Banner 286215

Namibië - Rondreis Namib & Zambezi-regio, 17 of 20 dagen per 4x4 door woestijnen en wildrijke parken

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Avontuurlijke natuurrondreis per 4x4 kampeerauto met daktent en langs guesthouses

Vanuit prachtige kampeerplekken verken je de onverschrokken schoonheid en diversiteit van de woestijnen in Namibië. Tel hierbij het dierenrijkdom op in Etosha en de Zambezi-regio, en je hebt dé reis voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Met een volledig uitgeruste 4x4 terreinauto (met kampeer- en kookspullen) rijd je via de Namib-woestijn door Damaraland naar het Onguma Game Reserve, een prachtig en ruig wildreservaat dat grenst aan Etosha. Reis door de Zambezi regio waarin water en land innig verstrengeld zijn. Machtige rivieren als Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe vormen het natste deel van Namibië en daarmee direct de beste omstandigheden voor wilde dieren. Van heel veel olifanten tot aan bontgekleurde migrerende watervogels. Sluit je reis af in Kasane, Botswana. Maak deze reis met je partner of met je gezin (adviesleeftijd vanaf 12 jaar).

De basisreis duurt  17 dagen. Verleng je reis met 3 extra nachten in een lodge voor verkenning van het Chobe National Park, de Okavango-delta en de Victoria Watervallen.

Uniek aan deze reis

 • 17-daagse en 20-daagse variant mogelijk
 • 4x4 terreinwagen: dé wagen voor deze reis!
 • Avontuurlijke reis, ook geschikt voor families met tieners
 • 'Big 4-country' in Etosha NP en Onguma Nature Reserve
 • Fraaie kampeerplaatsen op unieke locaties
 • Kasane, springplank voor Chobe NP en Victoria Watervallen
 • Namibië: selfdrive land bij uitstek!
 • Rivierrijke Zambezi-regio, dé plek voor natuurliefhebbers
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Namibië - Namibië & Zambezi-regio

In het kort ziet je programma er als volgt uit.

Programma 17-daagse reis

 • Dag 1:   aankomst Windhoek, overnachting hotelpension
 • Dag 2:   rijden naar Namib Naukluft National Park, kamperen Sesriem
 • Dag 3:   verkenning Nambi Naukluft NP met Deathvlei en Sossusvlei, kamperen Sesriem
 • Dag 4:   rijden over Gaub en Kuiseb Pass naar Swakopmund, overnachting guesthouse in Swakopmund
 • Dag 5:   verkenning omgeving Swakopmund, overnachting guesthouse in Swakopmund
 • Dag 6:   rijden naar Damaraland, kamperen Erongo
 • Dag 7:   rijden via de Brandberg naar Twyfelfontein, kamperen Mowani
 • Dag 8:   via Kamanjab naar westgrens Etosha National Park, kamperen Etosha Okaukuejo
 • Dag 9:   rijden door Etosha National Park, kamperen Etosha Okaukuejo
 • Dag 10: verlaat Etosha via oostuitgang, rijden naar Onguna Game Reserve, kamperen Onguna Game Reserve
 • Dag 11: rijden naar Rundu aan de Okavango River, kamperenRoy's Rest Camp
 • Dag 12: vrije verkenning, kamperen Hakusembe
 • Dag 13: rijden naar Mahangu Game Reserve nabij Divundu,  kamperen Mahangu
 • Dag 14: vrije verkenning Mahangu Game Reserve en Buffalo Game Park, kamperen Mahangu
 • Dag 15: rijden door het Bwabwata National Park naar Kongola, kamperen Namushsha
 • Dag 16: vrije verkenning omgeving Kwando River, kamperen Namushsha
 • Dag 17: via Ngoma Bridge en door Chobe National Park rijden naar Kasane in Botswana, einde arrangement

Programma 20-daagse reis

 • Dag 17: transfer naar The Old House in Kasane, overnachting lodge
 • Dag 18: transfer naar Victoria Falls, bezoek, terug naar Kasane, overnachting lodge
 • Dag 19: vrije optionele excursies als gamedrives of boatcruises, overnachting lodge
 • Dag 20: transfer naar het vliegveld van Kasane, einde reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

 

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld Husea Kutako van Windhoek word je hartelijk verwelkomd. Met een transfer rijd je in een half uur naar Windhoek waar je bij het autoverhuurbedrijf de 4x4 huurauto in ontvangst neemt. Middels een briefing krijg je een goede uitleg over alle belangrijke facetten van de 4x4 auto, de daktent(en) en de bijbehorende kampeer- en kookmaterialen. Hierna rijd je naar het nabijgelegen guesthouse.

De hoofdstad Windhoek ('slechts' 400.000 inwoners) is het geografische- en politiek centrum van het land. Neem de tijd om het koloniale centrum te verkennen waarbij de Duitse bezetters (1883-1918) hun sporen zichtbaar hebben achtergelaten. Omdat Windhoek op 1660 meter hoogte ligt heerst er een typisch landklimaat, aangenaam overdag en 's nachts fris tot koud.

In de namiddag neemt de partner van SNP de reis met je door en ontvang je alle relevante documenten. Tevens is dit een mooie gelegenheid om allerlei vragen die je nog hebt, nog te stellen.

Te weinig ervaring met het 4x4 rijden? Mocht je deze reis in een 4x4 huurauto willen maken (verplicht van december tot en met maart), boek dan de 'Cursus 4x4 Windhoek'  bij. Je leert de kneepjes van het rijden in een 4x4 auto. Omdat de meeste vluchten 's ochtends aankomen op Windhoek, wordt deze cursus in de namiddag gegeven. De cursus kan op verzoek naar een eerder tijdstip worden verplaatst. Check goed van te voren of je wel of niet een extra overnachting nodig hebt in Windhoek.

Overnachting in

Windhoek

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

rijcursus-4x4-windhoek.jpg

Cursus 4x4 huurauto in Windhoek

Met deze cursus leer je alles over de 4x4 huurauto waarin je de rondreis gaat maken. Je leert hoe je een band moet verwisselen (met alle veiligheidsaspecten van dien), je rijdt een off-road parcours waarbij de instructeur naast je zit en je allerlei aanwijzingen geeft over het rijden op gravel en zand, wanneer je gebruik maakt van 4x4 en of je dit dan in low of high gear doet. Ook leer je hoe je omgaat met bandenspanning en rijden over asfalt, verharde gravelwegen en rul zand. Tot slot van deze twee uur durende cursus rijd je een aantal km's op een gravelweg waarmee je wederom veel tips krijgt wat wel en wat niet te doen. Een echte aanrader deze cursus om je kennis op te frissen en je veilig én met zelfvertrouwen met een 4x4 terreinwagen door het onherbergzame ruige Namibie te loodsen.

Dag 2

Het avontuur gaat beginnen! Nadat je de nodige proviand hebt ingeslagen (supermarkt ligt vlakbij de accommodatie) vangt de tocht aan. Al vrij snel verandert de weg na Rehoboth van asfalt naar gravel. Langzaam daal je het plateau (ca. 1700m) af richting Sesriem. Met het passeren van de Remhoogtepas – een desolate  omgeving van rotswoestijn - doemt het onherbergzame gebied van de Naukluftbergen op. Over een haast Serengeti-achtige vlakte priemen bergen door glooiende grasvlakten. Tegen de achtergrond van oplichtende bergen –in een rijk kleurenspectrum van  licht geel tot donker rood – heb je kans de eerste gemsbokken, springbokken en struisvogels te zien. De komende twee nachten kampeer je op een prachtige kampeerplek met 360 graden uitzicht rondom  op een steenworp afstand van de ingang tot het Namib Naukluft National Park.

De Sesriem Oshana Campsite biedt slechts 12 ruim opgezette kampeerplekken. Iedere plek beschikt over schaduw en elektriciteit, privé sanitair (toilet, wastafel, douche met koud én warm water), een barbecue, een veranda en een keukentje met aanrechtblad met wasbak. De uitzichten vanaf Sesriem Oshana zijn schitterend: zowel overdag als ’s nachts. Er is een zwembad aanwezig op de campsite waar alle campinggasten gebruik van mogen maken. Bij het aangrenzende Service Station vindt je een klein tankstation met werkplaats, een winkeltje met prima voorraad en een internet café.

Rijafstand: ca. 350 km (ca. 6 uur rijden)

Overnachting in

Sesriem, nabij entree Namib-Naukluft National Park

Dag 3

Vroeg uit de veren! Nadat de hoogste punten van de omliggende bergen oplichten door de eerste zonnestralen, kan je het Namib Naukluft National Park in. Naarmate je dichterbij de Deathvlei komt, raak je steeds meer ingesloten door de hoge Namib zandduinen. Beklim de zandduin Dune 45 om van een prachtig uitzicht te genieten. Of kies een van de andere rode zandduinen in Deathvlei voordat het te heet wordt voor een beklimming door het mulle zand.  De laatste paar kilometer naar deze Deathvlei en Sossusvlei vormt de eerste uitdaging om door rul zand te rijden. Dode bomen in de Deathvlei steken scherp af tegen de witte ondergrond en de rode zandduinen. De groene bomen aan de randen maken het geheel tot een surrealistisch schouwspel.

Voor de middag kun je de  Sesriem canyon verkennen. De door water en wind geërodeerde kloof is niet alleen mooi, het biedt je tevens een aangename verkoeling die je ook bij het zwembad bij de kampeerplaats kunt vinden.

Overnachting in

Sesriem, nabij entree Namib-Naukluft National Park

Dag 4

In een landschap met glooiende heuvels en bergen waarin diverse afzettingslagen goed zijn te zien, rijd je naar Solitaire. Deze eigenaardige plaats ‘in the middle of nowhere’ verbeeldt met zijn vele autowrakken de hardheid van deze omgeving. In de winkel Moose McGregors Desert Bakery dien je beslist een stukje vers gebakken appeltaart te bestellen. Let op de vele vogels, ook zij weten de taart op hun ‘waarde’ te schatten…

Het rijden door de Gaub pas en de Kuiseb pas is een enerverende ervaring. De weg slingert zich door de rotswoestijn die wordt doorsneden met diepe kloven waar je doorheen rijdt. Op de zwarte rotshellingen is het verbazingwekkend wat voor prachtige bonzai-achtige boompjes groeien. Richting de Atlantische Oceaan gaat de weg met vals plat naar beneden door het Dorob National Park waar de kwetsbare woestijnflora en – fauna wordt beschermd. Via een stukje onvervalst asfalt – je zou even willen dat het er niet was – rijd je via de industriestad Walvis Bay over de zanderige weg naar Swakopmund.

De komende nachten verblijf je in het Fischreiher Guesthouse. Het beschikt over slechts 8 kamers en is daarmee met recht een kleinschalige accommodatie te noemen. Gelegen in een rustige buitenwijk, maar nog altijd op loopafstand van diverse restaurants en het strand van Swakopmund. Het kleine centrum is ongeveer 4,5 km verderop gelegen. Parkeren kan op eigen terrein (bewaakt) zonder extra kosten. Alle kamers zijn netjes uitgerust en beschikken over een eigen badkamer, gratis WiFi, een koelkast en koffie/thee faciliteiten.  

Rijafstand: ca. 350 km (ca 5 uur rijden)

Overnachting in

Swakopmund

Dag 5

Op deze vrije dag in Swakopmund kun je een paar bijzondere excursies ondernemen. Wil je verzekerd zijn van deelname, boek deze dan direct bij. Om de hitte te vermijden en de opkomende wind in de middag, vinden ze plaats in de ochtend. Vanuit Walvis Bay start de tocht per jeep langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Een andere excursie onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren ‘woestijnchauffeur’ – een kunst op zich - zal de ‘bush newspaper’ lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. Ook kun je een wandeling maken door het oude kleine centrum van Swakopmund waar de Duitse architectuur van enkele gebouwen de Duitse koloniale tijd verraden. Tot slot zal een wandeling op de pier met een diner in het restaurant met een ondergaande zon een fraaie afsluiting van de dag zijn.

Overnachting in

Swakopmund

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

NA_Living_Desert_tour_WEB.jpg

The Living Desert Tour

De 'Living Desert Tour' onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren 'woestijnchauffeur' - een kunst op zich - zal de 'bush newspaper' lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. De excursie duurt ca. 5 uur in totaal, een drankje en een snack onderweg is inbegrepen.

NA_Pelican_point_01_JB_WEB.jpg

Zeekayakken Pelican Point

Deze excursie start vanuit Walvis Bay met een 4x4 jeep waarmee je langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point rijdt. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Op de terugweg proberen we de fraai gekleurde flamingos te spotten. Een drankje en snack zijn inclusief.

Dag 6

Je verlaat de kust en daarmee rijd je weer langzaam omhoog het binnenland in. Einddoel van vandaag zijn de granieten rotsformaties Spitzkoppe, na de Brandberg de hoogste van Namibië. Deze zogenaamde 'inselbergen'  rijzen op uit het vlakke landschap en vormen met name bij zonsopkomst en zonsondergang voor spectaculaire kleurschakeringen.

Aan de voet van een van de vele zandstenen kopjes die deze regio rijk is, ligt de fraaie Omandumba Campsite. Met slechts 5 plekken is de kleinschaligheid wederom gegarandeerd. Er zijn warme/koude douches en spoeltoiletten.

Rijafstand: ca. 200 km

Overnachting in

Damaraland, Spitzkoppe

Dag 7

Naarmate je noordwaarts rijdt richting Uis, hoe groter het imposante rood-zwarte bergmassief van de Brandberg opdoemt. Tevens de naamgever van Namibië's hoogste berg (2573m). Voorbij Uis verandert het overwegend vlakke landschap in glooiende bergen. Witte 'slierten' of 'waaiers' onderbreken de spaarzaam met struiken begroeide rotsachtige ondergrond. Geiten! Enkele stalletjes van Herero vrouwen vrolijken de weg richting Khorixas op. Naarmate je dichterbij Twyfelfontein komt, zie je steeds meer zandstenen rotsformaties in allerlei kleurschakeringen: Damaraland! Deze woestijnregio staat bekend om zijn kenmerkende rode rotsformaties. De naam van deze regio is afgeleid van de Damara, een ethnische groep die hier vandaan komt. Vlakbij de kampeerplek waar je naartoe rijdt, bevindt zich het 'Living Museum of the Damara'. In dit openlucht museum geven Damara je een kijkje in hun oude leefgewoontes. Het museum speelt een belangrijke rol in de identiteit van Damara en het behoud ervan voor toekomstige generaties. Vlakbij liggen ook de rotsengravures van Twyfelfontein waarvan archeologen schatten dat ze door bosjesmensen ca. 6000 jaar geleden zijn gemaakt. Ook de 120 miljoen jaar oude rotsformaties ‘organ pipes’, gevormd van basalt en doloriet en de ‘burnt mountain’, zwart gesteente van vulkanische oorsprong, zijn een bezoek meer dan waard. Aan de voet van een van de vele zandstenen kopjes die deze regio rijk is, ligt de kleinschalige kampeerplek van Mowani.

De Mowani campsite ligt op ongeveer 1 km van de tented lodge van Mowani Mountain Camp. Het heeft een prachtige ligging in het hart van het historische Damaraland, vlakbij allerlei bezienswaardigheden waaronder Twyfelfontein. In de omgeving komen woestijnolifanten, springbokken en jakhalzen voor. De zonsondergang vanaf deze plek, met zijn mooie rotspartijen en ruige landschap, is onvergetelijk! Je kunt niet van de faciliteiten van de lodge gebruikmaken, maar kunt hier desgewenst wel dineren.
Er zijn slechts 7 plaatsen. ieder kampeerplaats is voorzien van privé douche, wc en spoelbak. En natuurlijk een braai. Er is geen elektriciteit.

Afstand: ca. 225 km

Overnachting in

Damaraland, nabij Twyfelfontein

Dag 8

Namibië's meest vermaarde 'oude' wildpark is het in 1907 opgerichte Etosha. De vele aangelegde waterpoeltjes en natuurlijke waterbronnen bieden een grote kans om dieren te zien drinken in een voornamelijk droog gebied. 

Het Okaukuejo Rest Camp is een druk en groot Rest Camp, waar allerlei soorten accommodatie te vinden is. Kijk door de drukte heen, want dè highlight is de nabijheid van een door dieren veel bezochte waterpoel. Jouw kans om ook in de schemering en het donker te observeren en te slapen bij de geluiden van de dieren! Er is een gemeenschappelijk sanitairgebouw. Er is een restaurant, bar en zwembad behorende bij de lodge, waar je gebruik van kan maken.

Rijafstand: ca. 310 km

Overnachting in

Etosha Nationaal Park

Dag 9

Etosha dankt zijn naam 'de grote witte plaats' aan de witte kleipan van 5000 km2 die bijna een vierde van de totale oppervlakte van het nationale park beslaat. Aanvankelijk was het park nog vele malen groter. De kale zoutpannen gaan geleidelijk over in struik- en boomsavanne waarin het mopane-bush welig tiert. Etosha, vanaf 1907 een beschermd natuurgebied, is het walhalla voor natuurliefhebbers. Op buffels na, komen alle dieren van de 'big five' er voor. Daarnaast zijn er maar liefst 340 vogelsoorten geteld! Op de open vlakten en de vele waterpoeltjes kun je het wild makkelijk waarnemen, fotograferen en filmen. Vandaag heb je alle tijd om de dag zo in te delen als je zelf wilt. Wat er bij de plek 'Olifantsbad' gebeurt laat zich makkelijk raden, maar er komen ook leeuwen, zebra's, gnoes, wrattenzwijnen, springbokken en kudu's op af. Ook verdient het 'sprookjesbos' een bezoek. Hier tref je de zeldzame moringa-boom aan die alleen in Namibië voorkomt. De normaal gesproken rechte stammen kunnen behoorlijk zijn aangetast omdat ze op jonge leeftijd worden aangevreten door olifanten en giraffen.

Overnachting in

Etosha Nationaal Park

Dag 10

Op deze dag heb je de gelegenheid om de oostelijke kant van Etosha te verkennen. Maak een keuze uit de volgende bijzondere plaatsen:

 • Salvadora - perfecte plaats om 's ochtends vroeg of in de namiddag honderden zebra's, gnoes, springbokken, cheeta's en leeuwen te spotten tegen de witte achtergrond van de zoutpan
 • Goas; een van de beste waterplaatsen van Etosha met kans op honderden antilopen, olifanten, leeuwen en soms zelfs luipaarden
 • Batia; perfecte plek  om grote groepen olifangnoes, springbokken, gemsbokken, en cheeta's te onbserveren
 • Kalkheuvel; een topplek voor fotografen; beschutte ligging door mopanebos waar honderden dieren (incl. kans op leeuwen) naartoe komen
 • Groot Okevi; natuurlijke bron ten noorden van Namutoni waar vooral cheeta's, luipaarden, olifanten, zebra's en kudu's op afkomen
 • Klein Okevi; vlakbij 'Groot Okevi', een plaats die ook veel giraffen, gnoes, springbokken, kudu's en zwartkopimpala's aantrekt

Verbaas je onderweg over de talrijke dieren die je ziet, met name bij de waterpoeltjes. Van begin juni tot en met september is het zeer droog in Etosha, de perfecte tijd om de dieren rondom deze drinkplaatsen waar te nemen. De olifanten van Etosha behoren met een schofthoogte van 4 meter tot de grootste olifanten op het zuidelijk halfrond. Door een gebrek aan mineralen zijn hun slagtanden weer de kleinste.

Via de oostelijke entree (Von Lindequist Gate) verlaat je Etosha om daarna direct het privé Onguma Game Reserve in te rijden. Dit immense wildreservaat van 34.000 hectare groot, biedt een ongekende diversiteit aan wilde dieren. Naast 'plain-game' als kudu, giraf, spiesbokken (oryx), hartebeest, zebra en impala, staat het reservaat bekend om zijn roofdieren als leeuwen, cheetahs en luipaarden. Ook de zeldzame bedreigde zwarte neushoorns komen er voor. Vogelliefhebber? Meer dan 300 vogelsoorten zijn geteld met als beste periode de zomermaanden waarin rivieren uit hun oevers kunnen treden en er tijdelijke poeltjes ontstaan. Deze nacht verblijf je op een fraai uitgeruste camping met veel privacy.

Overnachting in

Onguma Game Reserve

Dag 11

Het Onguma Reserve verruil je vandaag voor de Kavango, een ethnische groep woonachtig in het noorden van Namibie, tegen de grens met Angola. Vanwege de gemiddelde hoge neerslag in dit gebied wonen er veel mensen met hun koeien en geiten. Links en rechts doemen de eerste dorpjes en kralen op, evenals een schooltje en een kerk. Ook de eerste baobabbomen krijg je in 't vizier. Het beeld dat velen van Afrika hebben wordt hier steeds meer bewaarheid.
Je reist verder naar het noordoosten en waar je de Hoba Meteoriet kunt bezoeken, 's werelds grootste meteoriet met een gewicht van meer dan 60 ton!

Je kampeerplaats voor de nacht ligt in het zogenaamde Bushmanland, een dichtbegroeid land in de noordelijke Kalahari-woestijn en het enige traditionele land van het San-volk. Een optionele excursie naar een Bosjesmannendorp geeft de gast een goed inzicht in het leven van deze natuurmensen en hoe zij duizenden jaren hebben overleefd door alleen van de natuur te leven

Rijafstand ca. 250 km,  3 uur

Overnachting in

onderweg tussen Grootfontein en Rundu

Dag 12

Je reist verder naar het dorp Rundu, aan de Okavango rivier, waar je camping ligt. Op 10 minuten lopen daar vandaan ligt het Mbunza Living Museum.

Het belangrijkste doel van dit museum is dat bezoekers in een nagebouwd traditioneel dorp een dieper inzicht verkrijgen in de authentieke pre-koloniale cultuur en leefgewoontes van de Kavango-mensen die hier al eeuwen woonachtig zijn. In het dorp, opgetrokken uit natuurlijke materialen, dragen acteurs kleren die van oude foto’s zijn gereconstrueerd. Naast de financiële inkomsten geeft het museum een 'boost' aan de waardering van de eigen Kavango-cultuur, ze dragen het met trots uit en geven de kennis ervan door aan hun kinderen.

Je kampeerplek ligt ten westen van het plaatsje Rundu, naast de Hakusembe River Lodge die de kampeerplek runt. Staand op een van de grote kampeerplaatsen in de schaduw van grote bomen, is het heerlijk tot rust komen. Geniet van het uitzicht op de Okavango rivier, met een beetje geluk zie je een nijlpaard of krokodil. De rivieroever is een ideale plek voor veel vogels. In de droge tijd zijn aan de Angolese overkant van de rivier soms olifanten te zien. Duik 's middags lekker het zwembad in van de lodge, kampeergasten mogen van alle faciliteiten gebruik maken, zo ook het diner als je even geen zin hebt om zelf je maal te bereiden. 's Avonds hoor je een kakafonie van kikker-krekel- en vogelgeluiden. De heldere hemel is bezaaid met sterren.

Overnachting in

ten westen van Rundu, aan de Okavango-rivier

Dag 13

’s Ochtends rijd je 8 km over een verharde zandweg terug naar de geasfalteerde B8-snelweg. Je laat Rundu  links liggen (prima plek voor bijtanken en boodschappen), en rijdt  verder richting Divundu. Kaarsrechte wegen gaan door voornamelijk vlak land dat spaarzaam wordt bewoond. Aan weerszijden van de weg kom je kuddes koeien en geiten tegen, die niet zelden rustig de weg oversteken. Vrouwen dragen emmers kunstig op hun hoofd, vergaderingen vinden in ’t openbaar plaats in de schaduw, jongetjes rijden op de ezel; zomaar wat taferelen onderweg. Even voorbij Divundu ligt de volgende kampeerplek aan de Okavango-rivier op steenworpafstand van het Mahango Game Reserve.

Rijafstand ca. 210 km,  3 uur

Overnachting in

ten zuiden van Divundu, nabij Mahango Game Reserve en Buffalo Game Park

Dag 14

Een rustdag waarop je zelf bepaalt wat te doen. De lodge die de camping runt, biedt ochtend- en middag boottochten aan over de Okavango-rivier. Geniet van een ontbijtje tijdens de ochtendexcursie aan boord van de boot! Er is een uitzichttoren waarmee je op de Okavango-rivier kijkt en het Buffalo Game Park. Dit park, 630 km2 groot, is een onderdeel van het in 2007 uitgeroepen Bwabwata National Park. Het Buffalo park wordt weinig bezocht, doch geheel ten onrecht, het park staat met name bekend om haar kuddes roan- en sabelantilopen. Ook kudus, impalas, rietbokken, lechwe’s en wrattenzwijnen komen er voor evenals leeuwen en luipaarden.

 

Aan de overkant van het Buffalo Game Park ligt het vaker bezochte Mahango Game Reserve, dat in oppervlakte maar 254 km2 groot is. In Namibië wordt het park als een van de meest biodiverse parken gezien die zich makkelijk met je eigen safariauto kunt verkennen. Er bevinden zich geen lodges of andere accommodaties in het park, wat inhoudt dat het een pure wildbeleving is. Baobabs, Zambezi-teakhoutbomen, wilde seringen, open grasland en een dicht begroeide rivieroever van de Okavango. Omdat het water het hele jaar door aanwezig is, bevinden zich hier veel wilde dieren. Echter gedurende de wat drogere maanden (april-november) is het makkelijker om het wild te spotten vanwege de droge vegetatie. Mahango is naast het thuis van veel antilopesoorten en duikertjes ook de plek om olifanten te spotten, leeuwen, luipaarden, cheetahs, hyena’s, Afrikaanse wilde honden, krokodillen, neushoorns, bavianen en vervet apen (groene meerkat). Olifanten volgen hier nog oude migratieroutes, iets dat in Afrika zelden nog mogelijk is. De kuddes verspreiden zich van Angola tot aan de Okavango-rivier. De hete vochtige zomermaanden (november-maart) zijn ideaal voor vogelliefhebbers met bomen in bloei en vruchtdragend. Meer dan 400 (!) vogelsoorten zijn geteld in het Mahango Game Reserve.

 

Daar waar de Okavango-rivier afbuigt richting Botswana, kun je met name bij laag water (in het droge seizoen) mooie stroomversnellingen waarnemen, beter bekend als de Popa Falls. In de regenperiode is het water zo hoog dat de waterversnellingen niet tot nauwelijks te zien zijn.

Overnachting in

ten zuiden van Divundu, nabij Mahango Game Reserve en Buffalo Game Park

Dag 15

Nagenoeg het gehele stuk naar Kongola – ca. 200 km – rijd je door het Bwabwata National Park. Let op overstekende olifanten, struisvogels, troepen bavianen op en langs de weg evenals schildpadjes, koeien, geiten en bewoners. Het gebied is spaarzamer bewoond dan het westelijk gedeelte van de Zambezi strook. Even voorbij Kongola sla je rechts af richting de grens met Botswana. Een kleine 25 km verder zuidwaarts ligt de Namushasha kampeerplaats naast de Namushsha River Lodge. 

Van alle faciliteiten van de lodge - die de kampeerplaats runt - kun je gebruik maken. De grote veranda naast het restaurant biedt uitzicht op een 'hippopool' in de Kwando-rivier, een van de vijf belangrijkste levensaders in deze regio. De lodge biedt optionelle excursies aan zoals een gamedrive door het Caprivi Game Park, bootcruise om de vele vogels te observeren die dit ecosysteem rijk is. Ook is er een fraaie walkingtrail uitgezet (4 km).

Afstand: 210 km

Overnachting in

ten zuiden van Kongola aan de Kwando-rivier

Dag 16

Vandaag je laatste rustdag van de reis. Of toch nog een bootcruise maken over de Kwando-rivier? Niets moet. Naast de kleinschalige camping kun je bij de lodge heerlijk bij het restaurant gaan zitten, goed eten en de herinneringen van je reis nog even de revue laten passeren. Het vormt een ideale plek om bij te komen van een natuurreis pur sang.

Overnachting in

ten zuiden van Kongola aan de Kwando-rivier

Dag 17

Programma 17-daagse reis 

Via Katimo Mulilo en de grenspost Ngoma Bridge verlaat je Namibië en rijd je Botswana in (zorg dus dat je je cross border permit gereed hebt). Je rijdt dwars door het Chobe National Park waardoor je kans aan weerszijden van de weg wilde dieren te zien. Bij aankomst in Kasane eindigt je 4x4 avontuur en lever je de huurauto in.

Rijafstand: ca. 250 km

Programma 20-daagse reis

Na het inleveren van je huurauto en de kampeeruitrusting in Kasane wordt je naar de The Old House gebracht, gelegen aan de Chobe River aan de rand van Kasane. Hier verblijf je 3 nachten in comfort (na al die kampeernachten) in een prettige kleinschalige familielodge op airconditioned kamers met eigen sanitair. De lodge beschikt over een mooie tuin met uitzicht op de Chobe River, een zwembad met de gebruikelijke ligstoelen, en een eigen restaurant met lokaal en \Westerse gerechten.

Vanuit de accommodatie worden gamedrives en boatcruises georganiseerd. Met de bootexcursie vaar je langzaam stroomopwaarts de Chobe-rivier op. Nijlpaarden en krokodillen zul je beslist gaan zien evenals olifanten die tegen het einde van de middag hun dorst komen lessen met de gehele kudde. Het Chobe National Park, dat grenst aan de Chobe-rivier, huisvest de meeste olifanten (naar schatting 100.000) van welk Afrikaans wildpark dan ook. Je ziet het terug in de vegetatie, veel bomen hebben het loodje gelegd. Verder zul je giraffen makkelijk vanaf de boot kunnen zien en wellicht antilopen zoals de Red Lechwe (litschiewaterbok) en Puku die zich vaak ophouden in moerassige gebieden.

Overnachting in

Kasane (bij 20-daagse reis) - Chobe Bush Lodge

Dag 18

Programma 20-daagse reis

Deze ochtend stap je in een busje van het hotel voor de transfer naar Zimbabwe om deel te nemen aan een lokale begeleide excursie naar Victoria Falls. Ondanks de geringe afstand van ongeveer 70 km duurt de transfer in verband met de immigratie bij de grens met Zimbabwe ongeveer 1,5 uur.

Het plaatsje Vicfalls ontleent zijn bestaansrecht natuurlijk door de aanwezigheid van de Victoria Watervallen. Met recht staat dit natuurfenomeen op de lijst van de ' zeven nieuwe wereldwonderen'. Over een breedte van 1,7 kilometer stort het water van de Zambezi zich hier over een honderd meter hoge breuklijn. Een spectaculair en ontzagwekkend schouwspel van kracht en pracht met de veelzeggende Shona-naam 'Mosi-oa-Tunya', oftewel 'de rook die dondert' in de lokale Shona-taal. Soms is de waternevel op 30 km afstand waar te nemen. Terwijl je van uitkijkpunt naar uitkijkpunt wandelt, valt er in het subtropisch bos van alles te zien en horen. De zeldzame Livingstone's Tauraco houdt zich hier op, evenals de blauwaap (vervet), zebramangoeste, wrattenzwijn en de bosbok. Ook zie je kleurrijke vlinders die van de ene kleurrijke bloem naar de andere fladderen.

Voordat je tegen het eind van de middag weer terug rijdt naar Kasane, raden we je aan om het Victoria Falls Hotel te bezoeken, het oudste hotel van Zimbabwe uit 1905. Een belevenis op zich. Vanaf het terras aan de tuinzijde heb je een schitterende doorkijk door de Zambezi-kloof met aan de einder de brug die Zimbabwe met Zambia verbindt.

's Avonds kun je in de hotel dineren, of een andere restaurant in Kasane. Een lange enerverende dag zit erop. Op je eigen veranda is het genieten van de zwoele temperatuur en de nachtelijke geluiden van krekels en wellicht van een galago.

Overnachting in

Kasane (bij 20-daagse reis) - Chobe Bush Lodge

Dag 19

Programma 20-daagse reis

De laatste dag van je vakantie. Kies je ervoor om lekker uit te rusten en niet veel meer te ondernemen, of ga je toch een laatste keer op pad, bijvoorbeeld met een ochtend-gamedrive vanuit de lodge (niet inbegrepen). 
 
Met een frisse tot koude wind in alle vroegte rijd je in een open safarivoertuig het wildpark Chobe binnen. De ranger is behalve chauffeur ook de gids die je deze ochtend meeneemt op safari. Omdat het landschap in het immens grote park (11.700 km ²) zo divers is, is de variëteit aan dieren ook zeer groot. In het noordelijk gedeelte van het park dat grenst aan de Chobe-rivier komen veel olifanten en buffels voor. Ook giraffen laten zich veelvuldig zien hier. De aanwezigheid of juist het gebrek er aan bepaalt de vegetatie. Denk hierbij aan bomen die variëren van palmen, acacia's, mopane tot aan Zambezi-teak. Op de voornamelijk zanderige- en kleigronden tref je vaak waterpoeltjes wat natuurlijk weer tot spannende wild-waarnemingen leidt.

Vanwege het alom aanwezige water is het vogelleven in Chobe uitbundig, maar liefst 450 soorten zijn waargenomen zoals de Afrikaanse visarend, ijsvogel, hamerkop, bijeneter, roller, reiger en nog vele andere soorten. In Chobe kun je o.a. de volgende dieren waarnemen: olifant, buffel, nijlpaard, giraf, red lechwe, puku, kudu, impala, sabel antilope, krokodil, leeuw, luipaard, hyena, Afrikaanse wilde hond en de jakhals.

Na deze ochtendgamedrive keer je weer terug bij de lodge voor het ontbijt. Hierna heb je de tijd aan jezelf om bijvoorbeeld het dorpje Kasane te verkennen met een paar leuke souvenirwinkeltjes.

 

 

Overnachting in

Kasane (bij 20-daagse reis) - Chobe Bush Lodge

Dag 20

Programma 20-daagse reis

Na het ontbijt eindigt je reis. De lodge brengt je terug naar het vliegveld.

NB Programma

 • De bestuurder van de auto dient minimaal 23 jaar te zijn. Bij de leeftijd van 23 t/m 25 jaar geldt een toeslag op de autohuur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in guesthouses in Windhoek en Swakopmund waar je makkelijk en veilig de 4x4 terreinwagen kunt parkeren. Op alle overige overnachtingsplaatsen maak je gebruik van officiële campings die door privé lodges worden gerund.

De campings zijn met zorg uitgekozen door hun ligging, rust, goed onderhoud, prima sanitaire voorzieningen en het kleine aantal standplaatsen. Op bijna alle campings heb je veel privacy, vaak een beschaduwde plek en soms zelfs een eigen WC/douche, aanrecht, wasbakje, stromend water en een zwembadje. Alle campings beschikken over WC's en douches met koud en warm water. Sommigen kampeerplaatsen hebben ook oplaadpunten voor accu's (telefoons en camera's), een afdakje waaronder je kunt koken en een lamp. Bij de uitrusting van de terreinauto is o.a. een lamp meegegeven.

De terreinauto's zijn standaard voorzien van een zogenaamde 'rooftop tent'. Deze tent klap je uit en staat binnen 5 minuten, een kind kan de was doen. De afmeting van de tent is 2,45 m x 1,40 m. Voor lange mensen zijn deze tenten dus prima geschikt. Alle tenten worden voorzien van een kussentje en slaapzakken. Hier wordt een deken aan toegevoegd in de wintermaanden in Namibië. Indien je reisgezelschap uit meer dan twee personen bestaat, wordt een tweede  'rooftop tent' op het dak van de auto geplaatst. Deze is qua afmetingen iets kleiner.   

