SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 286201 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • Autohuur inbegrepen

Namibië Compleet, 19 dagen

Great Explorer door de Kalahari en Namib, rondreis inclusief huurauto langs hotels en lodges

Bezoek de twee belangrijkste woestijnen van Namibië, de Namib en de uitgestrekte Kalahari. Voel de hitte en de nachtelijke kou en ontdek de rijkdom aan planten en dieren die zich hebben aangepast aan de spaarzame neerslag. Verken de rode steenwoestijn, de hoge rollende zandduinen in het Namib-Naukluft Nationaal Park. Andere hoogtepunten zijn de Fish River Canyon, de één-na-grootste kloof ter wereld, de wandelmogelijkheden bij Vingerklip, het 'maanlandschap' van Damaraland met haar desert dwelling-olifanten en prachtige droge rivierbeddingen. De ‘grande finale’ is een prachtige selfdrive-reis naar het bekendste nationale wildpark van Namibië, Etosha, langs zorgvuldig geselecteerde accommodaties voor rustzoekers en levensgenieters die van comfort houden.

Reizen naar Namibië is vanaf 2016 in populariteit enorm toegenomen. Gezien het beperkte aanbod van accommodaties adviseren wij je deze reis zo ver mogelijk voor vertrek te boeken. Heb je reisplannen voor 2017, onze Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke adviseren je graag op weg een (maatwerk)reis samen te stellen naar Namibië, eventueel in combinatie met Zuid-Afrika en/of Botswana. Check het kopje 'actueel' voor meer informatie over beschikbaarheid van accommodaties en tips wanneer te boeken.

 
Het was voor ons de derde keer dat we in Namibië waren. Zelfs de hooggespannen verwachtingen die we hadden werden nog...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • Namibië groots in zijn leegheid
 • kleurenpracht van Namib Naukluft-woestijn
 • wilde paarden van de Garub
 • Fish River Canyon
 • Etosha vol met wildlife
 • fraaie ligging van accommodaties
 • heerlijk eten met Zuid-Afrikaanse wijnen
 • uitgebreid SNP-informatiepakket met bewegwijzering en suggesties voor excursies
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Windhoek is de eerste en enige grote stad die u zult tegenkomen tijdens deze 'complete' rondreis door Namibie. Een rondreis door een leeg land over voornamelijk onverharde wegen. Een land dat zich perfect met een huurauto laat verkennen waardoor u de gelegenheid heeft op alle fotogenieke plekken te stoppen waar u maar wilt. Want dat u de meest fantastische landschapen zult tegenkomen is een feit.

Vanuit de Kalahari Red Dune Lodge, uw eerste verblijfplaats na Windhoek, maakt u kennis met de Kalahari-woestijn, de plaats waar de San bushmen de laatste 20.000 jaar hebben gewoond. In deze halfwoestijn, na de Namib-woestijn de tweede grootste droge zone in Namibie, maakt u kennis met de rijke flora en fauna. Onderweg naar de Fish River Canyon passeert u het 'woud' aan kokerbomen en Giant's Playground, een speelse verzameling van rotsblokken die op 180 miljoen jaar wordt geschat. Maak een wandeling op de rand van de Fish River Canyon of breng een bezoek aan de Ais-ais-warmwaterbronnen. 

Aus is een heerlijke tussenstop om 's middags een (optionele) 'nature drive' te maken op zoek naar de wilde paarden of om de volgende dag de kustplaats Lüderitz te verkennen. De gortdroge Namib kustwoestijn ontleent zijn naam en faam aan het middelste gedeelte, de Namib Naukluft. De rode zandduinen bereiken een hoogte van 300 meter. 's Ochtends reist u door de rivierbedding van de Tsauchab-rivier naar de Sossusvlei en de Deathvlei, het meest gefotografeerde landschap van Namibië. Rijden door de Gaub en Kuiseb bergpassen is een lust voor het oog en maakt het autorijden fun. Vanaf de kustplaats Walvis Bay rijdt u naar Swakopmund, de strandstad die een Duitse sfeer ademt door zijn vakwerkhuizen en Konditoreien. In het geologisch gezien oude en wonderschone Damaraland, komen neushoorns, woestijnolifanten en giraffen voor die ook staan afgebeeld op de rotsgravures en petroglyfen bij Twyfelfontein, een gebied dat vanaf 2004 op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst.

Het Etosha Nationaal Park is het grootste en bekendste wildpark van Namibië. Zelf gaat u op zoek naar het wild dat zich overdag ophoudt bij de vele waterpoeltjes en 's avonds bij de verlichte drinkwaterplaatsen bij de restcamps waar u overnacht. De drinkwaterplaats bij het Okaukuejo restcamp wilt u niet missen! Alle dieren die u zich maar kunt indenken passeren hier de revue. Via het Waterberg Plateau, het ideale gebied om heerlijk te wandelen sluit u de reis af. 

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Namibië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3-4

 • 5-6

 • 7-8

 • 9-10

 • 11-12

 • 13-14

 • 15-16

 • 17-18

 • 19

 • NB Programma

 • kaart

 1. Christus-kirche Windhoek
Christus-kirche Windhoek
Programma

Bij aankomst op het vliegveld Husea Kutako van Windhoek neem je de huurauto in ontvangst. Je overnacht de eerste nacht in een kleinschalig guesthouse waarbij alle kamers zijn voorzien van een en-suite badkamer. In de tuin is een zwembadje met relaxstoelen. De hoofdstad Windhoek (slechts 400.000 inwoners) is het geografische- en politiek centrum van het land. Neem de tijd om het koloniale centrum te verkennen. Daar het op 1660 meter hoogte ligt heeft Windhoek een typisch landklimaat, aangenaam overdag en 's nachts fris tot koud. In de middag neemt de partner van SNP in Namibië de reis met je door en ontvang je alle relevante documenten. Tevens is dit een mooie gelegenheid om allerlei vragen nog te stellen.

