Alpe Adria Radweg - Italie Oostenrijk

Oostenrijk, Italië - Alpe Adria Radweg, 6 of 11 dagen Fietsroute naar de Adriatische Zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Vanuit het hart van de Oostenrijkse Alpen naar de Adriatische Zee. Fiets vanuit Villach in Karinthië naar het aan de Italiaanse Adriatische kust gelegen Grado. Of fiets de gehele route, met start in Mozartstad Salzburg. Lekker fietsen over vrij liggende fietspaden, oude spoorlijnen en autoluwe weggetjes door het Val Canale en de Julische Alpen. Strijk neer op een zonnig terras op een sfeervol piazza voor een prima cappuccino. Uiteraard wordt je bagage vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Kies voor 6- of 11-daagse reis
 • Eindig aan de Adriatische kust
 • Goed bewegwijzerd
 • Historische stadjes in Italië
 • Mooie Alpendalen
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Oostenrijk, Italië - Alpe Adria Radweg

Het grootste deel van de route fiets je langs de oevers van brede rivieren. En dat is eigenlijk de hele truc. Steeds rivieren volgen. Zo kun je genieten van het zicht op de hoge bergpieken, van historische plaatsjes, van de Alpenweiden en niet in de laatste plaats van de rivier zelf, die op warme dagen als een soort airco voor fietsers werkt.

Je kunt kiezen tussen 2 varianten van deze fietsvakantie. De 11-daagse variant start in Salzburg. Via Bad Gastein met de wereldberoemde waterval, fiets je naar Böckstein, aan de voet van de Gross Glockner. Na een korte tunnelrit met de trein laat je de hoogste Alpentoppen achter je en kom je in Karinthië aan. Via een aantrekkelijk traject van het ene boerendorp naar het andere kom je via de Mahlnitzbach en de Möll bij de Drau terecht. Over goed berijdbare gravelpaden fiets je tenslotte naar Villach, gelegen in Karinthië / Oostenrijk, maar met een vleugje Italiaanse flair. Villach is het startpunt van de 6-daagse variant

Na Villach neem je afscheid van Oostenrijk en fiets je de Italiaanse regio Friuli binnen. Het landschap is er afwisselend en de keuken en lokale cultuur hebben geprofiteerd van invloed uit Oostenrijk, Sloveens en Venetiaans. Met de hoge pieken van de Alpen in je rug ontvouwt zich voor je de Adriatische kuststrook met kilometerlange zandstranden. Aangekomen in badplaats Grado is Mozart ineens ver weg en neem je een welverdiende duik in de Adriatico.  

Dag 1

Aankomst in Salzburg. Geniet van de Salzburger “Kaffee mit Kuchen” en verken de gezellige binnenstad met zijn vele herinneringen aan Mozart.

Overnachting in

Salzburg

Dag 2

Na het ontbijt fiets je de stad uit en volg je de Salzach naar Hallein, de Keltische zoutstad met zijn romantische binnenstad met knusse straatjes en steegjes en prachtige gevels. Nauwelijks merkbaar fiets je stroomopwaarts naar de waterval van Golling. Liefhebbers kunnen nog een extra tochtje maken door het Bluntautal (ca. 8 km extra).
Je fietst vandaag ca. 30 km, 325 m stijgen en 260 m dalen

Overnachting in

Golling

Dag 3

Vanaf Golling begin je aan de geleidelijke klim naar Pass Lueg (553 m) en hier heb je een mooi uitzicht op het markante Tennengebergte. Via de spectaculaire kloof van de Salzachöfen kom je weer in het dal van de Salzach en fiets je aan de voet van de Hochkönig het stadje Werfen binnen. Je overnacht in Bischofshofen, bekend om de skischans of fietst nog een stuk door tot Sankt Johann im Pongau, met zijn markante kerk. 
Je fietst vandaag ca. 35 km, 450 m stijgen en 325 m dalen

Overnachting in

Bischofshofen / Sankt Johann im Pongau

Dag 4

Vanmorgen fiets je voor het laatst langs de Salzach. Al snel na Schwarzach draai je het ruige Gasteinertal in. Een pittige klim brengt je naar de ingang van de Klammtunnel. In deze tunnel van 1,5 km is een apart fietspad. Je kunt deze tunnel omzeilen door in Schwarzach de bus of trein te nemen. Via Dorfgastein en Bad Hofgastein kom je langzaam in het Hohe Tauerngebergte. Na een pittige klim bereik je kuuroord Bad Gastein, met midden in het mooie dorp de Gasteiner waterval. Je overnacht in Bad Gastein of stapt een paar kilometer verderop in Böckstein op de trein naar Mallnitz (ca. 10 min.). Je overnacht in dat geval in in Mallnitz of verderop in het Mölltal.
Je fietst vandaag ca. 45-55 km, 900 m stijgen en 350 m dalen

Overnachting in

Bad Gastein / Mölltal / Mallnitz

Dag 5

Na het ontbijt begin je aan de 8 km lange en spannende afdaling naar Obervellach. Hier nodigen de kastelen van Falkenstein uit voor een uitgebreide pauze. Langs de oevers van de Drau fiets je ’s middags naar Spittal, met zijn Palazzio uit de zestiende eeuw.
Je fietst vandaag ca. 45 km, 325 m stijgen en 950 m dalen

Overnachting in

Möllbrücke/Spittal

Dag 6

Na het ontbijt volg je de Drau, stroomafwaarts, door het brede dal naar Villach in Karinthië. In het kleine Paternion kun je weer genieten van kleine kasteeltjes en bijzondere kerkjes. De aan de Draurivier gelegen stad Villach heeft een fraaie Altstadt met Italiaanse flair.
Je fietst vandaag ongeveer 40 km, 200 m stijgen, 275 m dalen

6-daagse reis:
Doe je de 6-daagse variant, dan kom je vandaag aan in Villach voor de eerste overnachting van je reis.

Overnachting in

Villach

Dag 7

Je volgt het riviertje Gail de stad Villach uit en al snel neem je afscheid van Oostenrijk en bereik je Italië. De Italiaanse grensstad Tarvisio ligt in het hart van het Val Canale nabij het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Slovenië. Hier leven Oostenrijkers, Slovenen, Friulanen en Italianen al eeuwen samen. De drie grote Europese spraakfamilies - Germanen, Romanen en Slaven - ontmoeten elkaar in dit kleine gebied.
Je fietst vandaag ca. 40 km, 530m stijgen, 270m dalen

Overnachting in

Tarvisio/Camporosso

Dag 8

Startpunt Tarvisio is een stad met een oude ziel in een modern jasje. Het wordt omzoomd door weidse dalen en bossen. Je peddelt verder over het fietspad en volgt de Fella rivier stroomafwaarts. Snuif de frisse berglucht op terwijl je door de Val Canale fietst, die hier op zijn smalst is. Je fietst door kleine bergdorpjes en hebt na iedere bocht weer een ander fraai uitzicht.
Je fietst vandaag 50 - 65km, 200m stijgen, 700m dalen

Overnachting in

Venzone/Moggio Udinese/Tolmezzo

Dag 9

Je bereikt al snel het stadje Gemona, gelegen aan de zuidelijke uitgang van het Val Canale en in de uitlopers van de Julische Alpen. Gemona staat bekend als één van de fraaiste stadjes in de regio Friuli-Venezia-Giulia. Blikvanger is de majestueuze dom Santa Maria Asunta, een bezoek waard. De rest van de etappe staat in het teken van wijn. Wijnranken omzomen de fietsroute en nodigen uit tot een proeverij onderweg. Het Venetiaans getinte Udine straalt rust en bezinning uit; onder het genot van een koffie op het 'piazza' of tijdens een ommetje kun je de late gotiek en renaissance in de binnenstad bewonderen.
Je fietst vandaag ca. 65 - 70km, 160m stijgen, 300m dalen

Overnachting in

Udine

Dag 10

Hopelijk duwt de scirocco je door het landschap vol kanalen richting Grado. Knijp onderweg nog wel even in de remmen in vestingstadje Palmanova. Het historische vissersdorp Grado is een geliefde badplaats aan de Adriatische kust. Voel de zon op je huid op de kilometers lange zandstranden.
Je fietst vandaag ca. 55km, 80m stijgen, 200m dalen

Overnachting in

Grado

Dag 11

Je fietsavontuur over de Alpe Adria Radweg zit er op. Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede accommodaties met niveau drie sterren, op kamers met douche en toilet. Het zijn veelal kleinschalige, fietsvriendelijke familiehotels. In de grotere plaatsen zijn de hotels ook wat groter. Vanwege de populariteit van de Alpe Adria Radweg is de hotelkeuze niet in alle overnachtingsplaatsen even groot en laten we ook de locatie t.o.v. de fietsroute meewegen in de selectie van de hotels.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Voor de lunch kun je ter plaatse inkopen doen of natuurlijk rond het middaguur een restaurant opzoeken. Voor de avondmaaltijd kun je in het restaurant van het hotel terecht of een nabij gelegen restaurant bezoeken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • treinkaartje Böchstein - Mallnitz (alleen bij 11-daagse variant)
 • fietsroutes in SNP Reis App
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • fietshuur (bij te boeken)
 • persoonlijke uitgaven en verzekering 

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (indien van toepassing, ca. EUR 1,- p.p.p.n.)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je fietst gemiddeld per dag zo'n 50 - 60 km per dag, grotendeels over vlakke en licht stijgende, verharde fietspaden langs de rivier of rustige binnenwegen. In de Oostenrijkse etappes fiets je meer omhoog dan omlaag, in Italië is dat omgekeerd. Dag 4 (alleen de 11-daagse variant) is pittig, met een flinke klim in het Gasteinertal. Kijk voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per etappe in het dag-tot-dagprogramma.

Extra dagen

Je kunt alleen vooraf in het startpunt of achteraf op het eindpunt van de reis (Grado) extra nachten boeken. Het startpunt van de 6-daagse reis is Villach; bij de 11-daagse variant is Salzburg het startpunt

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

 

 

Extra's

Transfers

Transfer Grado - Villach (vanaf € 87,- per persoon)

Optionele bustransfer van Grado naar Villach aan het eind van de reis. Handig als je je eigen auto parkeert op het beginpunt van de reis. 

Voorwaarden:

Geef deze optionele transfer bij boeking aan. Deze transfer van Grado naar Villach is mogelijk op maandag, donderdag en vrijdag. Je krijgt ter plaatse de precieze vertrektijd en opstapplaats van de shuttlebus door. Dit is afhankelijk van het aantal fietsers dat van dezelfde transfer gebruik wilt maken.

*NB: Er is ook een transfer van Grado naar Salzburg, voor de 11-daagse variant. Die is in te boeken via de boekingsmodule bij de 11-daagse variant.

Transfer Grado - Villach inclusief eigen fiets (vanaf € 130,- per persoon)

Optionele bustransfer voor jou en je eigen fiets van Grado naar Villach aan het eind van de reis. Handig als je je eigen auto parkeert op het beginpunt van de reis en met eigen fietsen bent gekomen. 

Voorwaarden:

Geef deze optionele transfer bij boeking aan. Deze transfer van Grado naar Villach is mogelijk op maandag, donderdag en vrijdag. Je krijgt ter plaatse de precieze vertrektijd en opstapplaats van de shuttlebus door. Dit is afhankelijk van het aantal fietsers dat van dezelfde transfer gebruik wilt maken.

*NB: Er is ook een transfer van Grado naar Salzburg, voor de 11-daagse variant. Die is in te boeken via de boekingsmodule bij de 11-daagse variant.

Fietshuur

Hybride fiets (vanaf € 98,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride fiets met 21 versnellingen en is uitgerust met bagagedrager, fietstas, stuurtas (één per kamer), pomp, slot, reparatiesetje, reserve binnenband en km-teller. De fiets staat klaar bij het eerste hotel.

Voorwaarden: Je dient de huurfiets bij boeking aan te geven.

E-bike (vanaf € 219,- per persoon)

Je kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. Je e-bike beschikt over 21 versnellingen en is uitgerust met bagagedrager, stuurtas (één per kamer), pomp, slot, reparatiesetje, reserve binnenband en km-teller. De fiets staat klaar bij het eerste hotel.

Voorwaarden: Je dient de huurfiets bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Salzburg is 940 km; Utrecht - Villach is zo'n 1100km. Ook vanaf Brussel rijd je in ca. 940 km naar Salzburg en in 1100km naar Villach. Je kunt je auto tijdens de reis parkeren in een openbare parkeergarage. Dit kost ongeveer € 70,- (Salzburg) of € 40,- per week (Villach) . Reserveren is niet noodzakelijk.

Aan het einde van de reis kun je per shuttlebus terugreizen van Grado naar Villach (6-daagse variant) of Salzburg (11-daagse).
De shuttlebus van Grado naar Villach rijdt op maandag, donderdag en vrijdag.
De shuttlebus van Grado naar Salzburg rijdt op woensdag t/m zaterdag.
Je dient de shuttlebus vooraf via ons te reserveren. Je krijgt ter plaatse de precieze vertrektijd en opstapplaats van de shuttlebus door. Dit is afhankelijk van het aantal fietsers dat van dezelfde transfer gebruik wilt maken.
Je kunt ook per trein terugreizen van Grado naar Salzburg of Villach. De treinrit duurt resp. ongeveer 6 of 3 uur. 

Voor meer informatie over de treindienstregeling klik hier

Trein informatie

Hoewel Villach en Grado beide per trein bereikbaar zijn is een treinreis vanuit Nederland of België omslachtig, met name de terugreis vanuit Grado. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in een heen- en terugreis per trein, dan kies je voor een heenreis naar het Oostenrijkse Salzburg of Villach, terug vanaf Grado (Italië). 

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kunt de 6-daagse variant van deze fietsvakantie starten op woensdag, zaterdag en zondag in de periode eind april - begin oktober. De 11-daagse variant heeft woensdag als vaste startdag; je kunt deze variant boeken in de periode begin mei - begin oktober. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Alpe Adria ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Alpe Adria cycling tour 6 en 11 dagen

 

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Alpe Adria Radweg - Italie Oostenrijk

Oostenrijk, Italië - Alpe Adria Radweg

Fietsroute naar de Adriatische Zee

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.