Mocht je jezelf even willen verwennen, dan heb je in het laagseizoen (januari t/m juni) een grote kans dat een tented lodge- die zich in de nabijheid van de campings bevinden - beschikbaar is. Mocht je de zekerheid van te voren willen hebben of mocht je reizen in het hoogseizoen (juni t/m december), boek dan je upgrade vooraf. We regelen dit graag voor je.

Kies je voor de 20-daagse reis dan verblijf je de laatste 3 nachten in de comfortabele Old House in Kasane nabij Chobe Park. Je auto met tent is dan al ingeleverd, dus je deze nachten zijn in comfort op een kamer met privé faciliteiten in een lodge.

Info kindvriendelijkheid

Deze reis is uitermate geschikt voor ouders die met hun kinderen (adviesleeftijd vanaf 10 jaar) als gezin op reis willen gaan. De auto word standaard met 1 of 2 daktenten uitgerust. Elke daktent is geschikt voor maximaal 2 personen. Mocht je reizen met 2 volwassenen en 3 of 4 kinderen, dan wordt er een extra tent meegeleverd die je op de grond op de kampeertplaats dient op te zetten. De kosten hiervan plus het benodigde extra kampeermateriaal bedragen N$ 550 (ter plaatse wordt dit afgerekend). 

Met het reizen met kinderen in Namibië dien je goed voorbereid te zijn als ouders. Namibië is een leeg (qua inwoners) en ruig landschap waarin met name in het noorden de temperaturen flink kunnen oplopen tot makkelijk over de 40 graden (periode nov-maart). In de periode mei-september kunnen de nachten erg koud zijn, terwijl het overdag aangenaam warm is. Bijna alle kampeerterreinen zijn kleinschalig en kennen een hoog privacy-gehalte. Elke kampeerplek bestaat uit een groot stuk afgebakende grond waar je met gemak kunt staan met 1 of zelfs 2 huurauto's en eventueel (bij reisgezelschappen vanaf 5 deelnemers) met een tentje op de grond. 

Inbegrepen

 • huurauto (Double Cab 4x4) uitgerust met ruime daktent
 • huurauto o.b.v. meest uitgebreide verzekeringsdekking, ongelimiteerde kilometers
 • huurauto is inclusief 2 reserve wielen, dekking voorruitschade en 2e bestuurder
 • kookuitrusting
 • slaapzak en kussen (in wintermaanden inclusief deken)
 • kampeerstoelen en tafel
 • 13 nachten kamperen
 • 3 nachten guesthouses o.b.v. logies & ontbijt
 • meet & greet bij aankomst
 • digitale reisinformatie

Extra in geval van 20-daags programma:

 • transfer lodge - Kasane luchthaven
 • overnachtingenOld House Kasane op basis van ontbijt
 • gegidste excursie Victoria Watervallen

Niet inbegrepen

 • heen - en terugreis
 • maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • kosten huurauto ter plaatse (brandstof, one way drop off fee en grensoverschrijding)
 • excursies en entreegelden
 • persoonlijke uitgaven

Extra bij 20-daags programma:

 • visum Zimbabwe
 • entree Vic Falls National Park (US$ 30)

De huurauto bij deze reis is standaard inbegrepen en varieert afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap:

 • bij 2 personen: 4x4 Toyota Hilux / Nissan Double Cab / Ford Ranger Double Cab  (met 1 daktent), 4 deurs, airco, handgeschakeld
 • bij 3-4 personen: 4x4 Toyota Hilux / Nissan Double Cab / Ford Ranger Double Cab (met 2 daktenten), 4 deurs, airco, handgeschakeld.

Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Over de activiteiten

Voor deze reis is geen bijzondere fysieke gesteldheid noodzakelijk, maar 'zitvlees' heb je wel nodig. Er worden veel kilometers gemaakt juist om van de diversiteit aan landschappen te genieten. behalve in Windhoek kampeer je op alle plaatsen.  Bedenk dat het tussen november en april gemiddeld genomen erg warm is en je dus minder actief kunt zijn dan in de Namibische herfst- en wintermaanden (mei t/m september).

De kampeerplekken op deze reis liggen op vaak bijzondere mooie plekken, de een weer iets meer afgezonderd dan de ander. Na een lange reisdag is het jezelf verwennen met een upgrade naar een (tented) lodge die in de nabijheid ligt van de kampeerplaats. Onze reisadviseurs geven je graag advies op welke plaatsen upgrades mogelijk zijn. Bij deze (tented) lodges is het gebruikelijk dat het diner is inbegrepen wat na een lange reisdag wel zo relaxed en makkelijk is. We adviseren je van te voren (tijdens je boekling) deze upgrades te regelen. Dit voorkomt teleurstelling als ter plaatse blijkt dat alles vol is (geldt met name in de hoogseizoenmaanden juli tot en met oktober). Tevens voorkom je extra kosten omdat de kampeernachten die je ter plaatse annuleert, niet gerestitueerd krijgt.

Met deze reis kunnen maximaal 2 tenten op het dak geplaatst worden waarin elk 2 personen kunnen overnachten. Indien je met een 5e persoon deze rondreis wilt maken, dan is dat mogelijk. In dat geval zal er tegen een kleine meerprijs een extra tent mee gaan die op de grond geplaatst dient te worden. Voor extra servies en bestek wordt gezorgd. De prijs voor deze extra tent is op aanvraag.

Extra's

Excursies

rijcursus-4x4-windhoek.jpg

Cursus 4x4 huurauto in Windhoek (vanaf € 65,- per persoon)

Met deze cursus leer je alles over de 4x4 huurauto waarin je de rondreis gaat maken. Je leert hoe je een band moet verwisselen (met alle veiligheidsaspecten van dien), je rijdt een off-road parcours waarbij de instructeur naast je zit en je allerlei aanwijzingen geeft over het rijden op gravel en zand, wanneer je gebruik maakt van 4x4 en of je dit dan in low of high gear doet. Ook leer je hoe je omgaat met bandenspanning en rijden over asfalt, verharde gravelwegen en rul zand. Tot slot van deze twee uur durende cursus rijd je een aantal km's op een gravelweg waarmee je wederom veel tips krijgt wat wel en wat niet te doen. Een echte aanrader deze cursus om je kennis op te frissen en je veilig én met zelfvertrouwen met een 4x4 terreinwagen door het onherbergzame ruige Namibie te loodsen.

NA_Pelican_point_01_JB_WEB.jpg

Zeekayakken Pelican Point (vanaf € 59,- per persoon)

Deze excursie start vanuit Walvis Bay met een 4x4 jeep waarmee je langs de zoutwinningsvelden naar het schiereiland Pelican Point rijdt. Stap de tweepersoonskayak in om in het rustige water de zeeleeuwen van dichtbij te zien. Ze krioelen onder de kayak, bijten in je peddel en zwemmen met je mee nieuwsgierig en speels als ze zijn. Met een beetje geluk spot je zelfs Bengula dolfijnen. Op de terugweg proberen we de fraai gekleurde flamingos te spotten. Een drankje en snack zijn inclusief.

NA_Living_Desert_tour_WEB.jpg

The Living Desert Tour (vanaf € 44,- per persoon)

De 'Living Desert Tour' onthult de geheimen van de woestijn in het Dorob National Park. Een ervaren 'woestijnchauffeur' - een kunst op zich - zal de 'bush newspaper' lezen. Sporen verraden dat er leven is in deze gortdroge woestijn waar zelden meer dan 5 mm regen per jaar valt. De excursie duurt ca. 5 uur in totaal, een drankje en een snack onderweg is inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Windhoek. Er zijn dagelijks vluchten via Johannesburg en Kaapstad naar Windhoek. Hiervoor is wel een overnachting noodzakelijk. Aangezien Kaapstad een prettigere stad is kun je dus beter via Kaapstad vliegen. De KLM vliegt ook 3x in de week rechtstreeks op Windhoek (via een tussenstop) waarbij de heen- en terugvlucht nachtvluchten zijn.  

Terugvlucht vanaf Kasane (Botswana) via Johannesburg. Houd er bij de planning van je heen- en terugreis rekening mee dat je - door de vluchttijden - vaak pas een dag later aankomt (via een overnachting in Johannesburg) en weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Je kunt in Namibië in principe het gehele jaar door reizen. Het land heeft een omgekeerd seizoen dan wij: als het in Nederland zomer is dan is het in Namibië winter.
De temperaturen zijn zeer wisselend afhankelijk van de hoogte waar je zit . De meeste regen valt van december t/m maart en dan nog voornamelijk in het noordoosten. In het zuiden en het gebied aan de kust (o.a. Luderitz, Namib-Naukluft, Swakopmund) is de neerslag zeer beperkt tot bijna nihil. Soms valt er jaren helemaal geen regen! Wel kan zich boven de kustlijn gedurende het hele jaar door een smalle baan mist vormen, met name in de maanden juli tot en met september. 
Van januari tot april zijn de temperaturen in de binnenlanden overdag tussen de 25-35 graden Celsius, en in sommige gedeeltes tot boven de 45 graden Celsius. ’s Nachts is het tussen de 15-20 graden Celsius. De warmste uren van de dag zijn bij uitstek geschikt om je te verplaatsen in je huurauto die van airco is voorzien. Bedenk dat dit erg warm is als je actief wil zijn.
Mei is een heerlijke reismaand met temperaturen overdag van 20 (kust)-25 (binnenland) graden. Van juni tot en met september is het droog, zijn de dagen met 10-15 graden zeer aangenaam en de nachten koud tot zeer koud (rond het vriespunt). Vanaf oktober neemt de hitte toe, doch de lucht is droog. Vanaf november is de lucht bezwangerd met regen die in december valt, maar wel bij temperaturen van 30-35 graden.

 

Het klimaat in de Central Highlands en Etosha, ingeklemd tussen de Kalahari en de Namib, is relatief mild met ca. 370 mm regen in de lente en zomer (okt-mei), en temperaturen die tussen de 20 en 30° C schommelen. In de wintermaanden is het droog en koel met temperaturen die schommelen tussen de 7 - 17° C. Regen is minimaal in de periode juni – september, vorst komt incidenteel voor. 

 

De Zambezi-strook (voormalige naam Caprivi strip), ingeklemd tussen Botswana en Angola, behoort tot het natste gebied met jaarlijks 800 mm regen en een gemiddelde temperatuur van 35° C en een hoge luchtvochtigheid. ‘s Nachts daalt de temperatuur tot een aangename 20° C. In de droge wintermaanden (juni-aug) kan de temperatuur soms dalen tot 1° C. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de lokale partner van SNP

De partner van SNP in Namibië is een toegewijd ECO-team werkzaam die de duurzaamheidsfilosofie uitdraagt en versterkt. Zij hebben de hoogst haalbare status (5 Eco Flowers) bereikt van het ‘Eco Award Namibia’ keurmerk, voor meer informatie zie (http://www.ecoawards-namibia.org). Onze partner heeft als enige in Namibië de Responsible Tourism Award gewonnen. Conform de voorwaarden van Eco-Awards Namibië, heeft onze partner een intern duurzaamheidsbeleid geformuleerd. Alle medewerkers op het kantoor in Windhoek beschikken niet over een eigen prullenbak, het afval wordt gescheiden in zogenaamde recycling stations voor papier, plastic en blik. Duurzaamheidsprojecten van accommodaties en aanbieders van excursies waarmee men samenwerkt, worden financieel ondersteund. Het spreekt voor zich dat deze kunnen worden bezocht.  Vanaf oktober 2018 worden duurzaam gemaakte tasjes uitgereikt om het gebruik van plastic te ontmoedigen. In de nationale parken in Namibië geldt reeds een verbod op het gebruik van plastic. De agent houdt zich voorts aan de Animal Welfare Code, een code die ook SNP heeft ondertekend. 

De gidsen worden opgeleid door instanties waarbij natuurbescherming hoog in ’t vaandel staat. Gidsen die in dienst zijn van onze partner dienen een 'environmental protection agreement’ te ondertekenen waarbij de inhoud wordt uitgedragen naar alle groepsreizigers. De agent verstrekt samen een financiële bijdrage aan Global United Climate Kick (http://www.globalunitedfc.com). In dit project worden schoolkinderen bewust gemaakt hoe belangrijk de natuur is. In de nabije toekomst wil men duurzame energie gaan opwekken en financiële steun geven aan maatschappelijk projecten zoals de Cheetah Conservation Fund, Save the Rhino Trust en Wild Horses of the Namib.

 

CO2 voetafdruk 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Namibië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Namibië en Zambezi rondreis per 4x4 286215

 

 

Tijdens deze reis door Namibië en een klein stukje Botswana, dien je op een aantal extra kosten te rekenen. Voor de huurauto is de grootste kostenpost de brandstof (ongeveer € 500 indien de standaard route wordt gevolgd), de one way drop-off fee (N$ 8060) en een fee voor de grensovergang met Botswana (N$ 575). Ook schade aan de onderkant van het voertuig (o.a. door zand en water) kan niet meeverzekerd worden, evenals sleepkosten indien deze niet gelieerd zijn aan een ongeluk. Ook kosten die veroorzaakt worden door het rijden onder invloed en/of het niet in acht nemen van de verkeersregels, zijn niet gedekt en komen aldus voor eigen rekening.

Vervolgens dien je op veel plaatsen je ontbijt, lunch en diner te bereiden. De prijzen van levensmiddelen in Namibië liggen gemiddeld genomen lager dan in Nederland/België. Ook de kosten van de ter plaatse te boeken optionele excursies komen voor eigen rekening evenals de kosten van de entrees voor de nationale parken Namib-Naukluft en Etosha. De entree bedraagt N$ 250 per persoon per dag per 24 uur (kinderen < 16 jaar N$ 100 per 24 uur). Voor de huurauto dien je in de nationale parken N$ 50 per dag te betalen. Deze kosten dien je ter plaatse te voldoen bij de entree van de nationale parken. Voor Onguma Nature Reserve geldt geen entree.

In Namibië kun je op veel plaatsen geld pinnen bij de Standard Bank of de bank FNB. De meeste creditcards worden geaccepteerd. Ook in Kasane (Botswana) kun je geld pinnen.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan deze rondreis te beginnen. Het vakantieplezier is dan veel groter. Ondanks dat dit geen wandelreis is, hebben we de overnachtingsplaatsen zo gekozen dat de wandelaar toch aan zijn trekken komt. Korte en wat langere wandelingen kun je maken in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park, Klein Aus Nature Reserve, aan de rand van de Fish River Canyon, het duingebied in het Namib Naukluft National Park en nabij Vingerklip. Neem dus goed ingelopen wandelschoenen mee of sandalen met een goed profiel. Wil je je inhoudelijk voorbereiden dan geven we je hieronder een aantal tips voor mooie boeken. Tevens ontvang je voor je vertrek het uitgebreide SNP infopakket met veel informatie over geologie, landschap, flora en fauna en bevolking. Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen of excursies. 

In aanvulling hierop krijg je van ons lokale agentschap een Engelstalige routebeschrijving met daarin wel eventuele wijzigingen op de standaard route en ter plaatse bij de Meet & Greet krijg je een Welcome Pack overhandigd met kaart van het land en vouchers. Om lokaal je weg goed te kunnen vinden kun je navigatie bij de autohuur toevoegen, of je neemt zelf een navigatiesysteem mee. Indien je gebruik wilt maken van een navigatie-app kun je ter plekke een lokale SIMCard kopen en tegen lokaal tarief gebruikmaken van internet.

Omdat de temperaturen in de wintermaanden (mei-aug) met name 's nachts en 's ochtends veel lager liggen dan in de zomermaanden (okt-mrt), dien je rekening te houden met warmere kleding in de wintermaanden. Denk hierbij gerust aan thermo-ondergoed, dikke fleece, muts en handschoenen. Belangrijk is dat je schoenen comfortabel zitten. Dit kunnen gympen zijn, Teva's/Keen en/of sandalen. Voor de korte wandelingen in de steden (o.a. Swakopmund) en bij accommodaties zijn dichte schoenen handig met een goede bescherming. Vanaf de duintoppen bij Sossusvlei naar beneden rennen is handig met schoenen die goed sluiten (bijv. Paladiums) en wat steun geven aan je enkels. Voor het bezoek aan nationale parken en game reservaten is het advies niet te felle kleding qua kleuren te dragen. Door kleding in aardetinten worden de dieren het minst afgeleid.

Paklijst:

 • Weekendtas/koffer
 • Dagrugzak (25 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Comfortabele schoenen
 • Lichte schoenen/sandalen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Warme kleding
 • Thermo-ondergoed, muts en handschoenen (alleen in wintermaanden)
 • Lange broek(en)
 • blouse/T-shirt met lange mouwen
 • Zonnehoed (of pet), zonnebrandolie, zonnebril en lippencrème
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Camera (met eventueel extra accu en geheugenkaartjes)
 • Verrekijker
 • Navigatie-app of hardware
 • Zaklamp (hoofdlamp)
 • Hervulbare drinkfles (min. 1 liter) 

 • Reizen naar Namibië is populair waardoor 4x4 terreinauto’s met kampeeruitrusting maanden voor aanvang van je reis reeds vergeven zijn. Wees er dus vroeg bij! 
 • Er vinden onregelmatige controles plaats op het reizen met minderjarige kinderen (<18 jaar). Voor Namibië is het vereist om in het bezit te zijn van een door de gemeente ondertekende geboorteakte van meereizende minderjarige kinderen. Indien je deze geboorteakte bij de incheck op de luchthaven van vertrek niet kunt overleggen, kunnen deze minderjarige kinderen worden geweigerd om aan boord te gaan, dan wel kun je door de immigratie-beambten op de internationale luchthaven van Windhoek (Husea Kutako) worden geweigerd, Voor meer informatie verwijzen we je naar de informatie onder het kopje Reisdocumenten Namibië en MijnSNP. 

   

Ga je binnenkort op reis naar Namibië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/namibie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/namibie/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Voor een verblijf in Namibië heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je voorgenomen verblijfsduur. Bij aankomst in Namibië moet je beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis.

Kinderen onder de 18 jaar dienen van de Namibische autoriteiten in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Ook indien je via Zuid-Afrika of Botswana naar Namibië vliegt, het is te allen tijde verplicht om voor deze landen te beschikken over officiële geboorteakte's van minderjarige meereizende kinderen. Voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Namibië (of Zuid-Afrika of Botswana indien je daar eerst overnacht) dien je een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar:

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een toestemmingsformulier nodig van de niet-meereizende andere ouder (plus kopie van een identiteitsdocument van deze niet-meereizende ouder) OF een verklaring van overlijden van de andere ouder OF een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier, in het Engels gesteld (klik Document of Consent voor downloaden) moet ondertekend zijn door één van de volgende instanties:

 1. de gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem je identiteitspapieren mee); OF
 2. een erkende notaris. 

De kosten van deze ondertekening - waarmee de handtekening wordt gelegaliseerd (zogenaamde 'commissioner of oath') - zijn verschillend per gemeente (ca. € 13). Diegene die de toestemming geeft zal ook in eigen persoon aanwezig moeten zijn bij een van de drie vermelde instanties. We raden je voorts aan een kopie van het paspoort van de ouder die toestemming geeft te laten afstempelen tegelijkertijd met het toestemmingsformulier. De praktijk heeft geleerd dat hier om gevraagd kan worden bij de grenscontrole.

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, word je reeds bij de incheck-balie geweigerd op de vlucht, dan wel door de immigratie beambtes in Namibië, Zuid-Afrika en Botswana.   

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Namibië van maximaal 3 maanden heb je geen visum nodig. Je moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van je eerste accommodatie en een vliegticket voor de terug- of doorreis. Het paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Namibië

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Namibië zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in Namibië is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat je eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Gele koorts
In Namibië komt geen gele koorts voor. De vaccinatie gele koorts is wel verplicht indien je komt uit een land met hoog risico op gele koorts. Indien je via Luanda op Windhoek vliegt (KLM) is er geen gele koorts vaccinatie noodzakelijk. Je gaat immers Angola niet in, je blijft in transit. 

Polio
Informatie van het Ministerie van Volksgezondheid van Namibië: in sommige delen van Namibië is Polio geconstateerd. Hoewel volgens internationale gezondheidsregels vaccinatie tegen Polio in Namibië niet verplicht is (DTP = Difterie Tetanus Polio wordt aanbevolen), adviseert het ministerie alle reizigers naar Namibië zich te laten vaccineren tegen Polio. Voor actueel advies hierover, zie de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR).

Malaria
Malaria komt in het uiterste noorden van Namibië en in het grensgebied met Angola voor gedurende het hele jaar. Op andere plaatsen komt malaria seizoensgebonden (van november tot en met juni) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in de wereld moet je ook in Namibië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op je geld en waardevolle spullen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

NA_Deathvlei_03_JB_WEB.jpg

Namibië - Rondreis Namib & Zambezi-regio

per 4x4 door woestijnen en wildrijke parken

Avontuurlijke natuurrondreis per 4x4 kampeerauto met daktent en langs guesthouses

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.