Andros

Griekenland - Cycladen, 8 dagen Groepswandelvakantie op Andros en Tinos

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit pensions

Een week wandelen op twee Griekse eilanden. Andros en Tinos horen tot de mooiste wandeleilanden van de Cycladen, die nog heerlijk zichzelf zijn gebleven. Op het groene Andros volg je de prachtige oude paden van de Andros Route naar fraaie zandstranden, weelderig groene dalen en natuurstenen huizen. Op Tinos vind je witte labyrintdorpen, de burcht Exoburgo, kunstzinnige duiventorens en bizarre granietrotsen. Met onze reisleiding ben je verzekerd van de mooiste plekjes die hier te voet bereikbaar zijn. Je overnacht in kleine gastvrije, door en door Griekse familiepensions aan zee of in het binnenland.

Uniek aan deze reis

 • Authentieke onderkomens bij Griekse families
 • Intacte ezelpaden op de Andros Route
 • Kunstzinnige duiventorens op Tinos
 • Kust èn binnenland
Zwaarte
Comfort

Artikel - De historische voetpaden van Andros

Kleine dorpjes, oude watermolens. Beschutte kloven vol paarse bloemen. Of een heldere zoetwaterpoel waarboven libellen dansen. Het Griekse eiland Andros is een paradijs voor wandelaars! Lees dit artikel op oppad.nl.

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen - Andros & Tinos

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Athene, transfer haven Rafina, bootreis naar Andros. Overnachting Andros Chora
 • Dag 2: rondwandeling groene vallei van Apikia. Overnachting Andros Chora
 • Dag 3: rondwandeling bronnen Menites en klooster Panachrantou. Overnachting Andros Chora
 • Dag 4: transfer Ormos Korthiou, wandeling naar Andros Chora. Overnachting in Andros Chora
 • Dag 5: verplaatsing naar Tinos, transfer Falatados, wandeling Livadia. Overnachting Falatados.
 • Dag 6: rondwandeling Exobourgo en dorpen. Overnachting Falatados.
 • Dag 7: rondwandeling granietrotsen en Agapi. Overnachting Falatados.
 • Dag 8: einde van het arrangement, ferry Rafina, terugvlucht

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

De Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Het zijn meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Dilos: volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis. Eilandhoppen naar Andros en Tinos brengt je naar twee van de mooiste wandeleilanden van de Cycladen-groep. Beide eilanden zijn niet zo bekend en dus niet toeristisch. De meeste bezoekers zijn de Grieken zelf, die weten waar het mooi is... 

Andros is niet toeristisch en relatief onbekend. Het is een ideaal wandeleiland, door een netwerk van oude muilezelpaden, die worden geflankeerd door zeer typische erfscheidingsmuurtjes. De organisatie 'Andros Route' houdt deze paden in perfecte conditie. Het landschap wordt bepaald door de vele terrashellingen en mooie dorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Ook biedt het eiland de wandelaar verrassend groene valleien met weelderige tuinen. Andros behoort samen met Naxos tot de vruchtbaarste Cycladen-eilanden. De huizen zijn gebouwd met grijze schistplaten en wijken qua architectuur duidelijk af van de zo bekende witte, kubische Cycladen-huizen. Fijn is ook dat er prachtige en rustige baaien zijn met heerlijke zandstranden.

Tinos is bekend als het 'Lourdes van Griekenland', want op 15 augustus puilt Tinos Chora en haar Evangelistria-kerk, uit van de pelgrims. Dit bergachtige eiland is een waar wandelparadijs, met een ruig randje. Met marmer geplaveide wandelpaden voeren langs witte, tot kunstwerken verheven duiventorens. Hun ligging op de geterrasseerde berghellingen is uniek. Je bezoekt prachtige dorpen met een wirwar van steegjes en een oude Venetiaanse bergburcht. Maar ook zijn er nog stille, met tamarisken omzoomde strandjes.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Athene worden we opgewacht voor een transfer naar de haven van Rafina. Hier nemen we de avondboot naar Andros. De overtocht duurt ongeveer 2 uur. Vanaf de havenplaats Gavrio is een transfer geregeld naar ons pension in Andros Chora (ca. 50-60 min).

Overnachting in

Andros-stad - Pension Stella

Dag 2

Over brede kalderimia (geplaveide ezelpaden) en een fraai bospad wandelen we naar Apikia, een dorp dat bekend is om z'n bronwater, in een groene vallei. een uitgestrekt dorp in een brede, zeer groene vallei. Langs cipressenhagen en over oude, ommuurde paden dalen we weer af. Langs de oude, vervallen Bitsis-woontoren waar een bijzondere sfeer hangt, en door olijfboomgaarden, gaat het verder naar het Gialia-zandstrand. Na het zwemmen is er nog even een pittige klim over een rotskaap. Daarna daal je af naar het pension aan het Nimborio-strand van Andros Chora.
Wandeling: 9 km, 420 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Andros-stad - Pension Stella

Dag 3

Vanuit Andros Chora loop je over een oud stenen pad omhoog met uitzicht op een groene vallei, gesierd door omhoog priemende cipressen in een zee van olijfbomen. Je komt langs kunstig gestapelde stenen muurtjes en door de fraaie dorpen Lamira en Mesaria met hun mooie kerken en verkoelende bronnen. Een volgende kalderimi daalt af naar een prachtige oude Venetiaanse brug over een beekbedding.

Het hoogtepunt is de stevige klim over een oude trappenweg naar het Panachrantos-klooster, dat hoog tegen de berghelling van de Gerakonas aan is geplakt. De uitzichten onderweg over het eiland, de zee en het bijkomen op de binnenplaats van het klooster, vergoeden veel. Tot slot daal je af door het groene dal en de ‘moerassige’ delta van de Livadia-beek, terug naar Andros Chora, met een mooi uitzicht op de gele, roze en witte huizen van het stadje.

Wandeling: 17,5 km, 650 m stijgen en dalen, 6,5 uur (ingekorte wandeling: 14 km, 400 m stijgen en dalen, 5,5 uur).

Overnachting in

Andros-stad - Pension Stella

Dag 4

Vandaag loop je van Ormos Korthiou naar Andros Chora. Je volgt een prachtige route door het half verlaten binnenland. Fraaie uitzichten, kleine verstopte dorpen, oude watermolens en mooie oude stenen paden zijn onderweg je deel.

Het eerste deel van de route voert vanaf de baai van Korthi door oud cultuurland omhoog naar het tussen terrassen gelegen dorp Kochilos. Boven dit dorp troont de rots met het oude fort Paleokastro. Je daalt vervolgens af over een mooie kalderimi langs de ruïnes van enkele watermolens. Langs of door het dorpje Sineti steek je een heuvelrug over om in de brede en groene vallei van Andros Chora te komen. Je hebt prachtige uitzichten over de vallei en het stadje. Via een route door bos en boomgaarden, en dwars door het stadje, bereik je pension Stella aan het Nimborio-strand.

Wandeling: 13 km, 530m stijgen en 530m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Andros-stad - Pension Stella

Dag 5

In de ochtend vaar je naar het eiland Tinos (ongeveer 2 uur).Vanuit het door en door Griekse pension in het sneeuwwitte dorp Falatados, kun je ’s middags een heerlijke middagwandeling maken over beschaduwde paden. Eerst door het dorp Falatados, dan over een kalderimi naar het dorp Myrsini, van waar je afdaalt het dal van de Livadia-beek in. Je kunt kiezen om van hier af door te wandelen naar het Livadia-strand, of om via een ander wandelpad terug te lopen naar Falatados over een eveneens geplaveid pad.

Ook raden wij je zeker aan even door Falatados te zwerven: via de smalle straatjes en soms overdekte steegjes ontdek je de bijzondere architectuur van het dorp.

Wandeling: 4,5 km (12,5 km), 200 m (440 m) stijgen en dalen, 2 uur (5 uur).

Overnachting in

Falatados

Dag 6

Tijdens een rondwandeling in een grote boog om de Exomburgo-berg, verken je de mooiste dorpen van Tinos. Bovenop de top ligt het Venetiaanse fort Exoburgo.

Je wandelt door valleien met kunstig aangelegde terrassen, via smalle dorpssteegjes langs kapellen en een enkel klooster. In de brede vallei tussen Loutra en Kambos staan enkele van de fraaiste duiventorens, zo karakteristiek voor Tinos. Dit is misschien wel de mooiste wandeling die er op het eiland te maken is.

Wandeling: 16 km, 220 m stijgen en dalen, 7 uur.

Overnachting in

Falatados

Dag 7

Vandaag maken we een bijzondere wandeling vanuit Falatados door het bizarre granietrotsenlandschap rond Volax, en vervolgens door een prachtig groen rivierdal naar het traditionele dorp Agapi. Daarna gaat het via een oude, vervallen kalderimi over heuveltoppen met schitterende uitzichten naar het artisjokkendorp Komi. Je wandelt opnieuw door een rivierdal, maar nu omhoog naar Loutra en Koumaros aan de voet van de Exemburgo en terug naar Falatados. Wandeling: 16 km, 540 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Falatados

Dag 8

Vandaag eindigt je reis op Tinos. In de loop van de ochtend of begin van de middag nemen we de ferry vanaf Tinos terug naar Athene en vliegen vervolgens met een avondvlucht terug naar Amsterdam.

In de ochtend is er waarschijnlijk nog de mogelijkheid om Tinos-stad te bezoeken. Een bezoekje aan de enorme bedevaartkerk Panagia Evangelistria is zeker de moeite waard. Afhankelijk van de vertrektijd van de ferry kun je lunchen in Tinos Chora, op de boot of in Rafina.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnachten we in kleinschalige Griekse familiepensions. De kamers hebben een eigen badkamer en balkon. 

Op Andros overnacht je in een vriendelijk familiepension. Het is pal aan zee gelegen met een zandstrand voor de deur. Er is ook een prettig beschaduwd terras.
Op Tinos ligt het pension in het binnenland, in een authentiek dorpje. Het pension is gebouwd in de typische Cycladenstijl en de eenvoudige kamers liggen verspreid over meerdere kleine gebouwtjes. Daartussen ligt een groot terras, dat ook grenst aan het restaurant. De eigenaars spreken vrijwel alleen Grieks, zodat een taalgidsje hier wel van pas komt. Massatoerisme is hier erg ver weg.

Meer informatie over de accommodaties krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze vaste accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Grieks ontbijt voor ons klaar. De lunch kunnen we zelf inkopen en nuttigen we als picknick onderweg.
In Andros Chora zoeken we elke avond een leuke taverna op in het mooie stadje. Bij ons pension in Falatados op Tinos vormt de eigen taverna de beste plek om te dineren.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners van dag 1 t/m 7
 • boottickets Rafina-Andros, Andros-Tinos en Tinos-Rafina
 • transfer vliegveld Athene - haven van Rafina op dag 1
 • transfers van haven (Andros) naar accommodatie en terug
 • transfer Andros Chora - Ormos Korthiou op dag 4
 • transfers van haven (Tinos) naar accommodatie en terug
 • op Andros: (snoei) gereedschap in bruikleen onderweg
 • bijdrage padenonderhoud op Andros door Andros Routes
 • up to date wandelkaart met wandelpaden Andros 1: 27.000 (ontvang je ter plekke)
 • diensten 1 SNP reisleider
 • eventuele toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis per vliegtuig inclusief aansluitende transfer (optioneel)
 • lunches
 • maaltijden tijdens heen- en terugreis
 • transfers en entrees buiten het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • transfers naar en vanaf de plaats van een eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms steil en met los gesteente. Regelmatig loop je ook over geplaveide trappenpaadjes. Er zijn op alle dagen flinke hoogteverschillen te overbruggen wat maakt dat een goede basisconditie noodzakelijk is. Het is noodzakelijk hoogsluitende bergschoenen te hebben voor de vaak ongelijke ondergrond op de paden. Verder komt enige tredzekerheid van pas. Hoogtevreesgevoelige stukken komen echter niet voor.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Athene v.v.

Vluchtschema
HV 6709 Eindhoven - Athene vertrek om 07.30 aankomst 11.35 uur
HV 6710 Athene - Eindhoven vertrek om 19.40 aankomst 22.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

We bieden deze reis aan in voor- en najaar als het weer het meest aangenaam is om te wandelen en de eilanden heerlijk rustig zijn. In het voorjaar zijn er veel bloemen te zien en zijn de eilanden mooi groen. In de herfst is het licht het mooist, samen met diverse aardetinten. Ook is de zee dan nog lekker warm om in te zwemmen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Andros ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Cycladen Andros & Tinos 101011

Over de Stichting Andros Routes

De stichting ‘Andros Routes’ heeft zich het lot van het goed ontwikkelde net van oude historische wandelpaden op Andros aangetrokken. Door deze prachtige oude paden te behouden en opnieuw open te stellen voor gebruik wil men oude cultuurhistorische waarden behouden en duurzaam (wandel-)toerisme te stimuleren. Helaas is men op Tinos nog niet zo ver, maar wellicht dat dit initiatief ook daar voet aan de grond krijgt.

Hierbij hoort dat de lokale bevolking betrokken raakt en ook mee kan profiteren van deze vorm van toerisme. Zo kunnen alle eilandbewoners met elkaar zorg dragen voor het behoud van natuur, landschap, tradities en historische plaatsen. Diverse kleinschalige toeristische voorzieningen passen bij dit concept. Op die manier blijft de toeristische ontwikkeling in de handen van de eilandbewoners en met respect voor natuur en landschap. Het werk voor de stichting wordt grotendeels gedaan met vrijwilligers.

Andros is hiermee een prachtig voorbeeld van de ontwikkeling van duurzaam toerisme geworden. Kroon op het werk is de ontwikkeling van een doorgaande langeafstands wandelroute die van noord naar zuid het eiland doorkruist. Deze route heeft als tweede route in Griekenland het officiële certificaat ‘European Quality Trail’ gekregen van de ERA (European Ramblers Association).

SNP Natuurreizen draag initiatief van ‘Andros Routes’ een warm hart toe en heeft besloten Andros als wandeleiland de ‘adopteren’. We sponsoren en faciliteren daarom ook enkele groepsreizen per jaar, waarbij je mee kunt helpen de oude wandelpaden open en schoon te houden. Bovendien laten we zo aan de plaatselijke autoriteiten en toerismeorganisaties zien dat we het als touroperator belangrijk vinden dat het toerisme op Andros zich op een kleinschalige en duurzame wijze ontwikkelt. Zo stimuleren we tevens vergelijkbare projecten.

Meer weten over Andros Routes of het project zelf steunen? Bezoek de website van Andros Routes.

Zelf je bijdrage leveren aan dit project tijdens je reis op Andros
Elke SNP wandelaar krijgt bij aankomst op Andros een evaluatieformulier van Andros Routes, met het verzoek die met ervaringen onderweg in te vullen. Zo weten de mensen van Andros Route precies waar ergens eventueel iets aan een pad moet gebeuren. Tevens krijg je een snoeischaar in bruikleen voor de duur van de reis. Je wordt verzocht de soms snel groeiende vegetatie (combinatie van water en warmte; met name bramen kunnen hardnekkig en vervelend zijn....) onderweg waar mogelijk een beetje in toom te houden. Zo helpen we de paden enigzins vrij te houden; als elke wandelaar dit doet heeft het zeker effect en profiteert iedereen daarvan!

 

 

Vrijwel overal in Griekenland kun je met een bankpas betalen, maar toch is het handig om contant geld bij te hebben, zeker voor kleinere uitgaven. Ook werken de PIN automaten niet altijd en wordt in sommige gevallen toch de voorkeur aan cash-betalingen gegeven.

Op Andros en Tinos zijn soms bus en taxi nodig om bij de wandelingen te komen. Het hangt sterk van de trajecten af of er af en toe een taxi nodig is. Op Andros zijn eigenlijk alle wandelingen vanuit het pension te doen en anders met een korte busrit. Van en naar de haven reizen we met onze eigen bus.

Van en naar de haven zorgen we voor vervoer. Wel zul je je bagage zelf over korte stukken moeten dragen, zoals de boten op en af (maximaal 200 m.). Verpak daarom je bagage niet in een grote harde koffer, maar in een kleinere koffer, rugzak of in een weekendtas; dat draagt stukken prettiger!
Tijdens het wandelen hoeft u slechts een dagrugzakje te dragen waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles (of meerdere kleine), regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

Mee te nemen

 • warme en luchtige kleding
 • voor vrouwen: ivm. kloosterbezoek rok of jurk tot over de knie en met armen bedekt
 • zwemkleding, en eventueel snorkel en duikbril
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas
 • voorts eventueel verrekijker, fototoestel, fauna, en floragids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: sporttape (breed), middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.

Voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en goed ingelopen
 • regenkleding
 • luchtige én warme wandelkleding
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • zakmes, waterfles, broodtrommel en zitmatje voor lunches in het veld
 • dagrugzak (min. 25 liter)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Cycladen

Groepswandelvakantie op Andros en Tinos

Wandelvakantie vanuit pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.