Fietsvakantie

Fietsvakantie met bagagevervoer

Fietsen zonder bagage - hoe werkt dat precies?

Je neus in de wind, de zon op je huid, je benen in een ontspannen cadans, met al je zintuigen genieten van het landschap dat aan je voorbij glijdt. Dat zijn wat ons betreft de ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie. Zware fietstassen en een volgeladen bagagedrager zijn dat daarentegen niet. Gelukkig zijn bijna alle SNP fietsreizen inclusief bagagevervoer. Jij fietst in je eigen tempo over de mooiste paden en wij zorgen ervoor dat je bagage bij je volgende accommodatie al op je wacht.  

Maar wat houdt dat precies in, fietsen met bagagevervoer, en waar moet je rekening mee houden? Floor Langenberg, Productmanager van onze fietsreizen, heeft een paar tips. 

Reis licht

Een paar extra T-shirts, die leuke nieuwe fietsbroek en voor de zekerheid nog een lekker warm fleecevest. Je stopt ongemerkt meer in je duffelbag dan je denkt. Let er daarom goed op dat je reistas niet meer weegt dan 15 kilo. Dat is beter voor de mensen die je spullen vervoeren en je voorkomt ook nog eens een aanvullende toeslag omdat je tas te zwaar is. Bij de meeste fietsreizen geldt bovendien dat je 1 reistas per persoon mee mag nemen. We raden je aan om je spullen in een zachte weekendtas of duffelbag te stoppen in plaats van een hardschalen koffer.  

Fietstas

Normaal gesproken komt je bagage rond een uur of vier ’s middags op je volgende overnachtingsplek aan, maar dat kan door (onvoorziene) omstandigheden wel eens later worden. Stop daarom essentiële zaken zoals je paspoort, medicijnen en belangrijke papieren bijvoorbeeld altijd in je fietstas. En is je bagage iets later op de plek van bestemming dan jij, dan smaakt dat welverdiende drankje op het terras net zo goed in je fietsoutfit!