Noorwegen - Jotunheimen, 7 dagen Fietsen over de Melkweg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en fjellstue

Spectaculaire fietstocht door Jotunheimen, het 'huis van de reuzen'. De Mjolkevegen ontleent zijn naam aan de vele koeien in het gebied, maar is wel degelijk eveneens een hemelse route. Fiets over gravel langs ijskoude meren waarin besneeuwde toppen worden weerspiegeld. Maak panoramische tochten langs lieflijk boerenland en kronkelende rivieren. Steek per boot het Bygdin bergmeer over en bedwing de Koningsweg. Verblijf in rustieke fjellstues.

Uniek aan deze reis

 • Stoere tocht over deels onverharde wegen
 • Gratis busvervoer van en naar Oslo
 • Verblijf in sfeervolle fjellstue
 • Gemarkeerde fietsroute dwars door de Jotunheimen
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Noorwegen - Jotunheimen

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Lemonsjøen, overnachting Lemonsjøen
 • Dag 2: fietsen naar Ruten, overnachting Ruten
 • Dag 3: fietsen naar Bygdin, overnachting Bygdin
 • Dag 4: boottocht en fietsen naar Tyinholmen, overnachting Tyinholmen
 • Dag 5: fietsen naar Filefjell, overnachting Filefjell
 • Dag 6: fietsen naar Beitostolen, overnachting Beitostolen
 • Dag 7: vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Lemonsjø. Je wordt onthaald met een welkomstdiner. 's Avonds bij het haardvuur kun je je alvast verheugen op een uniek fietsavontuur.

Overnachting in

Lemonsjø

Dag 2

Je stopt spullen voor vannacht in je tas en verlaat de oevers van het Lemonsjoen. Je overige bagage wordt morgen naar Bygdin gebracht. Na enkele kilometers verlaat je de asfaltweg en fiets je over gravel door het Murudalen. Talloze riviertjes kronkelen zich door dit fraaie dal. Voor dorstige fietsers is Glittersja Fjellgard een prima plek voor een tussenstop. Het laatste deel van de etappe is weer asfalt, tot aan Ruten Fjellstue.
Fietstocht: 59 km, 600 m stijgen en dalen

Overnachting in

Ruten

Dag 3

Over de prachtige Jotunheimvegen fiets je richting Bygdin. Deze gravelweg is alleen in de zomer geopend. Vanaf de fiets kijk je uit op het indrukwekkende berglandschap, met hier en daar een spiegelend meer en een afgelegen boerderij. Rendieren grazen op de hoogvlakte. Een laatste stukje over de wat drukkere hoofdweg voert je naar Bygdin, aan het gelijknamige grote meer.
Fietstocht: 62 km, 700 m stijgen, 500 m dalen

 

Overnachting in

Bygdin

Dag 4

Vandaag steek je met de boot het Bygdinmeer over. Je volgende overnachtingsadres ligt op slechts 4km van de aankomstplaats van de boot. Neem je de ochtendboot, dan kun je 's middags nog een extra ronde fietsen vanuit Tyinholmen. Als je vanuit Bygdin nog een wandeling wilt maken, pak je de middagboot.

Overnachting in

Tyinholmen

Dag 5

De etappe naar Filefjell is kort; je kunt overwegen eerst nog een extra rondje vanuit Tyinholmen te fietsen. Je stopt weer wat spullen voor vannacht in je tas en zakt vervolgens langs het Tyinmeer af naar Filefjell. De besneeuwde toppen van de Jotunheimen aan de overkant weerspiegelen in het koude water van het meer.
Fietstocht: 20 km, 150 m dalen

Overnachting in

Filefjell

Dag 6

De slotetappe van je fietsvakantie is zoals het een slotetappe betaamt een spectaculaire rit. Je fietst over de historische Kongevegen (Koningsweg) naar hoogtevlakte Slettefjell. De pittige tocht voert voornamelijk over gravel. Moe maar voldaan bereik je het wintersportdorpje Beitostolen.
Fietstocht: 56 km, 1000 m stijgen, 800 m dalen

Overnachting in

Beitostolen

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in prachtig gelegen, comfortabele fjellstues. De meeste van deze sfeervolle, houten hotels beschikken over een ruime zitkamer waar het 's avonds goed vertoeven is. Handdoeken en bedlinnen zijn overal inbegrepen. 

Maaltijden

Over het eten hoef je je deze week weinig zorgen te maken. In alle onderkomens zijn zowel ontbijt als diner inbegrepen. Daarnaast krijg je op fietsdagen een lunchpakket mee.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • bedlinnen, handdoeken
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • 5x lunchpakket
 • bagagevervoer, behalve naar Ruten en Filefjell
 • bootovertocht dag 4
 • SNP-reisinformatie met routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • fietshuur (bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven, entrees
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je fietst op 3 dagen zo'n 60km per dag met 700 to 1000m klimmen; op dag 3 en 4 zijn de tochten kort. De route voert grotendeels over goed begaanbare gravelwegen. Voor de overnachtingen in Ruten en Filefjell neem je voor 1 nacht spullen mee in je dagrugzak. 

Extra dagen

Je kunt overal extra dagen boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Lemonsjoen is 1500 tot 1700 km. Vanaf Brussel rijd je in 1600 tot 1800km naar Lemonsjoen. De exacte afstand is afhankelijk van de route/veerverbinding. Je kunt je auto bij de eerste accommodatie parkeren. Als je per dagboot naar Oslo vaart, houd er dan rekening mee dat het vanaf Oslo nog 5 uur rijden tot de eerste accommodatie is. Dagelijks varen er meerdere veerboten tussen Denemarken en Zweden / Noorwegen en bij Kopenhagen is er een vaste brug/tunnel verbinding met Zweden. Een comfortabele verbinding is de nachtboot van Kiel naar Oslo.

Aan het eind van de reis keer je vanuit Beitostolen per lijnbus terug naar Lemonsjoen. Je boekt deze bus via SNP (zie extra's).
Voor de busdienstregeling klik je hier

Vlucht informatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo. Neem vanwege de busrit van en naar Jotunheimen een ochtendvlucht heen en een middag- of avondvlucht terug.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar 1e accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Oslo reis je per lijnbus door naar Lemonsjoen. Vanaf eindpunt Beitostolen neem je ook weer de lijnbus naar Oslo. Beide busritten kun je boeken via SNP (zie extra's).

Voor de busdienstregeling klik je hier

Je kunt deze reis starten op elke dag van de week in de periode half juli - eind agustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noorwegen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Neem deze zelf mee van thuis.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Noorwegen erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Noorwegen geldig is, dan kunt u een kortetermijnverzekering afsluiten aan de grens.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt u vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Noorwegen - Jotunheimen

Fietsen over de Melkweg

Fietsvakantie langs hotels en fjellstue

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten