Fietsen in de bergen

De bergen hebben sinds mensenheugenis een enorme aantrekkingskracht op outdoorliefhebbers. Nogal wiedes, waar anders vind je de mooiste vergezichten, kraakheldere meren, ruige pieken en die oh zo weldadige berglucht? Niet alleen wandelaars en klimgeiten komen er volop aan hun trekken, ook op de fiets is het er op en top genieten. En of je nu met een e-bike fietst of juist zelf stevig doorstoempt, die bolletjestrui heb je aan het einde van de dag dubbel en dwars verdiend.

Ook zo’n zin om op te stappen? We selecteerden deze 4 mooiste avontuurlijke fietsreizen in de bergen alvast voor jou.

1. Frankrijk – met e-mountainbike over de hoogste cols

Maak een majestueuze e-mountainbiketocht door de Franse Hautes Alpes, slinger tussen de imponerende toppen van de Ecrins en de Queyras. Als een renner in een spannende bergetappe beklim je bekende cols uit de Tour de France, zoals de Col du Galibier en de Col d’Izoard. En dan is dat extra duwtje in je rug wel zo lekker!

Bekijk deze reis

2. Oostenrijk & Italië – Van de Alpen naar de Adriatische Zee

Van hoge bergpieken, alpenweiden en klingelende koeienbellen naar historische vissersdorpjes, sfeervolle piazza’s en lange zandstranden. De Alpe Adria Radweg van Oostenrijk naar Italië combineert het beste van twee werelden. Je kunt kiezen voor een 11-daagse of 6-daagse variant.

Bekijk deze reis

3. Oostenrijk – e-mountainbiketocht in het Salzkammergut

Met je ongetrainde Hollandse kuiten een paar Alpenreuzen bedwingen is misschien wat teveel van het goede. Daarom begint deze reis met een training van een professionele E-mountainbikegids, zodat jij daarna met een gerust hart kunt genieten van het schitterende berglandschap van de Dachstein. 

Bekijk deze reis

4. Noorwegen – Jotunheimen

Sommige landen hebben werkelijk alles in huis voor een spectaculaire fietsvakantie. Noorwegen is zo’n geluksvogel. IJskoude meren, besneeuwde toppen en de mooiste panorama’s zo ver je kunt kijken. Tijdens deze nieuwe fietsreis verken je het fotogenieke Jotunheimen vanaf je pedalen en ontdek je waarom deze streek het ‘huis van de reuzen’ wordt genoemd.

Bekijk deze reis

Daarom fiets je met SNP

  • Accommodaties: Eén uitvalsbasis of een rondreis in diverse etappes; op onze fietsvakanties vinden jij – en je stalen ros – altijd een piekfijn dak boven het hoofd.
  • Route-app: Als vakantiefietser heb je het onderweg al druk genoeg met genieten van de omgeving. Je zit er dus niet op te wachten om steeds te moeten afstappen om op een routebeschrijving of kaart te turen. Van bijna alle SNP fietsreizen hebben we daarom de routes voor jou beschikbaar gemaakt in de gemakkelijk te bedienen route-app. Download de routes voor vertrek op je telefoon en fietsen maar!
  • Bagagevervoer: Geen volgepakte fietstassen of volgeladen bagagedrager; bij aankomst op de volgende accommodatie staat je bagage al op je te wachten. Op sommige reizen staat er zelfs een goed uitgeruste volgauto paraat in het geval van pech langs de weg.
  • Fietshuur: Liever niet je eigen fiets mee? Geen probleem. We zorgen voor goed onderhouden huurfietsen. Bij het merendeel van onze fietsreizen kun je ook kiezen voor een e-bike.
Bekijk onze tips voor je fietsvakantie

Op fietsvakantie met SNP

Actief genieten, lekker eten en zorgeloos biken, dat is een fietsvakantie met SNP. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Bekijk al onze fietsvakanties

Aanbevolen reizen

Bekijk de reizen
Oostenrijk - Salzkammergut, 7 dagen
E-mounntainbiken in Oostenrijk
Fietsen
Privéreis
Oostenrijk - Salzkammergut Per e-mountainbike langs almen en meren

mountainbike vakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 949
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Frankrijk - Hautes Alpes, 8 dagen
c 9,0
Fietsen
Privéreis
Frankrijk - Hautes Alpes Met E-mountainbike over de hoogste cols

mountainbike vakantie langs hotels en auberge

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 929
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Noorwegen - Jotunheimen, 8 dagen
Fietsen
Privéreis
Noorwegen - Jotunheimen Fietsen over de Melkweg

mountainbike vakantie langs hotels en fjellstues

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.719
Prijs per persoon bij min. 2 personen