Griekenland - Cycladen, 5 dagen Wandelen op bizar en fotogeniek Santorini

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel

Santorini: het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? Onder de as vind je het 'Griekse Pompeï", Akritiri. Prachtige fresco's en andere Cycladenkunst bewonder je in het museum. De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen, waardoor je foto's blíjft maken. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet.

Je overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad, in het rustige dorp Akrotiri, vlak bij de klifranden.

Uniek aan deze reis

 • Akrotiri - het Griekse Pompeï
 • Het oude Atlantis?
 • Enorm fotogeniek
 • Ontplofte oude vulkaan
 • Uitstekende wijnen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen, Santorini

Santorini is vooral beroemd om zijn architectuur en het overweldigende uitzicht als je het eiland ‘binnenvaart’.

Santorini (Thira voor de Grieken) is niets anders dan een enorme ontplofte vulkaan, waarbij de zee bezit heeft genomen van de krater, waar binnenin zich een nieuw baby-vulkaantje ontwikkelt. Een kleurrijke verzameling gesteentelagen en imposant uit zee rijzende rotswanden zijn het resultaat. Over de binnenzee kun je een bootexcursie maken.

Santorini is landschappelijk uniek: klassiek witte dorpen op de rand van een kleurrijke 'caldera'-rand, interessante opgravingen en uitstekende wijn. Santorini leent zich uitstekend voor een combinatie van wandelen, uitstapjes, strand en relaxen. En er zijn ook nog restanten van een Minoïsche beschaving: Atlantis?

Dag 1

Aankomst op Santorini. Transfer van het vliegveld of de haven naar het hotel in Akrotiri. Als er tijd is kun je vast een korte rondwandeling maken om de omgeving te verkennen.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 2-3

Je kunt kiezen uit vijf wandelingen op het eiland. Bij dag 4 vind je ook nog andere activiteiten. Twee wandelingen die je zeker moet doen zijn:

 • Een pittige maar mooie wandeling vanaf de voet van de Profitas Ilias naar Oud Thera, de hoofdstad van Santorini in de oudheid. De tocht gaat via de top van de 570 meter hoge Profitas Ilias, omlaag naar Pyrgos. Via Emporio terug naar het hotel in Akrotiri. Wandeling: 14 km, 550 m stijgen en dalen, 5,5 uur.
 • Bezoek aan de spierwitte hoofdstad Fira. Wandeling over de caldera-rand van Fira naar Oia. De uitzichten op de blauwe binnenzee, de gekleurde gesteenten en de witte dorpen zijn onweerstaanbaar fotogeniek. Wandeling: 11 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 3 uur.

Bij aankomst op het eiland of aan het einde van je verblijf kun je nog twee korte wandelingen maken:

 • Vanuit Exo Gonia naar de vestingstadjes Pyrgos en Meghalochori. Onderweg kom je talloze witte kerkjes tegen met gekleurde koepels. Het einde van de tocht is langs de caldera-rand, waar een fraaie zonsondergang te zien is. Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 2 uur.
 • Rondwandeling vanuit Akrotiri naar het rode strand; mogelijkheid om de opgraving Akrotiri te bezichtigen: het Griekse Pompeï. Wandeling: 7,5 km, 150 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Heb je nog een extra dag, dan adviseren we de volgende wandeling:

 • Via Emporio naar de zuidkust en over het strand terug naar Akrotiri. Onderweg kom je veel bizar gevormde vulkanische gesteenten tegen. Wandeling: 13,5 km, 250 m stijgen en 300 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 4

Santorini is een toeristische trekpleister. De ontplofte vulkaankrater met de witte huisjes is enorm fotogeniek, er zijn gekleurde stranden (geel, wit, rood, zwart....) waar je vanaf ons hotel bij Akrotiri makkelijk te voet kunt komen.

Bij datzelfde Akrotiri zijn ook de wereldberoemde opgravingen van Akrotiri te vinden, een soort Pompeï in het klein met restanten van een door een vulkaanuitbarsting bedolven stadje. Ook de hooggelegen opgravingen van Antiek Thera zijn een bezoek waard (je komt hier langs bij een wandeling). In de hoofdstad Fira is een bezoek aan het archeologisch museum natuurlijk een must.

En dan is er nog het nieuwe vulkaantje, middenin de Caldera, waar je met een bootexcursie kunt komen, samen met een bezoek aan het eilandje Thirasia.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Bootexcursie in de Caldera

Na het ontbijt wordt je naar de haven gebracht om in te schepen op de King Thiras. Met deze boot vaar je over de binnenzee van de Caldera naar het lava-eiland Nea Kameni. Dit is eigenlijk de top van een nieuwe vulkaan die zich hier vormt. Al wandelend zie je dan ook diverse vulkanische verschijnselen als hete damp en kleine zwavelerupties. Vervolgens vaar je naar Palea Kameni, ook een lava-eilandje. Daar zijn onder water hete bronnen, zodat je hier kunt zwemmen in het door zwavel groen kleurende warm geworden water. Het kleine eilandje Thirasia (klein Thira) is de volgende bestemming. Te voet kun je over het trappenpad omhoog naar het nog traditionele dorp Manolas, of verder lopen over oude paden (in de zomer is dat wat heet). Als je geen zin hebt in de klim, blijf je gewoon bij het strand bij het haventje of gaat lekker lunchen in de taverna. Daarna langs de gekleurde kliffen terug naar de haven.

 • Deze bootexcursie dien je bij boeking van de reis bij te boeken. De prijzen zijn per persoon.
 • De boot vaart van 1 mei t/m 15 oktober (wijzigingen voorbehouden).

Dag 5

Dit arrangement eindigt na het ontbijt, met een transfer naar de haven of het vliegveld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Villa Kalimera op Santorini, vlak bij het dorpje Akrotiri, heeft een prachtige ligging. Vanaf de voorzijde van het hotel kijk je uit over de imposante, steile rotskust en de zee. Het blijkt de kraterwand van een vulkaan te zijn, bezaaid met witte huisjes. Diverse stranden (waaronder het ‘rode’ en het ‘zwarte’ strand) zijn op loopafstand van het hotel. Hotel Villa Kalimera is gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur. Het heeft een ruim terras met zwembad, een eigen bar en restaurant. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet, telefoon, tv, airconditioning en balkon of terras. Voor families zijn de maisonnettes (max. 4 personen), met een slaapvertrek op een vide, zeer geschikt. Ze liggen wat achteraf van de overige hoteleenheden, en dus rustig en beschut. Door een trapje naar de vide zijn deze eenheden echter niet geschikt voor kleine kinderen. Een supermarkt en bakker zijn vlakbij.

Meer informatie over de accommodatie krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht een Grieks ontbijt. De lunch kun je ter plekke inkopen. In het restaurant van Hotel Kalimera kun je prima dineren, naast het zwembad. Maar ook in het dorpje zelf of beneden aan de klif zijn prima tavernes.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer tussen (lucht-) haven en hotel op Santorini
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • bootexcursie Caldera (optioneel bij te boeken)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Op Santorini zijn onze wandelingen over het algemeen niet al te zwaar. Wat pittiger is de klim naar Oud Thera. Soms ga je over landweggetjes, soms loop je ook over geplaveide trappenpaadjes of kleine en soms stenige geitenpaadjes. Omdat Santorini een tamelijk gecultiveerd eiland is, is ook een stukje asfalt niet altijd te vermijden. Toch zijn er over relatief korte afstanden soms hoogteverschillen van tot ca. 150 m te overbruggen. De meeste wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Ter afwisseling kun je bv. ook een excursie over de binnenzee maken (inclusief wandeling over Nea Kaimeni) en luieren aan het strand of op een terrasje.

Geschikt voor kinderen

Door het gevarieerde aanbod aan activiteiten en het spectaculaire uiterlijk is Santorini ook een mooie bestemming om met kinderen te bezoeken. Veel winkeltjes in de plaatsjes Fira of Oia zijn voor wandelminnende volwassenen wellicht wat druk, maar kinderen en tieners vermaken zich hier doorgaans prima. De wandelingen zijn nooit te lang of te moeilijk, maar toch uitdagend genoeg en er is onderweg genoeg te zien. Dus saai wordt het niet snel ....

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Excursies

Bootexcursie in de Caldera (vanaf € 52,- per persoon)

Na het ontbijt wordt je naar de haven gebracht om in te schepen op de King Thiras. Met deze boot vaar je over de binnenzee van de Caldera naar het lava-eiland Nea Kameni. Dit is eigenlijk de top van een nieuwe vulkaan die zich hier vormt. Al wandelend zie je dan ook diverse vulkanische verschijnselen als hete damp en kleine zwavelerupties. Vervolgens vaar je naar Palea Kameni, ook een lava-eilandje. Daar zijn onder water hete bronnen, zodat je hier kunt zwemmen in het door zwavel groen kleurende warm geworden water. Het kleine eilandje Thirasia (klein Thira) is de volgende bestemming. Te voet kun je over het trappenpad omhoog naar het nog traditionele dorp Manolas, of verder lopen over oude paden (in de zomer is dat wat heet). Als je geen zin hebt in de klim, blijf je gewoon bij het strand bij het haventje of gaat lekker lunchen in de taverna. Daarna langs de gekleurde kliffen terug naar de haven.

 • Deze bootexcursie dien je bij boeking van de reis bij te boeken. De prijzen zijn per persoon.
 • De boot vaart van 1 mei t/m 15 oktober (wijzigingen voorbehouden).

Transfers

TransferAthene Centrum naar Piraeus (vanaf € 32,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het centrum van Athene naar de haven van Piraeus. Indien u in een bij ons geboekt hotel in Athene verblijft, wordt u daar opgehaald. Zo niet, dan dient u aan te geven waar u wilt worden opgehaald bij boeking. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 40,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

TransferAirport Athene naar Piraeus (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar de haven van Piraeus. U wordt door onze chauffeur in de aakomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat u ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij de haven van Piraeus te komen. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Veerboot van Piraeus naar Santorini (vanaf € 84,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van Piraeus naar Santorini boeken. Wij boeken voor u een moderne boot die na 7,5 uur varen op Santorini is. Meestal zal dit een boot zijn die in de ochtend vertrekt rond 7.30 uur. Op sommige dagen is er ook een boot in de namiddag/ avond.

NB: Wilt u in de middag reizen dan raden we aan de High Speed Catamaranverbinding te boeken, die rond 15.30 uit Piraeus vertrekt.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.
U dient tevens een transfer vanaf het vliegveld of het centrum van Athene naar de haven van Piraeus bij te boeken (voor overhandiging van uw boottickets; dit kan nog niet digitaal op dit moment)


Hi-speed ferry van Piraeus naar Santorini (vanaf € 130,- per persoon)

U kunt bij ons de extra snelle veerboot ('Hi-speed') van Piraeus naar Santorini boeken. Deze boot vertrekt in de ochtend en doet er slechts ca. 5 uur over. Deze boot vaart buiten de zomermaanden niet dagelijks. De prijs is per persoon voor een enkele reis.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.
U dient tevens een transfer vanaf het vliegveld of het centrum van Athene naar de haven van Piraeus bij te boeken (voor overhandiging van uw boottickets; dit kan nog niet digitaal op dit moment)

Veerboot van Santorini naar Piraeus (vanaf € 84,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van Santorini naar Piraeus boeken. Wij boeken voor de boot die halverwege de middag van Santorini vertrekt en na ca. 7,5 uur varen op het einde van de avond in Piraeus is.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Wij raden u aan vanaf Piraeus ook een transfer naar uw hotel in Athene bij te boeken: gemakkelijk, niet wachten en geen stress om een taxi te vinden in de chaos bij aankomst van de boot.

Hi-speed ferry van Santorini naar Piraeus (vanaf € 130,- per persoon)

U kunt bij ons de extra snelle catamaran-veerboot van Santorini naar Piraeus boeken ('Hi-speed'). Wij boeken voor u de boot die rond het middaguur (beh. zondag: dan op het einde van de middag) van Santorini vertrekt en die op het einde van de middag (zondag: halverwege de avond) in Piraeus is (vaartijd ca. 5 uur). Deze boot vaart buiten de zomermaanden niet altijd dagelijks. De prijs is per persoon voor een enkele reis.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Wij raden u aan vanaf Piraeus ook een transfer naar uw hotel in Athene bij te boeken: gemakkelijk, niet wachten en geen stress om een taxi te vinden in de chaos bij aankomst van de boot.

Catamaran van Santorini naar Heraklion (vanaf € 138,- per persoon)

U kunt bij ons de bootovertocht van Santorini naar Heraklion boeken. Er wordt gevaren met snelle catamarans met alleen zitplaatsen binnen (geen dek). Vaarduur: ca. 2,5 uur.

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Santorini of Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij aankomst in Santorini is er een transferservice naar het hotel geregeld. Indien je op Athene (ATH) vliegt, dan kun je niet op dezelfde dag per boot door naar Santorini. Alle boten vertrekken in de ochtend. Er kan een transfer door SNP voor je geregeld worden van het hotel in Athene naar Piraeus. Comfortabeler is het om naar Santorini te vliegen.

Aan het einde van het arrangement volgt een transfer naar de haven of het vliegveld van Santorini (JTR). Je kunt vanaf Santorini terugvliegen, maar ook per boot naar Athene terugreizen. Wij kunnen ook een goede boot voor je boeken, die vertrekt halverwege de middag en laat op de avond in Piraeus is. Aansluitend wordt voor een transfer naar het hotel in Athene gezorgd, dat je in dit geval extra moet bijboeken (NB die extra overnachting is ook nodig indien je de snelle en dure catamaran neemt, wel bent je dan vroeger in Athene).

Vanuit Athene reis je op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld voor de terugreis naar Nederland. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien je met de metro gaat dien je lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op: www.gtp.gr

Je kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer je reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, met name in het voorjaar; de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf half oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Kijkt u bij de landeninformatie Griekenland voor meer informatie over openingstijden van oudheden en openbaar vervoer op feestdagen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Gedurende je verblijf op Santorini kun je via het hotel eenvoudig (taxi-)transfers regelen (kostenindicatie ca. € 30,- p.p.). Ook is er een regelmatige busverbinding met alle delen van het eiland.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Santorini

Griekenland - Cycladen

Wandelen op bizar en fotogeniek Santorini

Wandelvakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.