Te weinig ervaring met het 4x4 rijden? Mocht je deze reis in een 4x4 huurauto willen maken (verplicht van december tot en met maart), boek dan onderstaande optionele cursus en leer alle kneepjes van het rijden in een 4x4 huurauto. Deze cursus (van 2 uur) wordt meestal in de namiddag gegeven, doch kan op verzoek naar een eerder tijdstip worden verplaatst. Check goed van te voren of je wel of niet een extra overnachting nodig hebt in Windhoek.Overnachting in
Windhoek

Dagexcursies die bij deze reis passen

Cursus 4x4 huurauto in Windhoek

Met deze cursus leer je alles over de 4x4 huurauto waarin je de rondreis gaat maken. Je leert hoe je een band moet verwisselen (met alle veiligheidsaspecten van dien), je rijdt een off-road parcours waarbij de instructeur naast je zit en je allerlei aanwijzingen geeft over het rijden op gravel en zand, wanneer je gebruik maakt van 4x4 en of je dit dan in low of high gear doet. Ook leer je hoe je omgaat met bandenspanning en rijden over asfalt, verharde gravelwegen en rul zand. Tot slot van deze twee uur durende cursus rijd je een aantal km's op een gravelweg waarmee je wederom veel tips krijgt wat wel en wat niet te doen. Een echte aanrader deze cursus om je kennis op te frissen en je veilig én met zelfvertrouwen met een 4x4 terreinwagen door het onherbergzame ruige Namibie te loodsen.
vanaf € 54,-per persoon
select


 1. Kalahari Red Dune Lodge
Kalahari Red Dune Lodge
Programma

De rondreis gaat nu echt van start. Het is met links rijden even wennen, maar het verkeer is zodra u Windhoek verlaat erg rustig. Over een goed geasfalteerde weg rijdt u naar het zuiden. Na ca. 4 uur (300 km) vanaf Windhoek arriveert u bij de Kalahari Red Dune Lodge. De slechts 12 chalets van deze lodge  liggen rondom een ‘vlei’, een droog meer. Via vlonderpaden zijn alle chalets verbonden met het hoofdgebouw. De ruime chalets, met een mix van canvas en steen prachtig vormgegeven, bieden door de grote ramen een fraai uitzicht op een waterbron waar dieren op afkomen.

Rust lekker uit, koel af in het zwembad op een hete stoffige dag en geniet van de halfwoestijn Kalahari met zijn grote diversiteit aan wilde dieren onder prachtige wolkenluchten. Grote delen van de Kalahari zijn vanwege een hoge neerslag redelijk dicht begroeid met grassen en struikjes. Op veel plaatsen komen pannen voor, die zich in de regentijd deels met water vullen en dan een trekpleister zijn voor het wild. De lodge biedt gamedrives aan in open safarivoertuigen en een 'sunset drive' om vanaf de rode duintoppen getuige te zijn van een zonsondergang waardoor het landschap onder je ogen verkleurt. Wil je wandelen, dat kan! We raden dan wel een nacht verlenging aan. Er zijn goed gemarkeerde self-guided trails aanwezig van 5 t/m 20 km! Overnachting in
nabij Mariental 

 1. Goudgekleurde kokerbomen
Goudgekleurde kokerbomen
Programma

Langs verdwaalde kokerbomen rijdt u in ca. 6 uur (460 km) richting de Fish River Canyon. U verblijft de komende twee nachten in het Cañon Roadhouse in het Gondwana Canyon Park dat op slechts 20 km vanaf de Fish River canyon ligt. De accommodatie is prachtig versierd met leuke antiquiteiten waaronder oude auto-onderdelen en een gaskachel met een koperen ketel. De kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Het zwembad ligt prachtig met een 'wow-uitzicht'! Sta niet verbaasd als u oog in oog komt te staan met een groepje springbokjes als u hier rondloopt. Beleef ook de authentieke smaak van het heerlijke eten van de Cañon Roadhouse. Met het vee dat op een paar km verderop wordt gehouden en met een grote organische groente- en kruidentuin is uw verblijf niet alleen lekker maar ook duurzaam. 's Avonds kunt u genieten van een hemels uitzicht op het heelal. Prachtige sterren en doodse stilte.

De Fish River Canyon is met zijn 615 km de langste canyon van Afrika. Er zijn een paar korte 'self-guided' wandelingen uitgezet om ten volle van het panorama te genieten. Ook vanuit de lodge worden een aantal activiteiten aangeboden, zoals hiking trails, een sundowner trail, een gegidste tour naar de Fish River Canyon en een tour te paard. Overnachting in
Fish River Canyon, Canyon Roadhouse

 1. Wandelen bij Aus
Wandelen bij Aus
Programma

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur (265 km) naar het Klein Aus Vista Nature Reserve. Nadat u het plaatsje Aus bent gepasseerd ligt uw accommodatie voor de komende twee nachten: Klein Aus Vista, Desert Horse Inn. 

Voor de middag raden wij u beslist aan de optionele 'scenic drive' te maken op zoek naar de wilde paarden die in de tijd van W.O. I zijn 'losgelaten' en min of meer zijn verwilderd. Zij weten zich zelf in dit harde klimaat goed staande te houden. De volgende dag kunt u met een aantal gemarkeerde wandelingen, variërend van 2-5 uur, het 10 hectare grote Klein Aus Natuurreservaat verkennen. Mocht u meer interesse hebben in een stukje geschiedenis, dan raden wij u aan naar de kustplaats Luderitz te rijden met haar Jugendstil gebouwen, Waterfront en het stenen kruis van Portugese zeevaarders. Onderweg naar Luderitz rijdt u langs de spookstad Kolmanskop. Deze stad kende een snelle bloei toen in 1908 diamanten werden gevonden. Zo snel als het dorpje bloeide, zo snel raakte het ook weer in verval. Zandduinen verzwelgen het dorp langzaam, een bizar gezicht en met recht een oase voor fotografen!   

Upgrade mogelijkheid! Verkies je de rust en stilte, verblijf dan in de ca. 7 km verderop gelegen Eagle's Nest chalets. De zandweg er naar toe is al een ervaring op zich. De weinige chalets - met elk voldoende privacy - staan aan de voet van een imposante berg met fraaie rotsblokken. De uitzichten vanaf je veranda zijn weids, hoe heerlijk is het hier om los te komen van waar je bent. Of je nu in je eigen keuken kokkerelt, je vlees barbecuet op de braai of gaat eten in het restaurant van Desert Horse Inn, de keuze is aan jullie. Overnachting in
Aus, Klein Aus Vista-Desert Horse Inn

 1. Zandduinen van de Namib
Zandduinen van de Namib
Programma

Jullie rijden noordwaarts langs de woestijnduinen van het Namib Naukluft Nationaal Park op weg naar de Namib Naukluft woestijn. Na ca. 5 uur (330 km) rijden arriveren jullie bij de Desert Homestead op slechts 32 km ten zuidwesten van Sesriem. Geniet van het uitzicht op een prachtige grasvallei en de Namib woestijn die geflankeerd wordt door de Nubib, Tsaris en Naufluft bergen. De komende twee nachten verblijven jullie in een vrijstaande chalet.

Vanuit deze accommodatie is het heerlijk om op de dag van aankomst achter de lodge een wandeling de heuvel op te maken. Geniet van de prachtige uitzichten. De volgende dag staat natuurlijk het Namib Naukluft Nationaal Park op het programma. Rij langs de fameuze 'Dune 45' op weg naar de Sossusvlei vanaf waar jullie met 4x4 vervoer verder naar de Deathvlei worden gebracht, een surrealistische wereld. Met rondom rode zandduinen (de 'Big daddy' is met 340 meter hier de hoogste zandduin) zie je aan de rand van de opgedroogde zoutvlakte nog in leven zijnde bomen. Hoe kan dit? In het midden steken takken van dode bomen als haast wanhopige armen de lucht in. Het vormt een vreemd schouwspel waarbij de kleuren steeds harder worden naarmate de 'koperen ploert' hoger aan de hemel staat. Na afloop van uw bezoek adviseren wij u beslist een kijkje te nemen bij de Sesriem-canyon. De Tsauchab rivier heeft hier een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten, een heerlijke koele plek op het heetst van de dag. Ook voor paardrijliefhebbers (van getraind tot ongetraind) zijn de ochtend- en middag (sundowner) excursies zeer de moeie waard.

Verlengingsoptie naar  Lüderitz! Voordat u doorrijdt naar het Namib Naukluft NP, is een bezoek aan de kustplaats Lüderitz beslist de moeite waard, het ligt ca. 2 uur rijden ten westen van Aus.  Lüderitz is een surrealistische koloniale relikwie, een 19e eeuwse Bavariaans dorp aan de rand van de door wind geteisterde en vormgegeven verlaten Namib Desert kust. De schijn wordt gewekt dat de 21e eeuw nog moet beginnen. De stad heeft alles wat je verwacht van een Duitse stad: delicatessen, goede koffie en Lutherse kerken. Door de koude Bengulastroom vormen de kustwateren de ideale plek van grote koloniën (zee)vogels, zeeleeuwen, pinguins en ander marine leven. Op de verlaten stranden is de kans groot flamingos en struisvogels waar te nemen. De kustlijn rondom Lüderitz is door Bird Life en andere natuurorganisaties erkend als een van de belangrijkste broedplaatsen (IBA = Important Bird Areas) voor zeevogels. De stad werd groot door de diamanten die in het Sperrgebiet NP werden gevonden in 1908. Tot op de dag van vandaag zijn de diamantmijnen nog in werking waarmee ze de belangrijkste inkomstenbron voor Namibië vormen. Iets landinwaarts van Lüderitz ligt de spookplaats Kolmanskop, een dorp die eens als basis diende tijdens de hoogtijdagen van de diamantwinning. De stad is inmiddels verlaten en wordt langzaam door het zand bedolven. Bezoek deze stad - permit noodzakelijk -  en maak surrealistische foto’s.

 Overnachting in
nabij Sesriem, Desert Homestead

 1. Swakopmund
Swakopmund
Programma

Over diverse passen en door canyons rijd je in ca. 5,5 uur (380 km) naar de kustplaats Swakopmund. In de lagune van het havenplaatsje Walvisbaai tref je een grote verscheidenheid aan vogels. De komende twee nachten verblijven je in een kleinschalig mooi hotel (slechts 19 kamers) op slechts 1 minuut lopen vanaf het strand. Nadat de auto veilig is geparkeerd, kun je in de lounge of op het dakterras bijkomen van een lange reisdag. Wifi is natuurlijk aanwezig. 

Een uitgebreid ontbijt op dag 10 staat borg voor een goed begin van de vrije dag. In 'Swakop', zoals de locals deze stad noemen, kun je de sierlijke Bahnhof bezoeken, de Lutherse kerk in nieuwe barok stijl en het verbazingwekkende Woermann Haus waar eens het scheepvaartpersoneel werd ondergebracht.

Optionele excursies! De 'outdoor-lovers' komen volledig aan hun trekken met onderstaande optionele excursies, elk heel verschillend maar beiden o-zo-leuk! Wil je verzekerd zijn van deelname aan een van deze optionele excursies, boek deze dan direct bij je boeking. 

 • Zeekayakken met de zeeleeuwen. Vanuit Walvis Bay start een tocht per jeep langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point. Stap een tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen.
 • The Living Desert Tour. Laat je de geheimen van de woestijn onthullen in het Dorob National Park. Een ervaren ‘woestijnchauffeur’ – een kunst op zich -  zal de  ‘bush newspaper’ lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. Je gaat op zoek naar dieren zoals kameleons, hagedissen en gecko's die zich perfect hebben aangepast aan het woestijnklimaat. 

Tot slot zal een wandeling op de pier met een diner in het restaurant met een ondergaande zon een fraaie afsluiting van de dag zijn. In het SNP-pakket tref je leuke restauranttips aan.Overnachting in
Swakopmund

Dagexcursies die bij deze reis passen

Zeekayakken Pelican Point

Deze excursie start vanuit Walvis Bay met een 4x4 jeep waarmee je langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point rijdt. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Op de terugweg proberen we de fraai gekleurde flamingos te spotten. Een drankje en snack zijn inclusief.
vanaf € 44,-per persoon
select

The Living Desert Tour

De 'Living Desert Tour' onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren 'woestijnchauffeur' - een kunst op zich - zal de 'bush newspaper' lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. De excursie duurt ca. 5 uur in totaal, een drankje en een snack onderweg is inbegrepen.
vanaf € 48,-per persoon
select


 1. Een kolonie van pelsrobben
Een kolonie van pelsrobben
Programma

Je rijdt noordwaarts langs de kust, ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en zandduinen. De wind heeft hier vrij spel waardoor het zand het asfalt her en der bedekt. Op zo'n 120 km ten noorden van Swakopmund bevindt zich de grootste kolonie Kaapse pelsrobben ter wereld! In het broedseizoen (nov-dec) kan het aantal pelsrobben oplopen tot 210.000! Vanaf vlonderpaden in het Cape Cross Seal Reserve ben je getuige van een kakafonie aan geluiden en een nogal indringende lucht. Naast pelsrobben heb je kans om aalscholvers te zien, de endemische vogel Damara Tern, zadeljakhalzen en in de wateren orca's en koperhaaien. Na dit bezoek rijd je terug naar Henties Bay om vanaf daar landinwaarts naar Damaraland te gaan. In deze regio lijkt het alsof rotsen zo uit de hemel zijn gevallen. De Brandberg, Namibie's hoogste vrijstaande berg zal lange tijd je einder bepalen. De komende twee nachten verblijf je in de Vingerklip Lodge wier naam is afgeleid van de 35 meter hoge 'Rock Finger'. Een rots die fier overeind staat en een baken is in de weidse desolate omgeving van oude Ugab-terassen. De rijafstand vandaag bderaagt ca. 5 uur (370 km).

De volgende dag heb je een keur aan wandelingen waaruit je kunt kiezen, zowel met als zonder gids. Wij sommen de mooiste op:

 • Vingerklip-walk - wandeling met gids die je veel leert van de omgeving, duur ca. 1 uur
 • South Terrace Hike - wandeling met grote focus op geologie, duur ca 1,5 uur
 • Joint Terrace Hike  - combinatie wandeling van Vingerklip-walk en South Terrace Hike, duur ca. 3,5 uur
 • Ugab Hike - wandeling die je naar de piek voert van de Ugab–terrassen, duur ca. 2,5 uur
 • Hanko Hike -  wandeling voor de echte natuurliefhebbers die je voert naar zelden bezochte gebieden, duur ca. 5 uur.

Keuze volop. Een heerlijke duik in het verkoelende zwembad behoort natuurlijk tot de mogelijkheden om na de geleverde inspanningen te relaxen.Overnachting in
nabij Vingerklip

 1. Etosha: zebra's die hun dorst lessen in een van de waterpoeltjes
Etosha: zebra's die hun dorst lessen in een van de waterpoeltjes
Programma

Via de zuidelijke toegangspoort van Etosha rijden jullie naar het restcamp Okaukuejo. De rijafstand bedraagt ongeveer 3 uur (ca. 245 km.).

Etosha dankt zijn naam "de grote witte plaats" natuurlijk aan de witte kleipan van 5000 km2 die bijna een vierde van de totale oppervlakte van het nationale park beslaat. Aanvankelijk was het park nog vele malen groter. De kale zoutpannen gaan geleidelijk over in struik- en boomsavanne waarin het mopane-bush welig tiert. Etosha, vanaf 1907 een beschermd natuurgebied, is het walhalla voor natuurliefhebbers. Op buffels na, komen alle dieren van de 'big five' er voor. Daarnaast zijn er maar liefst 340 vogelsoorten geteld! Op de open vlakten en de vele waterpoeltjes kun je het wild makkelijk waarnemen, fotograferen en filmen. In de middag bij aankomst en de volgende dag hebben jullie alle tijd om safari's te maken in de omgeving van Okaukuejo. Wat er bij de plek 'Olifantsbad' gebeurt laat zich makkelijk raden, maar er komen ook leeuwen, zebra's, gnoes wrattenzwijnen, springbokken en kudu's op af. Ook verdient het 'sprookjesbos' een bezoek. Hier tref je de zeldzame moringa-boom aan die alleen in Namibië voorkomt. De normaal gesproken rechte stammen kunnen behoorlijk zijn aangetast omdat ze op jonge leeftijd worden aangevreten door olifanten en giraffen. Bij het vallen van de duisternis is het heerlijk toeven bij de schaars verlichte waterpoel van Okaukuejo. Deze waterpoel wordt 's avonds door zeer veel dieren bezocht. Overnachting in
Etosha Nationaal Park-restcamp Okaukuejo

 1. Etosha: leeuwenwelpjes die hun dorst lessen
Etosha: leeuwenwelpjes die hun dorst lessen
Programma
Op dag 15 verplaatst u zich van het restcamp Okaukuejo in het zuiden naar het restcamp Namutoni in het oosten, een afstand van ca. 130 km. Juist omdat Etosha waanzinnig mooi is, gaat u ook het oostelijk gedeelte verkennen. Onderweg naar Namutoni kunt u een stukje over de zoutpan rijden naar de 'Etosha lookout', een bijzondere plaats vanaf waar u de grootsheid van deze vlakte voelt. Verder treft u tijdens de volgende bijzondere plaatsen aan:  
 • Salvadora - perfecte plaats om 's ochtends vroeg of in de namiddag honderden zebra's, gnoes, springbokken, cheeta's en leeuwen te spotten tegen de witte achtergrond van de zoutpan
 • Goas; een van de beste waterplaatsen van Etosha met kans op honderden antilopen, olifanten, leeuwen en soms zelfs luipaarden
 • Batia; perfecte plek  om grote groepen olifangnoes, springbokken, gemsbokken, en cheeta's te onbserveren
 • Kalkheuvel; een topplek voor fotografen; beschutte ligging door mopanebos waar honderden dieren (incl. kans op leeuwen) naartoe komen 
 • Groot Okevi; natuurlijke bron ten noorden van Namutoni waar vooral cheeta's, luipaarden, olifanten, zebra's en kudu's op afkomen 
 • Klein Okevi; vlakbij 'Groot Okevi', een plaats die ook veel giraffen, gnoes, springbokken, kudu's en zwartkopimpala's aantrekt
Onderweg zult u zich weer verbazen over de vele dieren die u zult gaan spotten, met name bij de waterpoeltjes. Van begin juni tot en met september is het zeer droog in Etosha, de perfecte tijd om de beesten rondom deze drinkplaatsen waar te nemen. De olifanten van Etosha behoren met een schofthoogte van 4 meter tot de grootste olifanten op het zuidelijk halfrond. Door een gebrek aan mineralen zijn hun slagtanden weer de kleinste. 
U overnacht de komende twee nachten in het restcamp Namutoni, dat zijn naam ontleend aan het Fort Numutoni. Dit fort, gebouwd door de Duisters in 1902-03, is na een roerig verleden in 1950 op de monumentenlijst geplaatst om een paar jaar daarna haar deuren voor de eerste bezoekers te openen. Bij de 's avonds verlichte natuurlijke waterbron, achter het fort Naumutoni, kunt u het wilde gadeslaan: zwartkopimpala's, wrattenzwijnen, spiesbokken (oryx), springbokken, olifanten en met een beetje geluk de zeldzame zwarte neushoorn.   


Overnachting in
Etosha Nationaal Park-restcamp Namutoni

 1. Waterberg Plateau Nationaal Park 
Waterberg Plateau Nationaal Park 
Programma

's Ochtends rijden jullie zuidwaarts richting Otjiwarongo. Ten oosten van dit dorp, door de Herero vroeger 'plaats van de vette koeien' genoemd, ligt het Waterberg Plateau Nationaal Park, een totale rijafstand vandaag van ca. 390 km. Dit plateau torent bijna 200 meter uit boven het omliggende landschap en meet 720 km2. Het nationale park, dat als sinds 1972 tot beschermd natuurgebied werd verklaard, bestaat voor de helft uit een ontoegankelijk gedeelte. De andere helft is voorzien van wegen en drinkplaatsen om bijzondere dieren als elandantilopen, sabelantilopen, buffels, luipaarden, blauwe gnoes en witte en zwarte neushoorns waar te nemen. Ook de Kaapse gier heeft hier in Namibië zijn enige broedkolonie. Naast de vele zoogdieren en vogels, is het park ook het habitat van 20 verschillende soorten vleermuizen en 13 kikkersoorten.  

Jullie verblijven de komende twee nachten in de Waterberg Wilderness Lodge - 8 km ten noordoosten van het plateau - waarbij het personeel jullie hartelijk ontvangt. De tuinen van de tot lodge omgebouwde boerderij uit 1906 staan vol met jacaranda's en makalani-palmen die zorgen voor schaduwrijke plekjes. Door de natuurlijke waterbronnen die zich hier bevinden, en zijn oorsprong vinden in het Waterberg Plateau tref je er reptielen, kleine zoogdieren, talrijke vogels, vijgenbomen en insecten aan. De lodge biedt een aantal optionele activiteiten die variëren van 'scenic' game drives op het plateau (met de huurauto mag het park niet worden bezocht) tot aan relaxte gegidste wandelingen.

 Overnachting in
Waterberg Plateau Nationaal Park , Waterberg Wilderness Lodge

Programma

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur (ca. 300 km) over een goede geasfalteerde weg terug richting Windhoek. Net even ten noorden van Otjiwarongo ligt links van de B1-snelweg (op ca. 45 min. rijden over de gravelweg D2440) het Cheetah Conservation Fund. Als de tijd het toestaat kun je deze organisatie - die zich al meer dan 25 jaar inzet voor de cheetah - bezoeken. Elke dag vinden er rondleidingen plaats door gidsen om meer te weet te komen over de unieke eigenschappen van dit snelste landdier ter wereld, de problemen waar dit dier aan blootgesteld wordt en het werk dat CCF verricht om de cheetah voor toekomstige generaties te behouden. Voor meer informatie check de website van Cheetah Conservation Fund. Bij de luchthaven van Windhoek levert u de huurauto weer in. Uw rondreis door het 'land van de leegte' zit erop. 

Verlenging met Erongo Mountains! Nog even geen zin om de vakantie af te ronden, relax dan in de Erongo Wilderness Lodge, een oase van rust en schoonheid. Klik op Centraal Namibië * Erongo Mountains (reiscode 286008) voor meer informatie. NB Programma
 • Het aantal bedden en accommodaties in Namibië is beperkt. Om er zeker van te zijn dat alle accommodaties bij boeking kunnen worden bevestigd, raden wij je aan op tijd te boeken. Met name de accommodaties nabij het Namib Naukluft NP (in en rondom Sesriem) en de accommodaties in het Etosha Nationaal Park zijn snel volgeboekt. Mocht een of meerdere accommodaties zijn volgeboekt, dan adviseren wij altijd een zoveel mogelijk gelijkwaardig alternatief.
 • Tijdens het verblijf nabij Sesriem kun je optioneel een 'scenic' vlucht maken over de hoogste zandduinen van Namibië. Wij raden je aan deze ter plaatse zo snel mogelijk te boeken daar de vluchten vol kunnen zijn. De rondvlucht duurt ca. 40 min. en kost circa € 300 (max. 4 personen).
 • Indien je in Zuid-Afrika - voor of na afloop van deze reis - minimaal 1 nacht wordt overnacht, dan is het volgende van belang indien je met kinderen onder de 18 jaar reist. Per ingang vanaf 1 juni 2015 dienen alle kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. De nieuwe regelgeving houdt in dat ouders die reizen met kinderen onder de 18 jaar verplicht zijn om een geboorteakte voor elk kind in bezit te hebben en dat elk kind zijn/haar eigen paspoort heeft. Als slechts één ouder meereist zal hiervoor een goedkeuring op papier moeten zijn van beide ouders. Als alternatief moet de ouder over een gerechtelijk bevel van volledige ouderschap bezitten of in bezit zijn van een overlijdensakte van de andere ouder.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Tijdens de reis verblijft u in goede middenklasse hotels, lodges en twee restcamps in het Etosha Nationaal Park. 


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het eten in Namibië is van een uitstekend niveau. De grote mix aan etnische groeperingen en de ligging dichtbij Zuid-Afrika, het land waar zeer veel eten wordt geïmporteerd, heeft er voor gezorgd dat de gerechten van een zeer uiteenlopend niveau zijn. Ondanks dat Zuid-Afrika bekend staat om zijn braai (barbecue), is deze wijze van het bereiden van vele vlees- en wildgerechten overgewaaid naar Namibië. Denk hierbij aan lambshops, T-bonesteaks, boerewors tot aan struisvogels. Omdat veel eten en drank uit Zuid-Afrika wordt geïmporteerd ligt het prijsniveau iets hoger dan in Zuid-Afrika, doch nog steeds lager dan in Nederland, U betaalt voor een goede lunch circa N$80-120 (€ 8-12 pp) en een diner N$ 130 - 170 (€ 13- 17 pp).


Duurzaamheid

Naast het verduurzamen van alle interne activiteiten zet de SNP agent in Namibië zich ook in voor de externe omgeving. Iedere gids dient een ‘gedragscode’ te ondertekenen waarin staat vermeld dat hij/zij zich bewust is van het fragiele ecosysteem in Namibie en dit tevens uitdraagt aan de deelnemers/toeristen. De agent biedt ook arrangementen aan waarin alleen milieuvriendelijke accommodaties zijn opgenomen. Daarnaast biedt de agent samen met twee zusterondernemingen een financiële bijdrage aan Global United Climate Kick (http://www.globalunitedfc.com). In dit project worden schoolkinderen bewust gemaakt hoe belangrijk de natuur is. De agent heeft de hoogst haalbare status bereikt van het ‘Eco Award Namibia’ keurmerk, voor meer informatie zie (http://www.ecoawards-namibia.org). In de nabije toekomst wil men duurzame energie gaan opwekken en financiële steun geven aan maatschappelijk projecten zoals de Cheetah Conservation Fund, Save the Rhino trust en Wild Horses of the Namib.Inbegrepen
 • 12 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 6 overnachtingen o.b.v. half pension
 • 18 dagen huurauto met ongelimiteerde km en uitgebreide verzekeringsdekkings
 • 'Meet & Greet' bij aankomst 
 • SNP-informatiepakket 
 • Kaart Namibië en routeboek
 • boekje Te Gast in Namibie


Huurauto inbegrepen
Tijdens deze reis maakt u gebruik van een huurauto. 


Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • entreegelden (zie geld op reis)
 • excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Minimum aantal deelnemers
2


Maximum aantal deelnemers
4


Geschikte reisperiode
U kunt in Namibië in principe het gehele jaar door reizen. De temperaturen zijn zeer wisselend afhankelijk van de hoogte waar u zit. De meeste regen valt van december t/m maart en dan nog voornamelijk in het noordoosten. In het zuiden en zuidoosten is de neerslag zeer beperkt tot soms nihil. Soms valt er jaren helemaal geen regen! In de binnenlanden zijn de temperaturen van januari – april overdag tussen de 20-30 graden Celsius, en in sommige gedeeltes tot boven de 45 graden Celsius. ’s Nachts is het tussen de 10-20 graden Celsius. Mei is een heerlijke reismaand. Van juni tot en met september is het droog, zijn de dagen zeer aangenaam en de nachten koud tot zeer koud. Vanaf oktober neemt de hitte toe, doch de lucht is droog. Vanaf november is de lucht bezwangerd met regen die in december valt. Heerlijk verkoelend. De kuststrook ontvangt de minste regen. Wel kan zich boven de kustlijn gedurende het gehele jaar door een smalle baan mist vormen.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Namibië hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van uw voorgenomen verblijfsduur. Wel moet u bij aankomst in Namibië beschikken over een vliegticket voor uw terug- of doorreis.

Indien u via Zuid-Afrika doorreist naar Namibië en minimaal 1 nacht in Zuid0-Afrika verblijft, dan is het volgende belangrijk. Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. U dient voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Zuid-Afrika een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar: 

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een ttoestemmingsformulier nodig van de andere ouder plus kopie van een identiteitsdocument betreffende ouder of een verklaring van overlijden plus een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door een van de volgende instanties: 
1. de Zuid-Afrikaanse ambassade (kosteloos) 
2. Een erkende notaris 
3. De gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem uw identiteitspapieren mee)

Alles nog eens rustig nalezen? Klik op Mijnafrika.nl voor alle informatie. Indien men zich niet houdt aan deze regels wordt u door de immigratie geweigerd, dan wel door de luchtvaartmaatschappij bij vertrek vanuit Nederland/België.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is alijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum
Voor een verblijf in Namibië van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig. U moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Namibië


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Namibië zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Namibië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 3 maanden (!) of direct UIT een Gelekoorts-gebied Namibië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Namibië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen

Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Cholera-toename in Kunene-regio, dus houdt  u aan strikte hygiënemaatregelen.

Polio
Informatie van het Ministerie van Volksgezondheid van Namibië: in sommige delen van Namibië is Polio geconstateerd. Hoewel volgens internationale gezondheidsregels vaccinatie tegen Polio in Namibië niet verplicht is (DTP = Difterie Tetanus Polio wordt aanbevolen), adviseert het ministerie alle reizigers naar Namibië zich te laten vaccineren tegen Polio. Voor actueel advies hierover, zie de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR).

Malaria
In Namibië komt tijdens de maanden november t/m juni (zomer) Malaria voor, mn. in de regio's Oshana, Oshikoto, Omusati, Omaheke, Ohangwena en Otjozondjupa en gedurende het hele jaar langs de Kunene rivier en in de regio's Kavango en Caprivi. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Zoals overal elders in de wereld moet u ook in Namibië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • huurauto

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
Omdat de temperaturen in de wintermaanden (mei-aug) met name 's nachts en 's ochtends veel lager liggen dan in de zomermaanden (okt-mrt), dien je rekening te houden met warmere kleding in de wintermaanden. Denk hierbij gerust aan thermo-ondergoed, dikke fleece, muts en handschoenen. Belangrijk is dat je schoenen comfortabel zitten. Dit kunnen gympen zijn, Teva's/Keen en/of sandalen. Voor de korte wandelingen in de steden (o.a. Swakopmund) en bij accommodaties zijn dichte schoenen handig met een goede bescherming. Vanaf de duintoppen bij Sossusvlei naar beneden rennen is handig met schoenen die goed sluiten (bijv. Paladiums) en wat steun geven aan je enkels. Voor het bezoek aan nationale parken is het advies niet te felle kleding qua kleuren te dragen. Door kleding in aardetinten worden de dieren het minst afgeleid. De paklijst:
 • Weekendtas
 • Dagrugzak (25 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Comfortabele schoenen
 • Lichte schoenen/sandalen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Warme kleding
 • Thermo-ondergoed, muts en handschoenen (alleen in wintermaanden)
 • Lange broek(en)
 • blouse/T-shirt met lange mouwen
 • Zonnehoed (of pet), zonnebrandolie, zonnebril en lippencrème
 • Zwemkleding
 • Koeltas (voor de lunches onderweg)
 • GELDIG paspoort
 • Video- of fotocamera
 • Eventueel verrekijker
 • Zaklamp (hoofdlamp type Petzl)
 • Veldfles (min. 1 liter) 


Geld mee op reis
Tijdens uw verblijf in Namibië dient u op een aantal extra kosten te rekenen. Allereerst de brandstof voor de huurauto. Vervolgens dient u op veel plaatsen de lunch en het diner zelf te betalen. Rekent u hiervoor minimaal € 25 per persoon per dag voor. Ook de kosten van de ter plaatse te boeken facultatieve excursies komen voor uw rekening evenals de kosten van de entree's van de nationale parken. Voor de nationale parken Etosha, Namib Naukluft en het Waterberg Plateau geldt een bedrag van N$ 80 per persoon per dag per 24 uur. Kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang. Deze kosten moet u ter plaatse voldoen bij de toegangspoort. In Namibië kunt u op zeer veel plaatsen geld pinnen bij de Standard Bank. De meeste creditcards worden geaccepteerd.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Tijdens deze reis maakt u gebruik van een huurauto. 


Autohuur Namibië

Namibië is een land dat zich uitstekend laat verkennen met een huurauto, vandaar onze keuze voor deze vorm van vervoer. De volgende huurauto is inbegrepen bij de reissom:

 • Bij 2 - 4 pers: categorie K Hyundai Tucson (of vergelijkbaar) ); 4 deurs, handgeschakeld

In de regenperiode december t/m maart is bij deze reis standaard de (duurdere) huurauto categorie I Toyota Fortuner 4x4 inbegrepen. Mocht deze niet meer beschikbaar zijn, dan wordt uitgeweken naar de categorie N Toyota Hilux 4x4. De Toyota Fortuner is een gesloten voertuig (capaciteit maximaal 5 personen) terwijl de Toyota Hilux Double Cab (capaciteit maximaal 4 personen) een bak heeft waarin meer bagage past.

Van de ongeveer 4600 km die je met deze reis aflegt gaat ongeveer 2500 km over onverharde wegen. Wij kunnen ons dus goed voorstellen dat een upgrade je net even iets meer comfort geeft in combinatie met een hogere wegligging. Wij adviseren de volgende auto's voor een upgrade:

 • cat. I Toyota Fortuner 4x4 (voor max. 4 personen)
 • cat. N Toyota Hilux 4x4  (voor max. 4 personen)
 • cat. H Volkswagen T5 Kombi (voor max. 8 personen)

Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Het vakantieplezier is dan veel groter. Ondanks dat dit geen wandelreis is, ontkomt u er niet aan om te wandelen om de omgeving te verkennen. Dit beperkt zich vaak tot wandelingen van een tot enkele uren. U maakt het zelf zo lang als u wenst. Neemt u in ieder geval goed ingelopen wandelschoenen mee of sandalen met een goed profiel. Wilt u zich inhoudelijk voorbereiden dan kunt u een van onderstaande boeken lezen. Tevens ontvangt u twee weken voor vertrek het uitgebreide SNP infopakket met veel informatie over geologie, landschap, flora en fauna en bevolking. Het pakket bestaat voorts uit een goede kaart van Namibië en het boekje 'te gast in Namibië'. 


Meer over deze reis • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Indien je via Zuid-Afrika afreist naar Namibie en minimaal 1 overnachting hebt in Zuid-Afrika, dan is de volgende informnatie belangrijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kinderen. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Voor meer informatie lees alles onder het kopje 'van belang' en 'reisdocumenten'.

19 apr 2017: Reizen naar Namibië is populair. Vanwege de beperkte hoeveelheid accommodaties in het 'lege land' zijn er voor de periode eind juni, juli en augustus in de regio's Aus, Sesriem, Damaraland en Etosha helaas geen accommodaties meer beschikbaar waar wij onze SNP-klanten van willen laten genieten. Voor de periode najaar 2017 en 2018 zijn de Sales collega’s Karien, Marieke en Wijmke je graag van dienst om een (maatwerk)reis samen te stellen naar Namibië, eventueel in combinatie met Zuid-Afrika en/of Botswana.   • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Windhoek.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Windhoek


Eindpunt
Windhoek


 • januari 2017
 • Het was voor ons de derde keer dat we in Namibië waren. Zelfs de hooggespannen verwachtingen die we hadden werden nog overtroffen. Het is een zeer gevarieerde reis. De grote verscheidenheid aan landschappen komt volledig tot zijn recht door de gekozen onderkomens. Die zijn allemaal prachtig gelegen en wij werden er prima verzorgd. Wij hebben de reis iets langer gemaakt, door overal minimaal twee nachten te verblijven. Dat is aan te bevelen, gezien de afstanden die moet worden overbrugd. In kilometers niet zo lang, maar de wegcondities maken de reizen lang. Daarom is een 4 WD ook aan te bevelen.
 • november 2016
 • Prachtige rondreis, wisselende landschappen. Veel wildlife gezien onderweg. De lodges zijn fantastisch, niet alleen qua ligging maar ook door de hartelijke ontvangst. Diners van bijzonder goede kwaliteit. Het enige nadeel is de lange afstanden, de conditie van de onverharde wegen is wisselend maar goed te doen met 4 x 4.
 • augustus 2016
 • Het is een prachtige reis, indrukwekkende natuur. Het kayakken en het bezoek aan Etosha vonden wij het hoogtepunt van de reis.
 • augustus 2016
 • Indrukwekkend leeg land met geweldige landschappen en erg weinig water. Een groter contrast met Nederland is amper denkbaar. Wij hebben uitsluitend trotse en hoopvolle Namibiërs ontmoet. Toerisme is 'booming'....
 • juni 2016
 • Fantastische reis door een heel mooi en schoon en veilig land. Geweldig land om kennis te maken met Afrika. Deze reis kan beslist op de bucketlist voor mensen die houden van rust, natuur, ruimte en is een mooie mix van comfort en avontuur.
 • december 2015
 • Een geweldige reis, waarop je heel veel van Namibië kunt zien en ervaren, en met prachtige accommodaties! Een absolute aanrader.
 • oktober 2015
 • Zeer mooie reis, fraaie vergezichten, pachtige lodges, eten en drinken uitstekend, uitstekende service.
 • september 2015
 • Fantastische rondreis in een indrukwekkend weids land, met heel afwisselende landschappen, vol prachtige kleuren. Veilig land met hele vriendelijke en behulpzame bevolking. Een aanrader!
 • augustus 2015
 • Namibie is een fantastisch stukje Afrika. Wij hebben er bijna 4 weken rondgereden en genoten van de natuur en de wilde beesten, een aanrader dus. Een 4 wiel aangedreven auto is op deze wegen geen overbodige luxe. De mensen zijn er heel erg vriendelijk en wij hebben geen enkele keer een onveilig gevoel gehad in Namibie. De route is heel makkelijk te volgen met het beschikbare kaartmateriaal. Wij hadden een GPS meegenomen maar die was totaal overbodig in Namibie.
 • juli 2015
 • Schitterende reis, aangenaam land en bevolking, goed georganiseerd . Boek indien je budget het toelaat een extra verblijf in Okinjima (Africat foundation).
 • augustus 2014
 • Prachtige reis door Namibie! We hebben erg genoten van de trip. Tip: bouw een paar extra rustmomenen in bij diverse Lodges om van de indrukken nog meer te genieten!!!
 • juli 2014
 • Fantastisch land, schoon, natuur, vriendelijk aardige mensen, veilig, superbe locaties en rustige lege (wel lange) wegen. Een absolute aanrader voor wie Africa wil zien, maar op ziet tegen de risico's.
 • april 2014
 • Een prachtige reis, zeker als je wat geologische interesse hebt. De lodges zijn prima, de uitzichten geweldig en de natuur is indrukwekkend. Wij waren er in april, vlak na het regenseizoen, daardoor nog relatief groen op diverse plaatsen. De landschappen varieren erg zodat het telkens weer verrassend was hoe de omgeving er uit zag.
 • april 2014
 • Een fantastische reis, zeker aan te bevelen voor mensen die houden van de natuur en die van individueel reizen houden! Zorg wel dat je een betrouwbare 4x4 auto ter beschikking hebt, zeker in regenperiodes is deze niet te missen... Rijd niet alleen op de B & C wegen, de D wegen zijn in het algemeen goed begaanbaar en je ziet eens wat anders. Heb je de mogelijkheid, zin en tijd dan zou ik zeggen DOEN...
 • november 2013
 • Wij vonden deze rondreis echt prachtig en heel afwisselend. De woestijnlandschappen zijn steeds weer anders en hebben veel indruk op ons gemaakt. Vele ontmoetingen met wild en vogels! De soms langere reisafstanden waren goed te doen en altijd waren er sfeervolle en comfortabele accommodaties.
 • oktober 2013
 • Namibië is een prachtig land waar je zelf goed en veilig kunt rondreizen. Mensen bij vriendelijk, behulpzaam en niet opdringerig.
 • juli 2013
 • Prachtig indrukwekkend leeg land met heel veel prachtige dieren.
 • Van 19 juli tot 7 augustus deden wij de Namibiëreis "great explorer". Alles perfect georganiseerd, schitterende accomodaties in heel mooie natuurkaders. Een aanrader ! Namibië is een heel veilig land met vriendelijke, behulpzame mensen. Echt Great Explorer !
 • wij kozen voor uitbreiding van de 21 daagse tocht. Ik moet er ook niet aan denken deze tocht in 21 dagen te maken en we waren erg blij deze uitgebreid te hebben met 10 dagen. Wat een mooie reis .
 • Een fantatische rondreis, die een prachtige indruk geeft van de natuur en het leven in Namibië. Wij zijn zeer enthousiast over de lodges en de uitsterst vriendelijke en positief ingestelde Namibiërs.

Data en prijzen

1 april 2017 - 20 juni 2017
€ 2768 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2587 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2517 3 personen (twee- en eenpersoonskamer huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2400 3 personen (twee- en eenpersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2178 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2289 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
1 september 2017 - 31 oktober 2017
€ 3037 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2756 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2768 3 personen (twee- en eenpersoonskamer huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2581 3 personen (twee- en eenpersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2307 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2470 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
1 november 2017 - 30 november 2017
€ 2716 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2540 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2500 3 personen (twee- en eenpersoonskamer huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2377 3 personen (twee- en eenpersoonskamer; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2307 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 2x4 Hyundai Tucson)
€ 2418 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
1 december 2017 - 31 december 2017
€ 2856 2 personen (tweepersoonskamer; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2610 3 personen (twee- en eenpersoonskamer huurauto 4x4 Toyota Fortuner)
€ 2383 4 personen (tweepersoonskamers; huurauto 4x4 Toyota Fortuner)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • in reisperiode december t/m maart is een (duurdere) 4x4 huurauto standaard bij de reissom inbegrepen ivm de regenperiode (zie tabblad 'huurauto')
 • check 'NB Programma' indien je deze reis boekt met kinderen jonger dan 18 jaar 

Extra mogelijkheden bij Namibië Compleet

Deze reis geeft je een perfect beeld van wat Namibië te bieden heeft. Wij kunnen ons voorstellen dat je bij sommige accommodaties of in bepaalde gebieden iets langer wil verblijven om even uit te rusten van de vele km's die je met deze reis maakt over voornamelijk onverharde wegen. De reis is prima te verlengen in Aus, Swakopmund, Vingerklip Lodge en het Waterberg Plateau. Uiteraard zijn verlengingen op andere plaatsen ook mogelijk, maar de ervaring van onze klanten leert dat de 4 genoemde plaatsen als leukst worden ervaren. Vanuit Aus is het ook erg leuk om de reis te verlengen met een verblijf aan de kust in Luderitz om vanaf daar de 'spookstad' Kolmanskop te bezoeken. Mocht de reis ergens ingekort moeten worden, dan raden dit aan om in Etosha te doen, ipv vier overnacht je er dan drie nachten. Een andere optie is de reis met meer nachten in te korten door niet naar het zuiden af te reizen. Je slaat dan de plaatsen Mariental, Fish River Canyon en Aus over en rijdt direct op de 2e dag van Windhoek naar Sesriem alwaar je de reis voortzet zoals beschreven. Voordat je naar de Vingerklip Lodge afreist, of in plaats daarvan, kun je naar Twyfelfontein rijden om de geologische verschijnselen waar te nemen en wellicht een excursie te maken naar de woestijnolifanten. Er zijn uiteraard nog veel meer opties. Wij stellen graag een maatwerkadvies samen om je de mooiste gebieden van Namibië te laten beleven. Neem contact op met de afdeling Sales (tel 024-3277000).

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Centraal Namibië * Erongo Mountains

Code 286008 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 403,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden