
  In Maleisisch Borneo kunt u overal gezuiverd water in flessen kopen, ongezuiverd kraanwater is niet overal betrouwbaar. Voor vegetariërs zijn meestal goede maaltijden te verkrijgen.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

  Praktisch 

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Maleisië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Maleisië zelf komt geen Gelekoorts voor.
  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
  Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

  Malaria
  In Maleisië komt het hele jaar Malaria voor in enkele gebieden in het binnenland. In stedelijke en kustgebieden komt geen Malaria voor.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.
  Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Maleisië is in het algemeen een veilig land om in rond te reizen. Hoewel diefstal zeker voor kan komen, zult u over het algemeen weinig problemen hebben. Houdt u uw geld en waardevolle spullen uit het zicht en ga niet in het donker alleen op pad in de steden. Past u ook op voor mensen op scooters die schoudertassen willen meenemen. Bij creditcard betalingen moet u uw kaart altijd in het zicht houden.

  Islam
  Maleisië is in zijn geheel een overwegend islamitisch land, overwegend van de gematigde, niet-fundamentalistische soort en ver afstaand van de manier waarop ze beleefd wordt in Arabische landen. Alleen in de noordelijke staten van West-Maleisië is de islam wat strenger en zult u merken dat de godsdienst een grotere stempel op het dagelijks leven drukt.

  Multireligieuze diversiteit
  In Sarawak en Sabah is sprake van een zeer grote etnische en religieuze diversiteit. Sarawak en Sabah zijn de afgelopen decennia ware havens van multiculturaliteit gebleken. Etnische rellen, die wel in de buurprovincie Kalimantan zijn voorgekomen, zijn in Maleisisch Borneo onbekend. De vele verschillende bevolkingsgroepen leven hier vredig en productief samen.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Malayasia_beaches_Perhentian.jpg

  Maleisië - Oostkust en Kelantan

  Familiereis door landelijk Oost-Maleisië & eilanden

  Gezinsvakantie met vijfdaagse fietstrektocht, langs resorts en homestays

  Zwaarte
  Comfort
  Fietsen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten