E-mounntainbiken in Oostenrijk

Oostenrijk - Salzkammergut, 6 dagen Per e-mountainbike langs almen en meren

« Terug naar overzicht

E-mountainbiketocht langs hotels

E-mountainbiken in de Alpen is helemaal hot! Maar om vanuit ons platte kikkerland zonder oefening Alpenreuzen te gaan bedwingen gaat je misschien wat te snel. Deze mountainbikevakantie in het prachtige Salzburger Ausseerland start dan ook met een dag training en tocht onder begeleiding van een professionele E-mountainbikegids. Dan ben je klaar voor het echte werk en ga je een paar dagen zelfstandig op pad. De accu op je bike zorgt ervoor dat je genoeg adem over houdt om te genieten van het berglandschap. Fiets langs kristalheldere meren, klarende beekjes van gezellige hutten. De fraaie pieken van de Dachstein vormen een passend decor. Een perfecte kennismaking met E-mountainbiken in Oostenrijk.

Uniek aan deze reis

 • Een begeleide e-bike tour op de eerste dag
 • Fietsen langs de prachtige Hallstättersee
 • Fietsen met een e-mountainbike
 • Rijveiligheidstraining
 • Routes in SNP-app
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Salzkammergut - Ausseerland

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Bad Mitterndorf
 • Dag 2: rijveiligheidstraining en begeleide e-mountainbike tour
 • Dag 3: fietstocht door het Ausseerland naar Bad Aussee
 • Dag 4: fietstocht van Bad Aussee naar Bad Ischl
 • Dag 5: fietstocht langs de almen rondom Bad Ischl
 • Dag 6: fietstocht via de Hallstättersee terug naar Bad Mitterndorf
 • Dag 7: einde van het arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in het authentieke bergdorp Bad Mitterndorf. Hier verblijf je in een comfortabel 3* hotel of pension in of nabij het centrum. 

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 2

Na het ontbijt verzamel je de fietsuitrusting en wordt de mountainbike gecontroleerd en juist afgesteld. Ook nemen we de verwachtingen en vooruitzichten van deze reis samen met je door. Hierna volgt een rijveiligheidstraining op het parcours van ongeveer 2,5 uur, om veilig aan je fietsreis te kunnen beginnen. Na een korte pauze volg je een begeleide e-bike tour in Ausseerland. De lengte en hoogte van de tocht worden persoonlijk afgestemd. Meestal duurt de begeleide tocht zo’n 5 uur, uitgaande van een afstand van ca. 50 km met 850 hoogtemeters. Onderweg wordt er gestopt bij een hut voor een lunchpauze.

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 3

Vandaag fiets je vanuit je onderkomen in Bad Mitterndorf langs de groene rivier de Salza naar het hoogste punt van deze etappe, de Klaushöfl op 1200 m. Vervolgens gaat de tocht bergafwaarts naar de Grundlsee, het grootste meer van Stiermarken, dat wordt omringt door de Dode Bergen. Je fietst verder langs het meer naar Bad Aussee, waar je onderweg geniet van een prachtig uitzicht op de bergen Loser, Sandling en Dachstein. 

Fietstocht: 2 uur, ca 30 km, 480 m stijgen en 650 m dalen 

Overnachting in

Bad Aussee

Dag 4

Vanaf Bad Aussee fiets je richting Altaussee, via de Blaa Alm aan de voet van de Loser. Geniet van het indrukwekkende natuurlandschap langs de Rettenbach en Grabenbach. Het pad gaat via kronkelwegen gestaag omhoog door de Vorderen Sandlinggraben naar het hoogste punt van de tocht op 1384 m. Het pad gaat verder langs de zelfvoorzienende hut de Raschberghütte en berghotel Berghof Predigstuhl. Via een groot aantal tunnels van de zoutwinning, waar het gebied bekend om staat, bereik je uiteindelijk de bestemming van de etappe naar Bad Ischl.

Fietstocht: 4,25 uur, ca 50 km, 1390 m stijgen en 1651 m dalen

Overnachting in

Bad Ischl

Dag 5

De rondtocht van vandaag brengt je over talrijke alpenweiden en langs verschillende hutten. Met een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen gaat de tocht over de Hütteneckalm en Halleralm aan de voet van de Sandling, aan de zuidwestelijke rand van de Dode Bergen, en naar St. Agatha bij bergdorp Bad Goisern. Bad Goisern is een ideale plek voor een pauze en een lunch. Langs de rivier de Traun fiets je weer terug naar Bad Ischl.

Fietstocht: 3,5 uur, ca. 42 km, 1030 m stijgen en 1040 dalen

Overnachting in

Bad Ischl

Dag 6

Vanuit Bad Ischl fiets je vandaag via bergdorp Bad Goisern naar de Hallstättersee. Dit meer, met een lengte van 8,2 kilometer, biedt genoeg uitnodigende plekken voor een lunchpauze en een verfrissende duik in het kristalheldere water. Je fietst over de Ostuferradweg, een van de mooiste routes van het gebied. We raden je aan om hier een optioneel bezoek te brengen aan Hallstatt. Hallstatt is een idyllisch bergdorpje met een bijzondere architectuur, gelegen tussen de Halstättersee en het Dachsteingebergte en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit dorp ligt aan de andere kant van de Hallstättersee, maar kan gemakkelijk per veerboot worden bereikt. Vervolg hierna de route verder langs de oever van het meer via Obertraun naar Bad Mitterndorf.

Fietstocht: 3,5-4 uur, ca. 50 km, 670 m stijgen en 340 m dalen 

Overnachting in

Bad Mitterndorf

Dag 7

Vandaag eindigt je arrangement, tenzij je nog dagen hebt bijgeboekt. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele 3* hotels of pensions, ieder voorzien van een eigen badkamer met bad of douche. De tweepersoonskamers in de Oostenrijkse hotels en pensions hebben meestal een tweepersoonsbed met gescheiden matrassen en dekbedden.

Over de maaltijden

Het ontbijt is iedere dag bij het arrangement inbegrepen en kan worden genuttigd in de accommodaties in de vorm van een ontbijtbuffet. Benodigdheden voor de lunch kun je onderweg in de verschillende dorpjes inkopen. Je passeert op de meeste dagen ook restaurants onderweg voor een goede lunch. 's Avonds kun je dineren in een van de restaurants vlakbij de accommodatie, of in de accommodatie zelf.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • welkomstvideo met uitleg en informatie die je nodig hebt voor deze reis
 • Salzkammergut MTB-kaart en informatiemateriaal
 • GPS-tracks
 • 'a tree for your booking' - voor jouw boeking wordt een boom geplant (info ter plekke)
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • huur e-mountainbike
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Over de activiteiten

Deze mountainbike trektocht is uitgezet voor sportieve fietsers die gewend zijn in de bergen te fietsen en de overstap naar het mountainbiken willen maken. Genieten van de rust en de natuur op onverharde wegen, waar je nauwelijks rekening hoeft te houden met gemotoriseerd verkeer.

De tochten zijn uitgezet voor een E-mountainbike, maar sportievelingen kunnen het ook zonder hulpmotortje proberen. Het gevaar van de e-mountainbike is dat ongeoefende mountainbikers makkelijk op allerlei steile paadjes omhoog kunnen fietsen en dan in de afdaling door gebrekkige techniek in de problemen komen. De routes gaan daarom veelal over onverharde wegen en brede paden. Als het niet anders kan over een asfaltweg en soms over smalle paadjes.

De routes zijn zo samengesteld dat je onderweg langs dorpjes en restaurants komt, waar je je eigen accu en die van de fiets weer kan opladen. Tijdens deze reis fiets je tussen de 2 en 5 uur en leg je afstanden af van maximaal 50 km. Je fietst op goed onderhouden e-bikes volgens de laatste technische normen van het merk Ghost.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Hohenstauffen (Salzburg)

Een zeer charmant, gastvrij familiehotel in Salzburg waar fietsers en wandelaars zich thuis kunnen voelen. Prettige retrosfeer in de inrichting, die niet standaard maar met een persoonlijke 'touch' is. Comfortabele kamers met douche en toilet.

Fietshuur

E-mountainbike (vanaf € 260,- per persoon)

Aanvullende opties

diners tijdens de standaard reis (extra nachten op basis van ontbijt) (vanaf € 150,- per persoon)

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bad Mitterndorf is ca. 925 km. De auto kan gratis bij de accommodatie worden geparkeerd. Aan het einde van je reis keer je weer terug naar het beginhotel.

Treinschema

TREINSCHEMA WORDT GEVULD DOOR AFD. TOUROPERATING

Dagtrein
Treinreis heen                                     Overstap
Amsterdam – Wittlich 08:04 – 14:21               1
Treinreis terug                                    Overstap
Gerolstein – Amsterdam 13:00 – 17:25           1


Prijs p.p. (v.a. ieder station in NL):
€ 98,- (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 128,- (zitplaats, 1e klas, retour)


NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek

Je kunt deze reis starten op iedere gewenste dag tussen eind mei en eind oktober. 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

E-mountainbiken in Salzkammergut, Oostenrijk

Oostenrijk - Salzkammergut

Per e-mountainbike langs almen en meren

E-mountainbiketocht langs hotels

Zwaarte
Comfort

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten